Budapest főpolgármestere az ATV kedd esti műsorában beszélt a sebességkorlátozással kapcsolatos előterjesztésről. Az élő adásban a főpolgármester azt mondta, a sebességhatárok csökkentését személyes érintettség miatt is fontosnak tartja: édesapja egy közlekedési balesetben vesztette életét, amikor a főpolgármester 6 éves volt. Karácsonynak épp ezért nincs jogosítványa.

Karácsony Gergely a népjóléti bizottság ülése után adott interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Karácsony arról beszélt, hogy elmaradt a várt áttörés, az, hogy a főváros és a kormány elkezd érdemben beszélgetni nem következett be, de

mindenki szóban nagyon az együttműködés mellett állt ki, ez mondjuk fél siker

Karácsony szerint a fővárosnak nem feladata a tesztelés, mégis elkezdték azt, és a kerületeknek is besegítettek. A főpolgármester szerint

a budapestiek törik az utat, és mögöttük kullog a kormány.

Beszélt arról is, hogy minden idősotthon esetében szerinte a kórházból hozták be a betegséget, mivel az első tüneteket produkáló betegek mind a kórházból jöttek vissza.

Karácsony: "Az emberi életnél nincs fontosabb"

Karácsony a műsorban beszélt a Budapestre tervezett sebességkorlátozásról is, miszerint 70-ről 50-re, 50-ről pedig 30-ra csökkentenék a megengedett legnagyobb sebességet a város útjain.

A főpolgármester azt szeretné, ha egy ember sem halna meg közlekedési balesetben, szerinte a sűrűn lakott részeken csillapítani kéne a forgalmat, ahogyan ez már Tarlós István mobilitási tervében is szerepelt. Karácsony azt is elmondta,

hogy személyes ügye is a halálos közeledési balesetek csökkentése, ugyanis édesapja így vesztette az életét.

A teljes műsor alább tekinthető meg:

Forrás: ATV, Index, HVG

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Erre most mi szükség volt?
Annyi feladat van a vészhelyzetre való tekintettel, erre most mi szükség volt?

Az én apukám tűzben halt meg, biztos ezért nem lettem tűzoltó, s katona, meg vadakat terelő juhász.

Sajnos, tartom a véleményem: A kevés kivételtől eltekintve, a magyar (gondolkodásmódja, érzelemvilága, fake ellenségképe miatt), genetikailag alkalmatlan jó politikusnak - mind kormányon, mind ellenzékben.
Sajnos !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Te igen barom.. és akkor ez dönti majd el hogy miként vezessenek a városiak...? aki maga nem vezet, ...mit tud ez a közlekedésről, fényesen igazolja a másik remek ötlete,szűkítsük le a nagykörutat!! Ez a zöld ökör kellett az ellenzéknek???
Egymaga borítékolja a 2022.-es választásokon a vereséget!!!
legott
Erre most mi szükség volt?
Annyi feladat van a vészhelyzetre való tekintettel, erre most mi szükség volt?

Az én apukám tűzben halt meg, biztos ezért nem lettem tűzoltó, s katona, meg vadakat terelő juhász.

Sajnos, tartom a véleményem: A kevés kivételtől eltekintve, a magyar (gondolkodásmódja, érzelemvilága, fake ellenségképe miatt), genetikailag alkalmatlan jó politikusnak - mind kormányon, mind ellenzékben.
Sajnos !!!
Pálinkás Pál
Ha ezt 40 év alatt nem tudtad feldolgozni geri fiam,akkor amikor a duce legközelebb Grazba megy,ott a helyed mellette a kocsiban!!!
CsipkeRózsa
Ne háborogjatok, nem egyedül ő dönti el, lehet róla vitázni. Utána sem egyedül ő dönt, hiszen meg kell szavazniuk a közgyűlésben.

Állítólag ez a téma már felvetődött Tarlós idejében is.
Aki Én
@Pálinkás Pál: Azért ez így erős túlzás. Nagyon rossz ötletnek tartom én is, de erről csak a vita kezdődik, nincs eldöntve.
Hozzáteszem, ezt a témát már Tarlós is feszegette.
Pálinkás Pál
@Aki Én: lehet hogy tarlós feszegette,de mégsem léptette életbe regnálása alatt...arról nem beszélve...hogy ezzel megint fegyvert ad orbánék kezébe...az ötlet úgy baromság ahogy van...főleg a hülye nyálas magyarázatával...gondolod orbánék nem fogják meglovagolni a budapesti autósok ellenálllását??? már a kőrút biciklisávval ellátása is egy halott dolog,csak ezt még geri nem tudja...és ugyanolyan diktatórikus mint orbán...nem igaz hogy nem tudja hogy ezzel jócskán belerúg a budapestiekbe,de nem érdekli ,akkor is át fogja verni...és ha orbán emiatt elveszi a döntéshozatali jogát ,a felháborodásra való tekintettel,akkor meg is érdemli!!!
Hofipisti
@Pálinkás Pál: Nem ártana egy kis meggondolás, mielőtt alaptalan, agresszív hülyeségeket írsz akárhányszor bejelentkezel!
Pálinkás Pál
@Hofipisti: mi a problémád vele??? mi a nem valós dolog abban amit írtam???
Shikari
Karigerit a Fidesz ezért szétszedi, az autósok meg lehülyézik. Joggal teszik.
Nem akar mindenki biciklizni ezt igazán ideje lenne már megérteni. A probléma feloldására több alternatíva is lehetséges, de akkor együtt kéne működni a kormánnyal.
Nem ilyen ostobaságot kéne kiötleni, hanem a P+R parkolók mennyiségét növelni. A lehetséges, központot elkerülő belvárosi utakat rendbe tenni, a lámpák működését átvizsgálni. Korlátozni a nem elektromos autók közlekedésének időintervallumát, környezetvédelmi tiltást kiadni egyes régebbi motor típusokra, és stb!

Nem gondolkodik ez a hülye?
csak úgy....
@Shikari: faß tudta,hogy te közlekédési szarember is !? ha karácsony holnap belépne a fideszbe? akkor te másnap itt tapsikolnál mint egy cirkuszi majom,hogy szép volt geri!
tibink,te nem vagy normális...
Eriksson
Szegény budapestiek. Ennyi karácsonyi ajándékot? Jóból is megárt a sok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.