A külgazdasági és külügyminiszter azt kérte Klaus Iohannistól, Románia elnökétől, hogy adjon több tiszteletet a magyaroknak.

Szijjártó: adjon több tiszteletet a magyaroknak Románia elnöke!

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban Klaus Iohannis szerda déli televíziós beszédére reagált.

Az államfő azzal kapcsolatban fejtette ki véleményét, hogy a román parlament alsóháza a közelmúltban hallgatólagosan elfogadta Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét. Klaus Iohannis kijelentette: a parlamentben a legnagyobb erőt képviselő Szociáldemokrata Párt (PSD) "azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak". Magyarul köszöntve a PSD elnökét, feltette a kérdést: vajon mit ígért Orbán Viktor magyar miniszterelnök cserébe a megegyezésért?

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a román elnök nyilatkozata

"kifejezetten civilizálatlan és gyűlöletkeltésre alkalmas."

Klaus Iohannisnak tisztában kell lennie azzal, hogy az Erdélyben és Székelyföldön élő magyarság döntő többsége rá szavazott a román elnökválasztáson – mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország abban érdekelt, hogy jó kapcsolatot ápoljon Romániával, hiszen a két ország fontos gazdasági partnere egymásnak, és az Erdélyben és Székelyföldön élő magyaroknak is érdekük, hogy normális legyen a kapcsolat a két ország között.

Az elmúlt napokban azonban a román állam képviselői sorra olyan nyilatkozatokat tettek, amelyek megnehezítik a jószomszédi kapcsolat fenntartását

- tette hozzá.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivetti
Nem kell átmászkálni Posványosra, kakadu, uszítani meg főleg nem, aztán sír a mocskos pofátok, amikor szívatják a magyarokat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Szijjártó úgy néz ki, mint aki az utolsókat rúgja. Keresem az együttérzésemet, de nem találom.
Talán, ha nem a tiszteletet követelek- lemezt rakná fel a jó ég tudja, hányadszor, hanem elkezdene tiszteletreméltóan viselkedni, még értékelném is. De így?
RonaGyuri
Ba+, pont annyit ad mint az összes többinek, ami sokkal több, mint amit ti adatok a nem csókos polgároknak! =))
luiz
Most töltöm az adóbevallást, tudtok egy jó Soros alapítványt ahova el lehet küldeni az 1+1%-ot?
Joker
@legott: Meg fogod ölelni ha a közelébe kerülsz ? Most ez is elég :-)
kereső
@luiz: Azt nem , viszont a Szt.Márton gyermekmentő alapitványnál jó helyen lesz az 1%, ők biztositják a sürgősségi esetkocsikat a sérült-és nagyon beteg gyermekeknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.