Göncz Árpád elnökként mutatta meg a köztársaság jobbik, derűs arcát – írta Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke szombaton közzétett Facebook-posztjában.

Karácsony: most csak egy "elnökféle" van Magyarország élén
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

"Elnökféle" ugyan van ma is, de a köztársaság kilenc évvel ezelőtt váratlanul eltűnt a hazánk nevéből. A következő években pedig fokozatosan kezdett eltűnni a hétköznapjainkból is. Ha valaki tudni akarja, hogyan tűnik el a köztársaság minden értéke az életünkből, milyen az, amikor egy közjogi méltóságot méltatlanná tesz a "szuttyos gyűlölete", akkor nézze ennek a 30 éve megalakult Országgyűlésnek mai fura urát, aki kirekeszti a nemzetből a vele egyet nem értő ellenzéket

- fogalmazott az ellenzéki politikus.

Járvány idején, nemcsak Budapesten, de szerte az országban megmutatkozik a közösség ereje. Ezt kell megőrizni, mert szükség lesz rá, hogy legyűrjük a járvány utáni gazdasági, szociális válságot. Fenntarthatóbb és emberségesebb politikára, zöld és szociális fordulatra van szükség. Göncz Árpád szavai szerint azoknak kell szolgálóivá válnunk, akiknek szolgálója nincsen.

Példát kell mutatni emberségből, szolidaritásból, együttműködésből és méltányosságból

- áll Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

Harminc éve, 1990. május 2-án ült össze a rendszerváltás utáni első, szabadon választott Országgyűlés és választotta meg Göncz Árpádot házelnöknek és egyúttal ideiglenes államfőnek.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...mindenki Árpi bácsija !!! Soha nem lesz még egy ilyen EMBER !!
Nekünk marad a csornai Charles Bronson, a " horgász a pácban " !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsopiale
Féle? Az lehet, de hogy nem elnök, az biztos... inkább szarházi hazaáruló náci patkányféle...
Gyütt Mönt
Emlékszem, Göncz Árpád a közvélemény kutatások szerint rajt-cél győzelmet aratott. A túlsó végén még Torgyán dr. állt.
legott
Sosem bírtam, Demszkyt, de a helyedben megfogadnám, Demszky tanácsait.
Ezek egész jó tanácsok.
De ha nem bírod a terhelést, mondj le.

A napokban láttam, Kerpel-Fronius Gábort az ATV-ben nyilatkozni. Hülye volt, mint a segg. Semmire nem tudott konkrétan válaszolni, csak ült ott a divatos több százezres divatos ruháiban és nézet ki a fejéből, a kurva nagy fejével...

A magyar, genetikailag alkalmatlan jó politikusnak!
Büdös paraszt mindegyik, hatalmon, ellenzékben - tök mindegy!

Már egyik sem érdekel.
Ha polgárháború lesz, abba beszállok, de nem másokért, csak is magamért!

Göncz árpád, és Horn Gyula tette a legtöbbet ezért az országért. Jót akartak Magyarországnak (a szó legnemesebb értelmében). Ők államférfiak voltak. Az utolsók.
Azóta?
Magyarországnak, annyi!
Gyütt Mönt
Árpi bácsinak volt egy súlyos tévedése: elnöki kegyelmet adott Farkas Flóriánnak! Sajnos ennek máig tartó hatása van.
volvós
...mindenki Árpi bácsija !!! Soha nem lesz még egy ilyen EMBER !!
Nekünk marad a csornai Charles Bronson, a " horgász a pácban " !!!
Béla333
Geri! Geri! Te is bevertél egy néhány szeget a demokrácia koporsójába, amikor azt gondoltad, hogy a saját vélt igazadért érdemes szétszakítani az LMP-t. Amit azóta csináltok, az csak menekülés előre, miközben egyre rosszabb pozícióba navigáljátok magatokat.
És ez akkor is így van, ha most éppen Főpolgármester vagy!
Végig kellene gondolni, hogy mi lehetett volna az LMP-ből, ha nem az egyéni ambíciókat helyezitek előtérbe!
Eriksson
Megszólalt Karácsony főpolgármester úr, az ország társelnöke! :)))
Nessy
@Eriksson: Akkor talán hallgasd az M5 királyi tv-t!
Műsorváltozás. A Szent Efrém férfi kar felvétele helyett Schmidt Mária meg egy férfi méltatják a fideszt és ócsárolják Göncz Árpádot!
Nekem pár perc is sok volt belőlük! Még van belőlük egy félóra!
olivetti
Ne kertelj Geri, Őfőméltósága Bajszos Szar!
Borsodi
Van egy mondva csinált miniszterünk aki a világ urának képzeli magát,és a gombnyomogató követői,Aki pedig mindezek fölött kéne,hogy álljon az egy bólogató János.Nem utolsó sorban a birka nép.
www.youtube.com/watch?v=T-PRjw0k15A
SystemError
MC Kari G-t egy nyominak néztem eddig. Az is:), de most letett az asztalra a szememben, csak szét kell nézni, hogy hemzsegnek rá a kis trollmányok is. Tehát működik :) Kezd jó értelemben megkattanni a gyerek.

Nehogy ő legyen a fogorvosa Másnaposokból itt a végére...:)

Karácsony eddig végig win-ben van jogilag,legalábbis állításait dokumentumokkal igazolja egy bíróságra meg az kell... A Népjólétin is alázott mindenkit. A Rétvári meg sunnyogva oldalra nézett végig..:) A meglepő, hogy most meg Viktorra ment a kis "nem akartam nyerni" cicasimogató nagyi kedvence...:) Mondanám, haha..., de azaz igazság, hogy bíróságon megnyeri ezeket a dolgokat, ha valaki erre vinné.. és a stílusa meg kezd alázó lenni, ami valahogy működik ezzel a kandalló melletti keresztbe tett lábbal..:)

A természet kiszámíthatatlan! Ki tudja holnap mi fog működni! :) A nap amikor KariG Orbánra megy...ez azért elmentős! :)
Pálinkás Pál
@SystemError: kari orbánra??? bár mindkettő diktatórikus hajlamú...közel sincsenek egy súlycsoportba...kari tökéletesen megfelelne hogy elvezessen egy biokertészetet, de nem egy világvárost...kíváncsi lennék most a népszerűségi indexére...miután lenullázta a körutat, sikerült ismét kettészakítania vidéket a fővárostól.../elvégre az ő javaslata is volt ez a hülye rendelet,ami hétfőtől él/ ..szabadterületek lezárása...holott világos hol terjed a járvány.../biztos nem a parkokban/..egyszóval...esélytelen orbán ellen...és a picsogásával csak azt éri el,hogy a főváros végig szivatva lesz...persze ahogy nézem az utolsó hetekben,a legnagyobb egyetértésével!!!
kissé felnőttem
tán fél elnőkre gondoltál Kari ? alig egy negyed ez már. csak kell a létszámhoz
Csizmás Kond
...kinek a pap kinek a papné...viszont az ilyen megállapításokat nem Gerő kéne mondja...mert ha belegondolunk hogy majd pár év milva vajon hányan fogna rá emlékezni hát nem is tudom...
simmering73
Meg van egy másik elnökfélénk is, a KamuViki.
Jozefina
Karácsony semmi mást nem mondott, csak az igazságot!!! A bajszos ...r-aki ma döjfösködik a várban, annak semmi köze a köztársasághoz, de ebből igen jól megél!!! Aláírok, pecsételek, ez az össz munkája!!!??
csipetke
Milyen igaza van...Egy igazi elnököt nem lehet dróton rángatni,van saját véleménye,és nem más mondja meg,hogy merre van az annyi.Így hát nekünk dobott a gép egy elnök-félét,a bajszos bólogatójancsit..
ómió
A városházán meg egy bohócféle?
Nessy
@csipetke: Isteni szerencse, hogy a taxis blokád idején Göncz Árpád volt a köztársasági elnök! Nem engedte a katonai beavatkozást!
Nyírfa
Szép vagy, Gergely, a Te vezéred bensődből vezérel, jó meleg. mosolygós, szeretetteljes mint az Élet. Ez a jó, így a jó. :)
vitriol
@Borsodi: gondolom véletlenül nevezted miniszternek azt, aki sajnos teljhatalmú min.elnök!
SystemError
@ómió: A Propin meg fizetett troll féle...:)
vitriol
@Béla333: sokszor értek veled egyet, de az lmp-vel kapcsolatban NEM! Az lmp sikertelensége schiffer közreműködésében keresendő!
Eriksson
@Nyírfa: Ahogy elnézem a fenti fotót, a szép Gergely nagyon keserves képet vág.
Mintha olyasmi járna a fejében, mint amit már mondott egyszer: 24.hu/belfold/2017/12/10/karacsony-gergely-a-faszert-hagytam-magam-rabeszelni-erre-a-miniszterelnok-jeloltsegre/
Persze a pozíció behellyetesítendő
Aki Én
@SystemError: szerintem ez ahhoz ishülye. Ez egyszerűen ilyen ostoba.
Béla333
@vitriol: 11.36
Azért szép a világ, mert mindenkinek lehet saját véleménye. Nem kell egyetértenünk, de én úgy láttam, hogy amíg Schiffer és az LMP az MSZP-től és a Fidesztől független új vonalat akart, felszámolva a régi pártelit összefonódását, Karácsonyék a Fideszt nagyobb bajnak gondolva úgy látták, hogy nem gond, ha az MSZP/DK vonallal kötnek szövetséget. Ez valóban alapvető különbség, amit Karácsonyék csak az LMP szétszakításával, kiválással, a PM megalakításával tudták elképzelni. Szerintem ez nagy hiba volt.
De nem kell egyetértenünk, én így látom, más meg másként!
Nyírfa
@Eriksson: Szomorú a képen, amin, ilyen kormánnyal a nyakában nincs csodálkozni való. Minél tisztább egy ember, annál keservesebb mások mocska. Ez, ilyen, Eriksson. Ezekre a helyzetekre szokott küldeni az Élet olyan habitusú segítséget mint amilyen Demszky - be kell rúgni a kocsmaajtót, és az övön tartani a kezet.
Eriksson
@Nyírfa: Félő, hogy a főpolgármester úr a mások sajátos gondolatait kénytelen közvetíteni, a sajátjai nemigen kerülnek felszínre. Érdekes lenne azokról is tudni valamit...
Demszky? Hogy jön ide Demszky?
Nyírfa
@Eriksson: A főpolgármester úr figyelembe veszi mások véleményét, gondolom, ez szokatlan azon a térfélen, amelyen a fidesz a maga felosztása szerint tartózkodik. Csakhogy ez a normális. Vagy természetes, ha így jobban tetszik.
A saját világlátása a fenti cikkből is kiderül, csak el kell olvasni - a saját szemeddel, nem a reflexből feltett szemüveggel.
Demszky úgy kerül elő, hogy nyílt levelet írt Gergelynek, amelyben leírta, ő hogyan látja most Budapest és a kormány kapcsolatát. Nem nehéz nem észrevenni, hogy nagyobb határozottságot vár, több erőmutatást. Nem kétlem, hogy ő ráborítaná Orbánékra az asztalt, és utasítaná őket, hogy szedjék fel a leborult holmit, de nem majd, hanem azonnal. És a fidesz felszedné, mert nem akarná, hogy Demszky ezen felül is erőt demonstráljon.
Ne feledjük, hogy Budapest adja a GDP közel 40 %-át.
Gergely nagyon finom, abszolút intellektuális, de ő nem harcos. Demszky az. Szóval, kellene a környezetébe egy Demszky-jellegű oroszlán. :)
Emlékszel, amikor Demszky felszedette a labdákat az Erzsébet téren, és bezsákolva beküldette Orbánnak?
Rockxy
Magyarország élén bankok és cégek vannak, őket szolgálja ki a közhatalomnak csúfolt kormány.
You have no choice.
You have owners.
csak úgy....
@Eriksson: te,egy agyilag elcsökevényesedett egypártrendszer hívö vagy.
Eriksson
@Nyírfa: Érdekes ez a "főpolgármester úr figyelembe veszi mások véleményét". Éppen azt írtam, hogy túlzásban is.
Nem tudom, hogy melyik Demszky levélre gondoltál, én ezt találtam:

magyarnemzet.hu/belfold/demszky-karacsonyt-tamadta-a-facebookon-8068247/
Eriksson
@Rockxy: Ez így igaz. Azok hadakoznak most a vezető gazdasági pozíciókért.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 8:29

Karácsony a 30 évvel kapcsolatban, a pártja alelnökeként is írt a facebbok-on.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...hát nagy dolog a fészbuk...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem nagy dolog a facebook. Te azt mondtad, nem Karácsonynak kellett volna mondania, azért hivatkoztam arra, hogy pártja nevében is beszélhet, és mint főpolgármester is.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa:..csakhogy és a tevékenységre értettem...ő ugyanis valakinek a tetteit itéli épp olyankor amikor neki sem áll a legjobban a szénája
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem Karácsony szénájával baj, a támadók hada beindult ellene, mert Orbánnak ez kell.

Mindenki elmondhatja a véleményét, te is, Karácsony is.
Eriksson
@Nyírfa: 14:48
5 helyettes 41tanácsadó + Demszky.
Szegény, szegény KarácsonyGergely.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Mindenki elmondhatja...ezért változatos.
Nyírfa
@Eriksson: Tessen figyelni! Nem Demszkyt mondtam, hanem Demszky-jellegűt. Nem ugyanaz! Tényleg 5 helyettese van , meg 41 tanácsadója? Majd mingyá' megnézem, aztán, ha lódítottál, lesz kapsz! :)
Azé' nagy bajban lennél, ha Orbán államtitkárait kéne felsorolnod, akik még le is vannak csökkentve, ugye...:))))
Eriksson
@Nyírfa: Legjobb tudásom szerint :)))
Sámannus
@Nyírfa: Nem úgy mint a bajszos szar.
Nyírfa
@Eriksson: No. Kattintgattam. Az öt helyettes stimmel, ebből Gy. Német Erzsit ki is lehet rostálni.
De: Húzd be a nyakad! Kérem a 41 tanácsadó nevét, de nem a pestisrácok-origo-magyar nemzet -ripost és társai tarsolyából.
Nyírfa
@Eriksson: 17.47

Ütős érv! De nem hajlok meg előtte! :))
Eriksson
@Nyírfa: Kérdezd meg A főpolgit, kiket tart jó pénzért. Lehet, ő se tudná kapásból felsorolni. :)))
A Gy. Németet miért kellene rostálni? Neki van a legnagyobb hangja.
Nyírfa
@Eriksson: Miért kérdezzem meg őt, amikor Te állítod tényként . Bizonyíts! Legjobb tudásod szerint! :)
Gyorsan, mert vár a vasalni való. :)
Eriksson
@Nyírfa: Ne szórakozz, jó? Vagy van normális mondanivalód, vagy nincs. Ne a szavaimba köss bele.
Jó vasalást!
Eriksson
@Nyírfa: Történelem vizsga.
Kérdés egy jó nevű szülő gyerekéhez:
- Mikor süllyedt el a Titanic?
- 1912-ben
Kérdés a rokongyerekhez:
- Hány áldozat volt a Titanicon?
- 1517.
Feladat az összes többi gyereknek:
- Sorolják fel őket név szerint.
Béla333
Karácsony Gergely! Még most sem késő!
Januárban azt nyilatkoztad, hogy 2 hónap vizsgálat után elénk tárjátok, a Tarlós időszak egyik legnagyobb korrupciós ügyét: a 3-as metrókocsik felújításának/új kocsik vásárlásának a vizsgálati eredményét!
Igaz a vírus bekevert, de a vizsgálat eredményét még mindig várjuk ám!
Nem kötelező pofozó bábként viselkedni, neked is fel lehet venni a kesztűt!
Küzdeni, harcolni küldtünk Főpolgármesternek, nem mutyipartnernek!
csak úgy....
@Béla333: már elnézést,de te és a hozzád hasonlók teszik verhetetlenné a fideszt!
Béla333
@csak úgy...: 20.50
Mert azt szeretném, hogy előjöjjenek végre a politikusi bűnözés bizonyítékaival? Nem én ígértem januárban, hogy 2 hónap, és előjönnek a farbával!:
2020. január 3. 18:42
"Átfogó vizsgálatot rendel el a metróbeszerzés ügyében a főpolgármester"
"Karácsony Gergely Facebook-oldalán azt írta: a BKV és a BKK felügyelőbizottságát kéri fel a vizsgálatra, amelyre két hónapot szánnak. "
infostart.hu/belfold/2020/01/03/atfogo-vizsgalatot-rendel-el-a-metrobeszerzes-ugyeben-a-fopolgarmester

Nem veszed észre, hogy a szar szétpasszírozásával sehová nem jutunk! 30 éve sumákolnak a politikusok egymás disznóságaihoz! Ebből már elég volt!
csak úgy....
@Béla333: mit vársz egy föpolgármestertöl,hogy rohanja le a fideszt és kötelezze a poltot,hogy emeljen vádat a még föl sem derített dolgokból? totális bukta lenne! mit gondolsz,hogy a fidesz miért nem forszirozta a beigért elszámoltatást?
míg a régi gárda ücsörög a parlamentben ,addig minden fölösleges.
ómió
@SystemError: Még promótálod is magadat?
ómió
@SystemError:Ilyen plenárisan szoktad magad nyugtatni?
Nessy
Hogy is van ez a "tisztelet elvárás" kis hazánkban? Pártunkat és kormányunkat csak hódolat illeti, s nem bírálat! Részükről viszont, aki nincs velük közös platformon, azt nem csak lehet, de kötelező minél gorombább, alpáribb, minősíthetetlen jelzővel illetni, és bonusként megrágalmazni minimum liliomtiprással!
SystemError
@ómió: Semmit mondó propi troll... Jól kitaláltátok ezt, hogy pörögjön az oldal, csak ez " tevékenység" hamarosan transzparens lesz Ondóka...:)
ómió
@SystemError: Most, hogy "lenyugodtál", még mindig a saját státuszodat osztanád a másikra, bolsiék ocsmány fajkreténje!? Lenin atyád erre "teremtett"?
ómió
@Shikari: Igen. A "haladók" tipikus reprezentánsa.
csak úgy....
@Shikari: az orbánról,kövérröl...stb. beszélsz? igazad van tibi,azok mind köpönyegforgató komcsi!
ómió
@Shikari: Hát, legalábbis annak hazudják magukat. Mert a hazudozás az egyik, amiben semmit nem változtak!
csak úgy....
@Shikari: most mondjam el rólad és a hülyeségeidröl a véleményemet?
ok. tibi! te nem vagy normális és ezt itt naponta bizonyítod! a sok hülye között te vagy a leg, a fidesz szégyenfoltja! munkakerülö egy munkaalapú társadalomban!
reggeltöl estig itt bohóckodsz ,már mindenki tudja rólad,hogy agyilag károsodott vagy!
röviden! ,te egy elmeháborodott okoskodó senki szarházi!
csak úgy....
@Shikari: fáj az igazság tibim? :) azt kihagytam az elöbb,hogy az értelmi szinted,kb. egy 3.-4. osztályos gyerek szinten mozog.
ómió
@Shikari: Ebből is látszik, hogy komcsiból "lettek gyúrva"!
ómió
@SystemError:Nálatok, efftársi körökben ez a két "frakció" viszi a prímet? És amellett, hogy szívesen másokra hazudnád, te, bolsiék fajbarma, melyikben virítasz?
SystemError
@ómió: Te melyik vagy ondó? A fasz vagy a szopó? Elég hülye vagy fasznak, de csicskákból nem lesz fasz soha :)
ómió
@SystemError: Fortyogjál csak, latrinatöltelék! Az a te formád!
SystemError
@ómió: A Másik felhasználóddal kicsit szellemesebb vagy, de tudom erre is oda kell figyelni. Sajnos így viszont kevés agysejt részedről és nem izgi dumcsizni veled. Cső Ondó!
ómió
@SystemError: Örömteli, hogy legalább elköszönni hiteles aláírással tudsz!
SystemError
@ómió: Csak a tevékenységed tartalmi és minőségi tulajdonságait jellemzi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.