91 kórház közül egyik sem válaszolt Tóth Bertalannak, mindegyik az Operatív Törzshöz irányította a politikust.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője április 17-én levélben 91 kórháztól megkérdezte, hogy telephelyenként hány ágyat kellett felszabadítaniuk; hány beteget kellett hazaküldeniük; a hazaküldött betegeken hazaküldés előtt végeztek-e vírustesztet; tájékoztatták-e a betegek lakóhely szerinti önkormányzatait, hogy hazaszállítanak ellátásra szoruló embereket – írta meg a 444.

A politikus nem kapott választ a kérdéseire, mindegyik megkeresett kórház az operatív törzshöz irányította

- teszi hozzá a lap.

Több intézményből megírták neki, hogy az Emmi utasítása alapján a veszélyhelyzet ideje alatt járványügyi kérdésekben a kormány és az operatív törzs kommunikál. A politikusnak küldött válaszokból az is kiderül, hogy Kásler Miklós április 18-án közölte körlevélben a kórházigazgatókkal az új kommunikációs direktívát, vagyis egy nappal azután, hogy az MSZP elnöke kérdéseket tett fel az egészségügyi intézményeknek.

Kásler 

arra hívta fel valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézmény vezetőjét, hogy a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején valamennyi járványügyi helyzettel kapcsolatos tájékoztatást az operatív törzs látja el; ennek értelmében az intézményvezetők nem jogosultak ezzel kapcsolatos tájékoztatást adni

– olvasható az egyik kórházigazgató válaszában.

Volt olyan kórházigazgató, aki hozzátette, a kórháza működése Kásler Miklós és az operatív törzs iránymutatása szerint történik, „a közvélemény kiegészítő részletességű tájékoztatásáról közvetlenül a kormány közvetlenül az operatív törzs útján gondoskodik”. Az igazgató hozzátette: „A jelen egészségügyi válsághelyzetben szigorú utasításom szerint Önt kérdéseivel a koronavirus.gov.hu oldalra kell irányítanom”.

Miután a frakcióvezető nem kapott választ a kórházigazgatóktól, kérdéseit elküldte Kásler Miklósnak, Pintér Sándornak és az operatív törzsnek is, április 20-a óta azonban tőlük sem érkezett válasz.

Forrás: 444.hu, Index

Címlapkép: EMMI/MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szerencsétlen majom. Még mindig nem jött rá, hogy minden kitudódik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Szerencsétlen majom. Még mindig nem jött rá, hogy minden kitudódik.
Zsopiale
Elvégre köztudott és nyilvánvaló, hogy világjárvány idején, a közvéleménynek semmi köze a járvány hírekhez illetve helyzethez... már dolfibá és joszipbá is megmondá...
cikicakk55
Még is miért nem tudhatják az emberek,hogy mi a helyzet az országban? Miért nem tudhatjuk,hogy hol tart a fertőzés.Miért nem tudhatjuk,hogy hány embert ítéltek halálra azzal,hogy felszámolták a kórházi ágyakat? Miért titok és miért tilos a kórház igazgatóinak a hallgatás. Minden magyar embernek joga lenne tudni a valós számokat és a kilátásokat. Ne az Operatív törzs döntsön az emberek életéről,hanem azok az orvosok,akik kezelik Őket. nekik sem mindegy,hogy országosan milyen a helyzet. Az orvosok sem avatkoznak bele a rendőrök és a katonák munkájába. Jó lenne,ha az emberek egészségéről hozzáértő orvosok döntenének és adnának tájékoztatást.
kissé felnőttem
emlékezzünk?? volt anno olyan szlogen hazudtunk éjjel hazudtunk nappal... mi változott?? ja akkor ? ennyi
SystemError
Jól fizetett szakma az EÜ-ben dolgozni és a körülmények is átlag felettiek. Biztos nem fog semmi kiszivárogni...:)
pécsi
@cikicakk55: AZ OPERATÍV TÖRZS HIVATOTT A KÖZVÉLEMÉNYT TÁJÉKOZTATNI, NEM AZ EGYES ORVOSOK/kb.35 000!/ Tudhatjuk, hogy mennyi a beteg és az elhalálozott. Nem a politikusok dolga, hogy ágyakat vizsgálják, ez tisztán a szavazat szedés miatt fontos számukra. Hagyjuk az egészségügy teendőit az orvosokra és azon imádkozzon mindenki,
hogy legyen elég orvos és ápoló, mert sok fiatal orvos a nagy lóvé miatt húzott el ebből az országból, ezért a ma dolgozó orvosok többsége 60 éven felüli! Erről kéne pofázni kedvesem, nem uszítani. Mindenki maradjon otthon!!
Borsodi
Fő a titoktartás!Nem is szabad tudnunk mi az igazság.Az a lényeg mindenki jól végzi a dolgát.számokkal bizonyítják.
vitriol
kásler utasításai életveszélyesek, ezért azokat is titkosítani kellene!
Nessy
@vitriol: És lehetőleg nem betartani!!
namihami
És, kell ennél tökéletesebb megoldás? Amiről nem beszélünk, az nincs.
A Fidesz-potentátok gazdasági és erkölcsi élete a teljes médiájukban már régóta erre alapul.
Madácsi Pali
A fideSS szerint már a járvány sem közügy. A miniszterálnok úgy gondolja, hogy mindem magyar érte köteles élni és meghalni.
ómió
A bolsevik rémhírterjesztést próbálta gátolni.
cikicakk55
@pécsi: április 26 19:06
Mond már meg mivel uszítottam? Azzal,hogy nem értek egyet olyan döntésekkel,hogy az Operatív törzs számoljon be arról,hogy mi a helyzet a kórházakban? Azzal,hogy cáfolom az adatokat? igen is cáfolom,mert sokkal több a fertőzött,sokkal többen haltak már meg a vírus miatt,csak éppen a kórházak igazgatóinak kussban kell lenni a számokkal szemben. Hidd el,ha valaki tudja,akkor én tudom,hogy mi van az egészségügyben. Elég ha csak annyit mondok,hogy a fiam tüdő korházban ápoló. Ezzel semmilyen adatot nem adtam ki,csak tudom,hogy hazudnak azokkal amivel bennünket az embereket tájékoztatnak. Én is aggódom az orvos és a személyzet hiány miatt,hisz én is alig látom a fiam,12 órákat dolgozik,gyakran egyedül,főleg éjszaka 48 betegre. Orvosból is egyetlen egy van éjjel az egész kórházban. Mivel ez egy tüdő kórház,így elég sok végstádiumú beteg van és bizony nehéz néha az orvost megtalálni,hogy alá írja a halotti nyilatkozatot. Szóval nem értem mi bajod velem,hisz mind a ketten egy oldalon állunk.
pécsi
@cikicakk55:Lehet, hogy erősen fogalmaztam, de nagyon zavar, hogy politikusok hasznot akarnak húzni ebből a szerencsétlen helyzetből. Szerintem nagyon jól kezelik a járványt,pl. Olaszország lakossága hatszoros, míg a halálozás kb. százszoros hozzánk képest! A halálozási adatokkal nem lehet trükközni, a járvány lezajlása után minden adat kiderül. Egyébként én is egészségügyis vagyok, valamint valóban egy oldalon állunk. Jó egészséget kívánok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.