Véget ért a hódmezővásárhelyi család kálváriája.

Kigyógyult a koronavírusból a 15 hónapos Dorina, az ország legfiatalabb fertőzöttje

Embert próbáló napok állnak Dorci és a szülei mögött: a kislány elkapta a vírust, 39,5 fokos lázzal küzdött, de pici szervezete végül sikeresen legyűrte a veszedelmes kórt. A megkönnyebbült családdal a Bors készített interjút.

Az öttagú család kálváriája április 8-án kezdődött, amikor a kis Dorci váratlanul belázasodott, a 39,5 fokos testhője pedig négy napig még lázcsillapítóval sem ment sokkal lejjebb. Az orra nem folyt, csak minimálisan köhögött, a máskor jó étvágyú bölcsis nyughatatlanul viselkedett, egy falatot sem evett, és inni sem akart. A húsz éve kórházi gyerekápolóként dolgozó édesanyja a baljós jelekből egyből tudta, hogy nagy a baj, s azonnal tárcsázta a háziorvost.

– Már másnap jöttek is tesztelni, a szkafanderbe és védőpajzsba beöltözött mentősök a protokoll szerint egy mintát vettek a garatból, egyet pedig az orrából, ő pedig rezzenéstelen arccal, sírás nélkül tűrte. Még aznap érkezett a megnyugtató eredmény, de két nap múlva, a kötelezően megismételt teszt után már nem örülhettünk. A sokkoló felismerés, hogy a kislányunk koronavírusos, teljesen letaglózott

– emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra Eszter. Azonnal hatósági házi karantént rendeltek el számukra, de Dorina ekkorra a betegség nehezét már le is tudta. A magas lázat kiütések követték, de összesen hét nap alatt túl is volt rajta.

A családtagok mellett természetesen azokat is letesztelték, akikkel a kislány az elmúlt időszakban személyesen találkozott. Így a szülei, az öt- és 12 éves testvérei mellett mintát vettek a nagymamájától és néhány barátjuktól is, de – a szülők enyhe tünetei ellenére – a csodával határos módon mindegyik negatívnak bizonyult.

A kis Dorcinak, aki az ország legfiatalabb fertôzöttjének számított, egy nemrég kapott plüss- pandamaci jelentette a legnagyobb boldogságot a nehéz időszakban.

Forrás: Bors

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Érdekes hogy a szülök és 2 testvére nem kapták el töle.
A baba pedig állítólag úgy kapta el hogy levitték a szupermarketbe vásárolni, és amig anyuka trécselt addig a gyerek a bevásárlókocsi fogantyúját harapdálta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.