A Tatabányai Járásbíróság egy év 11 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy mentőst, aki az állomás egészségügyi raktárából fertőtlenítőt, maszkokat és gumikesztyűket tulajdonított el március végén, az ítélet jogerős – közölte a Tatabányai Törvényszék sajtóreferense csütörtökön.

Fertőtlenítőt, gumikesztyűt és maszkot lopott egy magyar mentős
Fotó: Országos Mentőszolgálat

Sós Réka tájékoztatása szerint a 13 éve a mentőknél dolgozó férfi az elkövetéskor, majd

később is arra kérte egy egészségügyi webáruházat működtető volt kollégáját, hogy állítsa azt, tőle vásárolt öt doboz gumikesztyűt.

A webáruház tulajdonosa a mentőállomás vezetőjének és a nyomozóknak is azt mondta, hogy a kesztyűk tőle származnak, nem tudva arról, hogy lopás történt, és valótlan vallomása az elkövető felelősségének elhárításához szükséges.

Az eltulajdonított tárgyak értéke csaknem 60 ezer forint, ennek mintegy fele megtérült, mert a férfi az eszközök egy részét visszavitte a raktárba, miután megtudta, hogy a lopásról egy szemtanú tájékoztatta a mentőállomás vezetőjét.

A Tatabányai Járásbíróság kisebb értékre elkövetett lopás és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt

egy év 11 hónap – 3 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetésre és 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit, valamint kötelezte, hogy fizessen az Országos Mentőszolgálatnak mintegy 35 ezer forint kártérítést.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott, a védő a kihirdetését követően tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Oposit
Miért nem akasztja fel egyből a főügyészség mellett működő rögtönítélő bíróság? Remélem ez az ember pár ügyész rokonát már megmentette.
A cigányokkal miért nem bánnak így?
jesz
hát nem tudom...nincs mentség erre, de némi magyarázat lehetne...minden bizonnyal felmérte, ha nem gondoskodik a saját készletéről, akkor más nem fog róla gondoskodni (mint láthattuk, hallhattuk, még manapság sincs minden védelmet ellátó dolgozónak cégtől kapott maszkja. Az egyik egyenruhás szóvátette a főnökének, hogy igazán adhatna már egy újat, erre azt a választ kapta, hogy fordítsa ki...)

Azzal együtt nem illik lopni, még akkor sem, ha nemes célt szolgált volna.
kereső
@simmering73: Nem a .Hadiállapot van, rendkivüli vészhelyzet- ilyenkor kötelező a gyorsabb itélet, és magasabb büntetési tétel alkalmazása.Nem tudom a szerencsétlent mi vitte rá- de lehet, hogy az ellátatlanság+ezért félelem a fertőzéstól. Akkor pedig az operativ törzsnek is ott a helye a vádlottak padján- mondjuk nem a lopás miatt, hanem a gondatlan veszélyeztetés miatt. És ez hetekig fenn állt az összes egészségügyi dolgozónál.
Nessy
@simmering73: Ha minden lopást ilyen áron számolna a bíróság, jól járna a költségvetés!
surdilloFUJT
@kereső: Még most is,amikor hajfestéshez használható kesztyüt adtak háziorvosoknak!!!
surdilloFUJT
@DURBINOS: Na ideokádott a szarosfarok aki nem tudja,hogy a vetkőzős államtitkár csaj sógora árul az interneten nagy !!! tételben minden védőcuccot a mai napig BÜNTETLENÜL!!!
rokker33
Aki megölt egy lányt majd vízbe fojtotta SZÁNDÉKOSAN az kapott 4 év börtönt, amit már le is töltött előzetesbe ez meg 3 év 6 hónap felfüggesztettet 120 ezer +35 ezer forint büntetést gyorsított eljárásba!Hát hol van itt az igazság inkább csak gazság !!Oké lopott ez nem kérdés, de kicsit túlzásnak tartom az ítéletet !
Zsopiale
Elvégre szegénynek is kell valamit ennie baszki...
simmering73
@kereső: Egy klasszikust idézve: "Mi az ítélet? Az attól függ. Példát akarnak-e statuálni apukán. Mert ha a statuálás a lényeg, akkor halál."
Shikari
A nyugdíjasokat agyonverő cigányok nem kapnak ennyit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok