A lengyel bulvár tombol egyes kézzel vezérelt magyar médiatermékek Tusk-hamisítása miatt. A hvg.hu vette észre, hogy az egyik legnagyobb lengyel napilap, a Fakt csütörtöki száma magyar nyelvű kommentárral a címlapon jelent meg.

A magyar kormánymédiában több helyen is hamis fotó jelent meg Donald Tusk volt lengyel miniszterelnökről, az Európai Néppárt vezetőjéről annak az egyébként szintén nem alátámasztott állításnak a bizonyítására, hogy a politikus egy olyan családból származik, amely együttműködött a náci Németországgal. 

A lengyel lap válaszul címlapján üzent a magyar kormánynak:

Kérjenek bocsánatot Tusktól!

A főszerkesztő, Kasia Kozlowska cikke a „Barátainknak, magyaroknak” címet kapta, és arról szól, hogy hazugságokkal és manipulált fotókkal igyekeznek lejáratni egy bizonyos értékek mellett kiálló politikust. És ellenszenvet akarnak kelteni iránta a magyar, és talán nem csak a magyar társadalom körében.

Kedves magyar kollégák a Pestisrácok.hu-nál és az Origo.hu-nál! Ha a lengyel–magyar barátság továbbra is értéket jelent számukra, kérjenek bocsánatot a Donald Tusk családjáról írt hazugságokért. És azonnal távolítsák el ezeket a cikkeket az oldalaikról

- üzente a magyar kormánylapoknak a lengyel újságíró.

Fotót hamisított a magyar kormánymédia, magyarul üzent nekik egy lengyel napilap
Fotó: fakt.pl

A magyar kormánymédiát az bőszítette fel, hogy Donald Tusk néppárti vezető a Spiegelnek adott interjújában azt mondta, a nácik főjogásza is büszke lenne Orbán Viktorra.

Orbán Viktor a menekültválság kezdete óta vészhelyzeti eszközökkel kormányoz, az emberek félelmét pedig – legyen szó a migrációról, vagy a vírusról – a saját hatalma kiépítésére használja

- fejtegette Tusk a német lapnak.

(hvg.hu)

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
"A lengyel bulvár tombol egyes kézzel vezérelt magyar médiatermékek Tusk-hamisítása miatt"

Kedves Lengyelek! Bizonyára már rájöttetek, hogy parancsra az anyjukat is eladják, mint az utolsó szélhámos patkányok és bármikor beleszarnak a közös tányérba. Azért majd jöttök buszokkal, ha kell ugye? :)
csak úgy....
éljen és virágozzon a magyar hírhamisító kúrmánymédia!
az ilyenek tetvek és nem újságírók!
volvós
...pesti srácok egy tágluku buzi tárrsaság...szavahihetetlen köcsögök...
Hajrá lengyelek...majd a V4 is kapcsol, hogy kivel " barátkozott " eddig !!!
justhpeter
A kormányhoz közel álló médiacsürhe idei legnagyobb kudarca. Ha van még lejjebb ne cicózzanak, mutassanak meg mindent.
Csizmás Kond
Most akkor ez hogy is van ?...közben barát és közben nem ?...mert amikor ide jöttek tüntetni akkor nem sokan nevezték barátnak azok közül akiknek most az lett...
human
És közben a televízióban ilyenek mennek le főműsorban (aki egyébként ezt mondta Soros ösztöndíjjal tanult külföldön):
"Azok az európai migránspárti ballibek, akik 2015-ben., a röszkei határtámadás idején mindenféle aljas, idegengyűlölő, náci, fasiszta, embertelen népségnek neveztek bennünket, köztük a magyar baloldal színe-java is, akik éppen hogy csak börtönt nem követeltek a hazánkat védőkre; most összetehetik mind a két kezüket, hogy a magyar nemzet, végtelen bölcsességében, olyan kormányt választott, amely képes biztosítani az ország és az EU határait és szavatolni a polgárok biztonságát. "
index.hu/mindekozben/poszt/2020/03/17/vajon_miben_nyilvanul_meg_a_magyar_nemzet_vegtelen_bolcsessege/
human
@human: ... pontosítok. A köztelevízióban hangzanak el ilyenek a Világ című műsorukban nap mint nap.
lusta
Szóval a bocsánatkérésre aztán várhatnak. A lengyeleknél is ugyanaz a társaság van hatalmon, akiknek a jog, az igazságosság csak a címerben létezik.
nemkati
@Csizmás Kond: Nehéz kérdés ez neked, látom. :)
De segítek. Nem sikerült azt a látszatot kelteni, hogy az összes lengyel idejött buszokkal a büdös kormányunk mellett tüntetni. Mivelhogy az összlétszámukhoz képest elég kevesen jöttek, na azok az ugyanolyan megvezetett birkák, mint a magyarok között pl. te. A többi épeszű lengyel van most felháborodva mivel ők tisztelik a volt miniszterelnöküket, és a magyarok között azokat háborítja fel a szennymédia hamisítása, akik pl. szimpatizálnak az utóbbi lengyelekkel. Sikerült megértened?

Egyébként meg mi a véleményed erről a mocskos hamisításról és uszításról? Merthogy az a fontosabb kérdés, hogy hogy lehet ilyet Magyarországon megtenni.
csak úgy....
@nemkati: mit vársz töle? szörös és ütödött
Csizmás Kond
@nemkati: ...vagyis a többi...te biztosan tudod ki kicsoda...:)
Minden féle hamísításnak ellene vagyok viszont a mostani állítást nem ezek találták ki...íme a wikiből..."A 2005-ös lengyel elnökválasztás kampánya idején Jacek Kurski, Lech Kaczyński segítője azt állította, hogy Tusk nagyapja, a második világháború ideje alatt önkéntesként szolgált a német hadseregben."
tudode
Túl lőttek a művészien gyakorolt karaktergyilkolásban, hasonlóan Junckerhez, aki ki mondta ki'Ő, rongy'Ő!
.
------ 'Here comes the dictator' Juncker's cheeky welcome for Hungarian PM
.
www.youtube.com/watch?v=1hl83Jpd_OI
.
Ráférne egy kis nyugalom az országra úgy, hogy a pék süsse a kenyeret, a regnáló kormány pedig tegye majd, mindenféle kirakatpolitika nélkül azt amire szegődött!
csak úgy....
@Shikari: tibi az elmeroggyant! oszt van már melód,munkakerülö barátom?
csak úgy....
@Csizmás Kond: ha a hír igaz is lenne,szerinted az unokának felelni köll az öregapja tetteiért? csak a ti ócsmány agyatokban!
Aki Én
@Csizmás Kond: orbánod meg önkéntesként szolgált az MSZMP- ben. Tudod, KISZ, az mszmp ifjúsági tagozata. Vagy ez lepereg?
...mondjuk ez legalább igaz.
SystemError
@Shikari: Papi egyenlőre a párt"családodról" beszélsz... Tudjuk az anyátokat is eladjátok ilyenkor nem hogy a "családot".
Hogy idegesítiot a tolvaj patkányokat, ha valaki észre veszi, hogy loptok, csaltok, hazudtok. Persze tudjuk ilyenkor nagy pofával parádézva hamisítjátok a híreket visszamutogatva, de ez utána mi jön, hogy a főkoca beleszart a családba és kb az EU-ba...? Kényszer kilépés lesz, mert akkor a sajátjaitok fognak körbe hordani az országban négy felé...:) Náci kispad vagy mi? :))) A fideszes barmokat leszámítva mind a 8 milliárd ember a földön Soros lesz istenbarma? Ti most nem egy zsákutcába mentetek be, vagy háromba egyszerre...:)
Nyírfa
Ki hisz még Európában a pókerarcú, hamiskártyás magyar kormánynak? Csak a hasonlóak.
SystemError
@Shikari: Kevés vagy flip-flop csengettyűs udvari bolond ezzel az általános iskolai tartalmatlan folyosós lökdösődéssel.
nemkati
@Csizmás Kond: Láttad te a Prosti Srácok írásában hogy hivatkoztak erre a 2005-ös, megcáfolt rágalomra, vagy bármire? Mint állítást fogalmazták meg, ez meg hihetetlenül aljas hazugság! Az Origo is csak a V4NA cikkére hivatkozott, ami megintcsak állította és nem idézte sehonnan, hogy Tusk nagyapja náci volt. Az ilyenek, mint te, akik nem járnak utána egy hírnek, azok terjesztik az ilyen hazugságokat.
Csizmás Kond
@nemkati: ...szerintem meg kéne mérd a lázad...
Csizmás Kond
@nemkati: ...akkor nagyobb a baj mint hittem...
Csizmás Kond
@Horizont: ..te is lázas lehetsz...mi a lószarért kéne én bizonyítsam ?...basszák mge és bizonyítsák azok aki írták...és Pokorni sem rokonom..tehát akár ...a többit képzeld oda...:)
nemkati
@Csizmás Kond: Az a baj veled, hogy szereted kimutatni az ellenzék iránti ellenszenvedet, a kormány iránti fltétel nélküli imádatodat, de ezen kívül a témákhoz érdemben nem tudsz hozzászólni. Kérdeztem valamit, nem válaszoltál. Ahogy @Horizont: -nak se tudsz. Meg se próbálsz a tényekről vitatkozni. Ez egyet jelent: nincsenek érveid, de a témákról fogalmad sincs.
Csizmás Kond
@nemkati: Ismét tévedsz...nálam nincs ellenzéki csak hülye...mert mit jelent, mi az értelme mindenben ellenkezni ? ...és minden olyanra válaszolok amiért én vagyok valamilyen formában a felelős de hülyeségekkel nem foglalkozok. Az hogy veletek egyhangon nem kezdek köpködni még nem jelenti azt hogy a pestisrácok a barátaim lennének sőt ...de tí csak úgy értitek meg ha vekletek együtt ugatnék...mindig lesz saját véleményem ...
nemkati
@Csizmás Kond: Nem, velem (velünk??? kik azok?) nem köpködsz együtt. Te másokkal köpködsz együtt.
Csizmás Kond
@nemkati: ...ha te úgy látod legyen a te bajod...amúgy most pl mit köptem ?
solidedge
Haragszok Tuskra. Túl enyhén fogalmazott amikor Orbánt nácinak nevezte.
nemkati
@Csizmás Kond: Az ellenzéket, a DK-t, Gyurcsányt folyton. Most itt csak nem merted elmondani, mi a véleményed a rágalomról.
lusta
@Csizmás Kond: Igen, nem ezek találták ki, de úgy tálalták, mintha az ő felfedezésük lett volna. Semmi utalás, mint Plagi bá'nál.
Csizmás Kond
@nemkati: ...nem merem...és miért ne merném ?
...miért nem olvasol...előbb leírtam.
Klubtag
Ezek a szarháziak úgy csapnak le az ellenőrizetlen, de a perverz politikai céljuknak megfelelő fake news megjelenésekre, mint tyúk a takonyra...de hát ez a személyiségük, ez az ars poeticájuk, ez a lelkiviláguk...
Csizmás Kond
@lusta: ...plagizálás...van ahol kell jelölni a szerzőt és van ahol nem...amikor emlegetik az o1g hányszor utalnak a kitalálóra ?
lusta
@Csizmás Kond: A sötét tudatlan nép ezt beveszi.
Csizmás Kond
@nemkati: rágalom = hamísítás...hamis állítás.
Csizmás Kond
@lusta: ...sajnállak...:)...ugyanis látod kik a sötét tudatlanok...:)
nemkati
@Csizmás Kond: Ez igaz, de ezt én írtam. Te mit írtál?
nemkati
@Csizmás Kond: Ja, igaz. És mindjárt védelmedbe vetted az említett szennymédiát, hogy nem ők találták ki. Ezért nem volt feltűnő. Egy mukk utalást nem találsz erre a rágalmazó médiumoktól, csak a hazug állítást, amit úgy írnak, mintha valós tény lenne, pedig 15 éve meg van cáfolva.
Csizmás Kond
@nemkati: na erre te kéne rámutass, hogy hol védtem és kit...lehetőleg konkrétan mert a feltevések szintén rágalom ne feledd.
...és utalás...gondolom tanultad a szorzótáblát...találtál utalást valaha is arra hogy ki találta fel ?
Gyütt Mönt
@Csizmás Kond: akkoriban még sokakat meg lehetett téveszteni, mára nyilván fogytán van az egykori "tömegbázis". Azt se felejtsük, hogy egykor a Civil Összefogás is azt hirdette magáról, hogy spontán tüntetés volt, később kiderült, hogy a Magyar Villamos Művek félmilliárddal pénzelte. Nos, ennyit a tömegtámogatásról.
nemkati
@Csizmás Kond: Pontosan ott van, amit mondtál, 11:24-kor:
"Minden féle hamísításnak ellene vagyok viszont a mostani állítást nem ezek találták ki"
Ezzel vetted egyből védelmedbe őket. Ha megírták volna az előzményeket, akkor nem tudtak volna sarat dobálni Tusk-ra, mert akkor meg kellett volna azt is írni, hogy már akkor kiderült, hogy kitaláció.
Csizmás Kond
@Gyütt Mönt: Mindig, minden időben majdnem mindenkit meg lehet téveszteni...sőt sokan akarják is hogy valaki megtévessze .
Amúgy mi a baj a pöstiekkel ?...szerintem vannak annyira hitelesek mint olgipolgi...
Csizmás Kond
@nemkati: Az nem derült ki hogy kitaláció csak van egy másik változata az eseménynek...hogy melyik igaz az még titok.
...és mondtam hogy nem arra vagyok kiváncsi, hogy te mit képzelsz...azt írtam ami igaz te pedig azt amit hiszel...nagy a különbség.
csak úgy....
@Csizmás Kond: orbán,már több mint 10 éve téveszt meg és te észre sem vetted?
tudod,te csak egy macskajaj ..
nemkati
@Csizmás Kond: De, kiderült, hogy kitaláció, méghozzá egy lejárató rágalom, a másik változat a valóság, abszolút nem titok.
Remélem a Mandiner számodra autentikus forrás. Amit meg én írtam, az nem a képzeletem, hanem a tények.
mandiner.hu/cikk/20200421_tusk_nacik_satobbi

"Nemrég körbefutott az a híresztelés a magyar médiában, miszerint Donald Tusk nagyapja, Jozef Tusk náci kollaboráns lett volna. Ezt két dologgal kívánták alátámasztani: az egyik egy fotó, amin Tusk nagypapára kísértetiesen hasonlító, ködvágós SS legény mosolyog a kamerába; a másik pedig az, hogy Jozef Tusk 1944-ben a Wehrmacht tagja lett volna.

Nyomban ezután a cáfolat is körbefutott. A kérdéses fotó ugyanis 1939-ben készült, és ebből következően nagyjából 100 százalék, hogy nem lehetett Tusk nagypapa a fotón, ugyanis lengyel nem lehetett az SS tagja. Az SS amúgy sem a Wehrmacht. Jozef Tusk egyébként is mással volt elfoglalva: éppen letartóztatták a náci biztonsági szervek. Ami pedig a Wehrmachtot illeti, ott Jozef Tusk kényszersorozott volt. Ráadásul, az öreg Jozef 1944-es, elég rövidre sikeredett wehrmachtos pályafutása előtt még koncentrációs táborban is volt – de nem őrként, hanem fogolyként. A kép tehát látszólag még tisztább:

egy politikai üldözöttet vádolnak alaptalanul.
Arról már nem is beszélve, hogy ugyanez a vita 15 évvel ezelőtt Lengyelországban még lezajlott, és Tusktól bocsánatot is kértek ( Lech Kaczyński) az alaptalan vádaskodásért, azt a politikust pedig (Jacek Kurski), aki először dobta be a témát, fegyelmi eljárás alá vonták."
csak úgy....
@Csizmás Kond: durbincs már mondaná rád,hogy rettentö buta bányás cicus,max. 50 IQ! téged még nem kötöttek a karóhoz,mint az ebeket szokták? -mert te qurva jól csinálod...
Rockxy
"az emberek félelmét"
aki fél attól, amit a zorbánék mondanak, az megis érdemli hogy féjjen
Jozefina
Ezt kapjátok be origo és skacok!!? Lám-lám a hazugság hamar kiderül!!!
olivetti
@durbincs: Dugatod még magad, debil?
A kutyákról már leszoktál?
kissé felnőttem
mire nem vetemedtek? aztán melldöngetés vagy már az sem Lengyel Magyar két jóbarát ? Vagy már csak volt?(politika ha beleszól valamibe max ez lesz belőle ? 5-600 éves barátság...
lusta
@Csizmás Kond: 1. Pedig ez is egy idézet. Ugye milyen csalókás, ha nem tesszük hozzáá a forrást. Ugyan attól a Jacek Kurskitól származik az idézet, mint a Tusk féle befeketítés.
2. Na drága sztrovacsek, ez már réges régen kiderült, hogy kitaláció. Egy kis utánjárással minden kiderült volna, de egyszerűbb a sárdobálás.
lusta
@nemkati: Jegyezzük meg, hogy Kurski megkapta a jutalmát. Az ismételt hatalomra kerüléskor TV mindenható elnök lett.
nemkati
@lusta: Néha fel lehet fedezni hasonlóságokat a mi és a lengyel barátainknál az igazságszolgáltatás terén, meg más téren működő folyamatokban is. Több kötelezettségszegési eljárás is folyik ellenük az únióban.
lusta
@nemkati: A lengyelekknél az igazságszolgáltatás durva és pofátlan bedarálásával próbálkozik a hatalom. Az AB már ott is egy sóhivatal jelenleg. Egyelőre a legfelsőbb Bíróság tartja még magát, de a legfelső bírónak 30-n lejár a mandátuma.
Gyütt Mönt
Nahát, sosem hittem volna, hogy a kormánymédia hamisít. Ezekre a tudatos hazudozókra mérhetetlen dühös vagyok. Na jó, vannak kivételek, ilyen pl. Durbincs. Rá nem tudok haragudni, ő nem tudatos hazudozó, ő egyszerűen csak ostoba.
Béla333
Ha eddig nem ismerték ki Orbánt és a maffiáját, hát most már megismerhették!
Zsopiale
@durbincs: Na mi van Bede a kurva anyád... még mindig itt hörögsz mi... meg leszel találva, s meg leszel baszva.. nagyon csúnyán... jobb, ha már most keresed a búvóhelyet orbáncseléd troll patkány...
Yoda69
És még van orbannak pofája arról beszélni, hogy fellépnek a fake news gyártók ellen. A legnagyobb hamis hirgyarto eppen maga a fideSS. És legnagyobb szocsove a remhirteve.
olivetti
@durbincs: Dugatod még magad, debil?
A kutyákról már leszoktál?
Igaz, hogy beléd szorult a borosüveg, vén buzera?
simmering73
"Az Orbán-rendszer náci jellegét bizonyítja az orbáni propaganda reakciója, ahogy azonnal lenácizták a demokrata Tuskot, méghozzá a nagyapjáról szóló hamis váddal, miszerint a nagyapja náci volt. Abszurd állítás, hazugság, amit egy hamis fotóval próbáltak bizonyítani. A nácik sajátja az, hogy a tények nem számítanak, csak a propaganda, amelynek alaptétele, hogy mindennek az ellenkezőjét kell állítani. Az ellenfeleket be kell feketíteni és a jogos vádjaikat vissza kell fordítani rájuk. Tusk ráadásul nagyon finoman fogalmazott, mert Orbánt nem Hitlerhez hasonlította, aki eljutott a népirtásig, hanem Carl Schmitthez, aki a náci állam jogi kereteit alkotta meg."
nepszava.us/donald-tusk-mernoki-pontossaggal-hasonlitotta-orbant-a-naci-carl-schmitthez/
Csizmás Kond
@lusta: Vagner úr, ne velem tessék nyafizni hanem azzal aki elkezdte...és mivel maga is mindig a töbségi maszlagot szereti kürtölni ugyanennyiszer számon lehetne magán is kérni hogy miért ismételget olyasmit ami nem igaz...szóval én nem írtam hogy tusk náci volna csak maguk ugatják ezt kórusban, drága vanek urr.
kokopelli
@csak úgy...: A Füstös Viktor miért nem felel a komcsi Vater-jáért? Azért mert ő is az volt,azért az ne zavarja őt!
Már látta a fél ország az akkor igazolványát is a neten!A liberális ugatásait is,de megtért a Ficktorka! Hová is???
olivetti
@durbincs: Dugatod még magad, debil?
A kutyákról már leszoktál?
Igaz, hogy beléd szorult a borosüveg alulról, vén buzera?
SystemError
@olivetti: A szopórém korszakára gondolsz? Pacsker, fecske, aláfekszik. Igen ez ő :) Azóta autókat kúr már, ő az autórém is. Nem láttad, ahogy megdugták Hadházy autóját?:) Nem elég, hogy kezet kell mosni, ki tudja egyes autókon mi lehet reggelre..
human
Emlékeztek még arra propaganda fakenews-ra, amiben az aktuális ellenség Galló Istvánné, a Pedagógus Szakszervezet vezetőjének apjáról terjesztette a kormánymédia hogy véreskezű komcsi volt? Pusztán azért mert az apja neve hasonlított valami vérkomcsi pártkatonáéra az átkosból. Kiderült, hogy nem csak nem ugyanarról a személyről van szó, de még a nevük sem egyezik teljesen.
Orbán Viktor csahos kutyái a legsötétebb pártidőket hozzták vissza a médiában.
kokopelli
Az Orbán-papától nem esett messze a junior,holott a gyökerek nem szoktak esni,hanem csak rohadni!?
@olivetti: A "qurbincs a "csikarit" rőföli! (;-))))))))))))))))))))))ez plágium!))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.