A baloldali ellenzék pedig nem a magyar nemzet része, hanem a globalista nemzetellenes világelit komprádor része a házelnök szerint, aki úgy vélekedik, hogy  balliberálisok Rákosihoz, vagy Gerő Ernőhöz hasonlíthatóak. Az uniós bürökratákat meg a Harmadik Birodalom vezetőihez.

A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propagandahadjáratát – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Demokrata című lap szerdai számában az MTI hírszemléje szerint. (A közcímeket a Propeller.hu szerkesztője adta – a szerk.)

Kövér László szerint a rendszerváltás inkább átverés volt, mint forradalom

Fotó: wikipedia.pl CC BY_SA 3.0/Michal Jozefaciuk -Senat Rzeczypospolitej Polskiej

A rendszerváltozásról szólva a házelnök azt mondta: inkább tartja nagy átverésnek a 30 évvel ezelőtt történteket, mint forradalomnak. Mégis úgy gondolja: el kell ismerni az akkori történések jelentőségét, a résztevők történelmi szerepét,

"hiszen egy idegen fegyveres megszállásnak és egy népelnyomó diktatúrának vetettünk véget 1990-ben".

Az is igaz, hogy visszaszereztük nemzeti szuverenitásunk 20. század végén elérhető teljességét, amelyet részben az uniós intézményekkel együtt gyakorolunk – tette hozzá.

Komprádor balliberális ellenzék, amely Rákosihoz hasonló

A 2010-es kormányváltást sorsdöntőnek ítélte. Rámutatott: akkor "az idegen érdekeket szolgáló balliberális kormányzatok hibáinak és bűneinek következtében szinte minden anyagi erőforrás kezdett kicsúszni a kezünkből", a visszaszerzett szuverenitás szinte teljesen kiüresedett.

A Magyarországot támadó hangokról szólva kijelentette: ők nem azért fordulnak az ország ellen, mert rosszul informáltak, hanem, mert ez a megbízatásuk, ahogy a nemzetközi média egy része is összehangoltan fest ellenségképet saját közvéleményük számára, hogy elfedjék egy olyan nemzeti politika valóságát, amely túlságosan vonzó lehet más országok polgárai számára is.

A koronavírus-helyzet kezelése érdekében született törvénnyel kapcsolatban pedig szerint nem válik el egymástól a nemzetközi kifogás és a hazai ellenzéki bírálat, a kettő egy és ugyanaz – mondta.

"A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propagandahadjáratát. Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata", fogalmazott, és Rákosi Mátyáshoz vagy Gerő Ernőhöz hasonlította őket.

Hozzátette: a törvény a legmagasabb fokú demokratikus garanciát adja az által, hogy az Országgyűlés kezébe adja a kormány felhatalmazását. A kormány a szükségesnél egy perccel sem élhet tovább azokkal az eszközökkel, amelyeket a parlament utalt a rendelkezésébe – tette hozzá.

A nemzetközi nyomás olyan, mint a Harmadik Birodalom az utolsó évében

A nemzetközi nyomásgyakorlást a magyar kormányra a Harmadik Birodalom utolsó háborús évéhez hasonlította, amikor már mindenki tisztában volt azzal, hogy elveszítették a háborút, de senki nem tudott időben véget vetni az őrületnek, megakadályozva a súlyos veszteségeket. "Mintha a brüsszeli bunkerben ülő globalista vezérkar sem hinne már a győzelemben" – fogalmazott.

Soros Györgyről szólva kijelentette: ő egy láthatatlan hatalmi gépezetnek, a világban jelen lévő "mélyállamnak" a neki szánt szerepet alakító figurája.

A járvány után várhatóan eltűnik a fennhéjázó, öntelt magabiztosság

Arra a kérdésre, milyenné válhat a világ a járvány után, azt felelte: várhatóan eltűnik a napjainkban eluralkodott fennhéjázó, öntelt magabiztosság, de nem véglegesen, csak egy időre. "Nagy tétekben azért nem mernék fogadni arra, hogy a józan ész csak egy picit felülkerekedve módosítja a világ folyását" – fogalmazott. Szerinte túlságosan nagy érdekek kötődnek ahhoz, hogy a világ jelenlegi működési modelljét fenntarthassuk.

Mindazonáltal a válság kezelése során a nemzeti közösségek megerősödése és intézményeik megerősítése szempontjából értékes tapasztalatokat szerezhetünk, amelyek javíthatják esélyeinket a jövőben elénk álló próbatételekben – fűzte hozzá.

(MTI)

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Igaza van Kövérnek. Nagy átverés az egész. 30 évvel a rendszerváltás után visszatért a Kádár korszak a Fidesz jóvoltából. Annyi a különbség hogy most sokkal többen vannak rossz helyzetben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Igaza van Kövérnek. Nagy átverés az egész. 30 évvel a rendszerváltás után visszatért a Kádár korszak a Fidesz jóvoltából. Annyi a különbség hogy most sokkal többen vannak rossz helyzetben.
Bobo111
Köszönjük, hogy átvert és átvertek minket!

Egy a jelszó: A mi emeszempésünk a jó fideszes.
Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke , akinek a mondása, hogy „kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!!! „ és igaza volt!(a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – ORFK-MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Semjén Zsolt- a komcsi-kádárista Állami Egyházügyi Hivatal titkára
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Orbán Győző- Orbán Viktor apja — MSZMP- titkár
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Szili Katalin- MSZMP PB-tag , az országgy. volt elnöke
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag
Bakondi György—MSZMP-tag a kommunista ideológiáért felelős politikai tiszt volt a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán,
Tasnádi László- a Belügyminisztérium államtitkára a pártállami belügy III/II-2 alosztályának munkatársa
Patyi András >Nemzeti Választási Bizottság +Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora-- KISZ-titkár MSZMP-tag
A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Kásler Miklós – egyetemi Kisz-titkár
Gajdics Ottó- főiskolai KISZ-titkár
Palkovics László- egyetemi Kisz-titkár
vacsi
@solidedge: Azzal egyetértek, hogy egy nagy átverés volt, de nem azért, amire gondolnak. Pusztán az történt, hogy ügyeskedők jó előre kifundálták, hogy tehetnének szert az addigi "nép vagyonára" - többek között a kárpótlási jegyekkel. Minden tsz-elnök lenyúlta a tsz vagyonát, akiktől államosították, azok szinte semmit nem kaptak. Azután jött a többi...
A megállapításod második részével, mi szerint visszatért a Kádár-korszak, nem tudok egyet érteni: Kádár alatt a dolgozó nép volt hatalmon: a parlamentben elsősorban munkások ültek, még az értelmiségnek is kisebb szava volt. Ez meg is látszott a törvényeken: aki dolgozott (és mindenkinek dolgoznia kellett!), az kapott tisztes fizetést, amiből meg tudott élni, kapott lakást (tanácsi bérlakást, aminek a bérét ki tudhatta fizetni), mehetett üdülni szakszervezeti üdülőbe, ha szüksége volt rá, szanatóriumba, stb. Ez a korszak soha nem fog visszatérni - de ki tudja, jó lenne-e?
sokanvagyunk
"úgy gondolja: el kell ismerni az akkori történések jelentőségét, a résztevők történelmi szerepét" - az átverésben.
tudode
Egy iGAZ liberális pöszög, 180 fokos fordulatot téve meg 30 év alatt, illetve azok, akik valójában KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN félcédulával kajálják az ország kenyerét
.
Liberális Kövér, és a nemisminiszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow&t=46s
.
Nem is akármilyen pedigrével:
.
------- Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök
.
propeller.hu/itthon/3529382-kover-laszlo-szerint-rendszervaltas-inkabb-atveres-volt-mint#comments
.
Mentségük csak az lehet, ha nem büntethetőek elme zavar miatt!
emerencia
@solidedge: ma 8:50 Nekem nem volt eufóriám anno az un. rendszerváltáskor mert saját szememmel láthattam, tapasztalhattam, hogy a nép egy részének naiv jó szándéka ellenére semmi más nem történt, csak egy sima gengszterszaporulat. A mai mércével mérve pitiáner gengszter kádári úrelvtársak kénytelenek voltak a húsos fazékhoz az újakat, akik folyamatosan a fejükre nőttek. Azt viszont sosem gondoltam volna, hogy majdan EU-s polgárként 2020-ban sok Magyarországon született és egész életében itthon adót és járulékot fizető magyar ember személyes élete a kádári elitet már régen lepipáló illiberális teljhatalom miatt ennyire kilátástalan lesz.
ómió
Amikor a bűnös nem nyeri el büntetését, az bizony az!
RonaGyuri
@solidedge: így igaz, ők vertek át mindenkit! =))
kokopelli
...mire döngették a mellüket a mostani félnazi fideszesek!?
Nessy
Kövér elvtárs csak tudja! MSZMP hívőből Fidesz hívő! És nem ő az egyedüli! A békamenet élén menő Csizmadia, Széles, Bayer elvtársak sem jártak rosszul a köpönyeg váltással! És most ők minden civilek védőszentjei!
@solidedge: Ez már sajnos van amiben a Rákosi korszakot idézi. Ami a szerencse, hogy eltörölték a halálbüntetést! Államosítás, pártkatonák kinevezése, egyszemélyi vezetés, egységes média, párt vezetőinek kivételezése, etc. Igaz, akkor Mészáros és a többi kegyenc nem lett volna milliárdos! Ma viszont lassan ki lehet tenni a táblát: Magyarország tulajdonosa Mészáros, Tiborc & tsai ZRT.
namihami
És ez elsősorban egy szakállas, a Hősök terén nagypofával ugató apai vonalon párttitkári, saját jogon KISz titkár gyerekre igaz. Egy fél országot sikerül átvernie azzal a bátorsággal, ami az akkor már félig leköszönt elődök érdeme volt.
És 30 év alatt sikerült felvennie azt a gúnyát (sőt, több számmal nagyobbat), amit akkoriban olyan nagy hévvel kiabált le azokról, akikkel nem erkölcsi és világnézeti, csupán vagyoni eltérése volt.
Csizmás Kond
Szerintem is igaza volt, és az átverés azért is volt könnyű mert az egysíku tapasztalatlan ember bármit elhisz. A globalisták nem a konnunizmust akarták megbuktatni hanem csak rátrnni a kezüket a javaikra...és lám sikerült...
Gyütt Mönt
@ómió: látod kedves beszélgető társam, Kövér maga ismerte el, hogy ez valójában nem rendszerváltás volt, hanem átverés. Ezért állítottam, hogy nincsenek külön akkori bolsevikok és mostani bolsevikok. Mert ezek ugyanazok, amint Bródy megénekelte. Egyébként szívesen beszélgetek veled, mert nem személyeskedsz, nem sértegetsz. Ha gondolod, írj a nixcigi Freemail címre. Üdvözlettel gyütt mönt
kereső
Ez az amnéziás szarházi nem emlékszik? Nem volt ott? Ha igy beszél a magyar parlament elnöke,( fideSS választmányi elnök) akkor miért is tartanak 2020.május 02-án "ünnepi megemlékezést", melynek fő szónoka orbán viktor a fideSS elnöke.
Micsoda aljas képmutatás. Mellesleg meg kivételesen igazat szólrt, hiszen 1989-90-et felülirta a 2010-es "fülkeforradalom"=ellenforradalom.
SystemError
"A baloldali ellenzék pedig nem a magyar nemzet része, hanem a globalista nemzetellenes világelit komprádor része a házelnök szerint"

Ez a patkány is a Csillagban szeretné letölteni a boldog nyugdíjas éveit. Kővér amúgy jó indikátor, mert egy patkányés a patkányok feszengenek, ha süllyed a hajó. Kövér fajtárs-elvárts tudja vajon, hogy 7,5-8 millió emberről beszél. Aktív választók tekintetében 50%-a a szavazóknak, akikről beszél. Nem kell sok statisztikai érzék, hogy, akik most nem rendelkeznek pártpreferenciával és az elmúlt 10 évben nem a fideszre szavazta, hát most sem oda fognak..:)

Azt gondolom ez innentől a nemzet egysége ellen való diszkriminatív uszítás.

Kialakult ebben az országban egy az iliberális kifejezéshez hasonló valódi halmaz. Ez pedig a "nem fideszes"-ek halmaza. Gyakorlatilag mindenki már ide tartozik és csak ellenzéknek nevezik, de az igazság ebből, hogy a fideszen kivül mindenki mást gondol... Szóval az ilyen házmester patkányok szépen gondolják át miket beszélnek, mert egy ilyen kijelentés igen csak alkalmas a társadalom megosztására és belső feszültségek keltésére. Nehéz egy ilyen kijelentést nem tudatos kijelentésnek venni innentől.. Szerintem ezért fel is kéne jelenteni...

Valamint üzenem Kövérnek és a hozzá hasonló beképzelt hülyéknek, ha nincs demokrácia hiánya is kétélű fegyver és nem csak az ő privilégiumuk lesz... :) Szerintem ne engedjük ki a szellemet a palackból, Kövér, Bayer, mert nektek addig jó, amíg egy látszat demokrácia mögé bújhattok, ha ez nem lesz, akkor nem lesz mi mögé bújni. Sokan nőttek fel az utcán és tudják ilyenkor hogyan kell viselkedni, ha változnak a szabályok. Nem tudom érthető-e...:)
Málna
@SystemError: Feleslegesen azért ne húzd fel magad. Nem rólatok, kisemberekről beszélt, mint balliberális ellenzék, hanem az ellenzéki pártokról, politikusokról.
verőce21
"A baloldali ellenzék pedig nem a magyar nemzet része..."
A Bolsevistáknak az a bajuk, hogy nem haltunk bele Trianonba. De legalább felakasztották volna Magyarországot, és a húzd meg ereszd meg alapon engedték volna meg a kötelet... Most az Orbán politika lerázta a kötelet. Ez nem tetszik nekik, hogy az IMF-en keresztül az erős magyar gazdaságot nem tudják rángatni.
Ezért aljas rágalmakkal támadnak bennünket. A V4-eket akarják egymásnak ugrasztani, de lehetőleg a lengyeleket eltávolítani a szövetségből.
Rockxy
"A politikusokat azért rakták oda, hogy azt hidd, van választásod.
De nincs, nincs választásod!
Tulajdonosaid vannak!"
kereső
"A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propagandahadjáratát. Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata", fogalmazott, és Rákosi Mátyáshoz vagy Gerő Ernőhöz hasonlította őket.

Hozzátette: a törvény a legmagasabb fokú demokratikus garanciát adja az által, hogy az Országgyűlés kezébe adja a kormány felhatalmazását."

Innetől kezdve mindazon ellenzéki képviselőket a fideSS részének tekintem, akik ezek után is ott fognak ülni a paqrlamentben- legitimációt biztositva továbbra is orbánnak.
A magyar parlament elnöke ebben az interjúban kitagadta a magyar nemzetből- a magyarságból mindazokat , akik nem a fideSS-re szavaztak. Tehát Hölgyek, Urak-és proletárok, gondoljátok meg, kivel vállaltok sorsközösséget,
SystemError
@Málna: Tudod a náci eszmék szépen lassan menetelnek előre, ez mindig így volt a történelemben, de ennek hamar vége és jön a fal.. Először az EU felől fogják ezt a féket behúzni. Utána már nem is lesz miről beszélni, hiszen tulajdonképpen az EU-ból éltek..:)
legott
Ez hülye!
Mikor nevezte, tartotta, gondolt rá valaha, valamikor, valaki is a rendszerváltásra (leánykori nevén: rendszerváltozás) forradalomként?

A Fideszben már csak degenerált - működő demokráciában -, mindegyik börtönbüntetést érdemlő senkiháziak vannak - akik visszaváltoztatták a rendszert, sőt...
Sőt, még rosszabbá, mert az előbbi kényszer alatt hozta a ki a legtöbbet, a legjobbat a népnek, míg a mostani, a szabadságot tönkretéve hadakozik a jóra törekvés ellen, és árt mindenkinek galád módon - zsarnokokkal, kommunista diktátorokkal, szélső jobboldali fasisztákkal, idegen hatalmakkal szövetkezve, akik folyamatosan az EU szétverésén munkálkodnak.

"Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, sivár helyeken bolyong, s nyugalmat keres. Ha nem talál, azt mondja: Visszatérek elhagyott házamba.
Amikor megérkezik, kisöpörve, feldíszítve találja. Tüstént elsiet és hív még hét más, nálánál gonoszabb lelket. Behatolnak, és ott élnek.
Ennek az embernek az állapota rosszabb lesz, mint előbb volt."

Érted ezt, te nagyon magyar nagyon keresztény?
Szerintem sem.
Ezért szavazol Orbánra (mert nincs Fidesz, nincs kormány - egyedül csak Orbán van)
emerencia
@Horizont: 9:00 Ez igaz de ahogy a rendszer omladozott, a nyolcvanas évek második felében fokozatosan kopott a főelvtársak emberséges hozzáállása. '91 januárjában már a seregben odáig jutottak, hogy hirtelen, egyik pillanatról a másikra kiveszett belőlük a még maradék emberi érzés pedig akkor zömében még a régi elvtársak uralkodtak. Nem okozott nekik semmi lelkiismeret furdalást, hogy 1-2 évtizedes munka után löktek ki a nyírteleki bázisról az elhelyezkedés reménye nélkül több száz köz és kinevezett polgári alkalmazottat végkielégítés nélkül. Ha akkor ez nem történik, én most élvezhetném a női negyven nyugdíjat az egészségügyi veszélyhelyzet alatt és saját döntésem alapján akár még dolgozhatnék is előtte/utána majdnem dupla pénzért. De helyette egyetlen munkahelyem van ahol ki kellett vennem az összes fizetett szabimat amit engedtek aztán két hétig fele alapbéres ínségpénzen, most pedig fizetetlenül vagyok itthon mert túl a hatvanon, a korral járó krónikus betegen nem merem bevállalni, hogy jórészt védőfelszerelés nélküli, ismerős és ismeretlen emberekkel legyek közeli kontaktusban. Ja, és jut eszembe: legalább az idősebbekkel szemben azért még a régi elvtársurak anno rendszerváltáskor emberségesen bántak. Ha emlékezetem nem csal volt olyan, hogy megfelelő képesítés hiányában irodai adminisztratív munkát végző hölgyeket 52! azaz ötvenkét évesen öregségi nyugdíjaztak. Fojtogat a sírás, ha a belegondolok, hogy én már az ötvenharmadik évemben voltam és nehezebb munkát végeztem amikor Bajnai (2009-ben) még mindig emelte a korhatárunkat majd az őt követő O1G kőbe véste. A választás joga persze nekem is megadatott járványidőszakra: vagy bevállalom az esetleges fertőződést várhatóan súlyosabb tünetekkel vagy szépen, lassan elfogy a megtakarított pénzem és...
Gauntlet
Egy hülyével több. Akkor ti is részt vettetek az átverésbe. Ugyanis a Fidesz részt vett a kerekasztal tárgyalásokon. Amúgy az egész rendszerváltás nem volt más mint egy közelgő államcsőd elkerülése. A privatizált cégek élén pedig azok ültek, akik már a pártállammal jóban voltak.
emerencia
@Horizont: 9:00 Ja és most szóltak munkahelyemről, hogy átvállalják a 7000 forint körüli tébémet mert törvény van rá de természetesen nekem kell intéznem a postán és a postaköltséget is állnom. Figyelmeztettek arra is továbbá, hogy ha orvoshoz mennék ne csodálkozzak, hogy pirosat kapok vagyis nem vagyok jogosult ellátásra. Kérdésemre, hogy ennek ellenére ellátnak-e, a Hr-es azt válaszolta: „nem tudom”. Már év elején szóltam a háziorvosnak, hogy emelkedő vérnyomás értékeket mérek. Azt mondta, ha jön a meleg idő, beállítjuk mert a hidegben mindenkinek magasabb. Most itt a meleg, egy ideje egyre emelkedik de nem lehetek biztos benne, hogy jogosult vagyok-e a gyógyításra...
SystemError
@verőce21: Tudod nekem pl. nagyon fáj Trianon. Első/második vh. alatt sokan odalettek a családból és utána sem volt jó a buli..A családom és a feleségem családja is felvidékről származik.Hozzá teszem ott a családom falú alapító őscsaládként van nyilvántartva , mely falu neve egyben a vezetéknevem is. Aztán jöttek az ottani fideszes lelkületű Benes-dekrétumok, aztán a komcsik államosítása(gondolom lesz megint ilyen is:) ) Ők már ugye konkrét felmenőitek is egyben(Kövéré biztosan..)

Én speciel nagyon mérges vagyok rátok, hogy ilyen csicska jobboldali kormányunk volt Trianon idején is, akik kushadva nézték végig ezt az egészet egy szó nélkül... Nem sok esélyünk lett volna ez tény, de jobban festene a nagy jobboldali történelmi mellkasotokon, ha egy szót szóltatok volna., mint.a kemény gyerekek..:) Az ősi magyar kultúrát is kigyolkoltátokés ti csak ezer évesnek érzizek ennek a népnek a a valódi gyökereit..:) A nagy jobboldal ugye!
Vonulni tudtok fehér lovon meg urizálni és mások élete árán értelmetlenül parádézni, mint Horthy vagy Kásler.
Bármikor megnyomjátok azt a gombot a történelem során, ha zsidó, cigány vagy rendszerellenes, rákos ember szomszédjaitokat be lehet súgni és ezért juti is jár... Ti történelmi darabok vagytok ennek az országnak az ütőerén ezt aláírom, de semmi közötök politikai ideológiákhoz vagy meggyőződéshez,nem hogy egy valódi jobboldali értékrendhez. :) A nemzeti ügyek, csak marketing nálatok, ahogy a vallás is..:) Ezek csak ürügyek voltak mindig is a populista eszköztáratokban. Te is ebből a mentalitásból származol "sivatagi cigány" :) Még szerencse, hogy a parádézásotok az a történelem szempontjából tiszavirág korszaknyi próbálkozások sorozata. Lehet én még nézlek titeket 8-10 évig, de a lányom és fiam már tanulni fog rólatok, ez egészen biztos! :) Többnyire kushadó, rejtőzködő,félillegális hazug senkiként éltek, mert mással nem tudtok érvényesülni az életben igaz Öcsike...:)

Szerintem sokatoknak most is valami hasonló munkája lehet! :)
kereső
@emerencia: Ne haragudj, hogy belekotty. A Tv. nem arról rendelkezik, hogy a munkáltató "átvállaja" az eü. szolg.járulék megfizetését- hanem arról, hogy a munkáltató, amennyiben fizetésnélküli szabadságra megy köteles!! ezt a közterhet megfizetni a munkavállalója helyett- és erre a munkáltatónak 08-as bevalláson van lehetősége , hogy bevallja.Ha a munkáltató Téged 04.01 után "küldött"- azért az idézőjel, mert nem küldhet, csak közös megeghyezéssel mehet a dolog- akkor a szünetetltetést neki kell bejelenteni. Ebben az esetben nem jelezhet "pirosat" a kislámpa. Egészségügyi ellátásra jogosult maradsz. Ha mindez 04.01 előtt történt, akkor is lejelenti a munkáltató a szünetelelést- és ha nem jelentkeztél be a NAV-hoz az eü.szolg.jár fizetésre, akkor adóhiányod lehet, március hónapra.
kereső
@solidedge: 08:50, a két rendszer közötti különbséget zongorázni is lehetne. A NER nem az "átkosra" hajaz, hanem a horthy rendszerre, mindazzal együtt , hogy szivesen alkalmazzák kommunikációban, a "tisztelt vezető" személyi kultuszának növelésében, a sajtószabadság betiltásában, a rendszer ellenzék lejáratásában-és kiiktatásában a gerői/rákosi/sztálini módszereket.
Gyütt Mönt
@verőce21: a lengyeleket Deutsch Tamás már elidegenítette azzal, ahogyan Tuskról írt. Nem érdemes ebben külső erőket keresni. Volt egy kollégám, szimpatikus vonása volt, hogy amikor valami baj volt, akkor először mindig magában kereste a baj okát, és ha nem találta, csak azt követően kereste másban.
Gyütt Mönt
@Csizmás Kond: a kommunizmus helyett szocializmus a helyes kifejezés, mivel kommunizmus sosem volt. Államvizsgázni kellett politikai gazdaságtanból és a tanultakat nem felejtettem el. No és kik a globalisták? Hát Mészáros, Orbán Ráchel, Tiborcz, Matolcsy és még jónéhányan. Tudod, akik közel vannak a tűzhöz. Ezzel szemben Orbán Viktor szegény nincstelen ember, a vagyonnyilatkozatából tudjuk.
Csizmás Kond
@Gyütt Mönt: ...és szocializmus volt ?...mert ami volt az nem az volt.
Gyütt Mönt
@Csizmás Kond: annak is egy embrionális változata.
emerencia
@Horizont: 2021.05.25-én töltöm be a 64,5 évemet. Ez a számomra kiszabott nyugdíjkorhatár pillanatnyilag.
sokanvagyunk
@Csizmás Kond: (12:38) Demokrácia... szocialista demokrácia. :)
kissé felnőttem
tán pályázatot irtak ki a haza bölcse címre? órjási meglátás, ami van az meg a jólét felsőfokon. kösz. 1-2 en azért éheznek ha nyitott szemmel néznél.
legott
Borzasztó látni, ahogy ezek a pöttyös seggű félázsiai kipcsak türk származékok dúlnak ebben a kies országban - MINDENT tönkretéve, ami jó !!!
legott
Magyarország, Kelet Európa budija, a hátsó udvarban.
emerencia
@kereső: ma 11:52 Köszi, hogy segítesz. Közös volt a megegyezés és én is úgy értettem, hogy köteles a munkáltató befizetni. Engem a 20T1011, 20T1011-A, kitöltött nyomtatvánnyal küldtek el a postára melyet feladtam a NAV-nak. (865 ft.) Azt mondta a Hr-es telefonon, hogy a 20T1011-B nyomtatványt pedig majd akkor adjam fel, ha már tudjuk a fizetetlen szabi végét. Szerintem is ezt a munkáltatónak kellene intézni de ő home office-ben van és gondolom nem szeretné magát fertőzni a postára menéssel. A munkáltató pedig nem akarja fizetni a postaköltséget. (Országos nagyvállalat.) Mivel nem szakképzett a HR-es félek, hogy gubanc lesz. Sőt már van is, mert a cégünk központjából kiadták neki feladatnak, hogy hívja fel személyenként az érintetteket, hogy ne csodálkozzunk, ha kiderül, hogy nem vagyunk jogosultak az ellátásra. Én már voltam ellátás nélküli a kilencvenes években, akkor nem lehetett befizetni semmit. Senkinek sem kívánom, hogy átvészeljen orvosi ellátás nélkül egy olyan betegséget ami akkor nekem volt de fiatal voltam és győzött az immunrendszerem a betegség felett. Így idősebben már kisebb az esélyem. Ismerősöm szerint, ha kettős állampolgár lennék, nem kellene emiatt paráznom akkor sem, ha egész életemben egy fillért be nem fizettem a magyar költségvetésbe.
kereső
@emerencia: Mikortól vagy fizetés nélküli szabadságon? Na a HR-s legalább annyit megtehett volna, hogy mindenkinek kitölti a 1011-est, és azután feladja. Megjegyzem, hogy már a Tv. megjelenése előtt is lett volna lehetősége a munkáltatónak az eü.szolg jár átvállalására- adómentesen. Jó néhány munkáltató ezt tette már márciusban is.
Javasolom, hogy ha kell akkor kérj a márciusi fizetendődre szociális alapon mentességet- csak egy igazolás kell hozzá, hogy nincs jövedelmed. Ha beadtad a bejelentő lapot, nyugodtan mehetsz orvoshoz, mert jogosult vagy eü. ellátásra a szolg.járulék megfizetésével. A szociális alapon történő mentesitéssel ez is megoldódik- hiszen ebben az esetben az állam kell, hogy fizesse az ellátásodat.
justhpeter
Tökéletesen igaza volt Kövérnek, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lehet demokratikus szalonna. Kövér egész élete ezt bizonyítja, ő a kommunista kutyából lett náci szalonna tipikus példája.
kokopelli
Érdekes,hogy évtizedekig verték a pohos mellüket,hogy ők voltak a gangster-váltás nagy szereplői!Akár még a
ruszkikat is a "mélynövésű erőbolcni" zavarta ki! Neki is kellett volna egy "anonymous",mert az agya az egy szita.
Ők vertek át mindenkit,vagy őket verték át mások? Mindkettő kínos te bokorszájú paraszt! "Pénztártól való távo-
zás után kuss van!"
Joker
Azt nem érti szerencsétlen ,miért mennyünk a felcsúti pöcs kisvasúttal mikor fel lehetne szállni a TGV re is .
Igaz arra drágább a jegy ,többet kell tenni érte ,a szuverenításunkat azért nem kell feladni és az ezeréves történelmünk sem tűnik el ,vívmányaink megmaradnak már ami még van és Mo megmarad nekünk . Jó lenne gyorsabban haladni ,
Unalmas már eza szöveg az állandó pöcsölés a helybenjárás . Nincs időnk és senkinek sincs erre aki ebben az országban
jelen pillanatban él .ezt kéne +érteni T Mszmp KB volt tag etás :-(((((((((((((((((((
emerencia
@kereső: Szerencsére az állásvesztés most nincs napirenden mert a cégvezetés meg szeretné tartani a munkatársakat. Most rövidebb a munkaidő mindenkinek, úgyhogy tudják nélkülözni azt a pár embert, aki fizetetlenre ment mert saját jogon vagy hozzátartozója miatt veszélyeztetett kategóriába tartozik. Több mint 20 éve dolgozom ott. Nem mindig voltak korrektek velem de mióta nem vagyok jogvédő békén hagynak. Dolgozhatnék, ha nem félnék az emberek közelségétől. Jövő héten még maradok de ha valóban javul a járványhelyzet és mindenkinek kötelezővé teszik a védelmet, megyek vissza dolgozni mert szükségem van a fizetésemre.
emerencia
@kereső: 14:00 Nagyon köszönöm, erről a mentességről nem tudtam de szerencsére engem nem érint. Március 23-tól három hétig fizetett szabin voltam, majd két hétig a cég által biztosított fél alapbéren. Fizetetlenen április huszonnyolcadika (tegnap) óta vagyok és reményeim szerint május 11-ig leszek de sajnos a vége még nem biztos.
Nessy
@Joker: Akkor jó lesz, ha hívek feleségei hatos ikreket kezdenek szülni szakmányba! Ugyanis ha az 51% nem rájuk szavazó állampolgár nem magyar, akkor kissé meg fog fogyatkozni a magyarok létszáma! Határon túli hű magyarjaik csak jó pénzért vállalják a levelezőtagozatos ikszelést négy évente! Különösen most, amikor állami fizetés támogatásért vannak otthon, míg nálunk vatikáni valutáért!
emerencia
@emerencia: 14:17 bocsánat, javítás: A munkaidő ugyanannyi mindenkinek, a nyitvatartási idő rövidebb.
kereső
@emerencia: Nagyon szivesen. Azért a NYES-ről ne feledkezz meg- ki tudja mit hoz a jövő. Ez egy lehetőség azon idősebb munkavállalók számára, akiket esetlegesen elbocsájtanak.Már a nyugdijkorhatár betöltése előtt 5 évvel igénybe lehet venni, miután az ember kimeritette a max. 3 hónapos ellátást- és nem talál munkát. Természetesen az jogosult rá, akik min. 20 év a nyugdijhoz szükséges jogviszonnyal rendelkeznek.
Joker
Ez a Soros ügy +imf ügy is a vicc kategoriába volt és csapódik át napról -napra jobban ,
Hogy lehet az hogy egy 10 milliós középeurópai ország ilyen történelemmel a háta mögött
retteg 1 embertől . Ő soros György a patás ! Fél az OVi az IMF .től (Nemzetközi valutaalap ) mint ördög a tömjéntől .!
Hogy lehet ez ? Brüsszel Soros . Mitől Soros ? Semmi nem jó nekik . Moszkva nem volt jó ,Brüsszel sem jó .Mi jó ?
Minden pénzünk onnan van szinte . De nem jó ! Elhúzunk a hanyatló nyugat mellett ? Mikor Ovi ? Ilyen felfogással ,ilyen ütemben ,ilyen politikával ? 500 év múlva talán akkor
ha Mo jobban teljesít addig . Igaz ? Hogy van ez Ovi ? :-((((((((((((((((
Az Ovi adjon megfelelő magyarázatokat és bizonyítékokat a fent leírt kérdésekre .
Vegyék át az ellenzéki képviselők ezeket a kérdéseket és tegyék fel neki ,ne nekem kelljen odamennem :-((((((((((((
Joker
Soros jöjjön ide és nyilatkozzon !!! ,Dögöljek + ha nem kimegyek és idetolom az öreg biboldót ,ugyan csacsogja már el
mi van ,mi volt , hogy volt , végre tisztán derüljön ki , Orbán hazudik vagy sem .
ezt a k..a sorosozást ,hazáruló magyar .nemmagyart hallgatom majd 10 éve .Fax kivan veletek ! Nem erre kaptatok felhatalmazást ,pontosabban nem erre adtatok magatoknak felhatalmazást . :-(((((((((((((((((
Kezdek k... a ideges lenni . :-(((((((((((((((((((((((((((
Joker
Másrészt az egész fent olvasható Kövér nyilatkozat konkrétan kimeríti a közösség elleni izgatás ,tömegek elleni halmozott gyűlöletkeltés fogalmát . Tegyék + a szükséges intézkedést ellene akiknek ez a dolga .
Zsopiale
Ő már csak tudja, hiszen pontosan ő csinálta bűntársaival a bolsevizmus átmentését...
Nyírfa
@vacsi: 9.03

Kivételesen, ez egyszer egyet értek.
Nyírfa
@sokanvagyunk: Észre sem veszi a saját ellentmondásait. Őrült beszéd, és nincs benne rendszer.
Nyírfa
Szívmelengető, ahogy segítitek emerenciát!
vacsi
@Nyírfa: Köszönöm, ez is valami...
legott
Nincs bocsánat!
Mindet meg kell ölni.
Felhajtani, levadászni, és megölni - mindet - nincs bocsánat!

Szanaszét futnak, de mindegyiket meg kell találni, le kell vadászi, és meg kell ölni.
Magánnyomozók, eljött a ti időtök !!!
Nyírfa
@legott: Ne kezd már megint! Tudsz Te létezni e nélkül is!
Nyírfa
@vacsi: Békés egy más mellett élés...vagy valami ilyesmi. :)
Csizmás Kond
@legott: ...őszintén mond meg hányadik neved ez ?...:)
Sámannus
Te sem nőttél fel hozzá, mert most is a bili mellé szarsz.
Béla333
"Kövér László szerint a rendszerváltás inkább átverés volt, mint forradalom"

Nem inkább, hanem teljes mértékben az volt. Hogy így legyen, azért Kövér elvtárs az első vonalban harcolt...
Béla333
Most, hogy már itt van a diktatúra és katonák vannak az ország sok pontján, így milyen őszinte lett Kövér elvtárs.
Most már, így be meri vallani, hogy az egész országot hülyére vették az Ellenzéki Kerekasztal nevű mutyi egyezségben.
kokopelli
@Joker: Már az is kiderült,hogy a két amerikai "tróger" Birnbaum és Finkelstein magyar megrendelésre,az amerikai
jobboldal ajánlására,kezdte a Gy.Sorost lejáratni! A tengeren túl is útban volt az "öreg" reps.-eknek!Egy szép elnökso
rozat robbantott ki háborúkat az USA-n kívül koholt pol.vádakkal,és természetesen az olajért! !
Joker
@kokopelli: A Busmanokra gondolsz ?
Hogy lehetne elérni hogy valami értelmes riporter George Soros szája elé rakná végre azt a k...a mikrofont
1-2 órára és bombázná az öreget kérdésekkel úgy mint holnap 75 éve Berlint .
Béla333
Tuskó Hopkins újabb gyöngyszeme:
"Kövér: Az ellenzék nem a magyar nemzet része"
"...a harmadik legmagasabb magyar közjogi méltóság az Európai Unió vezetését egész konkrétan a náci hadsereg parancsnokaihoz hasonlítja a második világháború utolsó évében.
A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát"
444.hu/2020/04/29/kover-az-ellenzek-nem-a-magyar-nemzet-resze

Bomlott elme...
kishonda
Ennek a büdös bunkónak a zárt osztályon van a helye.
peterkelemen
Kövér László = MSZMP tag. Csak úgy ömlik a szar a mocskos bajszos pofájából. Éppenséggel, hogy a fideSS átvedlett mára már náci párttá.
peterkelemen
Az ex-kommunista, besúgó, korrupt Orbán a világ legkoruptabb maffiájával üzletel nevezetesen a kínai kommunista párttal. Épp eladósította a magyarokat 700 000 000 000 (700 milliárd) forintos hitellel. Azzal a kínai kommunista párttal, akiket immár a félvilág perel a koranavírus miatt.
RonaGyuri
A vak tyúk is talál szemet,

ahogy Laca is a baromkodásai között véletlenül igazat is mondott, pontosabban elszólta magát

Mint ismert „a Demokratának adott interjút Kövér László házelnök, a Fidesz országos választmányának elnöke”!
Szóba került, hogy sokak szerint „A törvényt azért bírálják, mert időkorlát nélküli felhatalmazást adott a kormánynak a rendeleti irányításra, a veszélyhelyzet ideje alatt bármilyen törvényt felülírhat.”.
Nos erre igencsak érdekes dolgot mondott (hazudnék ha azt mondanám, hogy meglepődtem):
„a legmagasabb szintű garanciát az adja, hogy az Országgyűlés mondja ki a veszélyhelyzet végét, addig tart a kormány felhatalmazása is”,
majd tovább rontva az elemi logikát
„Én tehát, szemben azokkal az állításokkal, amelyek jogszűkítésről beszélnek, úgy látom, hogy a kormány a szükségesnél egy perccel sem élhet tovább azokkal az eszközökkel, amelyeket a parlament utalt a rendelkezésébe.”!
Nos ez egy dolog, de a derék T.Házmester még erre is rátett egy lapáttal: „az ellenzék eleinte nem tiltakozott a tervezet ellen, az értelmiségi háttér nyomására változott az álláspontjuk”
Elsőre csak a taxatív hazugság tűnik fel, de belegondolva a kikívánkozott szitokszó igencsak árulkodó: „az értelmiségi háttér nyomására”!!
Igen kibújt belőle a műveletlen paraszt-suttyó siráma. Igen hiába az uralom, hiába szinte korlátlan hatalom; az értelmiség lenullázása többedszeri nekifutásra sem jött létre! =))
ómió
@Gyütt Mönt: Csakhát rendszerváltás nem azért nem volt, mert a mostani Fidesz káderek némelyike 30-40 éve még a bolsik közé kényszerült és máig is az Internacionáléval kelne és feküdne - megteszik azt a ma de facto diplomás kommunista (DK) efftársak - hanem, egyrészt, mert az efftársak a politikai hatalmat gazdaságira konvertálták (a 90-es években több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdon" tünt el, amivel párhuzamosan efftársi milliárdosok serege bújt elő), másrészt meg az elszámoltatásukból nem lett semmi!
Csizmás Kond
@SystemError: tegnap 11:46.
Nem a rossz szándék vezérelt a hozzászólásra, csak annyit tudni illik, hogy a magyar néveredetben a falu és családnév azonosság nem falualapítást jelent hanem felvett nevet, ugyanis nem a települést nevezték az ember után, a z embert viszont nevezhették a származása szerint vagy felvehetett egy falu vagy városnevet ami a leg jellemzőbb volt.
Gyütt Mönt
Nem érdemes a mostani Fidesz káderek érdemét kissebbíteni, elkenni. Szerintem kihagytad az MSzP-t a felsorolásból.
SystemError
@Csizmás Kond: Talán tisztában vagyok a családfámmal és családom eredetével minden jószándékod "általában hogyan van" kitalációid ellenére..:) Mert, ha 10-ből 5 valahogy szokott lenni, akkor az úgy van? Innentől minden jószándékod ellenére abba a kis játékba sem megyek bele, hogy mi a nevem...:))) Te anyira jószándékú vagy!
Csizmás Kond
@SystemError: Abban ne is kételkedtem, csak leírtam hogy mi hogy van.
De ha már belevágtunk vitassuk...ott van Zolyom...ma sokaknsk van zolyomi neve, olyanoknak is akiknek semmi möze szlovákiához., vagy ott van Fülek ugyanaz a mese...és ezt lehet folytatni.
Amúgy a magyar nevekben a vezetéknév és a keresztnév törvényes bevezetése csak a kalapos király idejétől számítható, azelőtt teljesen más volt a leszármaztatási vagy visszavezethető folyamat.
DR Eric CARTMEN
Kövér modorával , a lapaj paraszt kinézetével, a világ legszalonképtelenebb parlamenti elnöke. egy sárgarézkampóval a kézében subában,egy birkanyájat legeltetve a Hortobágy legszebb idegen forgalmi látványossága lenne. A stílusa megjelenése erre teszi alkalmassá, de csak erre. Jelleme az arcáról leolvasható.Orbán azzá vált, ami, Kövér viszont eleve ilyennek született, komcsi család komcsi gyereke. Az az ország szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen alak házelnök lehet, de egyáltalán beteheti a lábát az ország házába.
SystemError
@Csizmás Kond: Ha annyira érdekel akkor feleségem családja pont arról Besztercebányáról származik. Édesapám Korláton született. Nagypapám meg Csoltón. Mit szeretnél ebből most az egészből kihozni őszintén? :)
Csizmás Kond
@SystemError: Semmit nem szeretnék kihozni semmiből, csak elpróbáltam magyarázni, hogy a falunévadó az vagy földbirtokos vagy gróf vagy királyi, fejedelmi vagy ilyesvalami leszármazott amit az utódok ma is megtartottak.
...és téged milyen címen kell ezután szólítani ?...
...és most őszintén, nem érdekel senki származása de ha valaki olyasmit mond amit nem akar bevenni a gyomrom azt vitatom és ebből nem kell rosszindulatra következteni csak szeretném letisztázni...
SystemError
@Csizmás Kond: "földbirtokos vagy gróf vagy királyi, fejedelmi vagy ilyesvalami leszármazott amit az utódok ma is megtartottak."

Nem fogok neked beszámolni családom minden részletéről, de mondta valaki, hogy nem redelkezett a fentiek egyikével sem a család? Mint írtam az eredeti posztban, sok mindent elvettek, sok mindenen átment a család. Amennyiben ismered Szlovákia. "történelmét" bizonyára ezt megérted... Én már itt születtem, mert nagymamámnak Pesti csaj révén Kirlátból, ahol nagyapám orvos volt, de egy bányász falu volt.

Tehát mit szeretnél kihozni ebből így negyedik körben.. Elhiszed, hogyha lenne annyi gerinced, hogy vállalod a primitív általánositós történelmi ismereteidet, akkor sem értem, hogy nyilvánvaló trollkodásodból mit akarsz kihozni. Nekem uncsi már ez, élj együtt a tudattal, hogy a legtöbb "társadhoz" képest évszázadokkal vagyok magyarabb, mintha ez S ámíta az egyének szintjén.. Tudom a legmenőbb az lenne, ha valami 50 éve itt élő nagy-magyarország suzuki matricás barom lennék,mint a legtöbb kollégád:)
verőce21
@SystemError: (11:46) Szó nincs arról, hogy a magyaroknak ne fájna Trianon! Nincs nemzet, amely föladhatná a jogot, hogy tiltakozzon önmaga megcsonkítása, földarabolása ellen. A magyarságra és nemzetiségeire nem igazságos ez a vád. A magyarság nem azért ragaszkodott a revíziós követeléseihez, hogy néhány erdélyi, vagy felvidéki nagybirtokos részére visszaszerezze az ősi nagybirtokokat, hanem egyszerűen nemzeti öntudatból, történelmi szükségből. Nem akarom mentegetni a magyar revíziós politikát, és még sokkal kevésbé kívánom, hogy a Duna-medencében eleven maradjon az ott élő népek között a számonkérés és a vetélkedés szelleme. Mind megtanultuk időközben - irtózatos áron -, hogy a Duna-tájnak közös sorsa van. A németség és a szlávság, egyforma áradással ostromolják, és elnyeléssel fenyegetik a magyarság és a még hozzájuk tartozó, velük, nemzeti egységükhöz ragaszkodó keleti szláv népek - lengyelek, bolgárok, csehek, szlovákok és délszlávok -, hazájának partjait. Éppen ellentétes a törekvés a környezet részéről, mint azt a hordó tetejéről énekli a revizionista világgá fájdalmas szólamát.

A magyar revízió nagy kérdéseinek ezek az ellenszenves kísérőtünetei nem változtattak a valóságon. Egy ezeréves Dunatáji-nemzetet, igazságtalanul, mohón, rövidlátóan feldaraboltak, és sem az elszakított részek, sem az anyaország ezt a kegyetlen műtétet eddig nem heverték ki.
Képzeljenek el egy franciát, aki visszavárta Elzászt, vagy egy angolt, aki elérkezettnek látja a napot, amikor egy történelmi angol terület, amely időlegesen idegen fennhatóság alá került, visszatér Angliához...Elképzelhető, hogy ne dobogjon meg a szívük, amikor viszontlátja a történelmi tájakat?
Azzal vádolod a jobboldalt, amelyet a balosok szóval és tettel kinyilvánítottak, hogy nem kellenek!

Mégis, Trianon után cca. húsz évvel, amikor Hitler puskalövés nélkül bemasírozott Bécsbe, és a bécsi döntés értelmében, visszacsatoltak Magyarországhoz országrészeket, nem úgy következett be, ahogyan reméltük...
Csizmás Kond
@SystemError: Mondtam az égvilágon semmit nem akarok kigozni belőle csak nem hiszek ebben a falualapítósdi mesében ...ennyi és nem több
...és ki az a társem akit emlegetsz ?
verőce21
(19:52) Nincs kormány, amely megállná helyét, egy nemzet színe előtt, ha visszautasítja egy, a nemzetet sújtott történelmi igazságtalanság jóvátételének a lehetőségét! Így kellett elfogadnunk ajándékba azt, amihez jogunk volt. A jóvátétel, amit a magyarság kapott, amikor történelmi magyar országrészeket a bécsi döntés határozatából visszacsatoltak az anyaországhoz, nem úgy következett be, ahogyan reméltük…nem a hatalmak jobb belátása, nem is történelmi igazság érve diadalmaskodott, hanem a német-olasz tengely pillanatnyi érdeke! Ezt mindenki érezte, és ezért a lelkesedők öröme hamar elsavanyodott.
Nem a magunk erejével, nem is történelmi érveink igazságával, szereztük vissza Felvidék és Erdély egyes területeit, hanem a nagynémet keleti politika akaratából. Ajándékba kaptuk azt, amit erővel és igazsággal nem tudtunk visszaszerezni. Mindenki érezte, hogy ezt az ajándékot nem adják ingyen, nagy árat kellett érte rövidesen fizetni.
A háború után, egyik felmenőm elbeszélgetett egy öregúrral, aki a cseh parlamentben a magyar kisebbség érdekeit képviselte és nagy tapasztalatú politikus volt…Mit gondol Ő, aki a cseh parlamentben kemény igazságokat mondott, hogyha lemondunk a revíziós törekvéseinkről és őszintén akarjuk a megegyezést, a Duna-táji megbékélést, egyszóval a dunai konföderáció eszméjét szolgáljuk, gyakorlatban megvalósulhatna az együttműködés?
Azt mondta, nem hisz ennek a gyakorlati dunai együttműködésben, mert az utódállamok politikai célja, a magyarok felmorzsolása…Nem akarnak megegyezni. Ezt az idegen éket, a magyarságot, ki akarják valahogyan emelni a szláv jellegű hatalmi területnek központjából!

Nem akarják őszintén az együttműködést, sem szellemi, sem gazdasági téren…
libellle
@verőce21: elfelejteted az idezöjelet? ugyanis ez nem tölled származik.
Aki Én
A komcsi huszár összezavarodott.

,,Kövér László: A tolerancia, a másság elviselésének képessége olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie"

,, magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propagandahadjáratát "

Széljárásfüggőek az elvei ennek az elmebeteg hazaárulónak.

youtu.be/crRGp7aL3Ow
csipetke
Hát,ha már kövér elvtárs hasonlítgatja az ellenzéket,a fideszt is tudjuk mihez hasonlítani. A fidesz egy az egyben az olasz maffiára hajaz.Másrészt ennek az országgyűlésnek még ilyen gyökér,tapló házmestere nem volt.De nem csodálkozunk,mert ez a fidesz színvonala.
Sámannus
Azért mert összefosod magadat a romlott kumisztól ha te így mondod a tutit biztosak lehetünk benne, hogy egyre súlyosbodik az elmeállapotod. Az átverés csak az hogy elmegy a maradék eszetek is.
csak úgy....
igaza van kövérnek! ök baßták át a magyarokat ,akkor is és most is!
simmering73
"...a hatalom egykori haszonélvezője, és a pofátlan cinizmus miniszterelnöke azt volt képes mondani, hogy „tetszettek volna forradalmat csinálni”. Holott a hozzá hasonló harmadosztályú politikusok legfeljebb a tisztaságügyi szakmenedzser (számlaképes takarító) szintjét nyerték volna meg. Miközben az elitváltáskor ott pöffeszkedett a mai kormánypárt képviselete is. Igaz, akkor még liberálisnak hazudva önmagukat. Így aztán Kövérnek akár első kézből származó információkon is alapulhat az a mostani kijelentése, hogy ő „inkább tartja nagy átverésnek a 30 évvel ezelőtt történteket, mint forradalomnak”. Amiben lényegileg talán igazat is adhatunk neki. Viszont arra is emlékezhetnek a nem tegnap születettek, hogy Kövér a kezdetektől ott volt a Fidesz vezető soraiban, és az országgyűlésben is."
kanadaihirlap.com/2020/04/30/kover-es-a-szellemi-oncsonkitas/
verőce21
@libellle: Ismerjük a német doktrínát, de nem abból fordított.
Viszont elárultad magadat, hogy mivel foglalkozol…! :)
libellle
@verőce21: Aha, és a te super véleményed szerint én mivel foglalkozom. Mert nem világos mit árultam el és nem is volt sosem titok, hogy mivel foglakozom. Amennyiben kérdeztél volna még választ is kaptál volna. Ezenkivül DOKTRIN, az az a szó amit te ismersz tartalommal együtt, komcsi-doktrin.
SystemError
@Csizmás Kond: Ki nem szarja le, hogy egy troll , aki egész nap hazudozik, tematizál éppen...:) Mit ragad ki egy A4-es mondandóból, hogy elvigye a történet lényegét, hogy megtudja a nevem...Az hogy szar fizetett patkányok vagytok ennek az országnak az ütőerén tök egyértelmű már itt mindenkinek. Te is csak ebben a nem mondod ki csak utalgatsz stílusaban, mindig is ilyen pöcs voltál, ahogy a többi buzinak is megn a saját stílusa, de a tevékenység ugyanaz..:) . Nem szoktam szélhámosokkal beszélgetni ilyenekről sűrűn tudod, csak vártam, hogy legalább annyi legyen benned(mit akarsz ebből kihozni), hogy el lehessen küldeni a gecibe,ha kimondod a propagandádat végre. amit 4 hozzászóláson keresztül taknyoltál..:) Fosok rád és szerintem mindenki fosik rátok. Ez a munkád, ahogy a többi patkánynak is itt (@verőce21: )
Kérd meg Durbi webmesterkét, hogy gyátson gyorsan erről valamit a vadhajtások felől, hogy igazolja te minden felvidéki család történetét ismered köcsög! :) Neki úgy is valamiért korlátlan beküldési lehetősége van mindennap nap.

Nem hánytok magatoktól, hogy gyilkosoknak dolgoztok? :)
SystemError
"Kövér László szerint a rendszerváltás inkább átverés volt,"

Azért az nem volt, de sok kommunista-nyilas patkány nem szűrt ki a rendszerváltás és itt élnek ma is, mint Kővér elvtárs-fajtárs..
Csizmás Kond
@SystemError: Na látod már csak ezért sem lehetsz te valaki névadó leszármazottja (vagy ha mégis akkor kurvára elkorcsultál) mert egy valamit is magára adó ilyen leszármazottnak vann, maradt annyi nemessége, hogy a vitát nem zárja patkányozással meg hasonlók...tehát továbbta is állítom hogy egy átkeresztelt gané vagy.
...szóval ezt akartam kigozni de sokkal stílusosabban ...gondolom megértettél.
...és felvidék...sokkal jobban ismerem mint ahogy te azt elképzelni is tudnád valaha...és nem azért mert valamelyik ősöm falualapító volt hanem mert azonkívül hogy tanították történelemből még pluszban is érdekel a történelem, a néveredet a helységnevek kialakulása és minden amiamúgy velem is kapcsolatban van a saját történelmem.
Csizmás Kond
@SystemError: Azt még megemlíteném, hogy attól soha senki nem lett itt egy pletykafórumon valaki ha ilyen ösiességgel próbálja az amúgy érdektelen mondandóját megfűszerezni. Az hogy valakit legörényezel vagy patkányozol úgy, hogy halvány lila fingod sincs a kilétéről, vagy mégnagyobb butaságból nevezgeted az nem a vitapartner értékét csökkenti hanem a tiedet...és ezt okításnak szántam, mert bár nekem is eljár a szám azért nem haragszok senkire ugyanis annak semmi értelme...szóval tanulj és úgy bizonyíts hogy az legyen hihető.
SystemError
@Csizmás Kond: Szakad le rólam troll, szia:)
SystemError
@Csizmás Kond: te meg próbáld meg a napi nettó 8 órádat kevésbé levágósan itt eltölteni..:) Ma 9-től vagy. akkor 18h körül lesz az utolsó posztod...ahogy ez a 8 óra szépen látszik is a profilodon neked is..:) Erre gondololtam társak alatt...Kösz ezt a mintát itt sokaknál lehet látni és mind ugyanazt toljátok, dezinformálás, belekötéslényegtelen dolgokban a mondandóhoz képest. Szar fideszes betanult kommunikációs technikák. messzíröl bűzlik te kis 8 órás..:) Tudod
mi a levágó, hogy persze össze vissza kezditek el, de utána a 8 óra fix vagy 4 óra, mert vannak akik több helyen trollkodnak...:) Szia!
SystemError
@Csizmás Kond: Jaés pontosan tudjuk azt is, hogy Orbán Troll serege, Ukrán, román, szlovák, magyar ajkú hazaárulókból van, hogy ne lehessen jogilag ellenőrizhető. Szóval nyugi elhiszem, hogy jártas vagy arra, de ettől még az vagy ami...:)
kokopelli
@SystemError: A "Kiverőce" már elköpte a " dupla trafiktulajdonát",amiből a második pongyolás nyertes munkaidejét
is megsaccolhatjuk! " Trafikokért ßopok,nyalok,gombot varrok!"! (;-))
Csizmás Kond
@SystemError: ...hogy magyarázzam hogy megértsd...van egy számítógépem és van internetem...és nyugdíjas vagyok...szóval amikor krdvem szottyan akkor ülök elébe és írok olvasok vagy csak sakkozok, esetleg az ismerősökkel videon keresztül beszélgetek...a többi időmet hol az udvaron, hol a kertben hol a kis mühelyemben töltöm...persze közbe elmegyek sörért mert az vesszük, ugyanis a bort és a pálinklát a amgunk részünkre mi állítjuk elő...szóval nem vagyok sem időhöz sem érdekhez kötve ja és későn kelek...ugyanis megengedhetem hogy azt csináljak amit akarok...mi a szarért kéne én neked pontos időben vagy mittudomhogy írogassak ?
...és ugyanazt írogatom...ez az én véleményem belátásom és észrevételem miért képzeled hogy hozzád hasonlőan minden nap másként kéne fogalmazzak...de te mi a büdös francot változtatsz a szarakodásodon...semit, ugyazazért kötekedsz ugyanzokat a szarságokat fújod...képzelődsz, látomásaid vannak mint egy drogosnak...de ez van ez engem nem zavar, ha pedig téged igen ne olvass...vagy kit érdekel...
Csizmás Kond
@SystemError: a másodikra...mondhatnám azt is hogy hú be okos vagy...de a valóság az hogy az ilyen marhanagy agybaj már betegség, és megvagyok győződve hogy mindezeket tudatmódosító szerek nélkül hiszed...szóval ha ilyen tudatzavaraid vannak vagy hogy többesszámot emlegettél többen ilyen kelekótya felfogástól szenvedtek nagyon sajnállak,...csak azt tudom javasolni, hogy fordulj(atok) orvoshoz, amíg még valami nagyobb marhaságot nem csinálsz, vagy csináltok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.