Levelet kaptam egy barátomtól. Nem állítom, hogy barátja a kormánynak, de ez most mellékes. Írása arról szól, hogy szeretné tudni, mire, hogyan ment el majd’ 600 milliárd forint. Azt mondják az illetékesek: felülről nyitott kasszáról beszélünk, olyan pénzről, amely a védekezés érdekében, korlátlanul költhető, nincs felső határ. Ami természetesen érthető, hiszen mindannyiunk érdeke a járvány megfékezése. De – az esetleges haszonélvezőkön kívül – senkinek sem érdeke, hogy ez a költés átláthatatlanul történjen. Az én barátom pedig elkezdett számolni, mégpedig a következőképpen.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Béla333: korlátlan lopási lehetőséget! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Béla333: korlátlan lopási lehetőséget! =))
Béla333
"...mire, hogyan ment el majd’ 600 milliárd forint. Azt mondják az illetékesek: felülről nyitott kasszáról beszélünk, olyan pénzről, amely a védekezés érdekében, korlátlanul költhető, nincs felső határ.
– 6000 lélegeztető gép, 200 millió sebészi maszk, 2 millió ruha, izolációs köpeny, 2 millió FFP2,1 millió FFP3, 400 000 teszt, kesztyű, sapka, piaci középáron számolva, hozzávetőleg 70 milliárd forintba kerül. (Egyikből sem jött még ennyi.)

– Volt még állítólag 50 repülési forduló abba a Kínába, amelynek a termékeit egyre több helyen 100 százalékban küldik vissza vagy dobják ki. Legutóbb, a minap, egy EU-s ország dobta ki az összes onnan jött tesztet, hét milliárd forint értékben, mert egyáltalán nem működtek. Az 50 repülési forduló 1.5 milliárd forint."

Elég durván tűnik el a közpénz...
tudode
Nem úgy van az, hogy felülről, alulról, mivel őfélesége tapizik a közlóvéban is
.
----- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
,
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
Mi lenne ha a telhetetlen őfőméltósága még szeretne/tudna is szunyálni!
Rockxy
a kurmány számojjon le!
szórjáka pézt, pedig egyik se látott még virust, mer 80 nanóméter oszt ráadásul bebújt a kredenc mögé.
CsipkeRózsa
Pedig még félúton sem vagyunk, mi lesz a végső szám?

Pofátlanság, hogy még annyira kicsinyesek, hogy az önkormányzatok saját költségvetésükből kénytelenek megvásárolni a védőeszközöket. Ráadásul, még a helyi adók nagy részét is elveszi tőlük.

Lehet, hogy a hiányt a mobil kórház teszi ki, na nem az egész hiányt? Ott van még a kormány kiadásai között az Operatív törzs megfizetése, Orbán napi kórház-látogatása, és az alkotmányos költségek is.
RonaGyuri
@CsipkeRózsa: s amennyit a Szájjártatóék lopnak a kínai szállítmányok ürügyén! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.