Az elhunytak száma 250-re, a gyógyultak száma 401 főre növekedett.

A kormányzati koronavirus.gov.hu április 24-én, pénteken 7:11-kor kiadott legfrissebb adatai szerint 2383 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma péntek reggelre, mert az elmúlt 24 órában újabb 99 embernél igazolódott be a COVID-19 fertőzés.

Újabb 11 idős, krónikus beteg is meghalt, számuk így 250 főre nőtt meg. 

Koronavírus: 2383 beazonosított fertőzött, újabb 11 beteg hunyt el

Orvos védőfelszerelésben fertőzött beteget vizsgál az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

Fotó, címlapi kép: MTI/Kormany.hu/Árvai Károly

401 fő már gyógyultan távozhatott a kórházakból a közlés szerint, 10 942 fő van még hatósági házi karanténban, 58 251 mintát elemeztek eddig akkreditált laborokban.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására

- olvasható a közleményben.

A kormányzati oldal térképe szerint Budapesten 1221, Pest megyében 329, Fejé megyében 240 fő a beazonosított fertőzöttek száma. 

Ezt követi Győr-Moson-Sopron megye (74), Csongrád megye (60), és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (54). Békés megyében van a legkevesebb fertőzött (13) Magyarországon.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Jó én kimondom. A halálozási görbénkkel is lesznek analitikai problémák más országok viszonyában...
Jozefina
Szerintem a "58 251 mintát elemeztek eddig akkreditált laborokban" nagyon kevés, amikor, "A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus". Ezt igen sok teszteléssel lehetne kiszűrni, hogy ki a vírushordozó. Az a baj, hogy ez nálunk politikai a karat kérdése és nem egészségügyi!!!
Donáld Tramp
@Jozefina: Telefonálsz a házidokidnak, magas lázad van, száraz köhögésed, ő értesíti a Járványügyet. Megvárod őket, mintát vesznek és kész. Igaz kapsz egy szép piros matricát az ajtódra is. És persze jól kikérdeznek hogy kivel voltál 'kontaktban' az elmúlt napokban.
Ha tízemeletesben hát akkor az sz@r ügy. Ha le szeretnéd tesztelni magad csak ennyi az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.