A kormány május 4. és 21. közé jelölte ki az érettségi időpontját, de ez változhat a járványhelyzet alakulásától függően – közölte Maruzsa Zoltán. A köznevelésért felelős államtitkár a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta, hogy idén csak írásbeli vizsgák lesznek, hogy a személyes kontaktusok számát minimalizálják, az érettségit pedig tervezhető módon, a védekezésre alkalmas időpontban kell megrendezni.

Május negyedikével szigorú biztonsági intézkedésekkel elkezdődhetnek az érettségi vizsgák

- közölte a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár pénteken.

A kormány május 4. és 21. közé jelölte ki az írásbeli érettségi időpontját, de nyilvánvalóvá tette, hogy ez a járványhelyzet alakulásának függvényében változhat. Ennek kapcsán Maruzsa egyeztetéseket folytatott több szakszervezettel.

Maruzsa Zoltán emlékeztetett, hogy az Oktatási Akciócsoport még április 9-én tette meg javaslatát az érettségi lebonyolításának módjára, amit a kormány április 15-én fogadott el.

Az államtitkár egyeztetett a Nemzeti Pedagógus Karral, a Pedagógusok Szakszervezetével, a Klebersberg Központtal, az Oktatási Hivatallal és az országos tiszti főorvossal is.

Külön kiemelném az Országos Diáktanáccsal folytatott online egyeztetést, ahol a 19 résztvevőből 17 szavazott a május negyedikei kezdésre. A diákok érettségizni akarnak. Tegnap egy tudományos konferencián vett részt, ahol a végén feltett kérdésére az ország legnevesebb járványügyi szakértői is úgy nyilatkoztak, hogy mielőbb meg lehet és meg kell tartani, amikor a járvány kontroll alatt van

- közölte.

Tájékoztatóját azzal zárta, jelenleg nem lát arra indokot, hogy az érettségit elhalasszák, ezért az eredetileg kijelölt május 4-i időpontot fenntartják és

a maximális egészségvédelmi intézkedések mellett lebonyolítják az érettségit.

Forrás: 24.hu, HVG

Címlapkép: MTI/kormany.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Miért nem lehet az évzárókat 1-1.5 hónappal hátrébb tolni, s rendben lezárnák az évet, el tudnának ballagni a gyerekek, s az érettségiket is normál körülmények között meg lehetne tartani ! Nem kellene mindent felforgatni, hisz az élet nem áll meg! Az elbaltázott oktatási törvények okozta káoszt nem a koronavírus okozza, okozta! Nagyon sajnálom a diákokat!
tudode
Ezek a tótumfaktumok össze, vissza ketyegnek, a Jóisten sem tud rajtuk kiigazodni, hogy akkor
.
-- május 3-án tetőzik a járvány, de az érettségit megtartják,
.
-- kiüríttetik a kórházi ágyak felét, aztán 2%-át, 16%-át, azzal együtt, hogy egy hiábavaló áldozat is SOK,
.
-- őfélesége pedig már március 30-án kiadta a parancsot a gazdaságélénkítő csodára!
.
-- ezek után május 4-én érettségi, hány méter, meg hányan lehetnek egy helységben, maszkkal, rendőr jelenlétében,
.
-- 65 éven felüli orvosok nem gyógyíthatnak, aztán mégis!!!
.
Miért kell a járványból diliházat csinálni annak aki kibulizta, hogy ükegyetlensége mondhassa meg mikor szűnik meg a járványveszély!
.
Nem csak járvány idején, úgy általában is kellene már egy kis nyugalom ebben az országban úgy, hogy a cipész javítsa a csukákat, a regnáló kormány pedig kustiban az ami a feladata, mert amit ez a közjogilag érvénytelen akármi megenged magának az felér a KÖZNYUGALOM MEGZAVARÁSÁVAL már 30 éve:
.
Ezzel:
.
www.google.com/search?q=k%C3%B6znyugalom+megzavar%C3%A1sa+btk&oq=Btk.k%C3%B6znyugalom&aqs=chrome.1.69i57j0j69i65.18209j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
És láss csodát NÉPHÜLYÍTÉSSEL még választást is lehet nyerni akár négyszer is egy szakbarbár gyülekezetnek!
Cicamama55
Miért nem lehet az évzárókat 1-1.5 hónappal hátrébb tolni, s rendben lezárnák az évet, el tudnának ballagni a gyerekek, s az érettségiket is normál körülmények között meg lehetne tartani ! Nem kellene mindent felforgatni, hisz az élet nem áll meg! Az elbaltázott oktatási törvények okozta káoszt nem a koronavírus okozza, okozta! Nagyon sajnálom a diákokat!
ómió
Pedig a "VHF" kezét-lábát töri érte!
Málna
@Cicamama55: Mi változik 1-1,5 hónappal később? A vírus jelen lesz még akkor is.
Málna
@Cicamama55: Mit nem gondolsz így? Szerinted addigra eltűnik a vírus? Biztos, hogy nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.