Magyarország az első csatát megnyerte a koronavírussal szemben, de a szakemberek szerint a vírus várhatóan októberben, novemberben második hullámban újra támad majd – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A vírus nem szabadult el, sikerült kialakítani a védekezés módszereit, "időt nyertünk", és sikerült felkészíteni az egészségügyet a védekezésre, így ha mostantól bármilyen okból hirtelen nagy hullámban támadna a járvány, akkor sem maradna ellátás nélkül senki – fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: az egészségügyben most egyszerre kell járványügyi készenlétet tartani és végezni a normális gyógyítási munkát.

A vírus nem ment el – folytatta –, csak "felkészültünk a vírus következő támadásának kivédésére", mert a szakemberek szerint "lesz második hullám" – egy nyári lassulás után – várhatóan október-november környékén.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a védekezés következő szakaszában is fenn kell tartani az időseket védő szabályokat, és külön előírások kellenek a legfertőzöttebb Budapestre és Pest megyére, az elhunytak 80 százaléka ugyanis innen származik. Így az ország központjában a kijárási korlátozások fennmaradnak, viszont a többi helyen új, könnyebb szabályokat, védelmi intézkedéseket vezetnek be.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy

ha Budapesten sikerül a halálozási arányt csökkenteni, nem fognak habozni, hogy a fővárosiaknak is újraindulhasson a normális élet.

A következő napok legfontosabb kifejezése a szigorú menetrend és a fokozatosság – mondta, megismételve: a kormány az osztrák tapasztalatokat is figyelve jár el, de a cseh lépéseknek is vannak hasznos következtetései Magyarországra nézve.

A különleges jogrendet a miniszterelnök úgy értékelte: annak éppen az az előnye, hogy – nem különleges jogokat ad, hanem – különleges gyorsaságra ad lehetőséget a kormánynak. Új döntéseket kéthetente érdemes hozni, ennyi idő alatt lehet felmérni a változtatások következményeit – jegyezte meg.

A különleges jogrend miatti külföldi támadásokról azt mondta: miután kiderült, a járványt nem sikerül lokalizálni a gócpontokban, biztos volt benne, hogy megjelennek a pénzügyi spekulánsok válságfinanszírozásra vonatkozó javaslatai, amelyeknek a haszonélvezői a pénzügyi befektetők.

Ha ezek között a befektetők között nem tűnt volna föl hazánk egyik legtehetségesebb fia, Soros György, na, azon aztán végképp nagyon meglepődtem volna

- fogalmazott.

A migráció esetében is megjelent egy "Soros-terv", az volt az első, majd a járványnál is jöttek a pénzügyi befektetők és Soros György "kettes számú terve", amely úgy kínál pénzt az európaiaknak, hogy a tőkét nem is kell visszafizetni, "elég, ha a kamatot", de azt "hetedíziglen"

- fejtette ki a kormányfő, aki arra is számított: a spekulánsok tervét ellenző Magyarország szavának gyengítéséért meg fogják támadni a magyarokat, úgy, hogy diktatórikus módszerek alkalmazásával vádolják meg az országot.

Így akarták kikapcsolni a magyarokat és a szintén a sarkukra álló lengyeleket is

- mondta.

Ám a magyar rendkívüli jogrend sorról sorra elolvasása után nem találtak benne semmit, ami szembemenne az EU-s civilizációs hagyományokkal – emelte ki, megjegyezve: normális esetben most óránként kellene fogadnia Magyarországnak az elnézést kérő leveleket, ám nem számít ezek nagy tömegére.

Azt is mondta,

a "Soros-féle hálózatnak" a liberálisok körében van a legerősebb hídfőállása, ők, akik "azon a köldökzsinóron lógnak, amelybe Soros György pumpálja az életnedveket", világkormányzást akarnak teremteni.

Hozzátette: a magyar ellenzék tagjai között is látott olyan parlamenti képviselőt, aki szégyellte magát, miközben támadta a kormányt, és ezt meg is érti.

A járvány miatti gazdasági helyzetről azt mondta, az összkép "nem lelkesítő", de mint a 2008-09-es gazdasági válság kezelésekor, most is a munkahelykérdés a legfontosabb szempont, mert ha van munka, van esély.

Annyi munkahelyet fognak létrehozni – amiért személyes garanciát vállal –, amennyit a vírus megszüntet

- ismételte meg.

A munkanélküli segély 3 hónapra szól, az ezt követő jövedelempótló támogatásból pedig valóban nem lehet megélni, de e mellett, illetve helyett kínálnak majd fizetett képzést, közmunkát, állami cégek is növelhetnek létszámot bizonyos munkákra, az életerős fiatalokat pedig szívesen látják a hadseregben is – fejtette ki.

Hozzátette, a válságkezelésben a gazdasági összefogás kulcskérdés, hogy az ország visszatérhessen a teljes foglalkoztatottság körüli állapotba.

Az interjúban szó volt a román elnök minapi nyilatkozatáról is – amelyben Klaus Iohannis az ellenzéki szociáldemokratákat "Erdély magyaroknak adásával" vádolta –, amelyről Orbán Viktor úgy fogalmazott:

az elnök személyében egy tiszteletreméltó embert ismert meg, aki kiáll az elvei mellett, így Magyarország tiszteli Romániát és elnökét.

Ezért is értetlenséggel figyeli a történteket, mert ilyen mondatokat "a legrosszabb antidemokratikus, zavaros időszakokban sem hallottunk Romániából".

Várok egy kicsit, hogy letisztuljon a helyzet, és megértsük, mi történt. (...) Ha persze rákényszerülünk, majd felvesszük a kesztyűt, de most nem javaslom, hogy az elénk dobott kesztyűért lehajoljunk

- mondta, jelezve:

nem tudni, provokációról, "balesetről" vagy egy hosszabb távú román nemzetstratégia első mozzanatairól van-e szó.

A miniszterelnök azt javasolta, várjunk, hogy ez kiderüljön, és Magyarország inkább törekedjen a jószomszédi kapcsolatra, adja meg a tiszteletet a románoknak, de ugyanezt elvárja a Romániában élő magyarok, a magyarországi magyarok és a magyar államiság iránt is.

Végül a közelgő anyák napjáról azt mondta:

azt kívánja mindenkinek, találja meg a módját, hogy "az édesanyja érezhesse, hogy van fia", a fiúk pedig, hogy van édesanyjuk.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Pálinkás Pál: Ez az alatt a közpénzek magánvagyonná konvertálása zavartalanul működik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Megszólalt az analfabéta virológus, féljetek kutyák!
Gyütt Mönt
Soros György nevét a felszínen kell tartani.
Pálinkás Pál
"A vírus nem ment el – folytatta –, csak "felkészültünk a vírus következő támadásának kivédésére", mert a szakemberek szerint "lesz második hullám" – egy nyári lassulás után – várhatóan október-november környékén."
ezzel már belengette a őszi programot...vélhrtően a rendeleti kormányzás bukásáig megmarad!!!
Nessy
@Horizont: Státusz keresztényektől ne várj keresztényi cselekedeteket!
Az fárasztó és pénzbe kerül!
Gauntlet
Kopogtat? Van pontos dátum arra is? Bevetjük az 1870. Évi francia-afrikai vadászdandárt? Ez így hogy? Névvel hogy ki mondta! Amúgy rémhír terjesztés!
Nessy
@Pálinkás Pál: Ez az alatt a közpénzek magánvagyonná konvertálása zavartalanul működik!
Béla333
A vírus, a kijárási korlátozásokkal, a gyülekezés tiltásával, a teljhatalmú vezetővel már sok ennek az országnak!
Jól ráb@@tunk, de magunknak köszönhetjük!
namihami
A vírus élt, él és élni fog! Dolgozó népünk meg hadd vesszen!
Remek, jön a következő menet. De akkor, azonkivül hogy a családnak benne áll a Balatonban (is) a pénze, még mi értelme van ennek a vidéken folyó jobbágyfelszabadításnak? Mert azt nem szeretném hinni, hogy hadd pusztuljon a nép, csak a család vagyona szaporodjon kellő ütemben. Ha pedig a toborczi, mészárosi Balaton környéki tulajdonok üresen állnak, akkor (persze állami támogatást mindig ad az asszony), de csak viszi a pénzt. Hogy venné az ki magát.
Ha csak a Balatont szabadítaná fel, attól nem a lóláb, de a ménes is kilátszódna. Ezért a vidék Magyarországra terjeszti ki a mételyt. Inkább dögöljön a nép, csak a kassza ne ürüljön.
És a kutya itt van elhantolva.
SystemError
Mi változott 2200 kórházi fertőzöttnél...Ez még csak nem is az első hegy vége gyerekek.Csak annyi, hogy egyre jobban fáj a buzinak a gazdaság hiánya és már nagyon pénzt kéne adni az embereknek,de hát nem megint a halált választja. Megint nem lesz drága az a járulákos 100-200 halott, csak tudjuk már le azt a hegyet!!!

Csak annyit mondok, hogy akinek van veszélyeztetett hozzátartozója ne küldje ki, ne gondolja, hogy az életét egy ilyen hazudozó buzra bízza, aki úgy lazit, hogy közben az idősekotthonok és a veszélyeztetett korosztály nincs kiemelten védve!!!
Orbán most éppen éppen úgy "lazit", hogy nem teszi, hozzá miért teszi... A fidesz nem tud a hegy méretével mit kezdeni, ezt lássuk be, de transzparens módon kezelhetné, elmagyarázhatná, mint minden országban teszik hogy "lazít, megszorit, lazit, megszorit" és ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy lefertőz, feldolgoz, lefertőz, feldolgoz-ot jelent. Ami meg ugyen halottak is jelenteni fog, csak erről így már nem beszélhetnek..Ezzel viszont tényleg nem tudnak mit tenni, amíg nincs vakcína, de azzal, hogy elhitetik minden ok idősek fognak "védtelenűl" fertőződni. Láthattuk, hogy nem cél őket érdemben védeni!!! Csak reklámokban és az evidenciák szintjén verbálisan, de 2 hó után sincs ott védelem, ahol kell. Mi az ha ez nem szándékos!!

Még nem értük el a szintet, ami után lazíthatnánk vagy nem így... Attól hogy van 36e ágy még mindig csak 1000-2000... Ugyanúgy haláltusa jön annak, aki érintett és ha van is minden ez nem egy kellemes dolog, de senki ne gondolja, hogy 36 ezer lélegeztető is.. Ha most mindenki felől erre a vonatra, akkor meglesz Orbán nagy terve a 36e döglödő emberrel, akiket már elsőre is szerettek volna látni, hogy hamar meglegyen a nyájimmunitás, vagyis mehessen a gazdaság. Ennek ára volt, sokan nem a vírusba haltak meg, hanem a hazaküldésekbe. Orbánnak csak számok vagytok. A Lazítás pedig az idősek védelme nélkül száz és száz járulékos halottat jelent megint Orbán gyilkos politikájában!
justhpeter
Ennél a primitív, összeszedetlen hablatynál még Kádár János is különb ünnepi beszédet mondott május elsején.
kokopelli
...a ME beszélt a COVI..19 öccsével a COVI..20-al? Emlékeztet a "fáraó életkorának vizsgálatára",ahol a fáraó az oro-
szoknak azt bevallotta!
lampa laz
@Horizont: Ez a görény nemcsak az alkotmányt, hanem a bibliát is átírta nálunk, mert az ő igéjét hirdetik a papok. Pénzért cserébe lefeküdtek neki, mint kurvák a kuncsafjukkal. Tisztelet az olyan egyházi emberek előtt mint Beer Miklós is.
kissé felnőttem
jósda vagy mi üzemelhet hogy kapásból riogatás ? kéll valakitől az embernek mindig félni hát fura ura van a világnak.
lampa laz
@Horizont: (10:16) nádfedeles kimondta, h a 2-sel kezdődő szem.számmal rendelkezőkről mit gondolnak. Szülés és fakanál...
lampa laz
Már kezdem azt hinni, h nálunk még a vírus is ennek hájasvalagú dögnek az irányítása alatt tevékenykedik. Hogy rohadjon meg, még mielőtt az egész országot kiírtja.
simmering73
Ekkora örömöt. A mi fényességes géniuszunk bejelentette, hogy a háborúnak vége, a csatát megnyertük. De mielőtt ujjonganánk azt is közölte bölcs vezérünk, hogy résen kell lennünk, mert október-november tájékán újra háború lesz. De mi nem félünk, mert azt a csatát is meg fogjuk nyerni, ha a mi atyuskánk vezérel minket.
lampa laz
@fideszes gyökér: Az ilyen diktátorokat úgy szokták eltüntetni, h nyoma sem maradjon, h ne szolgáltasson a híveiknek zarándokhelyül. Remélem ez a patkány is így fog járni.
Zsopiale
Na persze, a kárpáti kertitörpe főgéniusz, minden szittyák, türkök és kipcsakok szent főkagánja... a világpolitika főszereplője, szupersztárja; a vitathatatlan, mindenben is nagyhatalom császári felsége őméltósága immár akkreditált virológus, iinfektológus professzor is (természetesen a világ legjobbja), tovább jövőbe is látó guru is... ahogy a főstrómanja fogyatékos mérszaros lölö, naponta a csodás zsenialitásával keres 10 milliót, úgy akasztófavirág, putriszökevény náci hazaáruló rablógyilkos szarcsúti szarbángeci viktátor öméltósága megmondja ez is pontosan előre... nagyon köszönjük kedvesvezető fűrerelvtárs...
Cucika
Ez bejelentés csak azért van, hogy a veszélyhelyzetet vezérünk továbbra is fenn tudja tartani.
csetere
@Pálinkás Pál: Lehet, hogy belobban akkor is a járvány, de szerintem a rendeleti kormányzást akarja fenntartani a végtelenségig.
libellle
és mind ezt az üveggömben látta!!!
Pálinkás Pál
@csetere: pontosan...ez a lényege a dolognak...
yazo64
Amióta vírus van, nagyon sűrű a csend migráns vonalon...
Se egy tiltott határátlépés, se egy ürgelyuk mutogatás...
Egyébként pontosabb tájékoztatás kérnék, mikor jön a második menet? Év, hó, nap, óra, perc, másodperc...
Pálinkás Pál
@SystemError: Tökéletesen igazad van...de ha így gondolod...akkor áruld el nekem...mi értelme volt ennek az egész hisztinek..??? Mindig mondtam...a veszélyeztetetteket kellett volna izolálni...nem bedönteni a gazdaságot...az adatok alapján semmi nem változott,most mégis a büntetett fővároson kívül lazítunk...sőt,elrendelik a hülye maszkot a tömegközlekedésben,holott nem igazán ott terjed a járvány...arról nem beszélve hogy a maszk miatt rengeteg széndioxidot visszalélegez az ember,ami szintén nem egészséges...és még sorolhatnánk végtelenségig...
Pálinkás Pál
Persze hogy nem ment el,nem is fog...ahogy a szezonális influenza is végigsöpör évente a kontinensen több áldozatot szedve ,mint ez...és most ne jőjjön nekem senki hülye mortalitási százalékokkal...amíg számszakilag több ember hal meg a fluban...addig lobogtathatnak akármilyen statisztikát!!! mellesleg a korona -vírus évtizedek óta jelen van ...csak valamiért most hirtelen nagyon fontos lett...
kereső
A virus menterend szerint mindig meg fog érkezni, amikor az ország már úgy érzi, hogy véget lehetne vetni a "korlátlan felhatalmazásnak". De hát ez olyan "boldogságos", azt tenni amit akarok- törvényesitve lophatok tovább, az ellenzéket felszámoltam/megvettem, ujságirás nincs,az öreg/beteg/életre már alkalmatlanokat kiirtottam. Választásokat azért még tartunk- mondjuk tétje már nincs, mert engem az örökös miniszterelnököt nem fenyeget veszély, a "harmadik birodalomnak=EU meg be kell fogni a száját, mig be nem fejeződik az ország teljes gyarmatositása- kina/oroszok által,Addig csak had küldjék a lóvét. Amikorra ez befejeződik- a magyarok már nem is akarnak európaiak lenni.Mert utálni fogják a liberalizmust- a szabadságot!

Ha valaki úgy hiszi/értelmezi hogy orbán a virusról, a betegségről beszél az szamarabb a lónál.
kereső
Szó szerint igaz!! " A fideSS öl, butit, és nyomorba dönt".
SystemError
@Pálinkás Pál: Jó kérdés, bár ismeretlen dolgoknál jön a jogos pánik és nem árt először megállni és kicsit hátralépni és vizsgálódni Persze nálunk ez nem egy "tudományos alapú" megállás volt, szerintem csak azt a célt szolgálta, ez az idő, hogy ne derüljön ki milyen állapotok vannak és előadják a kamu mennyi minden lett itt. Igaz páran belehaltak a hazugságspiráljaikba...:( Most visszaengedik az embereket,de az időseket nem védve, ahogy írtad..
Nem sokszor szoktam mondani, hogy Putyin valamit jól tett, de pl ő azzal kezdett, hogy 65 év felett mindenki marad otthon...amit te is mondasz lényegében.. Amúgy én is egyetértek ezzel, hogy talán célirányosan azokat kéne védeni, akik a halálozási listák élén szerepelnek. Persze a többiek lassítása is ezt a célt szolgálja, de nem lenne egyszerűbb bemeneti oldalon védekezni egyből az idősotthonokban és kiszolgáltatottaknál ahonnan az összes halottak fele kerül ki és ezt a WHO is megmondta. Én letiltottam még egy hónapra a szüleimet a lelkesedéstől és mondtam nekik, hogy attól, hogy mindenki találkozgat még nem jelenti, hogy nem fog egy lélegeztetőn fetrengeni 10 nap múlva...mert lássuk be nincs nagykönyv most, ami alapján jól lehet cselekedni, mint egyén. ezeknek meg láthatóan számok vagyunk és fosnak az idősekre...Ez pedig így félelmetes, ha az ember saját vonatkozásaira gondol... Szerintem májust még várják meg az idősek, maszk, stb betartásával.

Mint írtam lenne értelme a "hegy" után
Pálinkás Pál
@SystemError: Nos valójában egy dologról beszélünk...csak talán én kicsit nyersebben fogalmazok...szerintem a legjobb megoldás a kórházak,idősotthonok hermetikus elzárása lett volna.../valódi karantén!/ és a 65 év felettiek "bezárása"...lévén hogy a fertőzöttek 90 %-a tünetmentesen átesik a dolgon.../egészségesek,fiatalok/...és legyünk őszinték...a maszk csak egy optikai tunning...hiszen jó ha minden 100.-dik emberen van olyan ami ér is valamit!!! de valamiért a politikusoknak szerte a világon hirtelen fontos lett,ez az egyébként többi fertőző járványhoz képest nagyságrendekkel kevesebb áldozatot szedő korona...hiszen eddig koronában meghalt 239,623 ember...egyébként az idei fertőző betegségek áldozatainak száma..4 349 734
www.worldometers.info/hu

Idei halálos közúti balesetek : 452 309
mégsem hallom sehol hogy szüntessük meg az autógyártást!!!
RonaGyuri
Tiszta sor - nem mintha ezen bárki is meglepődne - ez azt jelenti, hogy idén már szóba sem kerülhet, hogy legalább látszólag lazuljon a korlátlan hatalma! =))
legott
A vírus már el akart menni, de mivel orbán azt mondta, hogy nem ment el, ezért még itt van, és ennek nagyon nem örül: cdn.pixabay.com/photo/2013/07/13/11/25/germ-158107_960_720.png

www.youtube.com/watch?v=1YWDLjvfEs4

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.