Németh Athina azt is mondta, a háziorvostól nem kapott segítséget, és a kerületi onkológus se jött ki, ő szerzett oxigénpalackot és a betegmozgatáshoz szükséges emelőt. Szörnyű esetekről beszélt: volt, aki nyitott hassal érkezett haza, nem volt teljesen összevarrva. Volt, akire három számmal kisebb pelenkát adtak, és volt, akinek nem mutatták meg, hogyan tudja beadni magának a vérhígítót, egy másik betegnek pedig, akinek kivezették a végbelét a hasfalán keresztül, nem mutatták meg, hogyan kell cserélni a sztómazsákot. Említett, egy kézzel írt zárójelentés is, amelyben Németh Athina szerint az szerepelt, hogy a három hete májkómában lévő beteg, aki azóta nem volt magánál, „saját kérésére” távozik a kórházból. Hangsúlyozta: ezeket az embereket ott kellett volna tartani a kórházakban, a családok ilyen a feladatokat nem tudnak ellátni.

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: SystemError
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Tessék megmondtam, hogy a 2% mögött az lesz, hogy aláirattaták velük, hogy nincs jogviszonyuk kb, de még az öntudatlannal is..

"Említett, egy kézzel írt zárójelentés is, amelyben Németh Athina szerint az szerepelt, hogy a három hete májkómában lévő beteg, aki azóta nem volt magánál, „saját kérésére” távozik a kórházból."

Mocskos gyilkos banda, kezdjetek készülődni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Tessék megmondtam, hogy a 2% mögött az lesz, hogy aláirattaták velük, hogy nincs jogviszonyuk kb, de még az öntudatlannal is..

"Említett, egy kézzel írt zárójelentés is, amelyben Németh Athina szerint az szerepelt, hogy a három hete májkómában lévő beteg, aki azóta nem volt magánál, „saját kérésére” távozik a kórházból."

Mocskos gyilkos banda, kezdjetek készülődni!
SystemError
Tehát igenis több ezer embert küldtek akkor haza, úgy hogy ilyen odadogott papírokat írattak velük alá. Ez persze más statisztikákból is látszott, hogy "eltűntek az emberek" és hazugságokat mondtak

Csak Itt 10-ből 9 meghalt így több ezerből...mi lehet valójában. Ezeknek nem hogy végük, nem is tudom mi lesz azokkal, akik ebben részt vettek!
SystemError
@Pegero: Na mikor lesz az a pont, hogy elkezdesz hányni magadtól...? Szabó Timea hazudozás ez szerinted? Shikarit és többit meg sem kérdezem. Neked most nem azért írom, mert a véred akarom szívni, csak tudom valahol mélyen te voltál ember is és még talán lehetsz...de egy pont után nem választhatsz. Úgy érzem egy olyan határhoz ért ez a dolog, ami után, ha te ezt vállaltan tolod tovább, akkor én fogom most megígérni neked, hogy nem lesz haverkodás meg féljópofizás. Nem arról beszélek, hogy légy ellenzéki, csak arról, hogy légy ember.
kereső
Ezek beszélnek "emberi méltóságról"? Ahhoz hozzá tartozna a "halál méltósága" is. Gyilkosok.
Nessy
@SystemError: Embertelenségben nehéz embernek maradni, amikor az előbbi válik lassan természetessé! Aki meg mégis szót emelne a az embertelen bánásmód miatt, az meghazudtolják, és hazaárulónak bélyegzik! Aki nem szembesült saját maga ezzel a gonddal, az könnyen állítja az ellenkezőjét a valóságnak! O Tempora, O Mores!
SystemError
@Nessy: Ez így van, de nincs háború, nem mi öljük egymást az utcán. Nem a fogat fogért vérengzésből kell emberként most kiemelkedni, amibe valóban könnyű belemenni és végtelen történetet csinálni, ha az ember érintett. Én még bízom abban, hogy a pénz és rosszindulat zsákban nem ugyanaz van mint a halottak, megnyomorítás zsákban, ha emberekről beszélünk. Persze lehet igazad lesz és bizonyos emberek vakon, minden inger nélkül is képesek megnyomni az a "gombot" szó nélkül...:(

Tudom, hogy ennek a kis buzinak ez a munkája, de mégis tudom, hogy menthető... Persze nem politikailag, hanem emberileg..Mit gondolsz te erről milyen ember vagy @Pegero:? Kicsit magamtól is védem, mert ha most arra fog váltani, hogy ezt lenyomják, áthazudják, akkor darabokra fogom szedni itt az adatokat, most szólok!!!...:) Remek adatvizualizációkat készítek felhasználói viselkedési szokásokról Power Bi-ban ám. Szerencsére a profil adatokhoz viszonylag könnyen hozzá lehet férni a propin olyan eszközökkel, melyekkel adatbázis építhető automatizáltan. Ezek szabadon elérhető adatok. Persze az összefüggések az adatok mögött új dolgokra mutatnak rá mindig...:)
SystemError
@namihami: Nem csak diktatúra, de egyben harmadik világbéliek is lettünk. Mindeközben:
www.facebook.com/hadhazyakos/photos/a.488526337924881/2664801460297347/?type=3&theater

Kicsit már félek, hogy már rég rablópánik van a fideszesek között is.. Érted amikor már Bayer mondja, hogy nem kellett volna kirúgni a kórház igazgatót , Balog Zoltán meg azt válaszolja neki, "hogy jó neked, hogy te megteheted, hoyg van véleményed.." Hol jár Orbán...mi folyik itt most... A picsába Hágába rángatni ezeket a tetveket!!! Bele ne menjünk a POlt játékba, aki teszem hozzá most óvatosan védje ezt, mert ő is megy Hágába, ha láncreakció lenne ebből..
kereső
@Nessy: 14:40
Oly korban éltem én e földön,

mikor az ember úgy elaljasult,

hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,

s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,

befonták életét vad kényszerképzetek.



Oly korban éltem én e földön,

mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,

az áruló, a rabló volt a hős, –

s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,

már azt is gyűlölték, akár a pestisest.



Oly korban éltem én e földön,

mikor ki szót emelt, az bujhatott,

s rághatta szégyenében ökleit, –

az ország megvadult s egy rémes végzeten

vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.



Oly korban éltem én e földön,

mikor gyermeknek átok volt az anyja,

s az asszony boldog volt, ha elvetélt,

az élő írigylé a férges síri holtat,

míg habzott asztalán a sűrű méregoldat.



Oly korban éltem én e földön,

mikor a költő is csak hallgatott,

és várta, hogy talán megszólal ujra –

mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, –

a rettentő szavak tudósa, Ésaiás.

Radnóti Miklós - Töredék (Hungarian)

1944. május 19.
Józsipapa
EZÉRT ILLETVE EZEKÉRT KI, KIK A
FELELŐSEK ???!!!
MOST SZÓLALJATOK MEG - hollik pityu;
deutsch kábszeres tompika;kocsis buzi máté;
fürjes balázs;malacképű sára botond; és a többi
léhűtő !!!
Azt is mondjátok el, hogy a TATABÁNYÁN
TÖRTÉNTEKÉRT KI A FELELŐS ???!!!
cikicakk55
Az én fiam ápoló lett. Mindig kemény srácnak tartottam. Úgy dolgozik már 2. éve,hogy bár sok halott volt az osztályon ahol dogozik( tüdő és szív osztály) és eddig elég jól kezelte a halált. Én is ápolónő voltam,sőt itt is vannak,akik most is azok,vagy voltak azok. Mi is tudjuk,hogy a halált nem lehet megszokni. A fiamnak is voltak úgy mond kedvenc betegei,bár nem tett kivételt köztük. 2 hete azonban mikor azt a rengeteg súlyos,végstádiumos beteget tolták ki a begszállító autókhoz neki is sokk lett. Itthon majdnem sírva mondta el,hogy a szíve majd meg szakadt,mikor az emberek szinte csont és bőr kezeikkel kapaszkodtak bele,hogy " ne vigyenek el! Otthon nincs senkim aki tudna gondozni. Ha elvisznek én pár nap múlva már halott leszek" ilyen és ehhez hasonló síró,panaszkodó,elkeseredett embereket toltak ki a kórtermekből,miközben belül Ők is zokogtak. Volt olyan nővér aki rosszul is lett. Volt,hogy a hozzátartozóhoz kellett orvost hívni,mikor elmonták neki,hogy milyen feladatokat kell majd otthon elvégezni a betegen. Nagyon örülök,hogy ezt nem nekem kellett átélnem. 65 éves vagyok,de ilyen embertelen,ilyen aljas dolgot még nem éltem meg. Miközben az a görbe lapos,nem is lenne szükség ezt a sok élő halottat kitenni a szenvedésnek ami vár rájuk,na meg a családjaikra.
Nyírfa
Erre egyszerűen nincs mit mondani. Csak döbbent csend van.
Nyírfa
@Horizont: Forradalom kell. Ha ma történne meg, hogy a tűzoltók be akarnának menni értük a Parlamentbe, sok sikert kívánnék hozzá. De '56. nem ismétlődhet meg, mi nem gyilkosok vagyunk, mindegyiknek bíróság előtt kell felelni a tettéért. Nincs kivétel, és nincs mentség. Most, a járvány által mutatkozott meg az igazi mivoltuk. Az egész kormány, maga a fidesz erkölcsi söpredék.
Az a rengeteg szenvedés, amit okoztak és okoznak, kísértse őket éjjel és nappal, ne legyen nyugtuk. Nem érdemlik.
Nessy
@cikicakk55: Mélyen megtudom érteni a fiadat és Téged is. Egészségügy családban éltem, magam is félévszázadot töltöttem kórházban, önkéntes voltam Hospiceban. Megtanultam a halált tisztelni, ellenségemnek nem kívánni. A hospice megmutatta, hogy az emberi méltóság megőrzésével is lehet az út végén átlépni a "kapun"! Most kegyetlenül, ostobán ezt tagadták meg sok száz betegtől! És erre még Istennél sincs bocsánat, bármennyit adnak az egyházaknak!
Nyírfa
@cikicakk55: Azt hiszem, Békesi mondta a legutóbbi nyilatkozatában, hogy a fidesz Taigetoszt csinált az egészségügyben, ami kormányváltás után büntetőjogi következményekkel kell, hogy járjon.
De nekem most más asszociációm támadt, és ez a Holokauszt. Rendelkeznek élet és halál felett. Ők döntik el, ki élhet és ki nem. Még élve temetnek el embereket, nem a szó szoros értelmében, hanem halálra szánva. Ahogy a Holokausztot sem tudtam felfogni, úgy nem tudom ezt sem.
Nincsen szörnyetegebb az embernél, ha elveszíti ember jellegét.
Pálinkás Pál
szörnyű dolgok ezek...de diktatúrát csak erőszakkal dönthetsz meg...ez a trágya kormány elérte,hogy már bukásuk után nincs békés "visszavonulás"...hanem minimum az életfogyt...ezért mindent meg fognak tenni hogy a hatalmukat megtartsák...
Málna
Tehát a 9-ből 9 ápoltja meghalt két héten belül, kínok között. És most újabb klienseket toboroz.
Én nem venném igénybe a segítségét.
Málna
@Horizont: Én örülnék a legjobban, ha néha röhögnél egyet. De szerintem nem tudsz.
kereső
@Horizont: Irhattad volna azt is, hogy az általános iskola 3.-4. osztályában tanitják az ÉRTŐ!! szövegolvasást. És milyen igazat irtál volna.
Nyírfa
@Horizont: @kereső: Kamaszkoromban olvastam egy elbeszélést, amely egy antiszociális kisgyerekről szólt. Mindenkin bosszút állt, aki a saját véleménye szerint ártott neki, legyen az tanító, szomszéd, gyerek, felnőtt. Miután nem ostoba volt, hanem elmebeteg, mire megérte a tizenéves kort, addigra profi gyilkossá vált. Bárkit eltett láb alól, hideg fejjel , alaposan átgondolva a stratégiát, a módszert. Végül, véletlenül a család házát robbantotta fel a kiszemelt helyett.
Így járnak a szociopaták, akiknek alapjáraton nem a szövegértéssel van bajuk.
Málna
@Horizont: "Én is mondhatnék így ismeretlenül rólad hogy te milyen vagy." Hát mondtad is.:-)
"Te honnan a büdös francból tudnád, hogy ilyen milyen vagyok a való életben?" A kommentjeidből. Vagy a való életben nem ilyen vagy? Talán megjátszod itt magad?:-
"Azért az se semmi, hogy itt mindenki utál kivéve durbincsot meg shikarit :DDD" Szerintem Eriksson sem utál.:-)
SystemError
@Málna: 17:26 Látom most te is színt vallottál te is ebben a témában... Nem hánytok magatoktól? Van az a pénz? :)
Málna
@SystemError: Nem hányunk - egyikünk sem:-) - és van az a pénz. Te tudod a legjobban.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 17:26
Vicces kis gyerek vagy,de remélem egyszer kibasznak a kórházból rosszul összevart sebbel,
aztán a saját szarodba fetrengve,üvöltve a fájdalomtól élteted a viktátorod.
Ez így lenne igazságosan vicces az élettől.Megéredemelnéd.
SystemError
@Horizont: Remélem már tiszta, amit régebben írtam itt sokszor viselkedésmintákról és adott reakciókról, hogy nem életszerű, hogy valaki így reagál. főleg a nagy elvi, minőségi megmenéseivel...:) Hagyjuk @Málna:-t, mert egy szar, eladott embertelen patkány, ahogy a többi kollégája is az. Ez most az a téma, ami szépen katalizátorként fogja ezeket a patkányokat kihozni. Mást nem irthat le, őket is ellenőrzi egy dagadt patkány, aki egy másik patkány patkánya. @Málna:amolyan mindenki csicskájának az utolsó kis végrehajtó patkánya!
SystemError
@Málna: Takardj innen te patkány féreg a kurva anyádba! :)
Málna
@Horizont: A személyeskedést nem én kezdtem.
A híreken nagyon is sok nevetnivaló van, csak némi humorérzék kell hozzá.
Te kérdezted, hogy honnan tudhatnám, milyen vagy a való életben. Hát nyilván olyan, mint itt. Ha nem játszod meg magad.
Az élet nekem aztán tényleg nem egyenlő a propival. Nem is nekem fontos, hogy hányan kedvelnek, vagy hányan lájkolnak itt. Ugye?
Málna
@kulabombaafityiszre: Úgy látom, te már meg is kaptad az élettől, amit megérdemelsz.
Málna
@SystemError: Nyugodtan fröcsögj csak. Addig sem a családodat terrorizálod.
Nyírfa
@Horizont: Képzeld, egy ilyennel egy munkahelyen! :) Hasonlóhoz volt már "szerencsém", nagyon egyértelműen közölni kellett vele a határait.
SystemError
@Málna: Eladott lelkű szar senki vagy, egy sötétből megrendelésre anyját eladó patkány. Nevezd, ahogy akarod ezt a minősítést, de ez vagy TE!
SystemError
@Nyírfa: "Erre egyszerűen nincs mit mondani. Csak döbbent csend van."

Félre ne érts egyetértek, de ugyanakkor elég a csendből és döbbenetből...nem pénzről beszélünk többé, hanem halott "áldozatokról". Nincs tovább, vagyis, ha hagyjuk nem lesz tovább...ezt is meg kell érteni már. Ha ennek vége és semmi hatása nem lesz, akkor tényleg 20-30év diktatúra jön "letesztelve" Orbán fejében. Tudjuk, hoyg így működik, mert ez most teszt is egyben, hogy átmegy-e ez is... Innentől a bezárkózás, védekezés, támadás fog jönni a hatalom részéről, ezt a forgatókönyvet sokan tudjuk már szerintem..., de ez egyben lehetőség is lesz, ami mögött óriási társadalmi összefogás áll már szerintem a háttérben...

Ki kell mozdulni a komfortzónákból, mert többet nem lesz komfortzóna!

//Bocsi nem neked célzom, csak idegesen elmondom...:) Nagyon kivagyok az ilyen embertelen dolgoktól. A pénz az pénz, de ez nem az...:(
tudode
Ez az embertelenség SOKK!
.
------ Orbán: Magyarország egy igazi laboratórium
.
mandiner.hu/cikk/20131009_orban_magyarorszag_egy_igazi_laboratorium
.
Kísérletezzen a táncos nénikéjével!
Nyírfa
@SystemError: Értelek, és egyet is értek. Fentebb írtam, hogy forradalom kell. A csendet a vihart megelőző állapothoz tudom hasonlítani. Még süt a nap, de már borul el az ég. Olyan természetfelettien félelmetes, baljós a világ. Érzed, hogy készül kitörni egy megállíthatatlan erő, de még nyugalom van. Kísérteties. Nem hallani a madarakat, nem ugatnak a kutyák, figyel az egész természet. Figyel a társadalom. És készül.
SystemError
@Pegero: Ez nem derül ki soha, hogy jó ember vagy-e. Ahhoz kellenének vélemények is..
SystemError
@Pegero: és ez gátol abban, hogy legyenek érveid?:) Hallod, ami színészkedést elő tudtok adni itt.
Yoda69
A fideSS fasiszta modszereinek láttán meg hitler is megnyalna a szája szélét
SystemError
@Yoda69: Hitlert azonnal felvenné Kubatov, de kibasznák gyorsan, mert még az is következetesebb volt a hülyeségeiben...
Nem bírják ezek, ha vannak elvek. Mindig mondom, hogy egy valódi náciban több "tartás" van, mint ezekben, akik álmukból felkeltve is eladják az anyjukat is. Szerintem még spekulálnak is az anyukra, ha eladás van...
SystemError
@Pegero: Persze persze, ezt, mostantól nyugodtan engedd el..:)
cikicakk55
@Nessy: május 2 17:11
Többek közt rád is gondoltam,mikor arról írtam,hogy itt többen is vagyunk,akik vagy egészségügyben dolgoztunk,vagy még aktívak ma is.Én imádtam a munkámat,de nem szerettem volna ott akkor azoknak a nővéreknek,ápolóknak a helyében lenni. Hiába is mondták volna akár mindannyian azt,hogy " ezt nem csinálom!" Persze,megtehették volna,de azzal még nem mentették volna meg egyetlen beteg életét sem. Épp azért volt ott az a sok operatívtörzs tag,hogy az ilyen esetleges parancs megtagadásoknak elejét vegyék. Ki tolták volna Ők saját kezűleg a beteget,a nővér ,vagy ápoló mehetett volna utcát söpörni,vagy közmunkásnak,mert Magyarországon nem lenne kórház amelyik felvenné,ameddig ez a kormány uralkodik. Nehéz de szép munka az ápoló(női) munka,de nem erre tettünk esküt. A hipokrateszi eskű az emberi életek megmetésére lett foganasítva,az orvosok a nővérek és az ápolók is azért teszik le az esküt mikor lediplomáznak. Embertelen dolog tőlük olyat követelni,ami az esküjük megszegésére kényszeríti őket.
cikicakk55
@Nyírfa: május 2 17:18

teljesen igazad van.Ez már emberiség elleni bűntett,amit most csinálnak a betegekkel. Teljesen értelmetlen dolog miatt ítéltek biztos halálra 36.000 végstádiumos,haldokló embert. 36. 000 családnak döntötték be az életét, a megélhetésüket,azzal,hogy egy olyan terhet raktak rájuk,amit képtelenek kezelni és nem azért,mert nem akarják,hanem azért,mert nem tudják. Attól,hogy egy szakképzetlen ember ott ül és fogja a kezét a hozzátartozójának,attól annak még pokoli fájdalmakat kell elszenvednie,hisz a szeretet sokat segíthet,de a szaktudást nem helyettesítheti. Nem szoktam senkinek rosszat kívánni,de aki(akik) benne vannak ebben az embertelenségben,akik ezt kitalálták,azoknak kívánom,hogy a szüleik,vagy testvéreik vagy a saját életük ugyan ilyen fájdalmas véget érjen és Ők se kapjanak semmi segítséget.
Nyírfa
@cikicakk55: A hidegvérűségük letaglózó. A szemünk előtt zajlik a honfitársaink kivégzése. Meggyőződésem, hogy ebben a rendszerben nincsen ideológia. A hatalmon lévők egyetlen motivációja a totális uralom kiépítése és megtartása, az eszközök nem számítanak, az emberélet csak szlogen, csak pátoszos maszlag , mint a nemzet és haza és család.
Valójában katonai diktatúra épül, rendőrállam, nemzeti szocializmus.
Tegnap olvastam, hogy egy 18 hónapos kiskölök hetek óta kínlódik lázzal, köhögéssel, tüdőgyulladással. A gyermekorvos is, a szülők is többször kérték, hogy szűrjék le a gyermeket koronavírusra, és egyáltalán, hogy megfelelő kórházi kezelést kapjon. Nem. Otthonában is meg tud gyógyulni. Ez volt a válasz minden alakalommal. Végül az RTL szólaltatta meg a családot, mert nem hagyták annyiban.
Ilyenkor megrendül a bizalmam abban a Hippokratészi esküben is. Mert orvos beteget nem hagyhat magára. És, ha orbáni szabályoknak engedelmeskedik az esküje megtartása helyett, az az ember számomra nem ér többet Orbánnál.
Nessy
@cikicakk55: Tudod, most örülök a koromnak! Nekem Kásler "szórakoztató" beszólásánál szakadt el a hajókötél! Tényleg a politikusokat meg az esetenként elvakult híveket az ember igyekszik elfogadni olyannak, amilyenek. De ez már nekem is sok volt! Tudod, a hospice ellátásban, ahol a palliatív ellátás lényege a fájdalom csillapítás, ott nem egyszer fordult elő, amikor azt kérte a beteg, tessék ideülni és fogni a kezemet. Azt volt nehéz megszokni, mikor már nem volt "ezen a bolygón", és meghalt, vagy régen látott hozzátartozójának vélt.
Nessy
@Nyírfa: Mindenki, aki lediplomázik az orvosin, hivatalosan doktor lesz.
De nem mindenki lesz ORVOS!
A klasszikus: Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár!
vitriol
ebből a szörnyűségből hogy fog kimászni orbán és kásler
SystemError
@vitriol: Káslerrel szerintem még kicsit végeztetik a piszkos melót, aztán felmentik és majd minden fideszes szörnyülködni, fog, hogy erről nem is tudtak. Persze ez kevés lesz Orbán részéről a meneküléshez. Ő ugyanis korlátlan hatalmat és rendeleti kormányzást kért. Ilyenkor nem ugyanaz a jogrend, mint szokott lenni. Tehát Orbán nem fog tudni azzal kibújni, hogy elszabadult a gyilkos bohóca és ő pont Graz-ban kezeltette magát és semmiről nem tudott..
Nyírfa
@Nessy: Igen, a szórakoztatásnak minősített képviselői szemrehányás egyértelművé tette, hogy ennek az embernek nincsen sem felelősségérzete, sem belátása, sem józan esze.
Róla aztán elmondható, hogy nem lett ORVOS, ellenben orvosi kezelésre szorul. Elmeorvosira. Szépen libasorban vonulhatnak: Orbán, Kásler, Matolcsy.
SystemError
@Nyírfa: Hasonlít Matolcsyhoz. de még ő sem ilyen kegyetlen... Ez tényleg egy hidegvérű...
Nyírfa
@SystemError: Nem tudom, Matolcsyba mennyi szociális érzékenység szorult, tartok tőle, hogy vagy semmi, vagy vajmi kevés.
Egyébként a Grazba vonuló magyar kormánytagok közül kifelejtettem Kövér Lacát, szíves elnézését kérem ezért a figyelmetlenségért.
legott
Született gyilkosok
(a magyarok lehet, hogy felejtenek, de Isten nem felejt - a nagyon keresztény fidesz-kdnp-seknek)

Tudod, az ellenzék is egy sucks, de legalább szociálisan érzékeny, nem lop annyit, és tényleg megpróbálja az országot építeni érdemben.

Régen egy nokiás doboz volt, most meg konténer számra lopják a közpénzt.
Ha választanom kell a nokiás doboz, meg a konténerszámra elrabolt közpénz között, a nokiás dobozra szavaznék.

Szavazz a Nokiás dobozra!
cikicakk55
@Nyírfa: tegnap 18:56
Tudod az a legszomorúbb az egészben,hogy még azt is megtehetik,hogy ha valaki lemeri írni az igazságot,akkor súlyos pénzbüntetésre ítélik,vagy börtönbe is küldhetik. Arra hivatkoznak,hogy Rémhírtejesztés. Mi a rémhír abban,amit az embes saját maga lát,saját maga éli át és azt megosztja másokkal. Azt lehet rémhírterjesztésnek tartani,hogy ha én olvasok valamit az interneten és leírom,mert az lehet,hogy tényleg nem igaz és lehet,hogy valamilyen troll akár jobbról akár balról felrakta. Én általában az ilyen cikkeket ha éppen olyanom van,megosztom,de nem véleményezem,mert nem velem történt,nem ismerem az igazság tartalmát. Ám láttam saját szememmel,mikor a feleség panaszkodott,hogy a 42 éves férjének semmilyen alapbetegsége nem volt,még is azt írták róla és Ő ezt megreklamálta a facebookon. Erre a szerencsétlent rémhír terjesztésért kapták el. Miért van a facebook,ha nem azért,hogy az ember megossza az ismerőseivel,barátaival,vagy akár teljesen idegenekkel is a saját problémáit. Ez a kormány képtelen beismerni,hogy valamit elcsesztek,de nagyon és már 10 éve hibát hibára halmoznak,ami mára fel ér egy népírtással.
cikicakk55
@Nessy: tegnap 19:13
Ismerős a dolog sajnos.Én ápolónőként értem ezeket meg,hogy a demens betegek azt hitték,hogy a lányuk,vagy a tesvérük vagyok( melyik mit látott) és úgy beszélt hozzám és köszönt el tőlem,mint ha Ő menne el,akit meg Ő lát az itt marad a földön.Tudod én sem bánom,hogy 65 éves vagyok.Engem még irígyeltek az idős emberek 18 éves koro,ban( 1973),mert,hogy én már a békébe születtem,már nem láttam a háborút,a bombázásokat,most már az én jövőm biztosított. Ők meg ebből a szép világból talán csak 1-2 évet élhetnek át öregen és nehéz mozgással. Én nem irígylem sem a fiaimat,sem az unokáimat,sem a többi fiatalt. Nem is szeretnék most iskolás lenni,vagy fiatal anyuka. Sőt,ha én most lennék fiatal,nem is szülnék gyereket egyet sem. Mire? Hiába volt jó szakmám,akkor abból kényelmesen megéltünk,most az ápoló(nők) a fizetésükből egész biztos nem tudnak fenntartani egy családot úgy,hogy nincs semmi segítségük. Hiába keres a férj is, nem tudnak megélni,ha csak nem bankár a férj. Már pedig egy ápolónő ritkán fog ki bankár férjet. Öreg és ronda vén ember akkor sem kéne,ha aranyból lenne még a farka is.
Nessy
@cikicakk55: Mész gyufáért, tini!! :-))) Én 81. De most lennék fiatal ,az oklevelemmel a hónom alatt elhúznék, mint a vadliba! Nekem volt szerencsém háborúhoz, Rákosihoz etc. Azt hittem, mire megvénülök, lesz egy kis nyugalom. Hát, tévedni emberi dolog, mondta a sünmalac!
Éltempárja szerintem egy bárányfelhőn könyökölve élvezi, hogy ebből már kimaradt! :-((
Aki Én
@Horizont: Én már nevetni sem tudok ezen a végtelenül buta @Málnán: Ez inkább szomorú. De imádja, hogy kapja az ívet, elkergetni sem lehetne. Ezért is mondom, hogy ez egy beteg ember. Amit megért egy-egy hírből, az meg szánalmas. Ritka nagy seggnyaló, de annak éppen megfelel.
Nyírfa
@cikicakk55: 13.59

Igen, igen, igen, de: nem hallgathatunk örökké, nem hagyhatjuk cserben azokat, akik tőlünk várják a segítséget, és nem fordíthatunk hátat a saját lelkiismeretünknek, mert nekünk , akik itt és másutt kritikát gyakorolunk a kormányunk felett, ez az első az értékrendünkben. Azt a nyavalyás magyar átkot kell megtörni, ami mindig a vesztesek közé taszított minket, és taszít most is: a szolidaritás hiányát. Ahogy az első lépést megtesszük a jó értelmű összefogás felé, minden megváltozik. Mert az első lépés hívószó, amely egyre több embert bátorít a másodikra. Rendkívül felszabadító együtt lenni, menni, tenni a közjóért. Jó szívvel ajánlom mindenkinek! :)
cikicakk55
@Aki Én: A Fidesznek pont az ilyenek kellenek,mint " málna". Normális ember nem ért egyet a politikájukkal. Így is bajban lesznek 2022-ben már ha elhúzzák addig,mert az EU kivágja őket, megszűnik a fene nagy támogatás,az országban meg nincs annyi dolgozó és adózó polgár,hogy ennyi léhűtő milliárdokhoz szokott mocskot eltartson. Most egy csomó szavazót elveszítettek,mert a hülyeségük miatt a 36.000 kórházból kitett ember közt egész biztos van bőven Fideszre szavazó családtag. na meg a munkából kiesett majd 300.000 ember közt is. Hiába a sok határon túli szavazó,nem lesznek annyian,hogy nyerjenek,ha csak valami égbe kiáltó nagy törvénytelen törvényt ki nem találnak. Azt viszont már szerintem nem fogja tűrni a nép,hisz így is eléggé forrnak már az indulatok.
cikicakk55
@Nyírfa: május 7 14:44
Én is ugyan ezen a véleményen vagyok,mint te,de mond meg,hogy tudnánk mi ezt megoldani. A mi kiáltásunk nem hallatszik az égig. Hiába verjük nap mint nap a billentyűket. Sokan vagyunk,sok millióan egész biztos,csak,hogy nagyon szét vagyunk szórva,ez az egyik baj, a másik meg az,hogy bár a Magyarok legtöbbje undorodik már a Fidesztől,de még is csak valamelyik másik pártnak a szimpatizánsai. itt legelőszőr az embereket kéne kibékíteni és a pártok vezetőinek kellene a híveiket meggyőzni,hogy ugyan az az érdekünk,minden pártnak ugyan az az érdeke. Ameddig az ellenzéki pártok képtelenek az együtt működésre és erről meggyőzni az embereket is,addig itt nem lesz béke. Már pedig a meggyőzéshez pénz kell,mert a nép nem tud Pestre feljutni,így az ellenzéknek kellene a néphez közelíteni és valami közös időpontot összehozni és nem csak Budapesten,hanem az ország minden városában,helységében,ugyan abban az időpontban tüntetni. Amennyiben ez nem megy,akkor valami megoldást találni arra,hogy az a több millió ember akik vidéken élek és mennének,de se idő se pénz,azokat valahogy feljuttatni Pestre. Én biztos,hogy mennék ha lenne aki vinne és hozna.
Béla333
"Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között"

Ha a Fideszes embertelen maffia tagok a fejük tetejére állnak is, ezt akkor sem lehet nekik és pártjuknak megbocsájtani sohasem.
És elfelejteni se!!!
Nyírfa
@cikicakk55: Az biztos, hogy sok minden akarás és szervezés kérdése, de az alapproblémát abban látom , hogy az MSZMP utódpártját, illetve a belőle kiszakadt DK-t egyelőre elég sokan utasítják el. Hogy miért? A szavazók tájékozatlanságból is, de a leginkább a csalódottság miatt, a feltörekvő pártok pedig elvekre hivatkoznak, megbocsáthatatlan bűnökre stb. Úgy, hogy magukat kipróbálni még nem volt alkalmuk.
Szerintem kell néhány karizmatikus vezető Gyurcsány mellett, hogy ne képzelje magát az ellenzék vezérének, de, az érdemeit figyelmen kívül hagyni esztelenség. Bíztam a Momentumban, de egy kicsit meginogtam, igazából a lányoktól várnám a kiugró politikai szereplést, de ez késik, és a jövő zenéje, mi lesz belőlük. Csakhogy a jövőnek ma van az első napja, meg a tegnap volt, és a holnap lesz, de nem mutatja magát egy elszánt , forradalmi változtatásokra készülő mozgolódás. Ott a Jobbik, elég rendesen behúztak középre, Jakab meghatározó személyiség, rokonszenves is, de a pártja topog egy helyben. Maradunk mi, a szervezett és a szervezetlen civil társadalom, illetve az önkormányzatok. Mi számíthatunk az EU támogatására, az USA betelepíti a Szabad Európa Rádiót, ami óriási segítséget fog jelenteni. Igen, azt hiszem, az önkormányzatokon keresztül , és velük összefogva , keresve és elfogadva a szabad világgal való kapcsolatokat, talán hatást gyakorolhatunk a pártjaink attitűdjeire. Nélkülünk, civilek nélkül nem történik meg a várva várt fordulat. Hogy milyen lehetőségeink vannak? Elsősorban ne titkoljuk a véleményünket semmilyen körülmények között, ne féljünk kimondani, akár konfrontálódni az igazunk érdekében, semminek ne engedelmeskedjünk, amitől rosszul érezzük magunkat, ami szöges ellentétben áll a lelkiismeretünkkel.
Nyírfa
Átküldtem, tartva attól, hogy túl hosszú lesz, de azt még fontosnak érzem elmondani, hogy bármit teszünk - vagy nem teszünk, az mindig meggyőződésből és teljes odaadással történjen. Az is, ha részt veszünk egy ellenzéki megmozdulásban, az is, ha magunk indítunk , mi kezdeményezünk egy akciót, ami talán annyi, hogy számon kérjük a szakszervezeti vezetőt, vagy javaslatokkal élünk a munkahelyünkön, a lakó környezetünkben. Vagyis, felelős, tudatos polgárként viselkedünk.
SystemError
@Nyírfa:12:51 "Szerintem kell néhány karizmatikus vezető Gyurcsány mellett" Szerintem "felette" inkább. Sokszor hangoztattam, hogy a nagyszámok világában ő egy "nem szavazatmaximalizáló" egyén többé.. Bírom meg minden,de a becsapós Ferivel, hogy viszonylag sokáig felmenne a népszerűsége, mint miniszterelnök jelölt, de ott meg is állna egy ponton. HIszen egy jobboldali vagy csalódott fideszes soha nem szavazna rá. Szerintem még baloldalon is megosztó a politikai spektrum egészét tekintve.
Röviden akármennyire bírom, bármennyire méltatlan vagy nem, ő egy olyan üzletkötő, aki már személyében megosztja a "piacot"..

Amúgy van egy furcsa dolog, hogy ilyen széles körben(vidék, Budapest, jobb-bal) integráló politikus egy van. Szimpi nekem is, de én nem őt mondanám szívből, de tudom csak ő nyerhet. Ez pedig a Márki-Zay Péter szerintem. Akit ki szoktak hagyni a listákból(nem véletlen), mert ő ilyen szempontból a legtámogatottabb Volt fideszes, ez ügye eleve...:) A "személye" mögé szerintem be lehet rakni minden ellenzéki pártot. Amúgy nem értem, hogy az ellenzéki politológusok ezt nem látják vagy mindig ebben a "mi lenne a helyesben" vannak, de egyszerűen úgy csinál az ellenzék, mintha nem a legfontosabb kérdés lenne a jelölt személye. 1,5 év múlva választás! :) Mindig elmondjuk, hogy a program a fontos, stb. DE valaki valaha végigolvasta és a többi párt programot is? :) Nem azért kérdezem, mert bizonyára 1000-ből 2 igen..:) de a nagyátlag a képviseleti demokráciába hisz és nem is lát tovább, mint valaki, akire rábízhatja magát..

Kicsit az is van, ami szintén méltatlan Ferire nézve, hogy ha őt háttérbe rakjuk, azzal ezt az egész Orbán-Csurcsány agyfaszt is a háttérbe tesszük. Ennyit senki nem ér politikailag, hogy egy ország hallgassa mindenre fogva a Gyurcsányozást.
cikicakk55
@Nyírfa: értelek és teljesen igazad is van. Én a magam részéről mindig kiálltam a saját magam véleménye szerinti igazságnak. Tavaly aktivista voltam Márky - Zay Péter polgármesterré választásában és a képviselők is szerencsére már többségében függetlenek. Most a járvány alatt,mivel van még 2 hónapom a 65. születésnapomig segítek a környezetemben lévő idős embereknek,tartom az Önkormányzattal a kapcsolatot és bár hová hívnak én megyek. Mi függetlenek vagyunk,nálunk a legtöbb ember nem függ egyik párttól sem,bár a 35.000 fős városban még tavaly is volt több mint 9000 Fideszes Polgármesterre szavazó,de szerencsére ez kevés volt a győzelemhez. Most már jóval kevesebben vannak és ennek örülök,bár elég drága árat fizet az ország népe azért,hogy a sok Fideszes agymosott végre felnézzen és lásson is. Bízom benne,hogy győzni fog a nép igazságérzete. Minden pártból azokat kell kivenni,akik tényleg a népért akarnak dolgozni. Máry-Zay, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Hadházy Ákos, Szél Bernadett, és sorolhatnám még.Szerencsére vannak szép számmal,csak lehetőségük van túl kevés,főleg most a járvány miatt.
Nyírfa
@SystemError: Igen. :) Ahogy leírtad a nevét, fel is merült bennem, hogy miért nem evidencia az ő jelölése, amikor pedig teszi , ha minden igaz, még jól is, a dolgát, alkalmasnak is tűnik nagyobb horderejű feladatok ellátására, és sokakat ölel fel a Mindenki Magyarországa Mozgalom, ráadásul az alapító tagok között van Hadházy, aki , számomra kikezdhetetlen erkölcsű ember.
És mégis ott van egy picike rossz érzés, amit csak egyetlen nyilatkozata támaszt alá, a gyerekek testi fenyítésének az elfogadhatóságával kapcsolatban. Szóval, ott van a tudatom mélyén, hogy van a Márki-Zay, de várakozó állásponton vagyok. Mint ahogy Fekete-Győr Andrással is.
Gyurcsány - mosolyognom kell - nagy stratéga, előtérbe tolta az asszonyt, aki, kétségkívül alkalmas akár az ország vezetésére is, de, nem biztos, hogy nyerő lépés lenne őt választani közös jelöltként - hiszen, Gyurcsány. :)
Ferencet, sajnos, nem csak Orbán intézte el, az ő bukásában egyformán szerepet játszott a válság, a szocialista párt és saját maga. Ettől még a DK-vezér arathat egy nagy győzelmet - valószínűleg fog is - azzal., hogy , míg ő a színen marad, végig nézi Orbán nemzetközi és hazai vesszőfutását, sőt...
Zsopiale
Ha valaki tömeghalált jelent be a médiában, az súlyos vád, kell legyen felelős. Az illetékes ügyészség illetve esetleg rendőrség feladata, hogy azonnal a felelőst keresni kezdi.. a nyomozást először irodai kutató munkával, majd helyszínekre kiszállással, tanúk illetve gyanúsítottak idézésével, felkeresésével. Aki ilyet bejelent, számíthat arra, hogy meg fogják keresni így vagy úgy, és ha bármi apró jele van, hogy valótlant állított számíthat rá hogy ő lesz előállítva és lecsukva vizsgálati fogságban. Ugyanis jelen esetben, abszolút vélelmezhető a felelős (több is), ilyen bejelentést, tehát betonbiztos bizonyíték birtokában lehet ép ésszel megtenni, mert nagyon csúnyán üthet vissza, főleg ha közhivatalban levő személyt vádolunk, és most ugyebár ez történik. Ha van kétségtelen és hiteles bizonyíték az jó, mert akkor egy tiszta ügy lesz, de ha nincs, akkor bizony rágalom, becsületsértés, hamis vád stb és hivatali visszaéléses gondatlan tömeggyilkosság ugyebár a bűntett, ami alsó hangon 15 év letöltendő... Ilyennel mégha gyanús is, nem jó szórakozni, főleg egy beteges diktatúrában, ráadásul a zsarnoki hatalom előnyére fellazított jogrendben... Simán hozhatnak most egy rendeletet, hogy állami vezető közjogi méltóság súlyos köztörvényes bűncselekménnyel nyilvános rágalmazása esetén a halálos ítélet szükséges. MERT MOST BIZONY MÉG EZT IS MEGTEHETIK!
Nyírfa
@cikicakk55: Gratulálok! Jónak mondom , már be is fogtam a szám! :)
Látod, éppen most került szóba a polgármesteretek, mint lehetséges miniszterelnök. SysytemError vetette fel, nagyjából egyet is értek vele, bár vannak még fenntartásaim. Te viszont közelről látod a tevékenységét, hogy milyen ember, így sokkal autentikusabb véleményt tudsz alkotni mint én, innen a távolból.
SystemError
@Nyírfa: Én amúgy kurvára bírom a Ferit, mint embert. Ha valakivel el kéne menni bulizni politikusok közül tuti az egyik ő lenne...:) Nem is a lefeszülten billegő Viktorral. Kevés politikus van aki lentről jött és valóban tudja mi az a szocreál és azt is, hogy cégvezetőként milyen cápákkal diplomáciai beszélgetést folytatni kulturáltan, de elé lépve..:) Ebbe azért Viktor legutoljára be is örült és végleg bezárkózott...:) Ezt azért el kell mondani a képességeiről, igen! :)

Ismerjük a fidesz médiát, hogy a feleségével kapcsolatban mi lesz...és szerintem ugyanaz lesz a szavazatmaximalizálhatóság problematika is..
Egy abszolút intelligens, normális, jól szituált nő, de nekem ez hártya vékony hangon sértődötten beszélés kicsit irritáló...:) Mármint nem vagyok biztos benne, hogy bárkiből lehet ilyen értelemben "jó kiállású" politikus. Ehhez azért sok minden kell, hogy az emberből jó "féreg legyen", mert egy kicsit ez kell hozzá. Főleg most:(

A Karácsony vonal számomra is a leginkább szimpatikus. Főleg az utóbbi időben bizonyította számomra, hogy nem egy kandalló mellett üldögélő nagyi kedvence, aki beszopta azzal, hogy nyert...:) Jó egy kicsit az, de felbaszta magát végre és megjött, ami hiányzott. Az én közegemben, számomra ő egy nagyon jó mentalitás lenne a jövőre, de tudom, hogy Budapest és vidéki nagyvárosok és falvak egy más világ. Más problémák vannak és más valóság. Szerintem ő ezen a nyelven soha nem fog érteni, de pont ezért volt tökéletes Budapest főpolgármesterének. Én abszolút elfogadtam őt és már látom "képvisel is", hiába szopta be, hogy ő nyert.. Máris többet tett a szememben, mint aki "akart" nyerni..:)

folyt..
SystemError
@Nyírfa: Visszatérve a vidék másságába, én se támogatom semmilyen szinten a gyerekek bántalmazását. Volt olyan viszont, hogy adnom kellett egy tockost(nem pofon), amikor a fiam tizedjére szurkált a lányom szeme felé.. Nálam ez a határ, de amikor több gyerek van és egymásra okoznak veszélyt és nem fogad szót, akkor pl már nem lehet a lányod szeme épségét erre bízni. Nem gondolom, hogy az a szíjat széthasítós típus. Az mindenképpen szerencsétlen már, ha az ember ezt kiemeli, mint nevelés módszertant ebben teljesen egyetértek.

Sajnos a mostani miniszterelnököt is verték keményen és, ahogy elnézem a fia se 100%-as. Pont olyan feje van, mint akinek az apaképpel vannak súlyos bajok... :)

Budapest-vidék viszonylatában nem is nagyon jöhet szóba más, mint Márki-Zay a statisztikákat nézve.. Le kell lombozzalak sajnos, hogy vidéken még akár a kurva nagy tasli is belefér és attól, hogy nem ő a jelölt még ez akár előny is :(

A mostani vezetés és holdudvarának elveit nézve ő még mindig egy fehér galamb.
24.hu/kozelet/2020/03/12/legnepszerubb-magyar-politikusok/
Nyírfa
@SystemError: Annyira érdekes, ahogy felrajzolunk egy-.egy képet a számunkra kellemes vagy kívánatos politikusokról, jelöltekről. A Feri egy igazi európai elme, nagyon okos, a könnyedsége nem megjátszott, a spontaneitása legalább olyan szimpatikus mint amilyen veszélyes rá nézve. :) Olykor igazán befoghatná a száját! :) Látnivalóak a hibái is, amiket az ellen jól fel is nagyít, pedig szeretnének ők olyan értékesek lenni mint A Gyurcsány. :) Én drukkolok neki - talán benne is van a kalapban, hogy megtörténik - azért, hogy ő lehessen az a politikus, aki megszerzi az Orbánt lebuktató , minden kétséget kizáróan döntő erejű bizonyítékokat. Ha Putyin veszít az erejéből, ki is játszhatja Európa felé azokat a kártyalapokat, amelyek egyik figurája Orbán Viktor. Innen kezdve nem csak a Néppárt nem tartana igényt a fidesz tagságára. Persze, ez nem csak a DK revansvétele lenne, hanem alaposan megbolygatná , mindenekelőtt Közép-Európa erőviszonyait, amelyek azonban tágabb viszonylatokban is kihatással lennének .
Márki-Zay Pétert keményebb embernek érzem, olyan valakinek, aki radikálisabb megoldásokat is választ, ha úgy ítéli meg , hogy a felmerülő nehézségek ezt megkívánják. Nyilván a megoldás minőségétől függ, hogy azzal ki tudnék-e békülni.
Valóban, nagyon más a vidék és a nagyvárosok, főleg a főváros pulzálása, más a lakosság összetétele, Minél kisebb egy helység, annál inkább élnek egymás szeme előtt az emberek, viszont sokkal kevesebb a lehetőségük a széles körű tájékozódásra. Mindennek van előnye, hátránya, de azt el tudom képzelni, hogy Márki-Zay tökösebbnek számít a fővároson kívül , míg Gergely egy igazi humanista, aki inkább illik az irodalmi szalonokba mint a politika küzdőtérre.
De, éppen ezért választottuk meg őt, mert a jövőt a humanizmus jegyében kívánjuk megteremteni.
cikicakk55
@Nessy: május 7 14:23
Akkor te legalább tudod,mert átélted az igazságot. Én már annyi féle képen hallottam a Rákosi korszakról,hogy fogalmam sincs mi az igazság. Nagy Imre hol Hős,hol terrorista volt. Erről is tanultunk mi is az iskolában,de egész más volt a fiatalabb fiam történelem könyvében( Ő 1977-ben született) egész más volt a fiatalabb fiam történelem könyvében( Ő 1996-ban született) és egész más van az Unokám történelem könyvében( Ő 2007-ben született) Sajnos az én történelem könyvem már nincs meg,de a két fiamé és az unokámé meg van. Tiszta Lúdas Matyi mikor összehasonlítom az ott leírtakat és itt nem csak Nagy Imrére gondolok és nem csak Rákosira és Szálasira. Úgy Am Brok az egész hol hős szovjet hadseregre,hol Gyilkos Oroszokra, aztán megint a Hősök lettek az Oroszok. Az egész történelem könyv úgy hülyeség ahogy van.Tanúlják meg a gyerekek a középkorig a történelmet,aztán hagyják is abba,mert onnantól úgy is úgy változik a történelem,hogy éppen ki a világ 2 leghatalmasabb országának( vagy államának) uralkodója.
Borsodi
@SystemError: Nincs felelős? Majd rákenik valakire aki nem fideszes.azért nem kár úgyse.
cikicakk55
@Nyírfa: május 10 14:10
Márky - Zay Péter kijelentését a gyermekek testi fenyítéséről annyira kiforgatták,mint annó Gyurcsány kijelentését,mikor azt mondta, " hogy ha nem tetszik el lehet innen menni" Hányszor is emlegeti ezt fel a Fidesz,ha az a téma,hogy a Fiatalok külföldre mennek dolgozni? Már pedig ha egyben hallgatnák meg az akkori beszédét,akkor kiderülne,hogy azt a Multiknak mondta,akiknek nem akaródzott Magyarországon adót fizetni. Nekik szólt,hogy el is lehet innen menni,nem a fiataloknak. Ugyan így félre magyarázzák MZP kijelentését. Pont egy 7 gyermekes kifejezetten erősen vallásos ember mondana ilyet? Nem,nem a verésről beszélt és nem annak az elfogadásáról. Azt mondta,hogy régen az 50-60-as években divat volt a körmös az iskolákban,vagy a gyermeket fejbe vágta a tanár a füzettel vagy a könyvvel és még is emberré váltunk. Ugyan így ha otthon fenéken billent anyu vagy apu,abból sem lesz egy életre szóló törés a gyermek életében. Ő tényleg nagyszerű ember,remek politikus, csodálatosan jó Polgármester,jó ember. Kerékpárral jár dolgozni,nincs autója,csak egy házuk van. Bár ki leszólíthatja az utcán,bár kivel kezet fog( most nem a vírus miatt). Egy kollégium ebédlőjében ebédel és saját pénzén veszi meg a heti kijelölt menüt. Nincs Polgármesteri ebéd. Ugyan azt eszi mint a gyerekek. Azért nem örülnénk,ha elvinnék Őt innen.
Nyírfa
@cikicakk55: Ezért jó beszélgetni. Ha nem mondod el, hogyan él a polgármesteretek, mik a valódi nyilatkozatai, eszembe sem jutna rákeresni, és a hallottak, olvasottak alapján hoznám meg a döntéseimet , mint ahogy a véleményemet is így alkottam meg.
Köszönöm a kiigazítást, annál is inkább, mert ez jókor jött figyelmeztetés, milyen könnyen esünk a felületesség és mások csapdájába.
Nessy
@cikicakk55: Anno, mikor 1957-ben érettségiztünk, az I. Világháborúval be is fejeződtek a tételek. Én, a háború után az ált. alsó tagozatban olyan intézetben jártam, amiért aztán sokáig pária voltam, sok sorstársammal együtt. Bár káder sohasem lettem azért a 60-s években munka mellett volt lehetőségem, ha az orvosi egyetemre nem is, de közgázra már munka mellett felvettek. Néha azért van deja vu érzésem, mert az 50-s évek elején zajlottak az államosítások a földek tsz-be vitele, mindenhova párt katonák kinevezése, akár mennyire nem értett semmihez, az egyszemélyi kézi vezérlés, a manipulált választás, amin kötelező volt részt venni, a néprádió, mint hírforrás, minden Híradó a moziban Rákosról, a Béke, ill. Terv kölcsönökről, a pártról, a szocialista munka hőseiről, a gaz imperialistákról, a nyugat haldoklásáról szóltak. Sok minden ma is már van, vagy kezd kialakulni, csak másképp nevezik!
Erre szoktam mondani, hogy edzett harci paci vagyok. Azért az élmény volt, amikor a 80-s években a közel 100 éves 150 ágyas kórházból, két modern, jól felszerelt épülettel 690 ágyas kórház lett, amiben nekem is komoly feladatok jutottak! De ez ma már a gyerekeknek történelem! Vigyázni is kell, mert csak megkeverik őket az átélt múlt valós történetei. Göncz Árpád mondta: ahány ember, annyi történelem!
Eggyel nem tudtam megbékélni, 1956 "átalakításával".
cikicakk55
@Nyírfa: Köszönöm,ha így érzed. Tudod én itt élek Hódmezővásárhelyen és saját szememmel tapasztalom,hogy bár mint minden város,úgy Hódmezővásárhely pénzügyeit is rendesen megnyirbálta a kormány,de itt hála MZP munkájának nem állt meg az élet. Itt is sokan elvesztették a munkájukat és itt a Polgármesteri hivatal kigazdálkodja az alapból is most már szűk keretből,hogy a munkájukat elvesztett dolgozók bérének 20%-át kifizeti a város és aki elvállalja,hogy nem a képzettségének megfelelő munkát,de szeretne dolgozni,annak adnak rá lehetőséget,hogy legalább az a havi 100.000 meglegyen nekik. Itt van a városban egy újság (onlíne és papírból is) a Promenád.hu. Nem nehéz kitalálnunk ki pénzeli( Lázár János) .Nos Ők mindent elkövetnek,hogy a város lakói szembe forduljanak a Polgármesterrel. Szerencsére itt azért bár sok az idős ember,tudnak következtetni az emberek és észre veszik,hogy nem a Polgármester a hibás,hanem az Állam,amelyiknek a dolga és kötelessége lenne a város lakóiról,mint Magyar Állampolgárokról gondoskodni.Amennyiben ezt az Önkormányzatra bízza,akkor viszont adjon rá pénzt a városoknak,ne vegye el még azt a keveset is amit eddig kaptak. Erre egyetlen vírus sem jogosítja fel a kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.