Tizenkilenc európai újság közölte egyszerre azt a felhívást, amelyben 73 közéleti személyiség a Magyarországon elfogadott koronavírus-törvény veszélyeire figyelmeztet. A levél magyar változata a Népszavában jelent meg, és egyik kezdeményezője Andor László, volt EU-biztos. Az aláírók szerint szerint két vírussal kell egyszerre megküzdeni, ebből az egyik Orbán politikája.

Az aláírók között van több volt miniszterelnök is, például Carl Bildt (svéd), Guy Verhofstadt (belga), Jyrki Katainen (finn), Jean-Claude Juncker (luxemburgi, később az Európai Bizottság elnöke is volt), Petre Roman (román), Taavi Roivas (észt), Vladimir Spidla (cseh), illetve Aleksander Kwasniewski volt lengyel államfő. Számos filozófus, újságíró, volt EU-biztos is aláírta még.

Itthon a Népszava jelentette meg hétfőn a nyilatkozatot. 

A levél szerint a felhatalmazási törvény veszélyezteti az európai demokráciát, ezért fel kell lépni ellene. Az aláírók ezért szankciók kivetésére buzdítják az Európai Bizottságot, illetve a nemzetközi sajtót pedig arra sarkallják, hogy többet és alaposabban foglalkozzon a magyar helyzettel.

Mi, európaiak két vírussal kell, hogy megküzdjünk egyidejűleg és egyforma erőbedobással. Az egyik a COVID-19, amely a testünket támadja meg, de van egy másik fertőzés is, amely a gondolatainkat és a demokratikus rendszereinket veszi célba

- kezdődik a felhívás.

2020. március 30-án a magyar parlament elfogadott egy szöveget, amely megengedi a kormánynak bizonyos törvények végrehajtásának felfüggesztését, a törvényi rendelkezésektől való eltérést, és további rendkívüli intézkedések bevezetését rendeleti úton, gyakorlatilag meghatározatlanul hosszú időszakra, új korlátozásokkal a médiára és a tájékoztatásra vonatkozóan. Ez a hatalmi koncentráció példátlan az Európai Unióban. Nem szolgálja a COVID-19 – vagy annak gazdasági következményei – elleni harcot. Ehelyett megnyitja az utat mindenféle visszaélések előtt. Köz- és magánjavak fölött a végrehajtó hatalom kénye-kedve szerint, nagyrészt elszámoltathatatlan módon rendelkezhet. Ez a végkifejlete Magyarország évtizedes sodródásának az autokrácia irányába, ami veszélyes

- folytatódik a szöveg, ami a CIVICO Europa nevű szervezet két társelnöke, Guillaume Klossa (Franciaország) és Francesca Ratti (Olaszország), valamint Guy Verhofstadt, volt belga miniszterelnök és Andor László volt EU-biztos kezdeményezésére született. (Az aláírók listáját és a felhívás angol szövegét itt találják.)

A CIVICO azt írja, hogy az EU tagországai a világjárvány közepette korlátozzák bizonyos értelemben állampolgáraik jogait, de az intézkedéseknek arányosnak és igazoltnak kell maradniuk. Úgy vélik, hogy a magyar kormány határozatlan idejű felruházása a rendeleti kormányzásra európai uniós szerződéseket is megsért, éppen ezért el kell ítélni Orbán demokrácia elleni támadását.

Az aláírók az Európai Bizottságot arra kérik, hogy szankcionálja a szerződések megsértését, az Európai Tanácsot és Európai Parlamentet pedig arra, hogy késedelem nélkül fogadják el ezeket a szankciókat.

Végül felhívunk minden európai állampolgárt, hogy ami Magyarországon történik, azt ne valamilyen külső tényezőnek tekintse, hanem a közös érdekeink elleni alapvető fenyegetésnek. Eljött az ideje, hogy mindannyian, együtt folytassuk ezt a küzdelmet. A tét nemcsak az egészségünk, hanem a közös eszményeink, valamint az Unió és a demokráciáink túlélése

- zárul a felhívás.

Forrás: Népszava, Index, 444, HVG

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Békemenet---készülhettek. Itt az idő, most kell megvédeni a hazát.
Vagy, ha azt nem (hiszen azt senki nem támadja), akkor legalább a Gazda se..ét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Foxley
Az egyik nyilvànvalóan social roszabb.
kakambuki
Elhiszem hogy ezt tették. De azért elvtárs-urak ne feledjétek! Magyarország nem felejt, sosem.
namihami
Békemenet---készülhettek. Itt az idő, most kell megvédeni a hazát.
Vagy, ha azt nem (hiszen azt senki nem támadja), akkor legalább a Gazda se..ét.
justhpeter
@namihami: A birkamenetet kinyírta, hogy nem lehet gyülekezni. Bár azt a közvetítést élvezném, amikor 200 ezer birka menetelne minden irányban 2 méterre egymástól. mennének megvédeni a gazdaállatukat a karmelita elé, a sor vége meg Nagykanizsa főterén állna.
tudode
Büszke lehet őfélesége, hogy bacilusból átminősítették vírussá, hálából amiatt, hogy 2011 óta járatja le az EU-ban az országát, hogy az országnak "csak" ennyire tellett!
.
----- Orbán Viktor vitaindító beszéde EP 2011 január
.
www.youtube.com/watch?v=qadhG9cqKBY&t=331s
.
Hozzá hasonló Soros elnöksége még nem volt az EU-nak talán az óta mióta megalakult!
namihami
@justhpeter: Ha a haza (bocs. a HAZA) érdeke megkívánja, akkor a haza (lásd mint fenn) majd felmentést ad úgy a gyülekezés, mint a 2 méter alól. A vírus pedig köszöni a hirtelen kapott friss husokat. Ahogy a haza (már megint) is a fideszesek így csökkenthető arányát.
volvós
Hízott csúti rém !!! Szorul a hurok !!!
csak úgy....
@Shikari: azt kifelejtetted,hogy orbán vezeti majd az eu-t !
tibim,te nagyon de nagyon butuska!
SystemError
Jó hasonlat Viktorra a vírus, de a geci mégis találóbb. Szerintetek tudják, hogy van már egy széleskőrben használt neve: O1G.

Kéne tudatni velük, hogy a sátánnak sok neve van, de ezen elérhető...:) Szerintem A O1G most megy majd igazán nagyot. Főleg, ha megtudják,hogy nem először van ehhez vagy ahhoz hasonlítva.. Nem gondolod @Shikari:, hogy milyen vicess lesz, ha majd az egész világ rákap az O1G-re? :)
Nyírfa
A lóvét, gyerekek, azt vonjátok már meg tőlük, az Isten szerelmére!
Ezek most is rabolnak és dőzsölnek, államosítják a lenyúlásra kijelölt vállalatokat és filmespavilonokat húznak fel, mert a magyar filmet járvány idején is támogatni kell, és kikötőt építenek a Balatonon a vőnek, és vasutat a kínaiaknak, persze, titkosítva...és miről nem tudunk még! Pl. :, hogy mire készülnek Budapest ellen! Az önkormányzatok kivéreztetése folyamatban, amire rá akarják tenni a kezüket, azt nemzetbiztonsági vagy nemzetgazdasági okra hivatkozva egyszerűen kisajátítják, mindezt a járvány ürügyén!
Semmi másra nem kellett a felhatalmazási törvény, mint a törvényesített fosztogatásra, a választások átírására, akár elhalasztására, és, ne tagadjuk , olyan náci elemek bevetésére, amelyek már egyenesen Hága után kiabálnak.
Egy ilyen pártot megtűrni, akár itthon, akár Európában, szégyen, de alapvetően a mi sarunk.
Semmiből nem tanul a magyar nép, és semmiből nem tanul a magyar ellenzék. Itt már régen a tettek mezejére kellett volna lépni, nem mindent rá hagyni az egy szem Hadházyra .
Végtelenül kiábrándító ez az ország.
Nyírfa
A járványnak vége lesz, ahogy orbániának is.
kakambuki
@Shikari: Az hát, meg ugyancsak egy g.ci de a hülébbek közül. Folyton másokat pécéz a jelzővel, közben meg elfelejti hogy lényegében ő is az, vagyis g.ci.
csak úgy....
orbán egy anarchista,aki szaros csizmával tiporja a jogot,becsületet és az emberi értékeket!
SystemError
@Shikari: Orbánnak lesz még talán pár aktív éve a sitten Hága után. Bejársz majd hozzá lefetyelni? Cápázz rá arra hitvesi 1 órára, aztán biztos csurran cseppen majd valami neked is. Együtt ábrándozhattok, hogy mi lesz meg mi nem. Addig a nép befogja a többi patkányt, akik lopott közpénzből riogatnak interneten :) Szerintem jobban teszed, ha akkor majd szopsz nála..
kereső
Na az a "másik fertőzés" az, amely halálos fenyegetés Magyarországra és Európára. Mert a Covid 19-nek előbb etóbb meg lesz az ellenszere. De a másikat, ha nem állitják/állitjuk meg, akkor -bele sem merek gondolni milyen vége lehet. Tehát Európa!!!- "Állitsátok meg Arturó Uit!"
SystemError
@Shikari: Most akkor fogod őt látogatni vagy lelépsz mint a többi retek, ha elkezd beborulni a kártyavár. Gyógyszerekkel és valami kis focis ajándékkal kedveskedj majd neki mindig. Mivel lehet akkor még tartani fog a vírus, főleg a hazai büntetés végrehajtásnál.Szerintem szexshopokban lehet kapni olyan szájnál kicipzárazható szadó maszkot. Annak biztos örülne! Kérdezd Bayert, gondolom ő sem ingyen lakik ilyen olcsón a várban:)
SystemError
@Shikari: "Na hess, kis köcsög!" Hallod ha valami köcsögös volt, akkor ez :)
SystemError
@Shikari: Hát az előző mondatodból ítélve inkább szopni szeretsz, mint szopatni. Hess, hess, hess megyek is te hisztis, idegbeteg psychobuzi :) Ezt nem mered eljátszani a főni műsorával vegyítve! Az a barom a dildójávalval rohangál te meg nyomatod a "hess, kis köcsögözést" miközben rázod a kis bari csengettyűdet. Nagy csapat lehettek ti amúgy! :)
Jozefina
Európának erőteljesen kell fellépnie orbán ellen. És már olyan, mint a vírus elleni védekezés!! Itt-ott megkésett. Évekkel korábban kellett volna!!! Néhány EU vezető és a Néppárt is csak simogatja orbán fejét!!!
"Ez az ország a mi országunk,
Itt most már a mi kezünk épít.
Tobzódtatok, tobzódtatok,
Éppen elég volt ezer évig.

Hír és dal ma riongva vág szét
Városfalak közt, falvan, pusztán:
Itt van a nép, megjött a Nép
Vihar-irammal, Hadak Útján.

Itt van a nép, trónt ülni fog most
Ezer évig férge a rögnek,
Itél a nép, ítélni fog
S ezerszer jaj a bűnösöknek."
Idézet
Ady Ender
A Hadak Úzja
csak úgy....
@SystemError: látod,hogy mennyire rendes! :) még el is köszön töled...
jó gyerek lenne ez a tibi gyerek,csak nem lenne ennyire ütödött!
SystemError
@csak úgy...: Túlságon szociális lelkületű vagy:) Sajnos mindig a lelki sérültekből lesznek a legnagyobb elmebetegek. Nézd meg Viktort. Most segít azon a több tízezer emberen, hogy tudjuk verte az apja és saját bevallása szerint is kicsit skizofrén? Nincs bajom ezekkel meg én is sajnálom őket, ha rácsok mögött leszedálva vannak. Lehet még cukorkát is dobnék annak ellenére, hogy nem lehet etetni őket!
csak úgy....
@SystemError: ha a fideszes vezetöségen és a tesópárton alaposan végígnézel,szerinted ki az a kevés közülük, akit nem vertek közülük gyerekkorában!?
pegerot,vergödszkét,sikarit is verték mint cigány a cimbalmot és magad látod,hogy mekkora embör lett belölük...
csak úgy....
@SystemError: ...most meg fórralják a bosszút!
SystemError
@csak úgy...: Hát akit nem csak vertek, de biztosan kínoztak is, kukába raktak és megalázták a suliban az a Novák féreg Előd. Ezzel persze nem lenne baj, csak hát rosszul dolgozta fel egy kicsit és a gerincére és a férfiasságára ment a dolog... Van ám a másik vonulat is, akik szintén ugyanezt a "szorongásból hatalmi kompenzálást" nyomják, de más eredetű a bajuk. Ezek a testi fogyatékkal rendelkezők. Akik mindig is szorongtak "másságuk" miatt, talán sokszor hátrányt is szenvedtek emiatt, "de most ők jönnek, elszabadulhatnak"!!!. Amióta értelmes szakember nem adja a nevét miniszternek Viktor csak ilyeneket talál már szint.. Szóval egyes fehér keresztény áriáknál nem éppen mondható a szimmetria a legfőbb testi adottságnak :) Matolcsy, Kásler, Schmidt, stb. Elképesztő több ezer oldal is lehet leírva a fideszes nyomiság lélektana:) Én alap esetben természetesen nem adnék ilyenre, az én szememben mindenki egyforma, de nem lehet nem észrevenni az összefüggéseket...:) Úgy érzem erről te is oldalak tudnál írni..:)
verőce21
"Orbán politikája" hoz majd megváltást Európában, ezeknek az Antikrisztus aláíróknak a számára is...
csak úgy....
@SystemError: ne ragaszkodjunk a nevekhez,elég ha tudjuk! mellesleg én is genya volnák mindenkivel,ha gyerekkoromba ütnek-vernek! az én gyerekeim soha senkit nem ütöttek meg,ugyan úgy én sem bántottam soha öket! mi a szarnak találták föl a beszédet,ha még mindíg verni kell valakit,hogy értse!?
verőce21
@csak úgy...: @SystemError: Ti valamilyen gnóm törpék vagytok, hogy ilyen gonoszok...?
csak úgy....
@SystemError: most nézd meg,hogy mit ír ez a borjú! "Orbán politikája" hoz majd megváltást Európában, ezeknek az Antikrisztus aláíróknak a számára is.."
szerinted ezek pénzért,anyagi javak miatt ennyire hülyék?
sok hülyét ismerek,de egyikröl sem tudom föltételezni,hogy ekkora baromságot...
csak úgy....
@verőce21: ha itt valaki gnóm,akkor az csak te lehetsz,hazudós tallini tutajos..
ezt a témát már kibeszéltük,nem én tehehetek róla,hogy te agyilag zizi.
verőce21
@csak úgy...: (16:02) Ne legyél te meggyőződve arról a "verésről", te kiközösített, hazátlan senki! Embertelen ember...@csak húgy...:
tudode
Nem csoda, hogy tele van a fehérneműje őfélesége félrebeszélésével már a SOROS ELNÖKSÉG!
.
Az óta, mióta elkezdte építgetni a mutyi országát, mindenkit agyalágyultnak tekintve, annyi értékes időt elrabolva a demokratikusan működő EU-tól, mint égen a csillag. amelyre nem volt példa talán az EU megalakulása óta
.
Pl.
.
---- Orbán Viktor válasza az Európai Parlamentben
.
www.youtube.com/watch?v=RKnyvex6EnE
.
www.youtube.com/watch?v=RKnyvex6EnE
-----------------------------------
.
------ LIBE-bizottság: Elmarasztalták Magyarországot
.
www.youtube.com/watch?v=YlWlDPVNorE&t=26s
--------------------------------------
.
----- Sargentini-jelentés: Orbán beszéde az Európai Parlamentben
.
www.youtube.com/watch?v=Hedv3vGpvNQ&t=4887s
--------------------------------
.
Még egy családban is SOKK egy ilyen kekeckedő figura, mert Magyarországnak ennyire telik!!!
SystemError
@verőce21: Tehát szerinted az elesetteket kirakó a megváltó és akik ezt ellenzik az antikrisztus? :) Te valami rózsa fűzéseres szent Orbános nyanya vagy? :) Mutatok egy jó gnóm fotót, bár ez már inkább buckalakós
m.blog.hu/b1/b1/file/orkor.jpg
verőce21
@SystemError: Menj már haza, a 44-re...!
kokopelli
Az Orbán elindulhat Brüsszelbe újra,de két hátizsákkal! Előtte kifényesithetik őt Grázban! Az talán hat!,...vagy hét!?
Valamit spórolhat a kincstárnak is! (;-))
SystemError
@verőce21: És akkor te hova mész haza, vadhajtások, kuruc.info. Netán napiszar...?:) Mondjuk, hogy a ki az antikrisztus témát még mindig nem értjük. azt persze megszoktuk, hogy számotokra álkeresztényeknek csupa sátáni érték a szimpatikus. de azért kifejthetnéd, hogy milyen értékek mentén lesznek neked az elesetteket védők az antikrisztus... azt megértem, hogy papa maciról csúnyákat írtunk és ez fáj...:)
verőce21
@SystemError: Aki a keresztény demokráciával szemben áll, az az Antikrisztus. Azt pedig, ti lipsik, zsigerből gyűlölitek...mert nem tudjátok legyőzni...
Nem csak az utóbbit, a többit is érted, csak úgy teszel mintha nem...
verőce21
@Nyírfa: (13:41) Ezeket jól összeszedted ismét, Móriczka! Milyen raison vezet Tégedet...?
verőce21
@csak úgy...: (16:58) Az országok önrendelkezési jogának fel nem adása hoz nekik is megváltást, amit Orbán képvisel, te Bornyú!
csak úgy....
@verőce21: te egy hazudós senki,aki idö milliomos és ...,ragozzam?
a nyalásért csurran-csöppen? baxod,ti egyre visszataszítóbbak vagytok, ti a teljhatalommal rendelkezö bünbak keresök...
SystemError
@verőce21: Aki a keresztény demokráciával szemben áll. Hát ezen azért jót mosolygok, de nyilván érteni vélem. Azt is tegyük hozzá, mindenki a vallását magában éli meg, ahogy erre az alkotmányunk is kitér jogi oldalról. Szóval nagy hülyeséget írtál, mert a demokrácia nem erről szól, hogy miben hiszel, hanem arról, hogy a másiknak jogi oldalról ehhez semmi köze..

És az is keresztényi érték, hogy kibasztok 38e embert az utcára megnyomorodni és döglődni?
rdos
A rendeleti kormányzás ha jól tudom kishazánkban 1919 tavaszán úgy 133 napig volt a jellemző kormányzati forma. :-( Sok jóra nem vezetett. :-( Ez sem fog. :-(
SystemError
@rdos: Hát korlátlan hatalommal, korlátlan felelősség jár erre bizony Hágában is fel fogják hívni a figyelmét a kis pukkancsnak..:)
Béla333
Azért nem semmi egy teljesítmény a Fidesz maffia részéről, hogy Európában úgy tekintenek O.V.-ra és sleppjére, mint akik olyan veszélyesek, mint egy vírus világjárvány!
Van azért még ennél is lejjebb: pl. ha koronavírus helyett ebolának, vagy éppen pestisnek tekintenék a Fideszt...
Az azért még szarabb...
verőce21
@csak úgy...: Hát, az időmilliomosságról te tudnál beszélni inkább...!
Nem írsz, nem olvasol...? Mint Pató Pál...?
verőce21
@SystemError: (18:50) Annyit emlegeted Hágát, hogy a végén még elhiszed, te szerencsétlen!
vitriol
@Nyírfa: 13.44 - A jóisten beszéljen belőled!
verőce21
@Béla333: (18:50) Vajon mennyit fizet nekik valaki, hogy így vélekednek a magyar kormányról, vagy Orbánról? És miért? Ezen nem gondolkodtál még el, úgy két beírás között?
csak úgy....
@verőce21: te ennyire hülye vagy csak másokat nézel annak? különben azt kaptátok,amit érdemeltetek! a habsburgokat is etette a magyar,akkor meg miért nem tömhetné az orbán családot!? basszus,neked fából van a buksid...
te nem veszed észre,hogy az egyre terebélyesedö,föméltóságú úr,egyre ütödötebb és csak a stadionok fontosak neki,te meg le vagy szarva..
csak úgy....
@verőce21: hát-al nem kezdünk mondatot ...
Borsodi
A haza és a vírus másodlagos, a hatalom mindenek előtt.
Béla333
@verőce21: 18.58
De elgondolkodtam és arra jutottam, hogy az Unió 73 elismert embere majd minden országból ugyanúgy látja a magyarországi helyzetünket, mint az országban sok-sok millió magyar. Ezen kívül már az egész Unió úgy tekint ránk, mint egy vírusos betegre, mint akik nem normálisak, hogy egy maffia hatalmat hagy maga felett tobzódni.
Ha te esetleg a Fideszesekből kiindulva azt gondolod, hogy őket megvette valaki azért, hogy ez legyen a véleménye, az csak azt mutatja, hogy a Fideszeseknek annyira beteg az erkölcsi érzéke, hogy azt el sem tudja képzelni, hogy valakinek a véleménye nem attól függ, hogy valaki megveszi-e?!
Ezen meg te gondolkozz el! Két beírás között!
verőce21
@csak úgy...: Én azért..., mert nézem, milyen értelmi képességű akinek írok...akit nem kell megtiszteljek...egy kitaszítottat, magyarelleneset...Miért írogatsz ide?
De inkább elnézést kérek, ha jó így...
Nyírfa
@vitriol: Törvényszerű! Csak az idő kérdéses, amíg az orbán-vírus kifullad.
csak úgy....
@Béla333: fogadok,hogy ezzel a @verőce21: et ,nem tudod gondolkodásra serkenteni!
neki-nekik orbán a király,aki építette azt a sok végvári stadiont és még mi mindent a lölönek,vönek,hogy ne kelljen nélkülözni az orbán és méhszaros családnak!
föltehetöleg az egyiptomi piramisokat is hasonló szerzetek kreáltatták mint viktor,akkor még nem ismerték a focit de dözsölni kurvára tudhattak..
verőce21
@Béla333: (19:10) 73 ismert embert megfizetni Európában, bakfitty! Sőt, smafu...Ha hatalmasat lehet nyerni rajta...!
Te pedig azt el nem tudod képzelni - ezek szerint -, hogy valakiknek a véleménye attól függ, hogy valaki megveszi-e őket! :)
Béla333
@csak úgy...: 19.24
Lehet ám, hogy gondolkodik piszkosul, csak éppen nem jut semmire!
Nála nem hiszem, hogy lenne "saját vélemény", csak a Párt véleménye. Mindig ahhoz igazodnak.
Béla333
@verőce21: 19.25
Miért adná el valaki a becsületét? Szerinted mindenki becsülete megvehető?
Nézd már végig, hogy kik adták a nevüket a véleményükhöz?!
Ha a 73 közül legalább egynél fel tudsz mutatni bármiféle bizonyítékot arra, hogy bárki megvette a véleményéért, akkor megkövetlek! De addig...???
Nyírfa
@verőce21: 18.36

Ez csak a töredéke a bűnlajstromnak. De ne aggódj, Te csak egy huszadrangú vádlott leszel.
verőce21
@csak úgy...: (19:24) Hülyeségeket beszélsz az "egyiptomi piramisokkal" évezredekig építgették őket... és a következő mindig kiraboltatta az előzőekét...
Amióta világ a világ, Ez volt a természetes vezetői magatartás.
Te fogod megváltoztatni a világot...?
csak úgy....
@verőce21: értelek,paraszt vagy! na nem a böcsületes földmüves falytából...
azt tudtad,hogy veled sincs különösebben kisegítve az a szerencsétlen orbán viktor!?
nyalni tudsz,tallinba veszel pecót,hogy elkerüld a hazai adóhivatalt,közben dícséred a kisgömböcöt,hogy ö a világ leg jobb politikusa ..., te nem vagy normális! már csak a tallini pecó miatt is,hogy nem otthon a dübörgöbe fektettél...
nem akartam rákérdezni,szerintem vallásilag közelebb áll hozzád a soros gyuri,mint az isten tudja...
verőce21
@Nyírfa: (19:31) Megtisztelő...igazán...:) De erre nem fog sor kerülni...
Mire az emberek valamelyik nagy vágyából valóság lesz, addig már annyi csap, szelep, fogantyú kell hozzá, hogy aki megvalósítja, nem lát mást, csak a saját hasznát...
és mennyivel erkölcsösebb?
verőce21
@csak úgy...: Befektetni euróövezetbe érdemes most még...
Amúgy te azt hiszed normális vagy? Sehonnai bitang ember...!
kokopelli
@justhpeter: (10:13)
Azt azért megnézném a neten,hogy pár tucat túlsúlyos idióta vonul a rosseb tudja mi ellen,izzadva, lihegve a fő-
városban,azon szervezet ellen amelyik pénzét lenyulva risztelik el egymás között! Élvezet lesz megmutatni és elma-
gyarázni az ismerősöknek,akik betegre fogják röhögni magukat! (;-))
@Béla333: a magyar szokást a felek másokra is ki akarják vetíteni,mert az évtizedek óta megszokott dolog az or-
szágban! Már a vérükben van!..ha a ME a komájával űzi azt,akkor mindenkinek joga van rá! (;-))
verőce21
@csak úgy...: Te idióta! "...a habsburgokat is etette a magyar..."? - Pontosan a te fajtád etette őket! @csak húgy...: vagy, semmi egyéb!
csak úgy....
@verőce21: te nagyon buta,nem az euro ellen ,magad ellen melózol a zorbánal?
én biztos vagyok benne,hogy én normális,rólad és a kollégáidról vannak kétségeim!
ezt a sehonnai bitang embert,mondjuk orbánra passzol,aki már minden volt és még most is libsi csak te meg a dinnye bagázs ezt nem veszi észre!
orbánnál liberálisabb politikus,alig van európában.
verőce21
@Béla333: (19:31) Eladó az egész világ...! De erre bizonyíték olyan elbújtatott, hogy lehetetlen vállalkozás... Te nyilván azt sem tudod elképzelni ezzel a lendülettel, hogy az EU-s politikusokat meg lehet és lehetett vásárolni. Mert akkor egy szánalmas, agymosott pöcs vagy...
verőce21
@csak úgy...: Te szerencsétlen ezt én írtam korábban - "orbánnál liberálisabb politikus,alig van európában". - csak mint gazdaságpolitikus...
Béla333
@verőce21: 20.02
Miért kellen efféle állításokat elhinni? Mert azt egy Verőce21 állítja?
Nem emlékszel a főnököd vallomására, miszerint ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem azt, hogy mit teszek?! Mondta Orbán a külföldi diplomatáknak.
Hazudoztok össze-vissza, bizonyíték nélkül mocskoltok majdnem mindenkit, csak a beteg lelkűek hisznek vakon a vezérnek. Pöcsölni meg ne pöcsölj, ha már érveid nincsenek. Ideje lenne egy kis kultúrát magatokra szedni...
csak úgy....
@verőce21: te bimbó! ok,talán te írtad de nem fogod föl a következményeket! ?
egy illibsi libsi...,beszarás vagy orbánostól mindenestü! a forint is kurva jól érzi magát a gödörben,mert azt sem hagyta a viktor az árok szélin ...
benneteket ,agyilag hibernáltakat mi rázna föl a csipkés rózsi álmotokból?
verőce21
@Béla333: Téged ismertelek meg beteg lelkűnek, amikor az LMP-t éltetted itt a blogon! Aztán hol vannak most? Ne másra mutogass, beteg lelkülettel, mert semmivel nem vagy kevésbé beteg lelkületű. Magadban keresd a hibát!
És hol vagy most? Mivel vagy előrébb? Éltetted Szél-t, mint miniszterelnök-jelöltet? Roppant éleslátásra vall! Kb. most is olyan ütősek az érveid, és világosak a gondolataid!
verőce21
@csak úgy...: Csak gazdaságpolitikában liberális! Óriási különbség.
De mi elől menekülsz, a gondolataiddal? Mi hajt?
Mert eddig minden amit ma este írtál, magad ellen felhozott ostobaság volt! Magad alá hugyoztál folyamatosan! :)
Béla333
@verőce21: 20.42
Vállalom, hogy szerintem '15-'18-ban az LMP lehetett volna a megoldás az ország problémáira.
Jó magyar szokás szerint sikerült a mocsárba taposni őket is. Mert elbuktak, az még nem jelenti azt, hogy nem volt igazuk.
A többi csak amolyan érvek nélküli Fideszes szuttyogás a részedről. Egészségedre!
csipetke
Na végre,hogy már lépnek valamit a maffiózók ellen.Minden normális államban időről időre meghosszabbítják a felhatalmazást,csak orbánnak kellett a végtelenségig.De a szokásos Kossuth rádióbeli népszédítesen azt bírta mondani,hogy ezt a helyzetet nem lehet csak központilag megoldani.Nofene!Csak nem beismerte,hogy a fidesz a járvány megoldásához kevés,mint a lószarban a vitamin?Akkor minek kellett neki a teljes felhatalmazás?Akkor most forduljon azokhoz,akik ezt megszavazták neki.Övé a hatalom,intézkedjen.És ha nem megy,le lehet mondani
csipetke
@namihami: 10.04 Most még egy szottyadt békamenetet se bírna összehozni bayer,mert zárva a határ.Nix erdélyiek,meg ukránok.Mer' azé tudjuk,kikből állt a híres bayer-féle békamenet
verőce21
@Béla333: Nem volt igazuk, mint ahogy neked sem, és mindig rossz ügyet támogatsz... Olyan bonyolult katasztrófa ez, hogy illik ilyen részletesen megaláznod magad?
csak úgy....
@verőce21: a tököm telis tele a hülyeségeiddel! felölem szophatsz ,nyalhatsz csak én ne lássam! mivel.- anno nem voltál osztályelsö,most ezt szeretnéd pótolni? te mindenkinél okosabb a propeller politikai szagértöje és teológusa,nem beszélve a gazdasági,kül és belpolitikai dógaidról,amiröl azt hiszed,hogy mindenhez...
a fax kivan veled,miért itt próbálod kamatoztatni a tudásod te bimbó!?
verőce21
@csak úgy...: Magad alá hugyoztál most is rendesen... @csak húgy...:
csak úgy....
@verőce21: az is csak meseországban fordulhat elö,hogy egy nagyon gázos lölö,tíz az az 10 éven belül,milliárdos legyen,mert a falubelije a napkirálynak!
verőce21
Németországban a legmagányosabbak az emberek, egy tanulmány szerint. Szép sikerrel koronázott tendencia, amivel a jólét megajándékozta őket...
csak úgy....
@verőce21: a gyerekes bunkó proli,mint a shikari és a pepergo...
verőce21
@csak úgy...: És mit akarsz ezzel elterelni magadról, Bugsy? @csak húgy...:
csak úgy....
@verőce21: ha nem lennél magányos,akkor firkálnál ide ,naponta reggeltöl -estig?
mondom,hogy buta vagy mint a pötsch...
a kedves nejedet már lefektetted és a gyerekek is ágyban? :)
magyarországon van a leg több öngyilkos egy tanulmány szerint,
teuton
@verőce21: Mondod: "Németországban a legmagányosabbak az emberek, egy tanulmány szerint. Szép sikerrel koronázott tendencia, amivel a jólét megajándékozta őket..." Bar nem ismerek ilyen altalad legbölkapott tanulmanyt (pestri stricik?, vadbarmok?), de erröl kellene talan MO-on egy nepszavazast indoitanii, hogy a zemberek joletben szeretnenek-e maganyosak lenni, vagy tarsasan szegenyek! Szerinted mi lenne az eredmenye, szagertö???
verőce21
@teuton: "...tarsasan szegenyek" - Ez olyan, mint amikor egy nő azt mondja, "Nekem mindegy hol lakunk majd, számomra csak az a fontos, hogy érezzem, szeressenek!" Aztán eltelik fél év. és "Csak jó lenne, ha"... lenne...ez, meg az...
verőce21
@csak úgy...: (21:36) Azért írod, mert egy tornatanár ismerősöd...? Ez még nem statisztika, Butaságod...
csak úgy....
@verőce21: nem csak azért ! egyszerüen tele a tököm a fideszes hazúgság gyárral! ezek a genyák, még a honvágyat is elvették tölem,ami talán az elsö és egyben utolsó jó cselekedetük! szerintm jobb volna ha a butaságaitokról a shikarival,peperoval,durbincs csal és erikksonnal konzultálnátok, mint régen a kisz szemináriumon.
csak úgy....
@verőce21: különben,fogadni mernék,hogy pár év múlva,te és az elv társaid ránk és a mostani ellenzékre kenyitek orbánt,stadionostól,paksi atomerömüvestöl és budapest-belgrád vasútvonalastól! mert nem szóltunk,nem figyelmeztettünk...
legott
Csak egy kérdésem van - így végül: Orbán képes lenne lángokba borítani egész Európát, ha csak rajta múlna?

Orbán, a gonosz egyik megtestesülése. Mert sajnos nincs egyedül. Egyre többen vannak, lesznek, ahogy közeledik a vég...
verőce21
@csak úgy...: És ki figyelmeztet bennünket magyarokat erre? Aki rokonszenvezik a nemzetiszocialista eszmékkel?
Vagy aki valamilyen ázsiai hatalom, vagy nagyromán érdekek mentén iparkodik megsemmisíteni hazánkban mindent, ami a magyarságból, a magyar élet értékeiből megmaradt?
Te, a @csak húgy...: ?
Cucika
Így igaz kell ellene harcolni valamilyen módon, mert visszaél a helyzettel. Az orbáni propaganda pedig megy ezerrel, mintha őlenne az ország megmentője. A magyar emberek pénzéből szerzett védőfelszereléseket adományozza, hogy ezáltal is támogatót szerezzen magának. Ezt a vírusos helyzetet is k8ihasználja a saját javára amíg Európa a járvány ellen harcol addig ő maga a saját befolyását erősíti.
verőce21
@Cucika: Te is a saját buta "befolyásodat" próbálod erősíteni...!
kokopelli
@teuton: ..azért nincs minden településnak Sportlövész-,Fußball-, Kertészeti-, Trachten-, Vándor- stb. -egyesülete
mert a magyar überokos dilettáns megállapított valami baromságot? Az fáj a "szoppancsnak",hogy ezekhez az el-
foglatságokhoz a zemberek anyagi fedezete is meg van! Az egész ország (még más országok is, akár a tengeren-
túról) "gyászban állnak",mert az "Oktoberfest" elmarad! Az én családom látatlanul ill. egy látogatással,"germán szag-
értő" lett! (;-))!..magyar betegség?...nemtom !
ómió
73 "haladó" kriptokomcsi? Az "nem semmi"!
kokopelli
@teuton: Nem tudom ismered-e N.o-ot,mert én igen!Nekem volt szerencsém Emden-től Garmisch-ig,igaz 90% a
munkám miatt.Nem kell tanulmány a megitélésre,csak körbe kell utazgatni!A pongyolás orbánszoppancsnak a két
kiutalt trafikja diktálja a baromságait! Itt "szólta" el magát "freiwillig"! Sokáig kell neki ßopnia,amig a fidesz "letudja" a
szellemi kölcsönt ! (;-))
teuton
@kokopelli: Egy KICSIT ismerem NO-ot... 36 eve elek ott/itt, nemet-magyat tolmacs-fordito es vallalkozo vagyok, a gyerekeim nemetek... Szoval nem kell nekem terkep es szotar hozza...
kokopelli
@teuton: Ich wollte dich nicht beleidigen!Wenigsten kennst du die Affinität der deutschen Seelen zu gemeinsamen
Sachen...A pongyolás bértroll akarta bedubálni,hogy nem társaságkedvelő Volk!! ...Tagchen, jetzt aus Franken!
teuton
@kokopelli: Ich hab es nicht als Beleidigung aufgefasst... Ich kenne mich schon damit aus wer hier auf UNSERE demokratische Seite steht und wer für die andere Seite/Meinung bezahlt wird... Egyebkent pedig mindig csiptem azokat a szagertöket, akik jöttek a friss elsökezböl kapott infokkal, a sogorom batyja unokatestverenek a szomszedja meselte... Esetleg azt kellene nekik az orruk ala dörgölni, hogy a nemet parlamentben MINDEN part megszavazta a virus elleni intezkedeseket es egy több ezermilliard euros segely-/konjunkruracsomagot, kiveve a naci AfD-t... Azonkivül pedig semmifele korlatlan hatalom bevezetese nem került szoba, Hitler es Honecker ota nem nagyon szeretik a diktaturat...
kokopelli
@teuton: az én családom is (mikor még éltek) kioktattak engem,holott látták a különbséget a két világ között!
A magyar EÜ sajnos elvitte mindkét bratyómat feleségestül!A politikáról nem vitatkozom még a legjobb haver-
jaimmal sem! Az AfD a legmocskosabb egyesület,mert tagadja a demokrácia voltát,holott ők is azt élvezikIAmi-
kor a PEGIDÁ-val összebútoroztak és a fekete privát- és pártkasszát külföldre menekítették akkor haltak meg
a normális! polgároknál!A szerencsétlen keletnémeteket uszítják orrvérzésig!! Mocskos banda levitézlett meg-
élhetőségi neonazikkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.