Eddig 20 idősotthonban jelent meg a koronavírus, azonban rendkívül különböző a fertőzöttség mértéke, van, ahol csak egy-egy betegről lehet tudni – közölte Müller Cecília az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Három olyan intézmény van, ahol több beteget regisztráltak, ezek jellemzően nagyobb otthonok.

Müller Cecília: "Ez egy heroikus nagy munka volt" – Újabb 62 fertőzöttet találtak a Pesti úton

Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelésére készülnek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az országban jelentős számú fertőződés a zárt közösségekben keletkezik, nagyrészt idősotthonok és kórházi osztályok érintettek

- mondta el Müller.

Az idősotthonban megfertőződött emberek esetében megtörtént az izoláció, de csak három intézményben vannak tömeges megbetegedések

- tette hozzá az országos tisztifőorvos. A három otthon nagyobb létszámú gondozottal bír. A Pesti úton megtörtént az összes szűrővizsgálat elvégzése – közölte Müller Cecília.

Ez egy heroikus nagy munka volt. 274 lakót és 41 dolgozót szűrtek le

- tette hozzá.

Az országos tisztifőorvos közölte azt is, hogy

újabb 58 ápolt és négy dolgozó bizonyult fertőzöttnek a Pesti úton

Müller Cecília elmondta, hogy ezeket a személyeket izolálni kell. Akik kórházban vannak az otthonból, azokat csak két negatív teszt után engedik vissza – tette hozzá.

Forrás: 24.hu, Origo

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Büdös szarházi ribancok addig tököltek amíg be nem robbant a járvány. Tudtátok szarházyak mi fog történni ugye?
A síparadicsomokból sikerült széthordani. ellenőrzés nélkül jött haza mindenki. Mostanra a pohosnak már dutyiban kéne ülni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Büdös szarházi ribancok addig tököltek amíg be nem robbant a járvány. Tudtátok szarházyak mi fog történni ugye?
A síparadicsomokból sikerült széthordani. ellenőrzés nélkül jött haza mindenki. Mostanra a pohosnak már dutyiban kéne ülni.
Nyírfa
Heroikus munka rendet tenni a gondatlanságod után, Cecília asszony!
dr. prédikátor
@Sámannus: dutyiba??? kötélen kellene száradnia mint a mosott ruhának!!!
kereső
Az a helyzet Cecilia asszony, hogy ezt a balhét Te fogod elvinni. Mert ennek felelőse Te vagy egyedül- Neked állt hatalmadban megakadályozni, hogy ez ne igy történjen. Tudod Cecili- "Ne árts"- mint orvosi jelmondat. Még parancsra sem. Nem kötelező tiszti főorvosnak lenni. Meg lehet maradni körzeti orvosnak . És akkor nem kell megszegni az orvosi esküt- amelyet Te sem orbánra tetted le. Van még egy-két doktorunk/ nem mondanék orvost, aki szintúgy bele esett ebbe a hibába- csak a következményei borzalmasak- emberi életek múltak/múlnak rajta.
Yoda69
@Shikari: Miota erdekelnek a tenyek? Te csak a propagandat tolod igazi troll modjara.
Felesleges lenne a billentyuzetet koptatni a meggyozesedre, ugyanazon a szinten vagy mint pedofil haverod a dubrincs. Talan csak annyi kulonbseggel hogy az az idiota kreten meg rendesen irni se tud.
olivetti
- Kína nov.17.-én észlel
- Kína dec. 30.-án jelez a WHO-nak
- Január 9.-én jelez az ECDC a tagországoknak
- M. Cecília január 26.-án még azt mondja, hogy nem valószínű a járvány megjelenése,
- Január végén összeterelik az operett törzset, aztán semmi,
- Január 30.-ám a WHO jelezte, hogy 18 országban járvány van,
- Márc.11.-ig a magyar rezsim semmit nem tesz
- Március 20-án kezd felfutni a halálesetek száma ls folyamatosan emelkedik,
- Március 23.-án fővárosi önkormányzat körülbelül 35 ezer védőmaszkot oszt szét
Yoda69
@Shikari: Erolkodj csak troll. Itt mindenki tudja ki vagy.
csak úgy....
@Shikari: még nem említették neked a pártból,hogy most a vírusra koncentrálj és ne a migrikre? neked mindent mondani kell?
istenem,hogy te mennyire butuska...
különben hurrá! a te billentyüzeted "ékezetes",persze ez nem jelenti azt,hogy te attól magyar vagy...
Sámannus
Mindent elkövettek, hogy elrejtsék az összeesküvést az idősek ellen Előbb többféle módszerrel szabotálták a védekezést, a végén még ki is borították a mintákat. Pontosan egy tömeggyilkossággal volt ez egyenértékű.
Jozefina
Ebba a heroikus munkába szegény cecilia nehogy belerokkanjon. Három nagy idősotthonról beszél állandóan, de név szerint, csak a Budapestit említi!!! Cecilia drága és a másik kettő!!!???
csipetke
Ha akkor kapott volna az idősek otthona segítséget,amikor Karácsony kérte,akkor ez nem következett volna be.Azt is kérte,hogy akiket kórházi kezelésre visznek ki az otthonból,tesztelés nélkül ne vigyék vissza.Csak cecillel együtt mindenki [email protected] meg Karácsonyra fújtatnak.A fidesz mindig is így működött,hogyha valamit elsz@rtak,kerestek egy bűnbakot,lehetőleg ellenzékit.De olyan is volt,hogy saját embert "áldoztak".Ha tökös,becsületes emberek lennének,kiállnának,és beismernék,hogy ezt elcseszték.De ez egy sunyi,képmutató,számító,sumák banda.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Shikari: Te ökör, kinek van teljhatalma? Na az a másik ökör felel mindenért!
SystemError
@Shikari: jó a megállapítás csak az alany nem..Jogilag ő mindent megtett a hatáskorében. Viktor pedig következetesen mindent megvont a kirendelt csicskáján keresztűl. A bizonyító dokumentumok nyilván Hágában is bemutatásra kerülnek majd a 60%-os törvény mellett külö szállon.. Itt ugyanis nem gondatlanság állapítható meg, hanem szándékosság. Ugyanis Kari G 3 héten keresztűl következetesen és indokolva kérte a tesztelést. Ezeket a dokumentumokat te is ismered:) Szúrkolj neki, hogy ne halmazati bűntetést kapjon és összevont bűnvád legyen...
csak úgy....
@Shikari: tibim,aztán van e már munkahelyed? míg itt koptatod a segged,szerintem mint igaz magyar hazafinak,már rég az orbán oldalán kéne harcolnod a vírus ellen,mint önkéntes!
lúfaß vagy te nem magyar...,a billentyüzeted nem bizonyít semmit!
csak úgy....
@Shikari: eleinte a milosevics is csak mosolygott! -oszt hága a nyakára hágott...
csetere
Nem kellett volna a betegeket a kórházból elengedni teszt nélkül!
olivetti
Mindegy, hogy Párt Cecília mit mond:

Fertőzöttek/halottak aránya a környező országokhoz képest:

MAGYARORSZÁG arány: 10.1%
Ausztria arány 3.3%
Románia: arány: 5.3%
Szerbia: arány: 1.8 %
Ukrajna: arány: 2.6%
Horvátország: arány: 2.5%
Szlovénia: arány: 5.7%
Szlovákia: arány. 1.1 %

"Győztünk!"
Yoda69
@Shikari: Az orban-csomag aldozatai...
laszlobihari
az ártunk és (el)qurmányunk nagyon elb@szta ezt az egész védekezést (direkt?), sokszor hivatkoznak arra, hogy a nemzetközi ajánlásokat tartják be a tesztelésnél, ez igaz de mint a jereváni rádió csak fél infókat ad át azt is elferdítve! ugyanis az volt az ajánlásban: ha kevés a teszt anyag akkor csak célzottan takarékoskodva kell végezni, ezek a balf@szok úgy értelmezték, hogy nem szükséges! de akkor mi a jó lóf@szért végezték el a politikusoknak pl. szájártó?
U.i. ezeket a majom trollokal meg nem kéne foglalkozni durbincs-shikari-stb., hanem ignorálni kéne őket!
SystemError
@Shikari: Te egy agyatlan KESMA csicskára emlékeztetsz, akit egész nap azért fizetnek, hogy két kézzel nyalogassa Viktor csökött férfiasságát! Menj majd be hozzá, mert szerintem az asszony is örülni fog neki, hogy nem otthon parádézik és a vak kommondor se lesz így..:). Hágába nem nekem kell odatalálni. Viktornak sem kell odatalálni, elég ha az oda talál, aki pórázon vezeti majd.
SystemError
@Shikari: A Hágai perek sztárügyvédeit fogja hozni szerintem és jól megfizetni:))) Vele szemben majd Viktor áll a lopott közpénzből odarakott tehetségtelen hülyéivel, akik Polt alatt tunyultak meg az előre rajzolt pályán. Igaz már azt nem tudja az öreg, hogy merre van arccal ennyi idősen, de erre szerintem még be fog izgulni utoljára! Lehet az ítéletre rá is ve... nektek.:)
SystemError
@Shikari: Tudom, hogy tetszik a fia neked :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.