Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília hozzátette: a honvédség folytatja az idősotthonok fertőtlenítését is.

Az operatív törzs felajánlásának köszönhetően szerdán újabb szállítmányt kapnak a szociális intézmények egyéni védőeszközökből: maszkokból és kesztyűkből – közölte.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy fertőtlenítették a Pesti úti idősotthont, ahol több szűrést is végeztek.

Az intézményből 284 fertőzöttről és 28 elhunytról tudnak.

Az egészségügyi intézmények országszerte növelik az ágykapacitásaikat a koronavírusos betegek fogadására, már felszabadították a férőhelyek 50 százalékát. Ténylegesen kevés helyről kellett beteget hazaküldeni, és az elbocsátás alapját kizárólag orvosszakmai döntés képezhette.

Senkit nem lehet elküldeni, akit egészségkárosodás érne emiatt

- hangoztatta Müller Cecília.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@tudode: Viszont ebben az esetben, ha otthon megfertőződik, vagy meghal, nem rontja a kórházi statisztikát! Per pillanat üres ágyakon nem fertőződik meg senki, és nem hal meg! Sőt költeni sem kell rá. A személyzet meg "vezényelhető"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
"Senkit nem lehet elküldeni, akit egészségkárosodás érne emiatt" - hangoztatta Müller Cecília.
Komolytalan ! Kásler tatával egyeztetett-e erről ? Miről szoktak beszélgetni az operett törzs ülésén amikor egymás mellett üdögélnek ?
kereső
Na, a fideSS már teriti a felelősséget- a teljhatalom kellett, de a felelősség- az nem!!!
Azt olvastam az egyik Orbán Viktort ábrázoló, facebookos propaganda plakáton (a sokadik ilyenen, amin a miniszterelnököt reklámozzák), hogy az állami felelősség nem mellőzhető, de ennek ki kell egészülnie a családfők, a családok, a falvak és a városok felelősségével. A felsorolás önmagában is finom, de az külön finom, hogy a rendkívüli és korlátlan teljhatalmukat úgy próbálják beállítani, mintha azzal nem kizárólagos felelősséget viselnének a válságkezelésben, hanem mintha mellékesen nekik is lenne valami egészen minimális szerepük ebben az egészben./ fidess fb./

Nos, így kell elképzelni a legszélesebb körű összefogást, ennél jobban semmi nem fejezi az elvtársak valódi összefogási szándékait:

"Majd te is megszokod, te szörnypofájú, nemzetáruló gazember, akinek az a legnagyobb problémája, hogy a kormány védőeszközöket küld a határon túli magyaroknak. Majd megszokod. Ha pedig nem tetszik, eltakarodhatsz a jó büdös francba. Sőt: még kussolhatsz is. Világos?"- ez meg az ötös sz.aranyszáj Szabó Timeáról.

-kolozsvaros.com-
legott
Menj a picsába, te rozzant, roggyant magyarvesztő nácikat kiszolgáló undorító kottából játszó féreg öregasszony!
Rossz rád nézni!
Rossz hallgatni!

Egy hányinger vagy !!!
Minden kicsit is normális ember undorodik tőled!

Csak azért várom a járvány végét, hogy téged soha többé ne kelljen látnom!
Rosszul vagyok tőled, te geci vén kurva !!!
SystemError
Tehát le van tolva a felelősség. Húzva van egy 60%-os vonal, de ha csak olyan van akit egészségkárosodás érne és amiatt kiáll a kórházigazgató, akkor azt meg lecserélik. Nyilván minden kórházban pont 60% beteg viccből van ott...

Ja aki eddig nem tudta Cilike lelkipásztorként lett ilyen fideszes gerinctelen mintapéldány. Így számomra különösen ocsmány ez a nő, egyre jobban.
szegfue
Egyik cikkben olvastam, hogy az ágyak "kihasználtsága" 60-70 %, tehát ez azt jelenti, hogy pl. 1000 ágyból 700-ban fekszik beteg. Ha most a "férőhelyek" 50 %-át "felszabaditották", akkor a 700 betegből 200 beteget küldtek haza, vagyis közel az 1/3-át!! Ha viszont 600 betegből hazaküldtek 100-at, akkor is ez több, mint 16 %! (Én csak 1000 ágyra számoltam, M.on. kb. 70.000 kórházi ágy van!) És akkor kedves Cecilia asszony "Ténylegesen kevés helyről kellett beteget hazaküldeni" állitása nem IGAZ! Mondjuk az sem egészen világos, hogy a kórházak az ágyak 60 %-nak kiüritésére kaptak utasitást, de most "elégedettek" az 50 %-val?!
legott
Gyertek iszlamistá, meg négerek.
Már van sok cigány, meg zsidó,, és egyre több iszlamista, meg voodoo, gyertek csak, basszuk szét Magyarországot - HÁLA ORBÁN VIKTORNAK, MERT MINDEN AZ Ő IDEJÉBEN TÖRTÉN !!!
Vágod, geci fideszes?!
Orbán idejében kezdődött meg, és vált visszafordíthatatlanná a lakosságcsere, a kultúracsere, a vallási arányszám megváltozása.
VÁGOD EZT, TE HÜLYE FIDESZES ???!!!
SystemError
Miről beszêlünk...fekvő betegekről. Tehát ezen embereknél sérültek a jogok. Ennyi! Cilike arra is gondolt, higy egy nem várt otthon fertőzés vagy komplikáció is okozhatja majd a halált mivel nem kórházban van, hanem otthon. Ezért írtam, hogy onnantól, hogy fekvő betegeket haza küldenek sérültek a jogaik. Ocsmány féreg ez is, főleg amióta tudom, hogy még lelkipásztor és úgy hazudozik ez a féreg...
verőce21
@SystemError: Na menjél szépen aludni, Öcsi!
Levendula
Én az egyre divatosabb blézerei miatt nézem az országos tisztifőorvos asszonyt. Eleinte seszínű zakókban volt látható, aztán színesebb blézerekben. Most pedig már virágmintás felsőt visel. Mi a következő lépés?
tudode
Igen ám Cili néne!
.
Ha egy beteget vágtak volna ki a kórházból gyógyulás előtt, az is SOKK lenne, de azé azt írja az újság, hogy
.
---- Kidobták a kórházból --- Nagyjából 169 000 találat (0,61 másodperc)

www.google.com/search?q=Kidobt%C3%A1k+a+k%C3%B3rh%C3%A1zb%C3%B3l&oq=Kidobt%C3%A1k+a+k%C3%B3rh%C3%A1zb%C3%B3l&aqs=chrome..69i57.13070j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Erre a Taigetoszra nincs szó, fogalom annak a szájából, aki ORVOSI ESKÜVEL is tartozik még járvány idején is!
SystemError
@verőce21: Ez kemény volt. Főleg az érvelés :) Nem veszed észre magad, hogy semmitmondó, nettó seggnyaló hozzászólásaid miatt hiteltelen vagy! Mostantól, akkor válaszolok, ha meg tudsz fogalmazni érveket, mint a felnőtt emberek Öcsike.
SystemError
Ez lenne Cilike szakmai relevanciája:

1984-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán cum laude minősítéssel szerzett diplomát.[1] Négy szakvizsgával (üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan) rendelkezik.Dunaújvárosban a Szent Pantaleon Kórház II. sz. Belgyógyászati osztályán[1] volt kórházi orvos, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Kombinátban üzemorvos, majd nagyvenyimi háziorvos (1991–1996), azután dunaújvárosi tisztifőorvos.

2010-től meg gondolom nem kell elmagyarázni..:)

2010-től néhány hónapon át a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását. A vörösiszap-katasztrófa elhárításában való részvételéért, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének megyei tisztifőorvosaként, dr. Faludi Gáborral, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal gyorsreagálási főosztályának vezetőjével együtt, 2011. október 4-én miniszteri elismerésben részesült.[5]

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, majd kinevezték a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjének és így országos tisztifőorvos lett.[6]
2020-ban a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az országos tisztifőorvos vezetésével vesz részt a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs munkájában, így az országos tisztifőorvos ebben a tisztségében a járvány során a hivatalos sajtótájékoztatók egyik résztvevője lett.

hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCller_Cec%C3%ADlia
Nessy
@tudode: Viszont ebben az esetben, ha otthon megfertőződik, vagy meghal, nem rontja a kórházi statisztikát! Per pillanat üres ágyakon nem fertőződik meg senki, és nem hal meg! Sőt költeni sem kell rá. A személyzet meg "vezényelhető"!
SystemError
@Pegero: Szerinted érdekel már bárkit, hogy ez miről beszél..:) Beszélt róla, de nem biztos, esetleg az is előfordulhat. Jobb mindenre odafigyelni, de nem mindig, néha ! Amúgy is kb ilyeneket lehet megtudni meg azt, hogy egy hónapja holnap már jön a csoportos megbetegedés. Ilyeneknek való, mint te...Tudod csak úgy ott van szórakozásból:) Amúgy igyál még néhány kv-t, mert pont arról van szó, hogy amiről ez báb beszél, az köszönőviszonyban nincs a valósággal. Szóval menjél és gyorsan töröld ki a netet és akkor jó vagy..:)
tudode
@Nessy: .
A tiszti főorvos asszonynak "is" igazodnia kell a MÉLTÓSEGGES NAGYURAKHOZ, mert a hellyel, közzel jól működő ÁNTSZ átszervezése után a professzor szárnyai alatt teszi a dolgát, és már érdemeket szerzett a vörösiszap katasztrófánál őféleségénél
.
Honvédelemért Kitüntető Cím (I. osztály; 2013)[4][10]
Nagyvenyim díszpolgára (2015)[1]
Fenyvessy-emlékérem (2015)[11][12]
Népegészségügyért Emlékérem (2015)[13
.
Saját tapasztalatom az, hogy már nyolc hónappal ezelőtt is vezényelték a nővéreket, mert egy hét alatt nem volt kétszer ugyanaz a nővér szolgálatban, egyszer sem volt vizit, az orvosok rohangáltak, mint pók a falon, és öt nap után tudtam meg, hogy melyik orvoshoz tartozom, akit valószínű taszítottam, mert nagyon morci volt hozzám miután kiderült, hogy ő a hunyóm, nem az aki megkínzott!!!
.
Úgy adják elő a járvány elleni küzdelmet, mintha ideálisan működne az egészségügy. legalábbis azok az osztályok, amelyeknek igénybe vettem a "szolgáltatását"!
.
Olyan csutis az egész!
CsipkeRózsa
@Levendula: Lehet, hogy őt is öltöztetik, mint a TV bemondókat.
CsipkeRózsa
@Horizont: Csak nem, még nincs olyan jó idő.
SystemError
@Pegero: A te bizonyítványodat az érveid mellett keresd. Ja nincsenek, így sajnos csak üres lapokat tudok idézni, ha eszembe jutsz :) Esetleg valami Bravo újság vagy napiszar színvonal vagy szöveg nélkül a kis képecskéiddel, bár időnként szórakoztató, ezt sosem tagadtam. Kár ezekbe a magasröptű irodalmi példákba zümmögnöd :)
vitriol
cilike felébredt, de már nem mindent lehet jóvátenni!
Béla333
"Senkit nem lehet elküldeni a kórházból, akit egészségkárosodás érne emiatt "

Hazug disznók! Már hazaküldtetek minden haldoklót és krónikus beteget, a családjukra tolva minden felelősséget az életbentartásukkal.
Mocskos szemetek!
Nyírfa
@kereső: Azt hiszem, ezt nevezik kulturális fölénynek.
olivetti
"Ténylegesen kevés helyről kellett beteget hazaküldeni, és az elbocsátás alapját kizárólag orvosszakmai döntés képezhette."

Nosza, itt van egy kis "orvosszakmai döntés":

Sírva hívta családját a 77 éves bácsi, combnyaktöréssel, tüdőrákkal küldték haza a kórházból
69 éves feleségének nem is merte elmondani a hírt. Az asszony szerint féltette, mert ő megemelni sem tudja majd.
Sírva hívta a családját egy 77 éves férfi, mert közölték vele, hogy combnyaktörése után 2 hónappal, haza kell mennie a Péterfy Sándor utcai kórház rehabilitációs osztályáról. Az RTL Híradónak kétségbeesett felesége nyilatkozott, akinek fogalma sincsen, hogyan fogja járásra képtelen, egyébként tüdőrákos férjét egyedül ellátni kis panellakásukban.
A 69 éves asszony 4 nappal ezelőtt tudta meg, hogy 77 éves férjét hazaküldik, mert sürgősen ki kell üríteni az osztályt, ahol fekszik.
"Telefonon nekem csak sírt. Nekem nem mondott semmit, csak a lányomnak mondta azt, hogy baj van"
- mondta az asszony az RTL Híradónak.
Arra a kérdésre, hogy szerinte mitől fél a férje azt válaszolta:
"Szerintem engem félt, hogy emelni nem tudom."
A 77 éves férfi 10 hete került a budapesti Baleseti Intézetbe, combnyaktöréssel. Egyébként rosszindulatú tüdőrákkal is kezelik, meséli a felesége az RTL Híradónak, ezért az emiatt kapott gyógyszerektől, és az ingadozó vérnyomása miatt gyakran rosszul van.
"Fordult ide az ágyra és akkor hallottam egy nagy puffanást. Akkor kiugrottam, felemeltem. Hát 82-83 kiló, nem bírtam!"
- mondta az asszony, aki szintén nem egészséges. Mialatt férje a kórházban volt, kiderült, hogy bőrdaganata rosszindulatú. Ezt a férje még nem is tudja.
"A szövettani eredményt nem, mert legutoljára március 8-án láttam, és úgy köszönt el a kórházban a rehabon, hogy Szia csibém, Boldog nőnapot! És ez van bennem!"
- meséli az asszony.
Az idős férfit mentőautóval szállítják majd haza. A felesége szerint járókeretet is hoznak, mert alig tud lépdelni. Az asszony szerint a keret be sem fér a 46 nm-es...
olivetti
folyt:
. Az asszony szerint a keret be sem fér a 46 nm-es panellakásuk fürdőszobájának ajtaján.
A minisztérium mai közleménye szerint, ha valaki úgy érzi, hogy gondot okoz az ellátása a hazaküldött betegnek, akkor "forduljon azonnal az adott intézmény vezetőjéhez, a betegjogi képviselőhöz vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz" Az országos tisztifőorvos szerint senki nem marad ellátatlanul. Ezenkívül bővített zárójelentést kap, akit hazaküldenek.
"Van egy ápolás szakmai zárójelentés rész is tulajdonképpen, ezen azokat a szükséges ellátásokat beavatkozásokat az ő egészségi állapotával kapcsolatos ápolási teendőkre térnek ki, amelyet az otthonában kell elvégezni
- mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.
A miniszterelnök szerint egy orvosszakmai grémium dönt arról, hogy kiknek az ápolása oldható meg otthon.
"Nem véletlenül kerül az ember kórházba, és ha onnan haza kell menni anélkül, hogy meggyógyult volna, azért mert majd egy járvány betegnek van szüksége az ő ágyára, ez egy kényelmetlen, nehéz, rossz érzés, de még egyszer mondom, az összes kórházi ágy 16 százalékának esetében áll ez így, és nem tudjuk másképp ezt a problémát megoldani"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.