Holnaptól egyszerűbb lesz az élet, de a vírus még mindig szedi áldozatait.

Öt újabb halálos áldozata van a koronavírusnak a lazítások előtt egy nappal

340-re nőtt a halálos áldoztatok száma vasárnap reggelre Magyarországon a hivatalos adatok alapján. Az áldozatok – három férfi és két nő – 63 és 78 év közöttiek voltak. A 63 éves nőnek krónikus tüdőbetegsége, rosszindulatú daganata volt, de mindegyik beteg krónikus betegségen szenvedett. A 78 éves nő alapbetegsége Parkinson-kór, cukorbetegség és magas vérnyomásban volt. A 72 éves férfi áldozat krónikus obstruktív tüdőbetegségben és krónikus veseelégtelenségben szenvedett, a 71 éves férfinak magas vérnyomása, cukorbetegsége, agyi érelmeszesedése, májzsugorodása volt, a 78 éves férfi áldozatnak szívbillentyű-elégtelensége volt.

Az eddig regisztrált fertőzöttek száma 2998, hatósági karanténban 10786 ember tartanak.

Egy nappal ezelőtt, szombaton 79 új fertőzöttet regisztráltak, 12 ember halt bele a betegségbe, és 16 főt nyilvánítottak gyógyultnak. Az aktív esetek száma aznap 1982 volt, ami 51 fős növekedést jelent, azaz ennyivel több volt az éppen aktuálisan betegként nyilvántartottak száma, mint egy nappal korábban. Kórházban 1008 beteget ápoltak, közülük 52-en voltak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 10 754-en voltak, tesztet pedig összesen 82 010 mintán végeztek el akkreditált laboratóriumban.

Ez nem egyenlő a tesztelt emberek számával – hogy mennyi embert teszteltek valójában, azt az Operatív törzs nem közli és a Népjóléti bizottság ülésén sem válaszolta meg.

Forrás: Index

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.