Még emelkedő tendenciát mutat a koronavírus-járvány, nem vagyunk a végén, napról napra több a fertőzött – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos odaszólt az ellenzéki politikusoknak

Müller Cecília közölte, hogy folytatódik az idősotthonok ellenőrzése, ami megelőzési célt is szolgál. Számon kérik az intézkedések végrehajtását, a megfelelést a jogszabályoknak, és egyfajta konzultációt is folytatnak: a népegészségügyi szakemberek készséggel állnak rendelkezésre, helyben segítik az idősotthonokban dolgozók munkáját – sorolta.

Kérdésre felelve az országos tisztifőorvos azt mondta, hogy

ellenzéki politikusok állításával szemben a Magyarországra érkező maszkok nem a raktárban porosodnak.

Ezeknek meghatározott felhasználhatósági időtartamuk van: fogyóeszközök és elsősorban az egészségügyi dolgozók védelmét szolgálják. Folyamatos a kiszállítás a kórházakba, mivel a maszkok nagy tételben fogynak, egy egészségügyi dolgozó legfeljebb egy műszakra, illetve pár óráig használ egy maszkot.

(MTI)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ez a nő is Orbán seggéből bújt ki. Semmi köze a politikához.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Ez a nő is Orbán seggéből bújt ki. Semmi köze a politikához.
namihami
Cilinéni ""odaszólt"". Hitelessége és tényszerűsége azonos a Kiaf@szomdajcstomi-féle hazaüzengetéseknek.,
A két megszólaló pusztán a megszólalás helyében és a felvehető összegek nagyságában tér el. Az érdemi mondandó a kettejüket összeadva se éri el a nullát.
tudode
Müller Cecilia tiszti főorvosra már a vörösiszap katasztrófánál felfigyelt őfőméltósága, kitüntetések sorozatával tüntette ki:
.
2010-től néhány hónapon át a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását.[
.
Honvédelemért Kitüntető Cím (I. osztály; 2013)[4][10]
Nagyvenyim díszpolgára (2015)[1]
Fenyvessy-emlékérem (2015)[11][12]
Népegészségügyért Emlékérem (2015)
.
Olyan kedves régi ismerősök vörösiszapbú
.
www.youtube.com/watch?v=Ggd-ojlznjQ
.
!!!
Qqberci
80 millió maszk érkezett eddig. Az egészségügyben van 122 ezer dolgozó (KSH adat): Egy egyszerű osztás: minden dolgozóra jut 650 darab maszk. No, banya, innen lehet folytatni!...
Jozefina
Az előttem levő hozzászólóknak teljesen igazuk van.
A szakmájával foglalkozzan, ha ért hozzá és nem parancsra cselekszik!!??
Nyírfa
@solidedge: Sajnos, a nép-, közegészségügyhöz sem. Tőlem fideszországban akár cigánykerekeket is hányhat, de Magyarország különbet érdemel.
kissé felnőttem
@Qqberci: megszámoltad? nem. láttad is? nem akkor? na erre csak képzeld kaptam egyet az önkormányzattól.,
Qqberci
@kissé felnőttem: Mindkét adat a qrmányhivataltól van. Ha hazudtak - mint rendesen - akkor így jártunk...
Nessy
Tisztelt Müller Cecilia! Nem tudom, a királyi médián kívűl olvas a szakcikket is. A WHO szerint a fertőzések fele az idős otthonokban jelentkezett. Ami logikus! Zárt közösség, veszélyeztetett korosztály, egy szobában több lakó! Csak egy ember fertőződjön meg, és a járvány futó tűzként terjed! Kéretik nem politikát csinálni egy pandémiából!!!
Úgy mellékesen a vírus párt független!
luiz
Nem hát,nem raktárban porosodnak, hanem már rég külföldön vannak
Eriksson
@Nyírfa: 15:17
Magyarország különbet érdemel? Kire gondolsz, akivel mindenki meg lenne elégedve?
csak úgy....
@Eriksson: már megint egy buta kérdés! neked ez nagyon megy.
Nyírfa
@Eriksson: Akár a kapcsoltam-paródiában: ...és hány éves a kapitány? :) Meg a földkerekség összes matróza név szerint. :)
No: az az igazság, hogy mint ex-ÁNTSZ-es, még tudnék is nevet mondani, de nem teszem, mert sem az illetőnek, sem magamnak nem akarok rosszat, arról nem is beszélve, hogy nincs felhatalmazásom személy szerint említeni bárkit is. De, azt tudom, hogy, akire gondolok, mi lehet most a véleménye - lesújtó.
Eriksson
@Nyírfa: Megértelek. De neked is be kell látnod, hogy ahány ember, annyi vélemény. Nincs olyan ember, aki mindenki kényes izlésének meg tudna felelni.
Zsopiale
Rühes agyhalott náci hazug hazaáruló szarbángeci cseléd kurva... azt elszajkózza, amit felírnak neki egy lapra... de nagyon csúnyán fogja bánni ezt még, a családja is...
vitriol
találós kérdés cilikének: Ha "a Magyarországra érkező maszkok nem a raktárban porosodnak", akkor vajon hol vannak? - Jó válasz esetén hangszórót lehet nyerni!
Borsodi
@solidedge: Az a baj,hogy még nem bújt ki.
www.youtube.com/watch?v=K0LDhoXv2Hs
@vitriol: Válasz a kérdésedre.Ahol az Eu pénzek.
www.youtube.com/watch?v=VOemD4GsS00
bodorandras
Jozefina. Nem fog. 1. Mert nem ért hozzá. 2. Mert parancsra cselekszik. Az hogy hogy néz ki, már csak ráadás...
Yoda69
@vitriol: Nagy részüket orbán egyik tanacsadojanak a lánya értékesíti a feketepiacon. A tobbi adomanykent megy ide oda. Csak a magyar embereknek nem jut belöle.
Cucika
A híradások szerint már iszonyú sok védőfelszerelés érkezett a "baráti" országokból. A lakosság postaládájába a konzultációs levélhez hasonlóan még egy sem érkezett. Viszont nagy mennyiségben adtunk ajándékba külföldre. Miért adtunk ha annyira szükség van itt is rá?
vitriol
@Cucika: A kérdésed jogos, sokakat érdekelne a válasz, de ettől a kormánytól soha nem kaphatunk igazi magyarázatot!
Nyírfa
@Eriksson: De ez nem az ízlés kategóriája, hanem a tudásé és a felelősségérzetéé. Nincs helye szubjektív véleménynek.
Eriksson
@Nyírfa: Mindenbe és mindenkibe bele lehet kötni. Ha direkt kötözködni akarunk, akkor meg pláne. Ellenzőknek még a hajszín is kritika tárgya lehet.
Nyírfa
@Eriksson: Így van, belekötni mindenbe és mindenkibe lehet, ezt a kormány nagy csapásszámmal gyakorolja is, látod, ez esetben helye van az ízlés szónak, sokszor - sokszor?, mindig - olyan ízléstelenül, hogy az ember nem hiszi el a megszólalókról, hogy valaha is volt gyerekszobájuk.
No de hagyjuk a kötözködést, mert ez nem érv. Az viszont , meglátásom szerint , igen, hogy nem mindegy, ki állít fel diagnózist egy probléma esetén, jó orvos vagy rossz orvos, ki tervez meg egy házat, és kik építik fel, összedől majd, vagy évszázadok múlva is állni fog. Hozhatnánk példát, rengeteget, de , kizárt dolog, hogy ne tudjál különbséget tenni a felelős , szakmai hozzáállás és a helyezkedő, megfelelni vágyó dilettantizmus között.
Eriksson
@Nyírfa: Az itteni vélemények túlnyomó része a miniszterelnök és a kormányközeli emberek negatív minősítése, minősíthetetlen stílusban. Nem gondolom, hogy ezt tagadni akarnád.
De a leglényegesebb kérdés, hogy ki tudja eldönteni csalhatatlanul, hogy mi a helyes, s mi nem az?
Nyírfa
@Eriksson: Ha most azt mondom, hogy a kormány és holdudvara gyakorlatilag már minősíthetetlen, s ezt a véleményemet a tevékenységük és nem a szépségük alapján fogalmazom meg, akkor Te azt válaszolod, hogy kinek a pap, kinek a papné, amire én megint mondok valamit et cetera...se vége, se hossza, mert annyira különbözően éljük és ítéljük meg a történéseket, mintha két világ választana el minket egymástól - feltehetően más a neveltetésünk, a tapasztalataink, a világlátásunk.
Ami a stílust illeti, az egymásnak feszülő indulatok nyilvánvalóak, olykor Te is szóvá tehetnéd a tieid felé, hogy fogják vissza magukat.
Eriksson
@Nyírfa: Tökéletes a meglátásod! Éppen az általad felsorolt különbözőségek miatt nem lehet egyforma az emberek gondolkodása, elképzelése a dolgokról. De ez így kerek. Ha mindenki mindenben egyetértene, nagyon unalmas lenne a világ. Viszont némi tolerancia nem ártana, egymás öldöklése helyett.
És igen, olykor Te is szóvá tehetnéd a tieid felé, hogy fogják vissza magukat. Már csak azért is, mert síppal dobbal nem lehet verebet fogni.
cikicakk55
Nálunk Hódmezővásárhelyen az Önkormányzatnak a portáján lehet maszkokat átvenni.Ezek a maszkok azonban nem a Magyarországra küldött speciális,vagy műtéti maszkok,hanem a városban élő sok önkéntes munkájának köszönhető. igaz,hogy színesek,mintásak,kinek milyen anyaga volt otthon( azt is az önkéntesek adták az anyagot),de állítom,hogy sokkal többet ér a műtéti maszkoknál. Ami itt készült,azok tényleg megszűrnek minden apró porszemet és még is lehet levegőt venni benne. A szemüvegesek sem szenvednek,mert bepárásodik a szemüvegük ha az orrukra is ráhúzzák,mert ez nem engedi át a szájunkból kijövő meleg levegőt a szemünk felé. Mennyi lenne az a szám,ami elég lenne a 9,5 milliós ország minden lakójának, ha nem lennének szerintem minden városban Önkéntesek. Nálunk vannak olyan kórházi dolgozók,akik az Önkéntesektől kapott maszkokat használják benn a kórházban,mert nagyobb biztonságban érzik magukat benne. Cilike asszony! Mi a jó francért nem tér vissza Isten házába misézni,vagy gyóntatni,vagy mit tudom én mit csinálni,de annyi kárt tett már eddig is a hülyeségeivel,nem kéne fokozni( volt idő mikor azt nyomatta,hogy nem kell maszkot használni,sőt még káros is a maszk) A védőruhákról meg annyit,hogy töltsön már el egyben csak egyszer 12 órát,ahogy a nővérek és ápolók százai csinálják nap mint nap. nem látni mekkora a hasa,de biztos,hogy egy hét alatt leolvadna a háj,mert meg lehet dögleni azokban a ruhákban,nem kell hozzá 12 óra,elég 3 óra is.
Borsodi
@cikicakk55: Szíjártó azt mondta annyi maszk van,hogy kisegíthetünk más országokat is.Igaz ellenzéki polg.mesterek oldják meg.Őket támadni kell a bajban is[.pl.Budapest]
Zsopiale
Elérkeztünk a Svejk a katona korszakába újra gyerekek... :D
Zsopiale
@Eriksson: Értem hogy téged a tények és igazságok, amiket bizonyítani lehet, egyáltalán nem zavarnak... de sebaj, ismerjük ezt a khm.. típust... figyi... Szerinted egy minősíthetetlen, minden alatti szintű kormányt, mégis hogy lehetne másképp minősíteni mint negatívan és minősíthetetlenül..?
Eriksson
@Zsopiale: Fogas kérdés. Pl. lehetne kulturáltan, az igazsághoz közelítve, és nem egymást túllicitálva igyekezni, ki tud nagyobbat mondani.
A csendes nyugodt határozott mondanivaló sokkal hamarabb ér el az emberi fülekhez, és sokkal komolyabban is veszik, mint az eszelősként elordítozott válogatott sértegetéseket tartalmazó agyszüleményeket. Az agresszió csak agressziót szül és béke sose lesz.
Zsopiale
@Eriksson: Ez akkor működne, ha a kormány kulturáltan kommunikálna... ehhez képest jobbára SEHOGY ugyebár, tényszerűen tudjuk, egyszerűen amit csak bír eltitkol, letagad, szóba sem áll, menekülnek a férgek...ha megszólalnak, akkor pedig nettó rágalmazás, hazudozás, mocskolódás... erre mégis hogy lehetne másképp reagálni...? Így is elég nagy balek puhapöcs ellenzék van, és még mindig messze túl finomak... hogy mi ilyen helyeken őrjöngünk, annak a közéleti jelentősége és hatása null, de legalább jól szórakozunk... legalábbis én... :D
Eriksson
@Zsopiale: "erre mégis hogy lehetne másképp reagálni...?" Kulturált emberek azt tudják. Legalábbis tudniuk illene, ha azt akarják, hogy komolyan vegyék őket.
Sajnos sokan azt hiszik, hogy a parlament egy showderklub. Süket duma, hatalmas fizetését.
Zsopiale
@Eriksson: Egy nem komolyan vehető, abszolút kulturálatlan tahó és az országnak eddig felmérhetetlen pokoli károkat okozó rabló maffiakormánnyal szemben, már elnézést, de miért kéne kulturált reakció? Az lenne a balek, aki ezekhez szépen szól... és ebben a szélsőjobbos pártok kicsin csoportján kívül EGÉSZ EURÓPA EGYETÉRT... A parlament Showder klub volt már rég, már legalább 20 éve az, és a fizeSS maffia tette azzá elsősorban... a többiek csak próbálták az iramot tartani... ma már messze van ettől, ma már kb bolíviai fegyház udvar szint vagy jemeni bazár, illetve madagaszkári kocsma szint...
Eriksson
@Zsopiale: Ha valaki tahón viselkedik, az mindig az ő jellemhibája.
Zsopiale
@Eriksson: A jellemhibákat meg választjuk és kifejlesztjük magunknak igaz... semmiképp sem sors meg istencsapása illetve szerencse kérdése... hanem kizárólag saját döntés a hibás, azaz csakis magunk vagyunk azok ugye...? Pl egy kalahári sivatag közepén vegetáló bantu analfabéta törzs ők maguk tehetnek arról hogy tahók... igaz? (és végtelen hasonló példa van)
Eriksson
@Zsopiale: Igen, szerintem mindenki maga felelős a jelleméért, a tetteiért. Rendes körülmények között.
Egy kalahári sivatag közepén vegetáló bantu analfabéta törzs semmiképpen nem nevezhető tahónak, ha egyébként megfelelnek a törsi elvárásoknak.
Mondom, szerintem. :)))
jesz
Aki nem tudná, olvassa el a hírt...ezt a szomorú tekintetű dr. Müller Cecíliát kiáltotta ki egy megmodó csoport a nemzet nagymamájának...
Ez sosem hittem volna. Orbánnak már ki sem kell tüntetni, ekkora cím nem is adható, mint a "nemzet nagymamája"
verőce21
Zavarja az ellenzéket, hogy az általuk menetrendszerűen prognosztizált pénzügyi-gazdasági-társadalmi-egészségügyi összeomlás elmarad..., ami miatt nehéz fenntartani a számukra negatív következmények nélkül Tuskolt narratívát. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.