A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lép – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a Facebook-oldalán.

Orbán döntött a kijárási korlátozás módosításáról: kettészakad az ország

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lép – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a Facebook-oldalán.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzet 49. napján vagyunk.

A kormányülés után arról tájékoztatott: a védekezés első szakasza lezárult. Egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a "védekezés embert próbáló munkájában".

A közös erőfeszítésnek köszönhetően Orbán Viktor úgy látja,

a magyar egészségügyi felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is.

"Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna" – fogalmazott a kormányfő, idézve korábbi szavait: "a legrosszabbra készülünk, de persze a legjobban reménykedünk".

A kormányfő azt mondta: a vírus elleni védekezés új szakaszába lép. Ebben közösen megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni – tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy az idősek és a legfertőzöttebb területen élő honfitársak feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani. Emlékeztetett, hogy fertőzések a fővárosban és a környékbeli területeken, településeken összpontosulnak. Ezért az itt élők védelmében, vagyis Budapesten és környékén, a kijárási korlátozások érvényben maradnak – közölte.

Vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek majd

- szögezte le.

Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak. Az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak. A szabadtéri strandok látogathatóak lesznek. A 1,5 méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz. Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartják

- fejtette ki Orbán Viktor, aki az időseket továbbra is arra kérte, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat.

A többi részletszabályt csütörtökön ismertetik – tette hozzá. Kiemelte: a kormány folyamatosan konzultál a járványügyi szakemberekkel és kéthetente felülvizsgálják a hatályban lévő védelmi szabályokat.

Orbán Viktor bejelentése végén azt is közölte, hogy

péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk.

"Isten éltesse az édesanyákat! Egyetlen magyar sincs egyedül!" – zárta szavait a kormányfő.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ezt nagy összegben lefogadtam volna hogy a fővárosiak meg lesznek szivatva...igaz hogy operett törzs által is elismerten a kórházakban,idősotthonokban "tombol" a járvány...de azért rugjunk még egyet a pestiekbe...nagyon átgondolt döntés volt...ezután aki "sörözni " akar,az leszalad vidékre!!! meg strandra is... meg mindenhová...mindkét oldal csak a politikai csatározásokat vívja...az egész jelenlegi politikai elit megérett a szemétre!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@tudode: Én rendszeresen nézek másországbeli TV adókat!Még soha nem kaptam el olyan adást,ahol az ország
feje meséte el a szakemberek tevékenységét és azoknak a következő ajánlatait ill. intézkedéseit! Mi a különbség a
régi komcsi ill. nazi vezetők és a ME kinyilatkozásai között! Szakembereket a képbe,mert az ő feladatuk a cselekvés,
ill. annak az interpretálása!!
Jozefina
Az ország eddig is ketté volt szakítva őfelsége által. Ez már csak a hülyeség fokozása!!! Hétvégén a Budapestiek mennek vidékre vikkendezni oszt jónapot!!!??
tudode
@kokopelli: .
Gyenge képességű, de szereti a saját hangját hallani, ezen kívül a konfrontáció élteti. Csoda, hogy még mindig rongálhatja a bársonyfotelt!
.
A régi komcsi, ill. náci vezetőket is lepipálja a FELHATALMAZÁSI izéjével, nem is akárkit
.
Felhatalmazási törvény, a törvényhozástól eltérő állami szervnek törvényben adott jogalkotási felhatalmazás
Felhatalmazási törvény (1933), a Hitler kormányának törvényalkotási jogot adó törvény
Felhatalmazási törvény (2020), Magyarországon a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény
.
Önértékelési problémája is lehet őféleségének, mert 30 éve olvasgat, olvasgat, képtelen fejben felépíteni még egy ilyen rövid mondókát is, valószínű amiatt, mert azt sem tudja, hogy eszik, vagy isszák a járványt, de katonásdit játszhat!
.
Fura egy figura! De ez kell az ország egy részének, a többiek pedig kénytelenek megszívni!
.
kereső
Arra leszek kiváncsi, hogyan lehet betartani a tömegközlekedésben a 1,5 méteres távolságot- helyi -és helyközi autóbuszokon?
nusika
"" Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartják'' ...ez vidékre is vonatkozik ?? ...össze - vissza intézkednek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.