A lap azt nyilatkozta, semmilyen körülmények között nem adnak otthont antiszemita véleményeknek.

Kovács Zoltán megsértődött egy újságra, mert antiszemitizmusra hivatkozva kivágtak egy részletet a cikkéből

Április 24-én Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár publikált egy angol nyelvű cikket az angol nyelvű abouthungary.hu oldalon. Kovács az írásában azt állította, hogy az EUobserver nevű vezető EU-ügyi hírportál cenzúrázta azt az olvasói levelét, amelyben válaszolt Kenneth Roth, a Human Rigths Watch nemzetközi NGO vezetőjének cikkére.

Roth „Európa autoriter rohadásának megállítása” című publicisztikájában arról írt, hogy az EU a magyar felhatalmazási törvény elfogadása óta már nem tekinthető demokratikus államok közösségének. Kovács válaszában Rothot és a hozzá hasonló álláspontra helyezkedőket Goebbelshez hasonlította, és hosszasan sorolta, hogy szerinte miért nincs igazuk.

Az abouthungary.hu-n megjelent cikkben Kovács arról írt, hogy az EUobserver a levelét csak az alábbi sorok kicenzúrázása után jelentette meg:

„Politikailag motivált csoportok szövetségével állunk szemben – közülük többet, mint a Human Rights Watch-ot a 'filantróp' Soros György pénzel –, amely egy politikai problémát generál. Azért küzdenek az Orbán-kormány ellen, mert mi a nemzeti szuverenitást, a judeo-keresztény kultúrát és az erős nemzetállamokra építő erős EU-t támogatjuk, és ez akadálya az ő globalista agendájuknak”.

Kovács arról írt, hogy hiába követelt magyarázatot a szövege megvágására, nem kapott választ az EUobservertől. Hétfőn azonban frissítette a cikkét, és a Twitteren is kiborult, miután a hírportáltól megkapta az indoklást: azért vágták ki mert nem hajlandóak sem nyíltan, sem burkoltan antiszemita szövegeket közölni.

Kovács twitteres kirohanására már válaszolt Koert Debeuf, az EUobserver főszerkesztője is. Azt írta, hogy Kovácsot már júniusban megkérték, az akkori olvasói levelében mellőzze az antiszemitizmust, amibe Kovács bele is ment. Mostani válasza előtt is felhívták a figyelmét, hogy náluk nincs helye antiszemitizmusnak, de Kovács, aki erre azt válaszolta, hogy „nem szoktam :-)”, csak beleírta a Rothnak címzett válaszába a sorosista szövetséget.

„Az EUobserverben hiszünk a válaszadás jogában, de soha nem fogunk antiszemita összeesküvés-elméleteket publikálni”

- írta Roth. Kovács Zoltán egyébként annak a kormánynak az államtitkára, amelynek miniszterelnöke legutóbbi szokásos péntek reggeli interjújában arról beszélt, hogy „a kamatot szeretik ők nagyon”.

Forrás: 444

Kép: Kovács Zoltán/Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Béla333: Legyünk őszinték Soros valamit nagyon elbaszott akkoriban, amikor ezek könyörögtek neki támogatásért. Tényleg Soros hozta ránk a veszélyt...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Béla333: Legyünk őszinték Soros valamit nagyon elbaszott akkoriban, amikor ezek könyörögtek neki támogatásért. Tényleg Soros hozta ránk a veszélyt...:)
babp1982
@CsipkeRózsa:ha elolvasta is amit kétlek akkor sem ért belőle semmit azzal a 10-es IQ val amivel ő rendelkezik! Aki liberál fasisztázik azzal mit lehet kezdeni! Fekete Pákot tudom csak idézni ez egy hulye kocsog-:)))
ómió
Bizony! Az igazat egyetlen "haladó liberális fórum" se hozhatja le! Efölött kiváló cenzoraik "őrködnek"!
kokopelli
@babp1982: ...már írtam,hogy az olyan szellemi mikroorganizmusok mint a szóbanfogó "csatolt rész",nem ismeri
a sok híres költőink ellenére sem az "oximoron" nevű fogalmat!Annyire terjed a horizontja,hogy éppen csak hazatalál!
Én nem fizetnék neki egy murva petákot sem a szellemi mélyrepüléseiért! (;-))
Nessy
Vannak Kovács NERtársnak nyugodt pillanatai, is, amikor éppen nincs valakire megsértve, és nem válaszol alpári hangvételű levélben minden vélt sérelemre? Kezdem sajnálni! Vagy otthon nem szólalhat meg, és itt vezeti le a frusztrációját?
tudode
Azért ott hibádzik az elfűrészelt óriás, hogy a KOMMUNIKÁCIÓS IZÉJÉVEL ahhoz hasonlítják, aki HASONLÓ GÉPEZETTEL hülyítette az országát
.
Felhatalmazási törvény, a törvényhozástól eltérő állami szervnek törvényben adott jogalkotási felhatalmazás
Felhatalmazási törvény (1933), a Hitler kormányának törvényalkotási jogot adó törvény
Felhatalmazási törvény (2020), Magyarországon a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény
.
Ez az egyértelműsítő lap magától beszél, és mindenkinek csak a tolla, a szája jár!
.
Punktum!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.