A fővárosi Fidesz-frakció vezetője úgy látja, hogy nem követhető a főpolgármesteri rendeletalkotás, mióta Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatt nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést.

Láng Zsolt: az idősotthon fenntartójaként a fővárosnak óriási felelősség van

Láng Zsolt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, hogy a főpolgármester, ígérete ellenére, eddig csak egyszer egyeztetett a kérdésekben az ellenzékkel, néha már csak az aláírt, meghirdetett rendeleteket küldi el. Véleménye szerint "a közösségi médiában erős a kommunikáció", de a rendeleteken és a valódi munkán nem látható, éppen hol tart a főváros. Hozzátette: Karácsony Gergely ráadásul olyan kérdésekben is dönt, amelyek jelen helyzetben nem a legfontosabbak, és várhatnának.

Láng Zsolt a Pesti úti idősotthonban történtekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy a fővárosnak fenntartóként óriási felelőssége van: a járvány miatt kialakult helyzetben figyelnie kell az ehhez hasonló intézményeket, és minden szükséges intézkedést meg kell tennie a tömeges megbetegedések elkerüléséért.

A fenntartó főváros eddig olyan alapvető kérdésekre nem adott választ, hogy volt-e a jogszabály szerint napi 8 órában jelen lévő főállású orvos az intézményben, és hogy megtörténtek-e a szükséges intézkedések – mondta, hozzáfűzve: a főváros szerint a kormánynak kellett volna mindent megoldania.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg a járvány elleni védekezés a legfontosabb, nem a felelősségre vonás, de az ügy nem maradhat kivizsgálatlanul, a hatóság mondja ki majd, hogy történt-e hiba, és ha igen, kit kell azért felelősségre vonni.

A Pesti úti idősotthonban eddig 29-en haltak meg és körülbelül 290-en fertőződtek meg – tudatta.

Láng Zsolt azzal kapcsolatban, hogy Soros György pénzt utalt Budapestnek, amelyet a főváros a járvány elleni védekezés költségeibe forgatott be, azt mondta: várhatóan május második felétől kifelé halad majd az ország a koronavírus-járványból, és a pénzügyi ellenőrző bizottság az elmúlt hónapok gazdasági kiadásait átnézve ellenőrizni fogja, hova mennyi pénz ment.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Láng Zsolt: az idősotthon fenntartójaként a fővárosnak óriási felelősség van"

Másképpen:
"Magyarország teljhatalommal, korlátlan időtartamra felruházott vezetőjeként Orbánnak teljes felelőssége van, hogy mi történik az országban ezekben a napokban".
Így jó lenne, ha összekapná magát...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Láng Zsolt: az idősotthon fenntartójaként a fővárosnak óriási felelősség van"

Másképpen:
"Magyarország teljhatalommal, korlátlan időtartamra felruházott vezetőjeként Orbánnak teljes felelőssége van, hogy mi történik az országban ezekben a napokban".
Így jó lenne, ha összekapná magát...
csipetke
...és Láng Zsolt tudja,hogy a kormány semmiről sem tájékoztatja az önkormányzatokat?Naugye...Így az állás 1-1
tudode
Jó, jó!
.
A fővárost nem lehet kiszakítani a Tajgetosz felelős felelősségi köréből, még ha az idomítás csodái ketyegik is azt!
.
Amelynek friss bizonyítéka, hogy őfélesége a járvány köezepette bedobta a Soros2 tervet, és pár óra műlva már az összes utánozó, kedveskedő orbánum azt kurjongta, hogy a 90 éves Soros mit is csinál őfélesége cuccolásával
.
----- Orbán újabb hadjáratot indított – Felvázolta a kormánykommunikáció irányvonalát!
.
pestibulvar.hu/2020/04/25/orban-ujabb-hadjaratot-inditott-felvazolta-a-kormanykommunikacio-iranyvonalat/
.
Jó szokásukhoz híven követik a félresikerült KARMESTER refrénjét, ahogy már 10 éve teszik a bársonyhokedli pályázók!
.
Ráférne erre az országra már egy kis nyugalom, és nem mindig valakik Soros sorozatos alázása, aki kikotorta a bagázst a disznóólból, un kostólgatása az örömlányoktól a főpolgármesterig, hogy hány méter az annyi!
Nessy
@csipetke: Azért árulja már el valamelyik tótumfaktum, hogy az idős otthonok eddig hogy működtek? Csak ebben a pár hónapban alakultak ki a létszám és egyéb problémák? Eddig volt főállású orvos? Hova lett az elmúlt hónapokban? Az, hogy a 65 év felettieket "visszavonták", az minden területet érintett! Eddig is a fővároshoz tartoztak, csak Tarlósnak hívták a főpolgármestert! Tényleg már szánalmas ez fidesz viselkedés!
Hiszen az elején, csak országos adatokat közöltek, és amikor egy polgármester elmondta, hogy a városban van egy beteg, feljelentették!
vacsi
@Nessy: Igen, ebben a történetben rengeteg a hiba, amikor nem tettek semmit, vagy amikor rosszat tettek. De a felelősségre vonásnak akkor jön el az ideje, amikor kilábaltunk a bajból - mindannyian, mert sajnos, "össze vagyunk kötve". Ezért célszerű a rendeleteket betartani, örüljünk, hogy most már egyáltalán van, amihez tartsuk magunkat. A hozott rendeletek szerintem - és még sokak szerint is - jók, segítik a járványgörbe ellaposítását, ami a jelen helyzetben életeket menthet. Ha egy ember is renitenskedik, az okozhatja többek megbetegedését, sőt, akár egyesek halálát is.
Nessy
@vacsi: Van benne igazság. A haza expediált ellátásra szoruló betegek is segítik a járványgörbe ellaposítását, meg a szűrések kevés száma is.
kolnidre
Egy ilyen rongy ember mint ez a Láng,jobb ha befogja a pofáját.Örülök,hogy mint második kerületi lakos megszabadultuk Tőle.
jesz
ugye tudjuk, hogy a Fővárosnak vidéken is van nagyon sok idősotthona, illetve fogyatékkal élők intézete..ott hogyhogy rendben van minden, csak a Pesti út csípődött be?
Madácsi Pali
Te Zsolti! A gazdádnak ugye semmilyen felelőssége nincs az ügyben, hisz a csicskákkal utasítgatta és tiltatta meg többször a tesztelést koronavírusra? Szerintetek még a pozitív tesztet adó dokinak is ott kellene lenni.
Nessy
Olvasva egy két hozzászólást, úgy néz ki, hogy csak és kizárólag ebben az egy idős otthonban, és csak ebben a pár hónapban lett probléma!
Elküldte Karácsony az eddig ott dolgozó orvosokat, gondozókat? Megtiltotta az állami kórházaknak a visszaküldött betegek tesztelését?
Kitiltotta a takarítókat az intézményből? Ugyanis ha eddig minden tökéletes volt, akkor ezeket minimum meg kellett tenni! Eddig csak fiatal orvosok voltak alkalmazva, de ő felvett pár nyugdíjast, hogy legyen kit "hátra küldeni a frontvonalról"! A következő ötlet az lesz, hogy direkt küldött vírust az otthonba! Ugyanis most már csakaz hiányzik ebből a kórusműből, zárótételként!
kereső
@Nessy: 11:19, Ez volt orbán viktor válasza- a "végső megoldás".
legott
Az a sok bátor fidesznyikes csicska, ahogy rettegnek Orbán haragjától...
Orbánnak nem 133 bátor emberre, hanem 133 pénzért adható-vehető morálisan nulla gyáva kis pöcsre volt szüksége.
Megkapta, mint üveggolyót - ukáz szerint (mert próbáltak volna meg ellentmondani a bátrak...)
legott
Újra leírom lassan, hogy durbincs is megértse: Teljhatalomban, MINDENÉRT a teljhatalommal bíró személy a felelős. És ez a minden, Az a MINDEN !!!
kereső
Az ország fennnatartójaként, a benne élő emberekért a kormánynak óriási felelőssége van láng úr. Sőt- csakis és kizárólag neki van felelőssége.
vacsi
@Nessy: Nem vagyok orvos, én csak a saját szemszögemből tudom nézni a dolgokat. Jelenleg úgy látom, hogy én még egy lábtöréssel sem mennék orvoshoz, a kórházak szerintem a járvány gócpontjai. Talán a hazaküldött betegek is jól járhatnak - persze, ehhez szerető, gondoskodó család kell.
Ami meg a másik kérdést, a tesztelést illeti: itt is csak a saját véleményemet tudom elmondani. Ahogy láttam, hallottam, hogy a garatból vesznek váladékmintát - ez egy közeli kontaktust jelent a mintavevő emberrel. Jó, beöltözik, szkafander, maszk, gumikesztyű, stb. de vajon minden egyes mintavevés előtt átöltözik? Mert ugye, a ruha is fertőzhet. Szóval, jó esély lehet rá, hogy a teszteléssel is el lehet kapni ezt a fránya vírust - amiről jelenleg senki nem tud semmit.
Nessy
@vacsi: Ebből a szempontból igazad van! A fertőzést bárhol, bárkitől el lehet kapni. Ez a járvány lényege! És itt felesleges egy bűnbakot találni.
Talán egy hónapok óta a világűrben keringő űrállomáson vagy védve, amig nem érkezik új földlakó, vagy teher szállítmány. :-))
surdilloFUJT
@Donáld Tramp: Az agyrágóbogár éhenhalna a fejedben!!!
vitriol
láng zsolt, a bukott lángelme hosszú értekezést írt a járvány elleni védekezésről, és felelősségről. Bátor írásából álljon itt egy mondat: "K.G. olyan kérdésekben is dönt, amelyek jelen helyzetben nem a legfontosabbak és várhatnának." Ez a megjegyzése azért Bátor, mert nagyrabecsült főnökét bírálja vele. Hosszú lenne felsorolni itt, hogy orbán mi mindennel foglalkozik most, ami nem időszerű, s ami pedig halaszthatatlan lenne, azt egyszerűen lesz@rja!
vacsi
@Nessy: Mi itt jólesően elvitatkozunk egy látszólag jelentéktelen (?) kérdésen. Most olvasom a legújabb hírt, ami alátámasztja, amit korábban is írtam: a kórházakkal, tesztelésekkel vigyázni kell, és be kell tartani a korlátozó rendeleteket:
propeller.hu/itthon/3528571-nem-volt-mas-alapbetegsege-megszolalt-koronavirusban-meghalt-41#v2696537
Aki Én
Rendben.
De akkor az összes állami intézményben, kórházban meghalt betegért, ott összeszedett fertőzésben elhunytért a kormány, illetve vezetője a felelős.
Korlátlan felhatalmazás idején különösen.
Sámannus
Láng Zsolt helyett Karácsonynak kéne a Kossuthon megszólalni, hátha tájékozottabb lenne a hallgatóság.
Így viszont csak állami szarkavarás folyik ott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.