Fontos az együttműködés az idősotthonok fenntartói és az intézményvezetők között a koronavírus-fertőzés megelőzésében, valamint az otthonok vezetősége és az ott dolgozók között is – mondta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke szombaton Dabason.

Soltész Miklós a dabasi Átrium Idősek Otthonának átadta a Baptista Szeretetszolgálat segítségével azokat a járvány elleni védekezéshez szükséges szájmaszkokat, fertőtlenítőket, vitaminokat és krémeket, amelyeket az NHKT gyűjtött össze.

Az adományok kiosztása közben elmondta, hogy az idősotthonok vezetői nagyrészt betartották a még korábban meghozott járványügyi szigorú protokollt, és ha nem is tudják meggátolni a baj bekövetkezését, de nagymértékben csökkentették annak kockázatát.

Hozzátette, hogy egy sajnálatos eset történt, a Pesti úti idősotthonban, annak felelőseit a későbbi vizsgálatok fogják kideríteni.

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke köszönetet mondott az adományokért, amelyekkel megfelelő módon tudják segíteni a leginkább rászorulókat.

Alexov Lyubomir, az Országgyűlés szerb nemzetiségi szószólója megköszönte az egészségügyi dolgozók és az ápolók kitartását, az adományozóknak pedig az adományokat.

Csernusné Máté Éva, az Átrium Idősek Otthona intézményvezetője azt mondta, hogy minden adomány jól jön, ami segíti a munkájukat, és jó érezni, hogy az adományokon keresztül mások is jelen vannak ebben a munkában.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nem kell csodálkozni : Karácsony nem tud annyi "lóvét" adni az egyháznak, mint a NAGY G.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@CsipkeRózsa: Ner- kompatibilis " pedigré"...
bencemacska
Nem kell csodálkozni : Karácsony nem tud annyi "lóvét" adni az egyháznak, mint a NAGY G.
ómió
A "nagyrészt"-ben nem volt bent a pesti úti? Ezért csakis a Soltész lehet "szemét"! Karigeri meg az "angyal"!
Nyírfa
A pesti úti mit kapott a kormánytól azon kívül, hogy egyszerűen nem is voltak hajlandóak kommunikálni a főpolgármesterrel.
Igen, lesz vizsgálat, ne aggódjatok.
Nyírfa
@csak úgy...: Milyen szép férfi volt ez a Soltész. A Rezső. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.