60 százalékára csökkent a dolgozó fizetése, miután negatív lett a koronavírustesztje.

Durván csökkentették egy egészségügyi dolgozó fizetését, csupán azért, mert ellátott egy koronavírusos beteget -videó

Fizetésének csak a 60 százalékát kapja meg egy vidéki kórház egészségügyi dolgozója arra a két hétre, amíg hatósági karanténban volt, mert érintkezett egy fertőzött beteggel – hangzott el az RTL Híradójában.

Azért csak 60 százalékot, mert neki negatív lett a koronavírustesztje. Ha pozitív lett volna, kifizetnék a fizetése 100 százalékát. A dolgozó nem érti – ahogy az orvosi kamara sem –, miért tesznek ilyen különbséget.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Jól van fiúk, ilyen apróságok ""növelik"" a szavazótábort. Most kiderült, hogy a fertőzés is kifejezhető pénzben.
Az ápoló jobban járt volna, ha megkapja a fertőzést, ugyeeeee??? Ha még bele is hal, akkor akár a kórház saját halottja cím is dukálhatna neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Na ugye, hogy üzlet a fertőzés, még a jogszabályok is arra ösztönöznek!!! Hát még a fidesznek mekkora üzlet, a vörös iszap katasztrófa is az volt a családnak. Lehet, hogy most a még nagyobb haszonra gyúrnak, és már nem is tagadják.
kereső
@csipetke: Erre nem jutott idő a nagy "felhatalmazás" közepette- hogy a rendkivüli időszak alatti megbetegedésekre alkossanak egy átmeneti szabályt. Semjén már biztosan nyagyon kialvatlan volt ahhoz, hogy valamelyik éjszaka benyujtsa az eree vonatkozó tv. módositást. Apropó nem is kellett volna hozzá a parlament- hiszen a rendkivüli felhatalmazás folytán a kormány önállóan is módosithatta volna a tv.-t. De fontosabb dolgok is vannak égen és földön ilyenkor, amikor még inkább lehet a zavarosban halászni. A "túlfizetett" kórházi ápoló/ápolók , orvosok meg igy jártak. Majd kapnak valamikor a nyár elején bttó 500 ezret, meg az évvége felé megemelik a fizetésüket 20%-al(nem visszamenőleg!!!), és tapsoljanak meg csókoljanak kezet orbánnak.
Ha valaki fertőzött az orvosok közül- vannak néhányan???- az jogosult a 100%-os fizetésre a jelenlegi jogszabály szerint is, hiszen ez olyan mint a munkahelyi baleset- bár igazolni kell tudni, hogy a munkahely/munkáltató/fenntartó a vétkes.
Jozefina
Mocskos és igzságtalan rendszerben élünk!!!??
ómió
A "hallgattassék meg a másik fél is" meg úgy eltűnt a hírből, mint Böszmééknél a 13. havi nyugdíj!
balos
@ómió: Szopással ne ide,hanem a pottyantósnál jelentkezz!
ómió
@balos:Mivel te már ott lefetyelsz, meghagyom neked!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.