Az együttműködés helyett megint a politikai támadás volt a fontos a Fidesznek, így értékelte a keddi maratoni parlamenti bizottsági ülést Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon – írja az Index.

Tegnap közel hét (!) órát töltöttem az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén. Örömmel vettem a meghívást, gondoltam, jó alkalom ez arra, hogy elkezdődjön végre valamiféle párbeszéd a főváros és a járványügyi hatóság között, netán a kormány és az ellenzék között a koronavírus elleni védekezésről. Már megint csalódnom kellett. Mert miközben mindenki folyamatosan együttműködést és megértést kér az emberektől – ez különösen fontos lesz, most, amikor a kormány lazítani akar a korlátozásokon – a magyar politikából továbbra is ez hiányzik leginkább: a megértés és a hajlandóság az együttműködésre

- kezdte a posztot Karácsony.

A fideszes képviselőkről azt írta:

azt tekintik hírnek, amit maguk hazudnak bele a lakájmédiába.

"Ezerszer cáfolt és mintegy 20 helyreigazítást megalapozó állításokat próbáltak újra a fejemre olvasni, megint a politikai támadás volt fontosabb a járvány elleni védekezésnél" – írta. Hozzátette:

De legalább kiderült, hogy a Pesti úti idősotthon a világ talán legjobban ellenőrzött intézménye, legalább négy kormányzati vizsgálat folyik párhuzamosan.

"Elmesélhettem az esetet, hogy miközben az ápolók a szobában az időseket gondozzák, a folyóson összefut a kormányhivatal két különböző csapata, akik egyszerre vizsgálódnak. Az idősotthonban dolgozó orvos jegyzőkönyvbe is mondta, hogy nem tudja a munkáját rendesen végezni a sok vizsgálótól. De az idősotthon nagyszerű munkatársai megbirkóznak ezzel is, és legalább – remélem – egyszer az igazság is kiderül. Arról például, miért küldtek vissza az otthonba kórházból negatív teszt nélkül beteget, miért tekintette a kormányhivatal a tesztelést „felesleges költségnek”, miért csak 9 nap múlva értesítették az otthon vezetőit az elrontott tesztekről, miért gondolta valaki helyesnek ilyen esetben a levelezést ahelyett, hogy felemelte volna a telefont" – írta. 

Leírta azt is a posztjában, amit az ülésen is elmondott: az operatív törzs gyakorlatilag nem kommunikál Budapest vezetésével, és hogy a kormány a fővárost követi a védekezésben, a kormány új stratégiája a főváros „régi” tettei, "most már a kormányzati szakértők is a tömeges tesztelést és az arc eltakarásának, a maszk viselésének előírását tartják fontosnak". A keddi levelét is megemlíti újra.

Azt is írta, hogy továbbra sem kapott tájékoztatást, milyen enyhítések jöhetnek, amik speciálisan Budapestet érintenék, és nincs időpontja annak sem, hogy a kormány mikor fog egyeztetni az önkormányzati szövetségekkel.

Ha a kormánnyal ez nem is megy, az információk, tapasztalatok, stratégiák megosztásáról ma másokkal tudok egyeztetni. Vidéki városok polgármestereivel tartok ma online beszélgetést, és beszélek ma Bécs és Berlin főpolgármesterével. A tapasztalatokról természetesen beszámolok

- zárja a posztját Karácsony.

Forrás: Index

Címlapkép: Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Elképesztő az, hogy akkor, amikor szedi az áldozatait a járvány, nem az idősotthon lakói a célszemélyek, hanem a főpolgármester azoktól, akik Tocsik Márta óta művelik a karaktergyilkos módszerüket!
.
Ami elképesztő, a saját berkeiket sem kimélik, mint pl. Simicskát, aki tudatában volt annak, hogy mire képesek, mert sugárzásmérővel közlekedett, mert kimondta a véleményét arról, aki nem ismer mást csak a lóvét, és a hatalmat:
..
Barát a barátról:
.
----- Simicska: Orbán hazaáruló
.
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/
.
Mert ha Simicska KINYITOTTA VOLNA A SZÁJÁT, ELKEZDETT VOLNA MESÉLNI ezek a szektások már nem szívnák pl. a főpolgármester vérét sem, hanem békesség lenne az országban!
.
Undorítóak mindazok aki besegít annak, aki NEM EMBERELTE MEG MAGÁT, hanem elkövette azt, amit egy igazi hazafi ha koldus, ha király nem vét az országa ellen!
csipetke
A fidesz-banda soha a büdös életben nem fogja megbocsátani,hogy bukták Bp-et.El voltak maguktól szállva,túl magabiztosak voltak,sose gondolták volna,hogy ez bekövetkezik. Hofi után szabadon:- Ha Karácsonyon van sapka,azé' cseszegetik,ha nincs,akkor azé',és ha az a rohadt sapka nem füstsztűrős,na,akkor kő kövön nem marad. Ilyen sunyi,alattomos,genyó bandát még életemben nem láttam.A gusztustalan vagdalkozásaik,a betanított bólogatójancsik süket rizsája a médiában.Undorító
jesz
Nagyon fosik a hatalom, elé kell menni a bajnak, ha törik, ha szakad. Karácsonynak nem lehet igaza, még akkor sem, ha igaza van.
CsipkeRózsa
Ilyen szemét módon olyamatos támadást végeznek, a munka helyett kizárólag ezt műveljék, felháborító!
jesz
most írja a zújság, hogy a feltárt hiányosságok miatt egy millára büntették az otthont.
jesz
a vizsgálódókat ellenőrizték, fertőtlenítették a ruhájukat, tesztelték a váladékukat? Mert ha nem, akkor adtak a szarnak egy pofont...
Mindenesetre az időseknek maradandó emlék marad ez a nagy jövés-menés...
legott
Ez is kezd elszállni a hatalmától?

A magyar vigéc alkalmatlan politikusnak. egyszerűen nem értenek hozzá ezek a primitív gecik!

Buta bunkó mindegyik - oldaltól függetlenül!
legott
Támadnak - védekeznek.
Ennyi lenne a béna, faszszopó magyar politika?
Bénán támadnak, bénán védekeznek.
Senkire nem szavazok, mert nincs senki, akire szavazhatnék.
A magyar genetikailag alkalmatlan jó politikusnak.
És ennyi.
legott
Cigányok, zsidók, parasztok teszik tönkre ezt az országot.
És ennyi.
Magyarországnak annyi, a cigányok, zsidók, parasztok, miatt.
Minden rossz, ami jellemzi ezeket, azt mi fizetjük meg.

Én nem tudom megölni mindegyiket büntetlenül, de Isten megöli mindegyiket.
Ez jó !!!
legott
Milyen, amikor Isten világokat pusztít?
Az, jó!
Elpusztítani egy istentelen világot, az jó!
Mindenkistül.
Az jó.
ómió
És vajon mit "produkálna" akkor, ha nem lenne így "túlellenőrizve"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.