Érdekes feliratra hívták fel olvasói a Pesti Hírlap figyelmét: a Kínából érkező maszkszállítmány dobozán ez olvasható: „Nem egészségügyi használatra!”

Árulkodó fotó: egészségügyi használatra alkalmatlan maszkok érkezhettek Kínából
Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal/Facebook

A portál több, kínaiul beszélő embert megkérdeztünk, és ők is azt mondják, a dobozokon látható felirat valóban ezt jelenti.

A kínai írás több fotón is szerepel a hivatalos tájékoztató Facebook-oldalon megjelentek között, bár időközben néhányat töröltek. Az operatív törzs egyelőre nem válaszolt a Pesti Hírlap kérdéseire. 

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, ez a tétel biztos itthon marad. Ezt nem ajándékozza a Vezér a kinti szavazóinak. Azokra még szüksége lesz.
Ez a szállítmány pedig megy az ellenzéki városoknak... ""Karácsonyi"" ajándék gyanánt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Na, ez a tétel biztos itthon marad. Ezt nem ajándékozza a Vezér a kinti szavazóinak. Azokra még szüksége lesz.
Ez a szállítmány pedig megy az ellenzéki városoknak... ""Karácsonyi"" ajándék gyanánt.
Sámannus
Nahát! ha én annyit járnák Kínában mint az ott portyázók/potyázók, má kínaiul is tudnék, és nem csapnának be mint szél a budiajtót. De sajna van egy sanda félelmem ezek direkt ilyen gagyit sóznak ránk, és futnak a pénzünkkel a pohos meg rettttttenttttően bütte magára, hogy a maffia azt tesz vele amit akar
Csizmás Kond
A nem egészségügyi maszk nem azt jelenti, hogy nem használható az utcán csupán azt hogy korházakban nem.
Mindenki a maszkokért sírt... na most lesz...olcsón.
Eriksson
Ez csak annyit jelent, hogy egészségügyi dolgozóknak nem, de utcán lófráláshoz nagyon megfelel.
Eriksson
@Csizmás Kond: Bocsi az utánnyomásért. :)))
luiz
@Csizmás Kond: Istenem de fogyatékos vagy.
surdilloFUJT
@Csizmás Kond: Elmész te a sovány malac farkára propellernek,idióta!!!
namihami
Tehát semmire nem jó, de az utcán lehet benne sétálni.
Akkor erre a célra pl. egy régi, rossz cipő is alkalmas. Nem véd semmit, de az utcán való sétáláshoz a fűzőjével fel lehet a fejre kötni.
surdilloFUJT
@Eriksson: Naa a másik überokos!!!...és ezt árulják 350-1100 Ft ig gyógyszertárakban a lakosságnak???vagy a fidesses vetkőző dáma sógora is ugyanezt a gagyit árulja jó pénzért???
görbetükör
@Eriksson: Annyi forintom lenne, ahány orvos, ápoló fogja ezt megkapni, mert ezt adják nekik.
Eriksson
@surdilloFUJT:Fogalmam sincs, de te biztosan tudod.
Eriksson
@görbetükör: Ez csak találgatás a hatás élénkítésére.
peterkelemen
Ezt pofázom immár több hete. Egész világon mennek a botrányok főleg Európában. A kínai védőfelszerelések, maszkok és stb. több, mint 60-70% TOTÁLISAN HASZNÁLHATATLAN, SELEJT! Orbánék mutyiznak vele ezerrel.
Sámannus
@luiz: Hát jóhiszemű. Tudod a fityfasz nem baszott át még senkit sem... csak aki ilyen okos mint ez n'erezacskó
Zsopiale
Ez kezdettől tudható volt... Mégis mi mást lehetne várni ártó-boborjántól..? Azt sem tudja, melyik bolygón van nyomorult nyilvánvalóan... Látták a köcsög kínaiak, hogy itt a külügyér egy értelmi fogyatékos gügye kretén... rásózták az összes szar szemetüket... és még örült is neki a kelekótya... A szállítás persze jó drágán, repülővel történt több fuvarban (valószínű közben illetve mellette jó zaftos csempészgetés is történt), nyilván mi fizettük, sőt még elkezdte a futóbolond osztogatni is körbe-körbe... Ezek a szemét ferdeszemű kis ördögök meg csapkodták a vánnyadt nyeszlett sárga térdeiket úgy röhögtek a rajtunk balfasz magyarokon, hogy ilyen szerencsétlen kretének vagyunk... Kifizette az ország a szállítás sok milliós költségét, tehát még mi fizettünk, hogy elszállítsuk a kínaiak szemetét... ez az agyhalott anyabaszó hazaáruló fizeSS maffia...
Zsopiale
@peterkelemen: És szerinted, mert te kommentben ezt harsogod hetek óta, annak azon kívül, hogy akik szintén tudjuk, veled dühöngünk és acsarkodunk itt, meg csekélyke hasonló helyen, bármi egyéb hatása is van..? XD
nezelodo
Ráírhatták volna magyarul is, hogy csak por elleni munkavédelmi vacak, pedig tudnak magyarul, a múltkor hogy körbetapétázták a szállítmányt, "hajrá Magyarország" tacepaóval! Vagy ezért külön kiutazott valaki, hogy a plakátokkal a dakotát fényezzék az átvételkor? Pedig úgy röhögött a köz ezen, mert celebbé varázsolták a vezénylő tábornokot.
olivetti
Ejnye, ha nincs benne sár, akkor miért kellett néhány felvételt törölni vagy töröltetni?
illusion
Na erre varrjál gombot!
(akkor sem lesz alkalmas egészségügyi használatra, de legalább lesz rajta gomb)
legott
@illusion: Ooops!

Ez rossz vér... ezt rossz néven írtam (amikor új néven jelentkezem, a régi teljesen sztornó - sosem használok egyszerre két nevet - ez nálam elvi kérdés).

Nnna, mindegy! Így jártam. Legyen ez a végszó?
justhpeter
Érdekes történet. A kínai "barátok" megszopatták volna Szíjjártó mekkmestert ?
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: @Eriksson: Nektek a szar is megfelelne,ha a viktátor szara lenne.
Ócska kommunista kis seggnyalók.
Klubtag
@justhpeter: ...nem, Szíjjártó nem hülye, csak ugyanolyan romlott, mint a főnöke. Nagyon is jól tudják, hogy mit vásároltak és azt is előre tudják, hogy hova, kiknek fogják majd nagy mellénnyel osztogatni...piár célokat szolgál, mert másra nem is alkalmas...
kereső
Keleti nyitás- kereskedő házak- KKm- toporzék külügyminiszter- portyázó külügyesek- toporzék minden nap bemondja, hogy milyen eszköz, és mennyi érkezett. Orbán meg elmodja, hogy már közel 600 milliárdot költött a kormány eszözbeszerzésekre. Aham. Hol vannak a raktározásért éls készletgazdálkodásért kivezényelt katonák?
Klubtag
@kereső: ...ők éppen a lenyúlásra kiszemelt cégek vezetőségét kergetik kifele a létesítményekből Orbán parancsára, hogy simábban rátenyerelhessen a kormányzati maffia...
szép új világ
Kétféle maszk van, az egyik amit egészségügyi használatra ajánlanak, a másik ipari maszk, ami részben a por, részben a fröccsenés ellen védhet. Nyilván az utóbbi nem alkalmas baktériumok vagy virusok szűrésére, ezért jóval olcsóbb. Kína azt küldte, amit vettünk. Nincs átverés, mert a csomagolásán jól láthatóan feltüntették, hogy mire nem használható.
nezelodo
Persze, hogy használható az utcán, de ennyi erővel szúnyoghálóval is eltakarhatná az utcán a száját és az orrát. Ja, ha valakinek nehézséget okoz a mm, hogy értené a ppm jelentését. Persze ettől még oszthatja az észt...
Klubtag
@szép új világ: ...sebaj, jó lesz a kerékpárosoknak...meg a belvárosi lakosoknak, miközben botorkálnak majd a 30 km-es sebességkorlát miatt araszoló kocsik benzinbűzében...o:)))
Csizmás Kond
@luiz: Az orvosi megállapításaidat osztogasd a agyalágyult családodnak...ha megkérhetlek.
jesz
@Zsopiale: nem biztos, hogy rásózták..lehet, hogy a nagy haszon(kulcs)miatt pont ez lett rendelve(kacsintással)..itt úgy sem tudja a nép, mi is az igazi maszk...

Nagyobb összegben fogadnék, hogy most az lesz kőkeményen büntetve, aki nem takarta le a kínai feliratot...lehet, hogy pont az a felelős, aki még indulás előtt ráragasztotta a "hajrá Magyarország" feliratot a bálákra...

Ilyen bakikon könnyű elcsúszni...kíváncsi vagyok, ki fog e miatt tüntetni?(senki)
Aki Én
@Csizmás Kond: @Eriksson: Egészségügyi vészhelyzet van, de az egészségügyi használatra alkalmatlan maszkok nektek tetszenek.
Hú basz...
Csizmás Kond
@Aki Én: Annyit még egy ellenzékinek is illene tudni, hogy ha valamit maszknak neveznek akkor azt valamire használják is, tehát amire gyártották annak megfelel és használhatatlan akármit még kína sem gyárt.
Egészségügyi használatra bármi megfelel ami falamelyest csökkenti vagy szűri a behatoló levegőt. Azokat a rongymaszkokat amit házilag gyártanak és osztogatnak azok mennyivel ehészségügyibbek ?
...Attól, hogy valaki a folytonos hőbörgést választja mint a te esetedben is látható egyáltalán nem lesz okosabb.
Aki Én
@Csizmás Kond: ,, amire gyártották annak megfelel és használhatatlan akármit még kína sem gyárt."
Gondolsz itt a 20 % megbízhatóságú tesztekre?
marha...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...Attól, hogy valaki a folytonos seggnyalást választja, mint a te esetedben is látható, még nem lesz okosabb. Neked minden jó, ha a kormány mondja.
Csizmás Kond
@Aki Én: Marha afajtád balfasz...úgy látszik a munkásparaszt apád csak a parasztot tudta továbbörökíteni egy marhába ...
kissé felnőttem
mivel csak egyet láttam aztán kinaiul sem irni olvasni nem kezdtem de már olvastam hogy változó minőség stb. érkezett Cili néni is ilyen szépen fogalmazta.
kokopelli
@Aki Én: ...nem véletlenűl ajánlják,hogy a "mezei olcsó maszk" helyett akár egy egyszerű kendő is megfelel!
Pont a kínaiak olyanok,hogy értékes dolgok százezreit elajándékozzák! ...előbb akár az ayjukat! Egy CE0086,
8822, EN 149.22001, 3M, maszk ára 59,99€/10 db-os kiszerelésben! (;-))
jesz
friss hír, mely szerint Trump elnök reptéri gyorstesztet rendel el a fertőzött országokbólbérkző utasok esetében...

Ez nagyon helyes Amerika védelmében..

De mai hír az is, hogy amerikában megtiltották náhány gyorsteszt márka használatát, mert mint kiderült, szart sem érnek...

Ezekből a gyorstesztekből jutott nekünk is?
kereső
A külügy az válaszolta a 168 óra kérdésére, hogy izolációs(védő) köpenyek, öltözetek vannak ezekben a dobozokban. Csak azt tudnám, hogy ezek miért "alkalmatlanok egészségügyi használatra" jelzéssel érkeztek?
sokanvagyunk
A kereskedelemben kapható toalettpapírt az egészségügyben is használják- csak ott eü.-papírnak hívják... - az nem mindegy, hány rétegű. :)
Aki Én
@Csizmás Korcs: Ügyelj a szádra román kretén. Nem látod, hogy itt mindenki kinevet, mert végtelenül buta vagy? Te, Propeller bohóca.
Aki Én
@kokopelli: Úgy tudom semmit nem kaptunk ,,ajándékba". Csak a propaganda úgy jobban hangzik, hogy ,,kaptuk".
balos
Pedig mi fizettük,ök meg megkapták a akárhány százalékos baksist!
kokopelli
@Aki Én: Én az egykori kollégáimtól kaptam (élelmiszer ipari vállalat) egy pár általam leirt "luxus" maszkot,amik
többször tisztíthatóak is! A vállalat nem engetheti meg magának az olcsó védőeszközöket egész évben,még "corona
vírus" nélküli időben sem!" "Malacom van"! ( e hó 27.-e óta kötelező az üzletekben a maszk használata! (;-))
simmering73
Mandarin nyelvjárásban meg azt jelenti: Hajrá magyarok!
kokopelli
@Aki Én: Az olyan maszkokra közli (máshol) az Eü-szolgálat,hogy egy tiszta kendő ugyanazt a célt szolgálja!
Sokan a régi magasnyakú pulover nyakát vágják le,vagy a nagyi kendőjét veszik elő, és tartják tisztán!
Ronin2
Ezek a szállítmányok IS a kínai gazdaságot erősítik.
Előre le lettek gyártva,a vírus terjedésének "fényében",mivel ez SZERINTEM IS egy jól irányzott,nagyon átgondolt vértelen hatalomátrendezés.
//vilagfigyelo.com/kina-adott-mattot-adott-az-egesz-vilagnak/?fbclid=IwAR20hWgHuQeWwjWuo08peY_ed0k1GrpppCI4STImlEnVJHZOVOJZPnodidA
Zsopiale
Minden reggel beül szarni a türk kipcsak szittya főkagán fűrertáváris szarbángeci, sorra hullanak ki a rodhadó bűzgömböcök, kurvincsgeci, pegerogeci, akiéngeci... stb stb... felsorakoznak irdatlan bűzfelhőben a kedvesvezető előtt, megtörténik a förtelem eligazítás, és lehet menni ki a harcba, hányni a hazug epésfost telipofával a világba... igaz srácok..? XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.