A legfontosabb kérdés itt valójában az, hogy hogyan lehet fenntartani az Európai Néppárt (EPP) egységét és növelni annak politikai erejét – reagálta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Radoslaw Sikorskinak, a lengyel Polgári Platform politikusának, volt lengyel külügyminiszternek írt válaszlevelében, amit szombaton tett közzé a Mandiner.

A lap felidézte, Radoslaw Sikorski szerint Donald Tusk EPP-elnök, volt lengyel miniszterelnök nem nácizta le Orbán Viktort, pusztán arra igyekezett rávilágítani, hogy a lengyel és a magyar populisták cinikus politikai játszmákra használják a társadalom megosztottságát.

"Tényleg emlékeztetni akar minket arra, hogy Magyarország melyik oldalon harcolt a második világháborúban? Tényleg fel kellene tennünk a kérdést, hogy a Fidesz vezetői vagy az önök nagyapái melyik oldalon harcoltak?"

- írta Sikorski a Mandiner szerint.

"Nos, nem gondolja, hogy e tekintetben a jelenlegi EPP elnöknek kellene megvizsgálnia a saját tetteit és megjegyzéseit?"

- tette fel a kérdést levelében Deutsch Tamás. "Sértő és megalapozatlan szavak használata politikai vezetőtárssal szemben – nem ez a par excellence megosztó magatartás? Az ideológiailag motivált, üres politikai támadások ismételgetése az EPP egyik legsikeresebb miniszterelnöke ellen – ezt tekinti Ön egyesítőnek? Erősíti ez politikai családunkat ?" – firtatta.

Deutsch a lengyeleknek Orbánról: üres politikai támadások az egyik legsikeresebb miniszterelnök ellen

A fideszes politikus szerint a legfontosabb kérdés itt valójában az, hogy hogyan lehet fenntartani az EPP egységét és növelni annak politikai erejét az európai politikai küzdőtéren.

Hozzátette, a baloldal elvárásainak való megfelelés soha nem volt nyertes stratégia a kereszténydemokrata, konzervatív pártok számára, s ez – szerinte – Lengyelországban sem működött.

"Nem szabad engednünk, hogy politikai ellenfeleink mutassák, jelöljék ki az utunkat és határozzák meg nekünk, hogy ki a jó demokrata. Néhány függetlenebb gondolat és politikai bátorság jó szolgálatot tenne nekünk"

- hangsúlyozta Deutsch Tamás, hozzátéve, reméli, hogy amint véget ér a világjárvány, képesek lesznek újjáépíteni a kölcsönös tiszteleten alapuló normális együttműködést.

A politikus a levél utóiratában megjegyzi azt is, a Fidesz egyik alapítójaként 22 éves volt, amikor 1988-ban létrehozták az első demokrácia-párti ifjúsági szervezetet a kommunista Magyarországon.

"Büszkén harcoltam a szabadságért és a demokráciáért Magyarországon, büszke voltam arra, hogy Prágába mentem és nyilvánosan elnézést kértem a cseh és a szlovák néptől a kommunista Magyarország részvételéért Csehszlovákia 1968. évi Varsói Egyezmény szerinti inváziójában. Akkor rendőrségi őrizetbe vettek minket, de ez volt a helyes cselekedet"

- emelte ki azzal együtt, hogy a családjában a holokausztnak vannak áldozatai és túlélői egyaránt.

"Nagyapám a munkaszolgálat és a budapesti gettó túlélője volt. Ezért megértheti, hogy nehezen viselem a nácizmusra tett túl egyszerű és felelőtlen utalásokat. Úgy fogom fel, mint ami valójában: egy cinikus arculütés"

- zárta a levelet Deutsch Tamás.

(MTI)

(Fotó: Deutsch Tamás/Facebook)

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Legsikeresebb miniszterelnök...???
Egy tolvaj, korrupt, hazug maffiacsapat vezetője diktatórikus hajlamokkal.
Kiszolgáltatja az országot az oroszoknak, Putyinéknak.
Az ország folyamatosan csúszik lefelé, már csak Bulgária van mögöttünk az Unióban.
Mitől sikeres egy ilyen vezető?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Tompika te napról napra hülyébb leszel, pedig nem semmi ahogy kezdted! =))
Clavigo
Mar akkor is hánytam tőletek,,,,,Tompi.
kokopelli
Orbán nélkül a Belváros valamelyik forgalmas utcasarkán koldulna!Nem is kellene neki küllemet változtatni!
Akkor mit is mondjon?
Béla333
Legsikeresebb miniszterelnök...???
Egy tolvaj, korrupt, hazug maffiacsapat vezetője diktatórikus hajlamokkal.
Kiszolgáltatja az országot az oroszoknak, Putyinéknak.
Az ország folyamatosan csúszik lefelé, már csak Bulgária van mögöttünk az Unióban.
Mitől sikeres egy ilyen vezető?
Nessy
Ennyire azért ne akarj megfelelni Tompika! Ezt a szöveget még egy demens otthon lakói nehezen hinnék el! Lehet,ha oda mennél, ezt elmondanád, a korona vírus koronáját vesztve menekülne!
csak úgy....
komolyan veszi valaki ezt a lepukkant léhütöt?
tudode
Túl van tárgyalva!
.
Arra nem is volt példa a honfoglalás óta, hogy őfélesége nem is miniszterelnök, csak hát ez a HUNGARY TABU
.
------ Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=262s
.
Tárt karókkal várja a történelem szemétdombja!
kokopelli
@Béla333: igen! A részegre ist azt mondták a faterék,hogy "siker" a fószer! A drogosra a "sikeres" passzol? (;-))
A Tompika ditto?
nezelodo
Tompika, ti mindig élen jártok mások mocskolásában, ha nem fúj egy követ veletek, és nem dicsér hülyére benneteket, úgy, mint ti saját magatokat, ibolya szerényen.
vitriol
Kérdés: van-e a világnak olyan szegmense, ahol dajcs véleménye számít?
namihami
Tompikánk (hazánk eurodísze) nem szeretne hazajönni és egyúttal elbukni a kinti fizetést. Itthon, ha egyáltalán bennmarad/hat/na a brancsban, lényegesen alacsonyabb apanázs jönne a zsebbe. Mivel eddig is szemérmetlenül alányalt a Vezénylőjének, ez se-most se esett nehezére csontig takarítani.
Zsopiale
Igen legsikeresebb népirtásban... 1 millió magyart mészárolt le 10 év alatt az aljas arrogáns, undorító dilettáns és gonosz ámokfutásával... legsikeresebb az ország kirablásában... minden társadalmi rendszer lerombolásában... a nép elhülyítésében, agymosásában, manipulálásban; hírhamisításban, propagandában, minden poszt dilettáns idióta seggnyalókkal való feltöltésében, a szociális rendszer, az oktatás és egészségügy kivégzésében... 1 millió magyar elüldözésében... senkiházi aljadék analfabéta putriszökevények, a néptől rabolt pénzből gazdaggá tételében... a népünk egész világ előtt röhejessé és gyűlöltté tevésében.. folyamatos nemzetellenes bűncselekmények cunamiszerű elkövetésében... professzionális, mindent átszövő bolsevik mintájú állammaffia létrehozásában... 10 végtelen hazugságfolyam produkálásában... a gyűlölködés uszítás megosztás végletekig vitelében... a demokrácia, jogállam, az alkotmányosság és parlamentarizmus lerombolásában... minden idők legundorítóbb, legalávalóbb, leggyalázatosabb, legaljasabb, legszégyenletesebb zsarnoksága, önkény diktatúrája létrehozásában... a határon túli magyarok félrevezetésében és az ország megkárosításában részvételben... a legaljasabb legpofátlanabb legundorítóbb legellenszenvesebb, legostobább, legarrogánsabb patkányemberek maga köré gyűjtésében (más szóba nem is áll vele nyilván, ezek díszpéldánya tompika)... minden lehetséges módon hamisítani, félrevezetni, megtéveszteni manipulálni... a szinte teljes média náci jellegű megszállásában és onnan folyamatos aljas gonosz undorító hazugság cunamival és gyűlölet propagandával az ország elárasztásában... az ország teljes elzüllesztésében...szánalmas gettóvá tételében... és lehet ezt folyatni végtelenségig... a magyarság elleni bűncselekményei végtelenek... nagyon sikeres valóban ebben... minden idők legundorítóbb legaljasabb illegitim fasiszta bolsevista diktátora, a magyar történelem.. legnagyobb szégyene... szóval számtalan dologban abszolút kiemelkedő és sikeres...
Sámannus
Nagy állatkert a fidesz. Ne gondoljuk, hogy mindenhová az egész kompániát küldik.
Kiválogatják kit hová lehet küldeni rombolni, minden nációból jutott közéjük a leggátlástalanabb, így jött létre ez a díszes társaság.
simmering73
@Pegero: Nem kell ezt megdönteni te szerencsétlen. Összedől ez magától, mint egy falusi budi.
human
A legkorruptabb miniszterelnök talán egész Európában. Teljesítményét ezen a téren persze elismerem.
Maxipocak
@Pegero: agresszív? Ja, hogy a geciről és társulatáról brekegsz, melyben tompika az egyik elmegyenge.
Gyütt Mönt
Remélem, a lengyelek tudatában vannak, hogy a Fidesz-KDNP nem egyenlő Magyarországgal.
volvós
Kijaf@szomtompika !!! Azt jó lenne tudni, hogy az ugatásod előtt, vagy után, esetleg közben
cummantottad le párszor egymás után a viktorka " barátodat " ???
volvós
Dajcstompi : "...Úgy fogom fel, mint ami valójában: egy cinikus arculütés..."
Adj hálát a sorsnak, hogy nem egy méretes szívlapáttal b@sztak szájba !!
Borsodi
@Gyütt Mönt: A Lengyelek a Magyarokat testvérként szeretik nézz a képre úgy néznek ki mint akit szeretnek?
hitelsakkmatt.hu/a-cel-egy-lebutitott-fegyelmezheto-orszag/
www.youtube.com/watch?v=8l9OWr5YreU
RonaGyuri
Na kérem ez még Tompikától is sok(k)

„Deutsch Tamás válaszolt Sikorski levelére, és finoman helyre tette a lengyel ellenzéki politikust”

A Párt központi napilapja szerkesztőségi cikkben adja közre az EPP vezetőjének eposzi jelzője nyomán kialakult adok kapok újabb akcióját.
Tompika nem hagyta szó nélkül „Radislaw Sikorski lengyel néppárti EP-képviselő, volt külügyminiszter ” szavait.
Nos ez akár érdektelen tompiskáskodás is lehetne, de a fogalmazás pikánsra sikeredett: „Ön tehet úgy, mintha nem értette volna azt, ami minden tanult ember számára világos volt”!
No et tényleg nem semmi! Remélem komolyan gondolta – ösmervén szellemi kvalitásait -, mert szellemeskedésnek méh tőle is nagyon durva lenne! =))
csipetke
Tompi ismét sokat szívott.Legsikeresebb miniszterelnökről vízionál?Hát tényleg. Sikeresen lejuttatta az országot a gödör aljára,és ehhez még válság se kellett neki.Sikerült neki elüldözni egy világhírű egyetemet,tönkrevágni az MTA-t,az oktatást,az egészségügyet,megkaparintotta a média zömét,a magyar adófizetők köz-és eu-s pénzén meggazdagította a pereputtyát,és a haveri kört,felesleges látszatberuházásokat végeztet,és lehetne sorolni a "sikeres"tevékenységeit.Ugyanakkor az emberek még mindig az eu-s bérek töredékét kapják,pl itt a legmagasabb az ÁFA,el is menekült innen,akinek módja volt rá.Ha sikeresnek lehet nevezni,hogy Európa országai között a másodikok vagyunk,igaz,hátúlról,akkor tényleg sikeres ember.Nagy valószínűséggel most be fog minket előzni Bulgária,és akkor tényleg mi leszünk a sereghajtók,a fényességes ménkűnagy sikere jóvoltából.
SystemError
Ugyan a lengyelek is csipázzák a populizmust, de a nácikat és a komcsikat nem. Mivel királyunk ezekből ollózta össze magát, így ez várható volt már..
verőce21
Sikorski, az ellenzéki Polgári Platform (PO) parlamenti képviselője levelében mély felháborodásának adott hangot, amiért egy olyan "nagy hazafit és európait”, mint Tusk bírálni merészelték Magyarországon. Tusk érinthetetlen – üzente...

A fura megjegyzéssel arra utalhat, hogy új múlt van érvényben!
A korabeli, 95 százalékban németek, 5 százalékban pomerániai kasubok lakta Danzig szabad város német polgáraként élő és később a Wehrmachtba is besorozott Tusk nagyapó utólag lengyel hazafivá változott.
vacsi
Engem a mellékelt fotó döbbentett meg: ezek szerint Deutsch 22 évesen még az ujját szopta?
verőce21
Szándékosan vagy tudatlanul elfelejti ez a figura a következőt: amikor a németek 1939-ben megtámadták Lengyelországot, Horthy megtagadta a németek kérését, hogy csapataik és szlovák csapatok átvonulhassanak Magyarországon keresztül is, azt felvonulási útvonalként felhasználva a lengyelek ellen!
Továbbá: 1939-ben a német támadás után lengyelek tízezrei menekültek, az I. Bécsi döntés következtében kialakult, közös lengyel-magyar határon keresztül Magyarországra, akiket természetesen befogadtunk! Történt ez emberbaráti szeretetből és a több évszázados közös történelmünk és barátságunk okán!
Na látod Sikorski, nyugodt szívvel foglalkozhatunk a saját felmenőinkkel, te hálátlan senkiházi!
Gyütt Mönt
@verőce21: azért remélem, hogy a fénykép hamisítást elismered.
Aki Én
@verőce21: ...mint pl MSZMP-s párttitkár apuka?
Aki Én
A vér és a közös ifjúkommunista múlt kötelez. Tompika bevédi a nemzeti-vajdát. Mármint a maga bugyuta módján kisérletet tesz rá.
ómió
Pedig "legsikeresebben" az efftársak fosztották ki a magyart!
solidedge
A lengyelek az egyik legnagyobb áldozatai a náci és orosz vérengzésnek. Leigázták őket, az oroszok Katyinban kivégezték a teljes lengyel hadsereg tiszti karát. Innen hurcolták el a legtöbb zsidót meghalni. Ezért bunkóság Deutsch baromkodása. Ők ellenálltak (varsói felkelés, partizán mozgalom), míg mi nyaltuk Hitler valagát, 600 ezer zsidót küldtünk a haláltáborokba. Azon is csodálkozom hogy a lengyelek egyáltalán szóba állnak velünk. Sokat segítene Deutschon ha némasági fogadalmat tenne örökre. Minden szó csak a bunkóságát igazolja.
legott
@vacsi: Még maradt rajta egy kis kokó, azt nyalta le.
csipetke
Most olvastam,hogy szívműtétje után meghalt Kim Dzsongun,(egyik hírügynökség sem cáfolta) ,így orbán tényleg első lett,mint diktátor.És ugye tudjuk,hogy a (költő után szabadon) mosónők,és a diktátorok korán halnak,és meglehetősen viharos körülmények között.Lásd.-Ceaucescu
kokopelli
@solidedge: ...a gusztustalan zsíroshajúnak hozzá kell szólni,ha a párt kijelent! ..."úgy van,nagyon úgy van!!"
Esze,mint a tihanyi visszhangnak!...nem akarom a ritka jelentséget megsérteni.
@csipetke: ..."és elhulltanak legjobbjaink a hosszú harc alatt...!(;-)).. a hamis zászló nehezebb nekik? ..csak nem!
verőce21
Tusk papi az ellenség németeknek árulta a hazát...! @Aki Én:
balos
@csipetke: Ámen!Remélem a Magyar altere-gólya sem az ágyban végzi!
balos
@verőce21:szerinted most jól megcáfoltad ,hogy ferdített a fönid és a "40"rablója!Tudod adom neked az ilyen szemetet,hogy boldoggá légy!Meg chemotoxot is,hogy boldogabb légy,mint légy!
verőce21
Te egyike vagy, a nagyon érdemes emberi komédiásoknak, mint à la Pirandello, mindenkinek igaza van, s à la Vedekind. A szereplők nem egymáshoz beszélnek, hanem mereven egymás mellett, egymás feje fölött süvítik el a maguk tragikus mondókáját, valahová a végtelenbe célozva...
SystemError
Szerintem Deutsch-nak lettek volna lehetőségei, ha nincs annyi macskajaj. Láthatjuk Orbán azért figyel a régi harcosokra, ha bégetnek is neki mellé. Tomikát sajnos az állapotai miatt el kellett rejteni szem elől. Ilyenkor viszont nyalnia kell Viktor seggét, Érdekes kapcsolat azért... :)
Gyütt Mönt
@verőce21: mint tudjuk, a felmenőiért senki sem felelős. Ez a német archívumból származó 1939-es foto csupán arra kellett, hogy karaktergyilkolásszanak. Hányinger!
verőce21
@Gyütt Mönt: Ami még tiszta röhej, hogy Tusk 30 éves volt, mikor a nagyapja meghalt és azt mondja, hogy nem tudott semmit a nagyapja életéről...:)
kissé felnőttem
mióta az egyik tompika ? utánnad nem nehéz sikeresnek lenni.
Gyütt Mönt
@verőce21: általában két nagyapja van az embernek, egy apai és egy anyai. Ki tudja, melyikről van szó.
namihami
Tompika ismét válaszra méltatott valakit.
Tompika---bárkit. És válaszra. Tehát azt hitte, hogy bárki szóba akar elegyedni vele. VELE. Vicces...
kokopelli
@fideszes gyökér: ...és a németek már tiltakoztak a név "Deutsch" miatt!Egyetlenegy Straße nem olyan mocskos ná-
luk mint pl. a "Tompika" még egy alapos vegytisztítás és fertőtlenítés után! (;-()
kokopelli
@fideszes gyökér: ...máig is tiltakoznak a németek, hogy Trampli családja német származású! Sajnos az,de le-
galább már régen elhúztak anno Alaska felé!! (sikertelenül) (;-)) (még azt is javasolta a degenerált,hogy a "zemberek
testét" fel kell hevíteni,mert a vírus biztos nem bírja ki a magas hőmérsékletet! (ővele megdőlt a nagy szlógen is,hogy
"Az USA a korlátlan lehetőségek országa!" mert aktualizálva úgy szól": "Az USA a korlátolt lehetetlenségek országa !"
verőce21
@Gyütt Mönt: Tusk Lengyelország gyurcsányference.
SystemError
@verőce21: Kedves gyerekek vagytok. szerintem a sajátjaitok fognak eltakarítani bennetek a végére..:)
Jozefina
Az EU néppárt szégyene a fidesz és a kdnp is!!!?? A néppárt sosem lesz egységes, amig e két párt a tagja!!?
kokopelli
@Jozefina: A Semmilyen Zsótiék is csak nyomokban vannak! A "térdre csuhások" után átment szoppancsba!
Milyen karakterű "ember"(?) az aki szó nélkül lenyeli a sértést,ami után a melefoschig benyal a sértegetőnek?
Az EU-néppárt egyszerűen átnéz rajtuk! Az Orbánt is már évekkel ezelőtt leégették,de ő állítása szerint felfüg-
gesztete magát?
verőce21
@SystemError: Csak ebben reménykedhettek! Pedig hiú ábránd! :)

Nem akarlak már savazni benneteket, mert amúgy is megvan a magatok baja, +nem vagytok sehol. De rendkívüli gyengeségre vall, hogy csak a külföldre hagyatkoztok! Sorostól, Tusk-on át az Unió költségvetési Bizottságára...Sargentinivel bezárólag. Persze ehhez kellenek a hazai segítők, az őrült momentumos lányoktól újhülyén át..., a dobrev klánig...szánalmas bagázs vagytok.
Kár rátok a szó!
verőce21
Az ellenzék és csatlósai, inkább úgy csinálnak, mint akik félnek, mert amit ők hétről hétre előadnak a parlamentben, az inkább színjáték, mint valós rettegés.
SystemError
@verőce21: Mással töltsd ki a munkaidődet Öcsike. Valaki olyannak, aki nem vágja le, hogy kérdésed is hazug, amilyen vagy te is.
verőce21
@SystemError: Én egyáltalán nem kérdeztelek! Felvilágosítottalak, hol a helyetek, Öcsi!
Már megint kihagytad a délutáni csendes pihenőt...?
SystemError
@verőce21: Legalább poszton belül ne kérdezgess, ha ezzel kezded, hogy nem kérdezgetsz te leggagyibban urizálva seggnyaló szerencsétlen. Tudtad, hogy az urak nem gerinctelen, felkapaszkodott sötét paraszt Öcsikék, akik minimum 10 éve bér hozzászólásokat írnak.
verőce21
A néppártot sok kérdésben egyre nehezebb megkülönböztetni a liberálisoktól, a szocialistáktól vagy a zöldektől.
RonaGyuri
Mikor a félműveltség is a ködös messzeségbe vész

origo.hu: „Néhány mondat Herr Schmittről - és Herr Tuskról”

A Nézőpont intézet egykori samesza Megadja – tegyük hozzá ISMÉT - a módját, hogy helyre tegyen mindenkit, aki nincs kellően elájulva Or4bán isteni elrendelésétől.
Hic & nunc – nem törődve azzal sem, hogy így lényegében elveszi a Tusk mondat vélt élét =)) – Carl Schmittet (mint a névrokon Pacajkát a mai index.hu) kívánja más megvilágításba helyezni. Ahogy mondja: „Herr Tusk természetesen nem olvas Carl Schmittet. Radoslaw Sikorski sem olvas Carl Schmittet, sőt ex-SZDSZ-csinovnyik HVG-s skriblerek sem olvasnak Carl Schmittet. A skriblerek és politikai elfekvők annyit tudhatnak az ipséről, amennyit a Wikipédia kipök nekik.”.
Nos ez egy egyetemi tanár stílusa!!! =)) De legyen ez az ő bajuk!
Azonban a nagy löttyös indulatában áttért a tényektől való elrugaszkodás újabb szintjére (aminek külön pikantériát ad a Tusk apjának képhamisítási történet): „Schmitt igenis antiszemita volt - kár lenne mentegetni. És dönthetünk persze úgy, hogy finnyásak vagyunk, erre is lehet jó okunk. Ez esetben azonban kérdés, mi lesz azokkal, akik adott esetben a Lukács-óvodában tevékenykedtek és Heidegger-követők voltak? Mintha utóbbi úriembernek is lett volna némi kötődése a nemzetiszocialistákhoz.”!
Nos az ő szavaival élve, rögzítenünk kell: a derék szerző még azt sem olvasta el, amit a Wikipédia köpött ki neki!!! =))
Ami pedig a Lukács – Heidegger blödlit illeti, nos – igaz nem magyarul – az is megtalálható a Wiki-n: Laurence Paul Hemming és Lucien Goldmann „vitája” kapcsán!
Clavigo
@verőce21: Aha...Orbant meg a Kondáját még nehezebb megkülönböztetni egy szekér trágyától... Én folyamatosan összetévesztem...
kokopelli
@SystemError: mivel töltse az idejét?A két trafikja között ingázzon?!Le kell dolgoznia a Főnöknél! A melegfosig
előre!!
verőce21
Azért gyengül az Európai Néppárt, mert kezdi elveszíteni a karakterét, s ez igaz sok tagpártjára is.
Tusk-nak is le kellene vonnia a konzekvenciát - a családi múlt vonatkozásában és ellehetetlenülés a párt egységében és arculatának meghatározásában való kudarca miatt, és lemondania.
kokopelli
@Clavigo: Olyan gyszerű a recept!A Fidesz tart egy szemináriumot a Néppártnak az ápolatlan,zsíros,undorító megje-
lenésű nemkeresztény, magyar Deutsch Thomas által,és minden a halyére kerül!Nem azért lökték át őt az EU-hoz,mert
a itthon Parlamentben megszólaltak a tűzjelzők az ő megjelenésekor? A rendszeres testápolás is talán lehiggasztaná
őt!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.