Szeszélyes időjárás várható.

Durva zivatar jön! 9 megyére veszélyjelzést adtak ki

Vasárnap a keleti határvidék kivételével erőteljes gomolyfelhő-képződésre, napos időre számíthatunk. Újabb zápor, zivatar főleg az ország északkeleti részén fordulhat elő. Az északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos lökések kísérhetik, zivatarok idején is előfordulhatnak szélrohamok. A hőmérséklet napközben 15-21 fok között alakul, késő estére 8-14 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki több megyére.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Durva zivatar jön! 9 megyére veszélyjelzést adtak ki

Azt írták, délután pattanhatnak ki újabb zivatarok, a legnagyobb eséllyel az ország északkeleti harmadában. Azokat átmenetileg viharos (70-80 km/órás) szél, kisebb jégeső, intenzív csapadék kísérheti.

A délelőtti, kora délutáni órákban a Dunántúlon nagy területen megerősödő szelet néhol (60 km/óra körüli) lökések kísérhetik.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható. Legfeljebb az északi megyékben lehet egy-egy futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 21 fok között alakul. Nem nyugszik meg időjárás, újabb hidegfront éri el hazánkat erős szél kíséretében.

Kedden hidegfront vonul át, emiatt erősen megnövekvő felhőzetre számíthatunk rövidebb napos időszakok mellett.

Összességében több helyen valószínű zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Forrás: OMSZ/24

Kép: OMSZ/Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
@simmering73: Pedig de jó lett volna egy kiadós országos eső! Sajnos 2006. aug. 20. óta csak a rémisztgetés jön, abból nem lehet baj, ha elmarad a természeti katasztrófa.
Rockxy
a virus hozza az essőt!
vagy fordítva.
mindegy, csak féjjünk.
Zsopiale
Már nagyon várom, mert a kocsim borzalmasan retkes...
SarahLZ91
Idеje találni еgу állandó barátnőt. Sок еgyedülálló hölgу váг itt - k­­i­s­s­­t­o­k­.­­c­o­­m

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.