Április 27-től, ahogy a BKK járatain, úgy az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása – jelentette be Facebook oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester közösségi oldalán azt írta:

A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése. Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is!

Forrás: Index

Címlapkép: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Álarcos énekes is lesz, ha vége a járványnak?! - Maszkot le! Maszkot le!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Nos... akkor számolgassunk csak...van kb 2000 fertőzött idehaza...az azt jelenti hogy minden 5000.magyar az...és ezért elhülyül az ország???
jesz
Helyes, kiváló ötlet. Akkor most minden bolt, piac, villamos, busz, stb előtt ingyen osztják azokat a maszkokat, amiket az adófizetők már egyszer kifizettek .

Már csak az érdekelne, hogy a vidékiekkel mi lesz? Ott a helyi polgármesterek intézkednek? Maszk van bőven a Pesti katonai raktárakban.
TASzSz
Álarcos énekes is lesz, ha vége a járványnak?! - Maszkot le! Maszkot le!
vitriol
@jesz: - meg a magánraktárakban is! Vajon milyen célból?
justhpeter
Előkerül a beszerzett sok-sok millió maszk és kesztyű ?
Rockxy
lehet má a makszbúl dudálni a kesztyűbe!
a virus meg röhög a zorbán markába.
Borsodi
Miskolcon mindenkinek volt szájmaszk a posta ládájába.Jobbik
Putnokon vehetsz a papirosboltban Fidesz
lusta
Vannak európai országok, ahol nem csak a boltokban, hanem már akkor, amikor kilép a delikvens a házból.
verőce21
Nemcsak a boltokban, hanem amikor már kilép otthonról!
De ezeknek a ballibeknek központilag van kiadva minden! Már Trump megmondta: “A demokraták eleinte azt mondták, lélegeztetőgép, lélegeztetőgép, lélegeztetőgép. Most pedig azt ismételgetik, hogy tesztelni, tesztelni, tesztelni”.

Karácsony is pontosan ezt teszi. Úgy látszik, Soros Központi Bizottsága ezeknek globális szinten írja elő, hogy mit kell mondani, és tenni. A londoni polgármester ugyanúgy ritkította a tömegközlekedési járatokat mint Karácsony. Ezek szerint minden összehangolt akció. Most pedig ki van adva, dudálni, dudálni, dudálni...,
azután fetrengeni, fetrengeni, fetrengeni.
olivetti
MASZKISZTÁN
Nem a szeme káprázik! 73 millió (72 954 890) maszk landolt eddig Budapesten!
Az elmúlt héten 21 repülővel és 3 kamionnal szállítottak Magyarországra a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az Országgyűlésben. És ez még messze nem minden! Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásában elmondta: az elmúlt héten 22,5 millió maszkot – 20,65 millió sebészeti és 1,85 millió magasabb szintű védelmet […]
lusta
@verőce21: Drága sztrovacsek, ezek szerint a cseheknél, a szlovákoknál, a lengyeleknél ballibek kormányoznak. Gratula a világszemléletéért.
Nessy
@verőce21: A lélegeztető gép, az üres ágyak, nem ismerős a napi kormány kommunikációból? Azokból a maszkokból pl. juttathatna kormányunk a plebsznek Is De egyelőre az önkormányzatok által rendeltet is lekapcsolja a reptéren, és gyorsan "megvédi"!
A maszkviselés elrendelése egyébként teljesen jogos! Szerintem logikus, ha valaki boltba megy, és ott kell, akkor már otthon felveszi, nem a bolt előtt kotorja elő a táska mélyéről.
Azért már legalább a maszkviselést ne Soros számlájára írjuk!
terlasz
@verőce21: Ti még a kommenteket is központi iránymutatás mellett végzitek. Hagyjuk már a süketelést!
Borsodi
@olivetti: Ebben igazad lehet,megérkezett de mikor hová kerülnek és mennyi? Mikor akarják szét osztani a járvány után vagy soha? A vöröskeresztes segély szállításokra ha vissza gondolunk,először kik is válogattak belőle?Nem a rászorulók.
verőce21
Nemcsak a boltokban, hanem amikor már kilép otthonról, már akkor viselni kell a maszkot!
Én már, ha csak kiteszem a kukát az utcára, akkor is felveszem a maszkot. Mert közben találkozhatok bárkivel. Potenciálisan mindenk vírushordozó az országban!
RonaGyuri
@jesz: @Mirabilis: ingyen? Farkas Flóriék 400 Ft kérnek egy egyszer sem biztos, hogy használhatóért a piacon!!! =))
Pálinkás Pál
Halkan kérdezném...ennek a buzeráns karácsonynak 27.-én jön meg??? ha már elrendeli.../nem értek vele egyet/ akkor miért is kell egy hetet várni??? mellesleg csak minden 1500. budapesti fertőzött.../hivatalos adatok szerint/...ezek után majd minden influenza járványnál is ez lesz???
dr. prédikátor
Nagyon helyes hogy kötelező a maszk viselése, de ki fogja ellenőrizni a rendeletet???Mert a sok buznyák pesti szarik rá!!! Persze kivételek vannak!!!Tapasztalatom szerint 50-ből jó ha öten viselnek maszkot és kesztyút a tömegközlekedési eszközökön /metró ,busz, villamos/!!!
Jozefina
Mindenkinek a saját és főleg mások egészségének a megőrzése céljából kell védőeszközt viselnie. Különben aki nem viseli az a másik ellensége!!!?? Nyugaton is egyre több helyen kötelező. Így lehet a vírust minél előbb legyőzni!!!
rokker33
@Borsodi: 20:28 Kazincbarcikán Szitka Péter MSZP által is minden háztartásba eljuttatják az INGYEN maszkokat, ahol fidesz tetű van ott fizetni kell érte és csak kormányzati intézkedésekre jogosultak!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.