A MSZP szerint a parlament történelemhamisító nyilatkozatot fogadott el a rendszerváltásról.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Zsopiale: Agymosás...:)
Tapasztalat, kedvesem. Én olyan apa mellett nevelkedtem, aki kommunistaként egyetlenegyet tisztelt, de azt magas fokon: az életet. Mindenkiét. Ezzel a soha meg nem tagadott hitvallással érdemelte ki azt a megbecsülést, amely , sokszor erősebb visszajelzéseket küldött az ellenfelei részéről mint azoktól, akikkel elvileg egy oldalon állt.
Ha valamit már kora gyermekkoromban megtanultam, az az egyoldalúság csapdájának a lehetséges elkerülése. Azért használom a lehetséges kifejezést, mert az érzelmek elragadhatják az embert, azonban, ez az állapot, ha csak ideiglenesen is. de a tudat beszűkülésével jár, s elhibázott döntésekre sarkall. Biztosan megvannak a személyes indokaid , hogy ennyire indulatos legyél, de, az indulat, mint tudjuk - nem mai keletű bölcsesség - rossz tanácsadó.

Az eszmék megvalósulásának folyamatai az emberiség fejlődési útjának a lenyomatai. A harmincas éveimben arra a következtetésre jutottam, hogy mindaz, amit a szocialista rendszer tűzött ki célként maga elé, azokban a fejlett demokráciákban fog megvalósulni, amelyek, élvonalbeli szerepüket a társadalmaik egyéni és kollektív tudatának köszönhetik. A világunk minden problémájának a megoldókulcsa az intellektuális gyarapodásban rejlik. Nem tű a szénakazalban. :)
Nyírfa
@1magyar: Az írásod kádári vonatkozásával abszolút egyet értek, de a kapitalizmus , részben a világháborúkat előidéző gazdasági válságok , részben pedig a szocialista rendszernek köszönhetően, olyan kényszerű fejlődésen ment keresztül, amely mára bőven túlhaladta az osztálynyomorító minőségét. Az egyik gyermekem 8 éve él Angliában, ma, a járvány alatt teljes fizetéssel van otthon, és az állam a következő hónapokban is állja a bérek 80 %-át.
1magyar
@Nyírfa: Nekem hiába hozol jó példát is, mert ott is vannak nyomornegyedek, munkanélküliek, kiszolgáltatottak akiknek ha nincs pénze elmehetnek koldulni. Bárhol a világon ahol kapitalizmus van vannak nagyon gazdagok és nagyon szegények nincs olyan mint a szocializmusban volt, hogy nem kellett senkinek koldulni mert az állam mindenkit felszínen tartott. Igaz milliárdosok sem voltak.
Nyírfa
@1magyar: Igen, az állam mindenkit a felszínen tartott, sajnos, a bújtatott munkanélküliséget aztán már nem tudta finanszírozni.
Amikor politikai gazdaságtant tanultam, értettem meg, hogy a gazdálkodásunk miatt politikai halálra vagyunk ítélve.
Tudtam, hogy ez be fog következni, féltem, és szomorú voltam,mert nyilvánvaló volt, hogy értékek , vívmányok fognak az enyészetté válni. Kádár nem véletlenül akart egy mélyreható reformot végrehajtatni az utolsó éveiben, de, ebből már nem lett semmi. Orbán-félék bújtak elő a párt és a KISZ biztonságos bugyrából, hogy a szabadság jelszavával zsebrevágják a közvagyont. Amikor vörös szőnyegen vonultak be a hazatérő bárók, grófok , emigrált '56-os "hősök", sírni tudtam volna, hogy mi lesz a hazámból. Ez lett.
A kapitalizmus meg óriási átalakuláson megy keresztül. Csak figyelj! :)
Zsopiale
@Nyírfa: Igen sajnos agymosás, méghozzá ahogy látom, reménytelen már. (agymosást nem csak egy hatalom adhat, hanem egy személy is, vagy akár saját maga is az ember önmagának... ld vallások) Először is egy ember személyiségéből akarod levezetni elfuserált történelmi világmozgalmak illetve diktatúrák lényegét, de legalábbis főbb jellemzőjét. Csúnya tévút. A leggonoszabb, legtévesebb, leghazugabb rendszer, többé-kevésbé, legalábbis látszólag híve is lehet jó ember... A Schindler sztorit ismered. Ő egy hű náci gyáros volt ugyebár. (és ilyen példa sok van) Semmit nem lehet felmérni a nácizmus szubjektív aspektusairól rajta keresztül. Mint ahogy a sok álkeresztény horogkeresztény képmutató álszent barom sem mutat meg semmit a kereszténységről, csak a rossz oldalát, hogy lehet egy eszmét hazudozva, arrogáns és átlátszó önigazolásra használni, ámítani másokat, nem ritkán saját magát is. A gyakorlati kereszténységről mint ideológiáról általában így semmit nem tudunk meg, csak annyit hogy egy aljas hazug mocskos szemétség (holott nem mindig az!). A kommunizmus és a szocializmus összemosása volt a kedvenc trükk. Ugyebár szocialista országok MSZMP stb... EZ MIND HAZUGSÁG TOKKAL VONÓVAL! A szocializmus semmi mást nem jelent, mint szociális beállítottságú, ha tetszik, -érzékeny társadalmat; soha nem volt az bolsevista világ; és volt pofájuk még a demokráciát is hazudni. Az meg már ugyebár szoc,dem. A legfejlettebb társadalmak éppen abban élnek ma, pl Dánia, Svédország, Írország, Észtország, Uruguay, talán még Új-Zéland és Kanada is ide sorolható, bár a brit királyi terhet még nem tudták teljesen letenni. Hol volt bármely magát szocialistának hazudozó moslék ezektől? Ami nagyon fáj minden diktatúrának, szarbánnak is, hogy az élhető demokrácia, azaz szoc.dem. csak liberális tud lenni. Nem létezik az illiberális demokrácia, mert az a diktatúra, a fasizmus és bolsevizmus, ill nácizmus; ezek mind "kellemesen" illiberálisok. Az un. eszmék nem valósultak meg soha és nem is próbálták...
Nyírfa
@Zsopiale: Te aztán jól lerohanod az embert, hallod! Mint egy T-24-es. :)
No, azt javaslom - ha akarod, elfogadod, ha nem, nem -, hogy olvasd el még egyszer, amit írtam, akár kétszer is, hátha meglátod azt, amit mondani szándékoztam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.