Kövér László, aki nem tartja az ellenzéket a magyar nemzet részének, óvatosságra intett az extrém politikai sárdobálással kapcsolatban.

Kövér László szerint a demokrácia tönkretételének határán vagyunk a politikai áskálódások miatt

Napról napra porlik, amortizálódik a demokrácia intézményrendszerébe vetett közbizalom a világban – jelentette ki a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban az Országgyűlés elnöke.

Kövér László szerint ennek az a legfőbb oka, hogy "próbálják nagyon sokfajta eszközzel, nagyon sokan aláásni azt, amit közösségi, nemzeti közbizalomnak nevezhetünk", a közösség ügyeivel szemben pedig mára a versenyelv mindent maga alá gyűrt.

A politikában is egyfajta totális verseny, polgárháború kezd kibontakozni Amerikától Nyugat-Európán át egészen Közép-Európáig, mindenhol, ahol demokráciáról egyáltalán beszélni lehet, meg érdemes; a szembenálló felek nem válogatnak az eszközökben – fogalmazott, megjegyezve, különösen érvényes ez egymás lejáratására.

Megemlítette: ennek az a nem célzott következménye, hogy ha "a két oldal egyenlő erővel kiabálja a másikra, hogy gazemberek és tolvajok, anyagyilkosok vagytok, akkor előbb-utóbb a köz maga is így tekint a saját választott képviselőire, és nem is nagyon vár el tőlük sokkal többet" ennél.

Ez viszont teljesen tönkreteszi a demokratikus intézményrendszert; ennek a határán vagyunk – tette hozzá Kövér László, aki ezért óvatosságot javasol mindenkinek, megjegyezve, hogy ez nem csupán a választott képviselők, hanem az általuk működtetett intézmények renoméjára is kihat.

Szerinte ez valóban elég könnyen elvezet az anarchiához, hiszen hogyha nincs tisztelet, akkor nincs tekintély, ha nincs tekintély, akkor nincs engedelmesség, az alkotmányban rögzített intézményeknek pedig kellene, hogy legyen objektív tekintélyük, függetlenül attól, ki irányítja azokat.

Úgy fogalmazott: egyre kevesebb az esély arra, hogy normális viszonyok uralkodjanak a magyar parlamentben vagy "általában véve az úgynevezett demokratikus politikában". A mostani magyar országgyűlési viták vagy éppen a közéleti viták stílusa sokkal brutálisabb, rosszabb, elviselhetetlenebb, mint amilyen volt akár 2002-ig. "Mi mentünk lefelé", s közben a világ "gyorsabb üzemben zárkózott le hozzánk" – jelentette ki Kövér László.

Szombaton ünnepi ülésnapon emlékezett meg a 30 évvel ezelőtti megalakulására az Országgyűlés. Az ellenzéki pártok nem vettek részt az ülésen, a fideszesek egyedül ünnepeltek a Parlamentben. Kövér László pár nappal korábban arról beszélt, hogy a „magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát”, és ez „az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata”.

Forrás: MTI/444

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Nincs beszédesebb fotó annál, mint amikor a rendszerváltás utáni első szabad országgyűlés megalakulását egyedül Orbán Fidesze (és csatlósa, a KDNP) ünnepelte. Még a kollaboráns ellenzék sem legitimálta ezt a hazug “ünnepet”, mintha ma Magyarországon alkotmányos parlamenti demokrácia lenne. Orbán Viktor, aki 30 évvel ezelőtt egy liberális párt elnökeként egyike volt a magyar Országgyűlésnek, az elmúlt harminc évben kitartó, tudatos, szisztematikus munkával kizárólagos, kontroll nélküli, totális hatalomra tett szert, felszámolva az alkotmányos jogállami köztársaságot. Ma már “jogilag” és formálisan is fölébe helyezte magát a törvényhozásnak, ma ő tölti be egyszemélyben az Országgyűlés szerepét. Ennél nevetségesebb “ünneplést” csak Észak-Korában lehetett volna tartani."
nepszava.us/magyarorszag-fasiszta-diktatura-nem-demokratikus-koztarsasag/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"Nincs beszédesebb fotó annál, mint amikor a rendszerváltás utáni első szabad országgyűlés megalakulását egyedül Orbán Fidesze (és csatlósa, a KDNP) ünnepelte. Még a kollaboráns ellenzék sem legitimálta ezt a hazug “ünnepet”, mintha ma Magyarországon alkotmányos parlamenti demokrácia lenne. Orbán Viktor, aki 30 évvel ezelőtt egy liberális párt elnökeként egyike volt a magyar Országgyűlésnek, az elmúlt harminc évben kitartó, tudatos, szisztematikus munkával kizárólagos, kontroll nélküli, totális hatalomra tett szert, felszámolva az alkotmányos jogállami köztársaságot. Ma már “jogilag” és formálisan is fölébe helyezte magát a törvényhozásnak, ma ő tölti be egyszemélyben az Országgyűlés szerepét. Ennél nevetségesebb “ünneplést” csak Észak-Korában lehetett volna tartani."
nepszava.us/magyarorszag-fasiszta-diktatura-nem-demokratikus-koztarsasag/
tudode
Duplikálom:
.
Jobb lenne ha önkritikát gyakorolna a "volt igazi lierális" amiatt, és mindenért, amelyet az OGY 1/2000 blablájukkal az ország asztalára löktek azzal, hogy a közjogilag érvénytelen rötyipapírjukat is belelökték az országgyűlés 30. évi GYÁSZNAPJÁBA:
.
Az Országgyűlés 1/2020. (V. 2.) OGY politikai nyilatkozata
.
Magyarország népképviseleti rendszerének harminc évvel ezelőtti visszaállításáról*
.
"""Az Országgyűlés tisztelettel emlékezik meg az ország állami önrendelkezése 1944. március tizenkilencedikén történt elvesztését követő első szabadon választott népképviselet 1990. május másodiki megalakulásáról, amely – Alaptörvényünk szerint – hazánk új demokráciájának és alkotmányos rendjének kezdete. A szabad országgyűlés az ettől a jogtól évtizedekig megfosztott magyar polgárok demokratikusan kinyilvánított akaratából jött létre."""
.
Nettó szélhámosság az alapizéjükre hivatkozni az OGY 30 évvel ez előtti megalakulásának GYÁSZNAPJÁN, mert valójában amit építgetnek az nem más, mint egy "haicsellel létrehozott"
.
--- Haveri kapitalizmus - Orbán rendszere foglyul ejtette az államot
.
nepszava.hu/1110052_haveri-kapitalizm...
.
Azt ezer éves Magyarország szégyene, amelyre a honfoglalás óta nem volt példa!
.
Lehet memorizálni, és a saját kupijuk házatáján söprögetni!
human
Hát érdekes volt ezt Kövértől olvasni. Erről eszembe jut egy vicc.
- Rabbi! Záráskor a kasszából hiányzott ezer forint. Most mit tegyek?
- Tedd vissza fiam.
human
Mondjuk így már értem miért kell Kövérnek zöldségeket beszélnie:

"Európa Tanács: Az Orbán-kormány az EU-ban "példátlan mértékű ellenőrzést épített ki a média felett

2019-es választások során a lengyel és magyar kormányok olyan módon avatkoztak bele a médiaszektor – főként a közmédia – működésébe, hogy azzal a kormánypártok komoly szavazati előnyre tettek szert."
propeller.hu/itthon/3530370-europa-tanacs-orban-kormany-eu-ban-peldatlan-merteku?all#c2701358
namihami
Tudom, nem csak én és nem először mondja róla bárki, de:: EZ HÜLYE!
És ami súlyosabbá teszi az egyébként is rossz helyzetet, stallummal bíró hülye. És nem is alacsony rangban ülő barom.
ómió
"Népi demokratikus ellenzéktől" mégis, mi más várható? Jó-jó! A népzsebin meg egy-egy sortűzön kívül!
Gyütt Mönt
Amikor Kövér a politikai áskálódásról beszélt, bizonyára a megboldogult Finkelsteinre gondolt. Az ő "terméke" volt Soros, a boxzsák, aki ellen folytonosan küzdeni kell.
csipetke
Ez a hímsoviniszta házmester nem vette észre,hogy a gazdája elásta a demokráciát a kert végibe?
Béla333
A szokásos cinikus hazudozás, csúsztatás: azt mondja a másikra, amit ő tesz, ahogy ő cselekszik!
Mocskos Fidesz!
Nessy
@namihami: Anno édesanyám mondta: a címeres ökrök a hortobágyon, a címzetes ökrök a parlamentbe vannak! Kövér ennek díjnyertes egyede!
Qqberci
Kivételesen igazat mondott a BajszosF@sz: aktív közreműködésével már szinte teljesen szétverték a demokráciát...
human
Mikor Kövér beszél a demokráciáról olyan mintha egy hentes beszélne a vegán étkezésről. Abszurd.
Béla333
Egyébként sem a határán vagyunk, hanem a Fidesz és hordája a saját maguk által és senki más által el nem fogadott alaptörvény diktátumszerű bevezetésével már tönkre is tették a törékeny demokráciánkat!
SystemError
Hogy is mondta Bayer.. Viszket az emberek tenyere már...:)
human
Ebben benne van minden:

"Kövér László, aki nem tartja az ellenzéket a magyar nemzet részének, óvatosságra intett az extrém politikai sárdobálással kapcsolatban."

Felesleges innen tovább olvasni.
Aki Én
@ómidióta: nézd már meg kikből áll a fidesz, te idióta bolsi hazaáruló.
A fajtád miatt lehet ilyen aljas kormányunk! Az egymillió beteg éppen elég a demokrácia látszatára, a csalásokra.
csipetke
@Nessy: 10:44 Hát tőlem megkapná Nagy Valagrendet az összes csüngi-büngivel.Más díjat nem érdemel
Aki Én
Mondja ezt az egyik legnagyobb áskálódó, uszító, gyűlöletkeltő ex-komcsi. Beszarás...
Gyütt Mönt
Szerintem neki nullával kezdődik a személyi száma. Annyit is ér.
kokopelli
...miért nem vitatja meg azt a "kereszténydemokrata" futottak még párttal? Lehet,hogy valaki a bokorszájúnak
megsúgta,hogy a "kereszténydemokrata" pártnév magában egy "oxymoron"?
Borsodi
Addig amíg ilyen embereknek adnak hatalmat soha sem lesz demokrácia.Egyedül az uszítás félelem keltés rágalmazás és a bosszú ami napirenden van.
Sámannus
Igen mert azzá teszitek. Te már saját magadat sem tudod tisztázni, annyit hazudoztál.
Zsopiale
A hazai demokrácia hazaáruló szétrombolóinak egyik főkolomposa mondja ezt... bájos... XD
Nessy
Magyarázza már meg valaki pártunknak és kormányunknak, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni, nem lehet törvénnyel előírni! Az nem tisztelet. Kellő tisztelettel is el lehet valakit küldeni a pokolba!
Tisztelnek ők valakit, valamit saját magukon, és a hatalmon, pénzen kívül???
csak úgy....
laci,tedd a szívedre a kezed és mond meg öszintén,hogy te és a haveri köröd nem a demokráciát féltitek csak a hatalmatokat ! különben az a kettö nem ugyan az, nálatok mindíg bezavar az mszmp. múlt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.