A háziméh (Apis mellifera) háziasítása már mintegy 6000 évvel ezelőtt megtörtént, és a selyemlepke mellett voltaképpen az egyetlen korán háziasított rovarfaj. Feltételezések szerint a háziméh eredetileg Indiából származik. Ki gondolta volna, hogy a méhészet mint ősi mesterség, csaknem egyidős az emberiséggel? A méhek tehát már nagyon régóta barátaink. Alma, eper, sárgabarack, szilva, cseresznye, uborka, káposzta, zöldfűszerek, tök, hagyma, spárga és mandula – csak néhány azok közül a nélkülözhetetlen élelmiszerek közül, amelyeket mind a méheknek köszönhetünk. A virágos növények 80%-a rászorul a méhek által történő beporzásra. A méhek kaptárakban vészelik át a telet. Először a tavasz első napjaiban, 10 fok körüli hőmérsékletben, napsütésben rajzanak ki, hogy megkezdjék első tavaszi, úgynevezett tisztuló repülésüket.

Forrás: berek.hu
Feltöltő: chubba
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.