A DK aktivistái a város több pontján is maszkot fognak osztani.

Gyurcsányék húszezer maszkot osztanak szét Budapesten

A Demokratikus Koalíció politikusai és aktivistái nyolc budapesti közlekedési csomópontban húszezer védőmaszkot osztanak ki az embereknek – jelentette be a párt főpolgármester-helyettese.

Gy. Németh Erzsébet online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány miatt hétfőtől többek között a tömegközlekedési eszközökön, a boltokban, a bankfiókokban és a gyógyszertárakban is kötelező eltakarni az arcot.

Hangsúlyozta, a szakemberek szerint ha mindenki visel maszkot, azzal az emberek egymást is védik. A kormány még mindig nem biztosította a lakosság számára a védőmaszkokat – bírált.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Bruzák Noémi 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Nessy: tegnap 11:05 Egyszer én is kaptam ingyen egy vékony sebészmaszkot a munkahelyemen. Az illetékes szépen megfogdosta, úgy osztogatta. Kb.2 óra múlva már belülről lucskos volt de cserélni nem lehetett. Kaptunk is meg nem is. Mivel mostanság nem dolgozom, már ez sincs. Itt a városban a lakosság nem kap senkitől ingyen maszkot vagy nagyon titkolják. Sokan nem is hordanak mert nem kötelező vagy bütykölnek maguknak valamit. Először a legtöbb patikában sem volt. Ahol adtak max. kettőt fejenként, ott a sima vászon moshatónak kettőezer volt forint darabja vagy 1300, kinek mi jutott, nem lehetett válogatni. A jelenlegi helyzet is hasonló. Teljesen esetleges, hogy hol, mennyiért milyen védőeszközöket lehet kapni. Zarándokolni pedig patikáról patikára nem célszerű mert "maradjotthon" van. Most már fizetetlenen vagyok itthon, abból kellene venni. Ha muszáj lesz visszamennem dolgozni, be kellene szereznem annyi maszkot, hogy legalább 2-3 óránként lecserélhessem. Jó lenne olyan, amin szelep van mert mozogni kell, fulladozik az ember benne. A társadalom által lenézett munkakörömben nem tudom elkerülni a más, idegen emberekkel való közvetlen kontaktust. Jó lenne egy pajzs is a prüszkölők ellen de azt fogalmam nincs honnan vehetnék. (A neten rendelhetők drágák és ismeretlen minőségűek, az ingyen maszkok és pajzsok pedig az egészségügynek és a fegyveres erőknek kellenek. Ami marad, az pedig megy külföldre. ) Bütyköltem magamnak egy pajzsot de az kérdés, hogy kibírna-e egy műszakot és egyáltalán engednék-e hordani. Pénteken muszáj volt kimennem a lakásból. Amerre jártam nagyon sok emberen nem volt maszk és kesztyű, nem tudni utóbbi helyett volt-e kézfertőtlenítőjük. Azok közül is sokaknál ez volt a helyzet, akik az emberek között végezték a munkájukat. Az az érzésem, hogy hiába hozunk mi áldozatot a görbelapításért és a munkahelyünk megmaradásáért, a felettünk regnálókat ez valójában nem igazán érdekli. Be vagyunk árazva: vannak akiknek az élete, egészsége nagyon fontos de a tömegtől...
emerencia
@Nessy: folyt.: elvárás, hogy bután vegye tudomásul, hogy orosz rulettet kell játszania a koronavírussal. :-(
Nessy
@Ronin2: Tapintatosan közlöm hogy a patikákban 1200 - 1500 között van a mosható maszk darabja! De legalább van! Már csak az kellene, hogy akinek van az viselje is! Ne csak sálként a nyakába.
ElizabethVU77
Nаgyon гossz lány voltаm.
Büntess meg a fаrkаm a számat!
---
ki​​s​sia​​.cl​ub
DonnaOM91
Szia! Kéгjük, szavazzon аz oldalаmоn tаlálhаtó егotikus képеimért -> k­­i­s­s­­t­o­k­.­­c­o­­m

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.