Ahogy meglátták az egyenruhát, egyből más irányt választottak, ez lett gyanús a rendőröknek a Nyugati téren.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint két fiatalemberre lettek figyelmesek a Készenléti Rendőrség járőrei Budapesten a Nyugati téren április 21-én 12 óra után néhány perccel. A rendőrök gyanúját az keltette föl, hogy miután a két fiú észlelte az egyenruhásokat, gyors irányváltással próbáltak kitérni előlük. 

A rendőrök igazoltatták a 16 és 17 éves budapesti fiút, akiknél saját igazolvány nem volt, ám a ruházat átvizsgálásakor egy piros pénztárca és benne egy nő iratai kerültek elő. A két fiú komoly ellentmondásokba keveredet, és a rendőrök gyanúját az is tovább erősítette, amikor megjelent egy nő is az intézkedés közepette, és elmondta, hogy röviddel ezelőtt eltűnt a pénztárcája.

"A térfigyelő kamerák felvételei alapján megalapozottnak látszott a feltételezés, hogy a fiatalok követték el a lopást a Nyugati téren úgy, hogy miközben egyikük benyúlt a sértett táskájába, másikuk figyeléssel segítette őt. Kiderült, nem sokkal korábban a VIII. kerületi Blaha Lujza téren is hasonló módszerrel loptak meg egy nőt.

A járőrök, elfogásukat követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság épületébe állították elő a fiatalokat, ahol lopás bűncselekmény miatt indítanak eljárást velük szemben"

- áll a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.