Az államtitkár a rádiónak nyilatkozott az ünnep kapcsán.

Novák Katalin anyák napja alkalmából örvendezik, hogy egyre több nő szül

Minden demográfiai mutató jó irányba mozdult az elmúlt években, az elmúlt évtizedben, egyre többen élhetik meg azt, hogy mit jelent édesanyának vagy édesapának lenni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Novák Katalin örömtelinek nevezte, hogy egyre többen mernek igent mondani az életre, a gyermekvállalásra, és nem lett igazuk azoknak, akik azt mondták, hogy felesleges a gyermekvállalás segítésébe, a családalapítás támogatásába fektetni pénzt.

Úgy fogalmazott, ennél jobb befektetés nincs, kifejezve reményét, hogy egyre több gyermek köszöntheti édesanyját anyák napján.

Kitért arra is, hogy a házasságkötések száma negyven éve nem volt olyan magas, mint most, míg a válások száma hatvanéves mélyponton van. Talán a párkapcsolatok is stabilabbá válnak, amiben szerepet játszhat, hogy a családok anyagi helyzete is javult – emelte ki.

Hozzátette: a kormány számos módon próbál az élet minden területén segíteni. Példaként említette a családokat támogató adórendszert, az otthonteremtési programot, a babaváró támogatást, valamint a bölcsődei rendszer fejlesztését.

Az államtitkár komoly kérdésnek nevezte, hogy "egyet tudunk-e érteni mi, magyarok abban, hogy munkából kell megélni, munkából szeretnénk a családunkat" eltartani, és tisztességesen felnevelni a gyermekeinket. Ezt nevezte az egyik legnagyobb változásnak a 2010 előtti időszakhoz képest, amikor rászoktatták az embereket arra, hogy "majd csak valaki el fog tartani".

A 2010-es kormányváltás idején majdnem 12 százalék volt a munkanélküliség, és az egyik legnagyobb eredmény Novák Katalin szerint az, hogy a kormány visszaadta a munka becsületét. Tisztességesen lehet dolgozni, és nemcsak névleg, hanem érdemi munkát tudnak végezni a magyar emberek úgy, hogy érzik azt, hogy az országot előbbre viszik a munkájukkal – hangsúlyozta.

Mint mondta, bár látni, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetben sokak munkája kerülhet veszélybe, és vannak olyanok is, akik már elveszítették a munkájukat, Orbán Viktor miniszterelnök személyesen vállalt garanciát arra, hogy annyi munkahelyet hoznak létre, ahány megszűnik a járvány miatt. Mindenki találhat magának munkát, amiből tisztességesen el tudja tartani a családját – hangoztatta Novák Katalin.

A műsorban az államtitkár arról is beszélt, hogy a babaváró támogatásra a járvány ellenére is fennmaradt az érdeklődés. Kiemelte: a babaváró támogatásnál és a csoknál is figyelnek arra, hogy például azoknak, akik ideiglenesen elveszítik a munkájukat, a társadalombiztosítási jogviszony megszakítását nem kell figyelembe venni, ha pedig újra elhelyezkednek, nem kezdődik elölről a számítás. Arra is gondoltak, hogy a kismamák egy meghatalmazással a férjüket is megbízhassák, hogy a nevükben felvehesse a bankban a babaváró támogatást – tette hozzá.

Novák Katalin az idei ünnepet az egyik legnehezebb anyák napjának nevezte. Mint mondta, számára is nehéz, hogy nem adhatja át a csokrot édesanyjának és nem ölelheti meg, de el kell fogadni azt, hogy most mindenki azzal segít a legtöbbet ennek a korosztálynak, ha megvédi őket.

Ahhoz, hogy még "nagyon sok anyák napját ünnepelhessünk együtt", most ezt az anyák napját valahogy máshogy kell megtartani, mint ahogy szoktuk – mondta. Hozzátette: a magyar kreatív nép, mindannyian megtaláljuk a módját annak, hogyan tudjuk a megszokottól eltérő formában felköszönteni az édesanyáinkat, nagymamáinkat.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Botár Gergely/ kormany.hu 

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Hányok ettől a nőtől...meg attól,amit előad,,és ahogy előadja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Népesség növekedése Mai napon
-30
Változások minden -938.211 sec. Népesség növekedése Idén
-11 357
ezek a számok nem azt mutatják...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, ha minuszban szaporodunk akkor hogy érhettük el a föld túlszaporodását ?
namihami
@Csizmás Kond: Úgy, hogy az igazi népességszám-bövekedés éppen nem ott van, ahol a legnagyobb a szegénység. Ez lenne a világ feladata.
Egyébiránt a hazai adatok, ha érték szerint nem is, de szintén negatív tendenciát mutatnak. Az elhunytak száma még mindig több, mint az élveszületések. (KSH---ami nem igazán Fidesz ellenes)
ómió
Pedig efftársilag a kihalás a "trendi"!
namihami
Bocs: a Bövekedés természetesen Növekedés.
Máskor nem zavarna egy ilyen kis elütés, de itt hülyén néz ki.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: ezek a magyaroirszági adatok...nem a világé...
Csizmás Kond
@namihami: Én hiszek abban hogy nem kell sem afrikából sem sehonnan behozni utánpótlást hogy ne haljunk ki.
Pálinkás Pál
Népesség növekedése Mai napon
3
Változások minden 9527.689 sec. Népesség növekedése Idén
1 119
ezek meg a 2Haldokló"Olaszország adatai!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...így varusjárvány idején...
csipetke
Talán mire ezek a gyerekek felnőnek,lesz rendes kormányunk,akik nem a pereputtyukat,meg a haverokat gazdagítják,hanem az ittélő embereket,és a fidesz-bagázs már csak egy rémálom lesz.Valószínűleg orbánra is úgy fognak emlékezni,mint Ceausescura,Hitlerre,és a többi diktátorra
csipetke
@Csizmás Kond: Neked nem mindegy,hogy mi itt Magyarországon kihalunk-e?Mindenki foglalkozzon azzal az országgal,amelyikben él.
namihami
@Csizmás Kond: Akkor se örömködjön Katicanéni olyan adatokkal, amiket egy internet-közeli azonnal cáfolni tud. Persze, én is tudom, hogy a Fidesz-propagandák annak a falusi lakosságnak szólnak, akik minden ellenőrzés nélkül veszik a médiájukban bemondott adatokat. És ez a réteg adja a 49%-ot.
Csizmás Kond
@csipetke: ...egy csipetkével lehetne több eszed...mostanra...
Csizmás Kond
@namihami: Szerintem te el akarod politizálni. Nem azt mondta hogy túlszaporodunk hanem hogy egyre többen akarnak antává válni...
csipetke
@namihami: 10:14 Nekem 48% rémlik.De valószínűleg még annyi se volt,ha az idepofázó külhoniakat is levonjuk belőle,meg a megfélemlített közmunkásokat,stb
Giovanni Alba
@Maria26: Anyák napján eszembe jutott az anyád!
namihami
@Csizmás Kond: Ezeket a gyerekeket EMBERI és EURÓPAI módon és helyzetben kellene eltartani és felnevelni. Ez pedig politika, nem is akármilyen. Az, hogy megy a kamu duma a milliós összegekről, amik csak a közép- vagy alsőközépréteg eladósítására jók, az még nem családpolitika. (hopp, itt az általad használt szó)
Igen, van abban valami, hogy ez politika, de nem az enyém. Egy normálkeresetű család nem ENGEDHET meg magának három gyereket és a mellé (Katicánk és Pártja által) ""ajándékozott"" anyagi (építési, lakásvásárlási, autóbeszerzési, stb) terheket. Elkölteni könnyű, de annak van visszafizetendő része is. Az pedig ezeknek a családoknak, akiknek a három gyereket ellátni, ruházni, taníttatni kell, nem fog menni. És ez lesz a következő ""devizaeladósodási hullám"".
Giovanni Alba
@namihami: Újmagyar :növekedés+bővülés=bövekedés. Teljesen korrekt. Emlékszel még a Geszti-féle reklámra? Sportos+biztonságos=sportonságos :-D
Giovanni Alba
@namihami: Cirminek magyarázhatsz. Még ha ki is látna a csizmája fölött, a kalapja akkor is a szemére lóg.
Csizmás Kond
@namihami: ...úgy képzeled hogy egy gyereket az állam a politika kell felneveljen ???
Az a középosztályú ember aki egy gyereket, pontosabba három gyereket vagyoni alaphoz köt az nem érdemel egyet sem.
Mára oda nevelődött az elmult kormányok alatt a magyar, hogy mindent pénzben lát és ez az ami miatt ilyenszégyenletes családi állapotok alakulnak...hogy minden gyereknek más az apja, hogy az anya egyedüliként neveli a gyerekeit, hogy eldob mindent magakörül végül még a szüleit is...ki kéne ebből valahogy vakarózni mert bebizonyosodott hogy nem ez a jó.
Ami meg az állami segítséget illeti nem kell igénybe venni mert az nem kötelező, tehát nem azért kell három gyereket legyártani, hogy kicserélhesd az autódat ...
Aki Én
Beszédes, hogy a külföldre menekült fiataljaink többet szülnek.
De aki itt szül, az sem nektek, az sem miattatok. Mitől lenne ez a maffia érdeme? Normális esetben nem kellene ekkora, ennyiredrága propganda.
Clavigo
Hányok ettől a nőtől...meg attól,amit előad,,és ahogy előadja.
simmering73
A kormánypropaganda szerint biztos, a valósághoz vajmi kevés köze van.
volvós
@Clavigo: 12:32 ...nem vagy egyedül !! Ez a rusnya seggnyaló féreg már előre leellette a 4 embrióját
( valszeg egy hímtől ) és ezért ugat itt baromságokat. agyatlan szófosó...O1G csicska...
namihami
@Csizmás Kond: Igen. Az államnak kell munkahelyet, bölcsödét, óvódát, iskolát biztosítani. Amit aztán tisztességes bérből tud a szülő finanszírozni. Nem egyeseknek alamizsnát, másoknak meg milliókat (milliárdokat) kell csepegtetni (aminek nagyrészét a ""kör"" képes felvenni, az a kör--amelyik alapjában véve nem is szorulna rá). Tehát, visszatérve: az állam kötelessége a polgárait tisztességes életfeltételekkel ellátni. És ezt első- és legfontosabb sorban a pirosvonalon belül élők, dolgozók, adózók részére lenne KÖTELES biztosítani.
Csakhogy a pénz nagyrésze a ""körön"" és a határontúliakon belül fogy el. Marad a zacc, amiből ezeket, a kisember részére teljesíthetetlen feltételek adhatók. Ha egyáltalán meg tud a támasztott feltételeknek felelni vagy erején felül igér be.
Csizmás Kond
@namihami: ...az állam az állam a kormány a kormány ...melyikre gondoltál?
Az államnak van alkotmánya, bocsi alaptörvénye ami szerint a kormány kormányoz. Az általános műveltség minimális szintjét az alaptörvény biztosítja sőt néhol többet is viszont a munkahelyekkel már nem az a helyzet...
Ezekkel az adományokkal meg még mindig Gyurcsány jut az eszembe..valamiért nagyon belémégett...szóval utána szabadon sőt ...vagyis már értelmetlen erről vitatkozni.
A megélhetés a demokráciában a legnehezebb csak ezt sokan fel sem fogják, na ezen sokat lehetne vitázni.
namihami
@Csizmás Kond: A fentieket nem írom le mégegyszer. A kormány vezeti az államot. Ha ez kétszer kevés volt, akkor nem pocsékolom az energiámat.
Tíz éve ez a kormány van hatalmon. Hol vannak a Gyurcsány-féle ""elrontások és hibák"" korrekciói? Nem unalmas egy 12 éve nem hatalmon levő állandó emlegetése? Mert ez inkább a tehetetlenség és a pénz másra költését juttatja eszembe. Talán nem is alaptalanul. Miért nem javították ki? Nem volt idejük? Nem volt pénzük? A hibái köztörvényesek voltak? Akkor hol van a büntetés? Hogy sorra csesztették pártutasításos alapon a csicskák és mégse tudtak fogást találni rajta? Akkor vagy a Gyurcsány vétlen vagy a fidesz vizsgálói hülyék. Pedig volt jelentkező gazdagon és jöttek a ""pártügyészek"". Eredmény ? NULLA...
csak úgy....
@Csizmás Kond: nálad 2 dolog lehetséges, sött 3 ! nagyon furfingos vagy,eselleg ütödött ,de az is elöfordulhat,hogy te vagy ábel a rengetegböl.
Csizmás Kond
@namihami: ...:)...így is lehet fohalmazni, de ha a kormánynak van egy előírt útvonak akkor azon kell menni szóval nem vezet hanem betartat mindenkivel. és az állam automatikusan működik.
Visszatérve Ferire. Ők szétosztották a vagyont, harács módra mintha az az övék lett volna. úgy vették meg a részüket hogy azt is az állam fizette vagyis ellopták. A mostani bár mindenki lopásnak mondja egy törvényes pályázaton nyert akármi. A kjettő közöztt az a különbség hogy a Feriékére nincs törvényes jogszabály míg erre van...tehát úgy javítottak a lopáson hogy az a nagypénzeseknek elérhető legyen...amúgy ez uniós szabály.
...persze most jön hogy nyalok, pártoskodok stb...el kell gondolkodni...próbálni úgy látni mintaz akiről szó van
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...minden lehetséges, viszony csak azzal vitázok aki próbál értelmesen beszélni.
namihami
@Csizmás Kond: Azt írod, hogy a szocik szétlopták az országot? Tagadhatatlan. De akkor mit mondasz erre a ""gyerekkori barátra"" vőre, Százlábúra, és társaira? A két érdekcsoport által ""magánpénzzé"" átalakított összegek nagysága közötti arányhoz mit szólsz? (de szép is ez a matolcsyzmus) Ez csupa becsületes, lovagi erényekkel felruházott ember, akik nem a családi, baráti körön belül szerezték a vagyonukat.
""Lopott a szoci? Akkor nekünk is jogunk lett lopni? "" Mintha nem ezt hallhattuk akármelyik kortesbeszédjükben. A határonbelüli kontra határontúli osztogatás arányát sikerült pusztán voksok számának megszerzésévé degradálni. Úgy, hogy ez a pénz itthon is kellene. Azok mégiscsak egy másik ÁLLAM ÁLLAMPOLGÁRAI. A róluk való gondoskodás annak az országnak lenne az elsődleges feladata. De okosabbak nálunk és ránk lőcsölték a feladatot. És beleröhögnek a pofánkba. A Füstös/kormány/állam pedig fizeti a mi adónkból, mert a voks neki jön.
namihami
@Csizmás Kond: És még annyi: Azt írod, hogy erre a fideszesek által szerzett pénzekre van törvény. Tényleg, az van. És ha mégse lenne, akkor gyorsan beadnak és hoznak egyet, névre szólóan és visszamenőlegesen. Mert ugye, erre is volt példa/példák.
Csizmás Kond
@namihami: ...az első beírásodban nem értesz a másodikban igen akkor most tisztában vagy az egészel ?
...tehát mit értettél meg az egészből röviden ?
...és határontuli...az is törvényes keretek közöztt történt...
Szerintem te még mindig a jól megtanult Kádárféle miénk a zország felfogásban élsz.
csak úgy....
@Csizmás Kond: cicumicu! egy gondolkodásra képtelennel miért álljak le vitázni?
te egy, a kákán is csomót keresö,múltban vájár szakképesítésel rendelkezel!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..ezt már milliószor én is megkérdeztem de úgy látszik nagyon vonzalak...ha meglátsz rögtön nekem ugrasz..
...ha kikerülsz hidd el én is...most is te kezdted...de úgy látszik ez is kipottyant az emlékezetedből..
olivetti
Novi-Csok Tenyeres-Talpas Katalin előadta a gazdi által elvárt kötelező mutatványát!
Azért szüljenek egy kiszámíthatatlan rezsimvilágban, gy növeljék a nyomor szintjét?
Csizmás Kond
@Horizont: ...és még sokaké...kínaiaké, románoké, négereké...mert ugye a szokféleség a szép...legalábbis ezt vallja a zellenzék és egyben letagadva a határon tuli magyarokat.
1magyar
Nekem ne szüljön senki gyereket, főként a migráns muszlimok, de még a magyar anyák sem.
Ne kelljen eltartani sok kölköt ha nem akarok. Az önkormányzati lakásokat meg kell szüntetni, amíg nem vesznek lakást ne szüljenek. Sok élhetetlen fiatal kap önkormányzati lakást, hogy idegesítse azokat akik megdolgoznak érte.
Rockxy
lelkinyomorékok örvendeznének ha kihalna a magyarság
Csizmás Kond
@Horizont: ...tudtommal az itteni valakiknél más nem utál engem...és az ilyen aztsemtudomkicsodátutálok nem érdekelnek.
és mit csinál...szerintem azt amit az itteniek nem, vagyis a magyart magyarral akarja pótolni ellenben az ellenzékkel akiknek mindegy csak ne határontúli magyar legyen...és ez jobb nekem mintha a térdigtaszatott nadrágos feketéket kéne kerülgessem az utcákon.
Csizmás Kond
@Shikari: mitől lenne az ? ki minek akar annnak örvend amúgy nem tudom mit is akartál...
vacsi
@1magyar: Akkor fordítsuk meg a sort: a normális az lenne, ha mindenki saját magának, illetve - amiről egyre kevesebbet hallani - a saját családjának örömére és felelősségére szülné a gyerekeket. Ezért nem örülök annak, hogy már 3 éves kortól az állam rájuk teszi a kezét. Persze, az érem másik oldala meg a támogatás - mert az bizony nagyon elkél. Mondjuk, jobb lenne, ha lenne mindenkinek munkája, megfelelő fizetésért, de ez egyre inkább csak álom.
Rockxy
@Horizont: Ezt irtad: "Az ország orbáné és a fidesz+kádéenpéé."
Viszont:
magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/figyelemre-melto/item/4899-z
Csizmás Kond
@Horizont:...egy nagy lószart tudod...csak fújod a magadét mint a kakukkóra...mint a sarki térfigyelővénasszonyok,látod nem nem tudod mi, hallod de nem érted...
írd le ha tidod ...
CsipkeRózsa
@Shikari: Kiket akarsz már üldöztetni?
Rockxy
@Horizont: Ez természetes.
Thomas Piketty egy orbánista narancsos seggnyaló és Franciaországból menedzseli a fideszt.
www.lemonde.fr/blog/piketty/2018/01/16/2018-the-year-of-europe/
Csizmás Kond
@Horizont: ...nézd az ilyen hasraütésutáni böfögés már nem a te korodhoz illik. Ha tudsz valamit mondjad, írd le akár képet is kirakhatsz, de ha nem akkor hallgass mert csak magadat égeted a folytonos szatakodással.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A pénzköltésekre úgy van törvény, hogy Orbán kitalál valamit, és azt meg is valósítja, nála van a kasszakulcs. A törvény csak a nagyjából tervezett közigazgatásra, nyugdíjakra, egészségügyre, oktatásra, stb-re. készül, de még azt sem tartják be.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: A törvényeket az országgyülés hozza és a kormány hajtja végre..
1magyar
@vacsi: A kapitalizmus nem ideális, bizonytalanra nem szülnek csak a felelőtlenek. A szoc.-ban ez sem volt gond, A létbiztonság az alapja a normális családi életnek. Van munkahely, lakás, szülnek gyereket. A szoc. ban ha elváltak sem volt gond a gyerektartás, kötelező volt 55 éves korig dolgozni
CsipkeRózsa
@Rockxy: Olvastad talán itt a lapon, hogy van aki örvendezik?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Normális országban igen, nálunk egyszemélyi döntések vannak.
CsipkeRózsa
@Shikari: Senki nem üldözi a magyarságot. Az embereknek nem egyforma véleményük van dolgokról, mindenki elmondhatja a saját véleményét, attól még nem üldöz senkit.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...miért nem rúgod bokán akire szavaztál hogy tegye a dolgát ha igérgetett ?...vagy a fideszre szavaztál ?
Csizmás Kond
@Shikari: Az nem d ha már belefogtál megpróbálhatnád magyarázni...
csak úgy....
@Horizont: ez a csizmás egy zsákba macska! @Shikari: ról nem is beszélve..
csak úgy....
@Shikari: tibim,ne rázd magad mert szétesel! aki itt vizionálni szokott az te vagy !
te szoktál csomagoltatni az ellenlábasaiddal,hogy készülödjenek recskre,szibériába...
gyagya vagy te tibi, kb. mint az omijó haverod, aki az elözö életében madridban bika volt.
Csizmás Kond
@Shikari:...arra gondoltál már, hogy az is lehet nem ezt mondta, vagy nem így mondta...?
csak úgy....
@Csizmás Kond: a hörpintöböl gyütt a tibi, ott ünnepelte az anyja napját és a maligán elvette a képességét...
kulabombaafityiszre
Eljön azaz idő is amikor novák asszony örvendezés helyett azt mondja,parancsra tettem.
Csizmás Kond
@Shikari: Inkább idézek mert látom nem szeretsz olvasni...
" Novák Katalin örömtelinek nevezte, hogy egyre többen mernek igent mondani az életre, a gyermekvállalásra,..."
Most akkor szerinted mi az igaz ?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...neked nincs soha egyéb mondanivalód az ilyen üres fecsegésen kívül ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: csak a példátokat követem! ti ketten a tibivel,akár jól menö zöldségkereskedök is lehetnétek!
Borsodi
Kik is vállalnak most gyereket arról beszélhetne?
www.youtube.com/watch?v=BGhN4hzmfEw
Ezek a gólyák hozzák!
namihami
@Csizmás Kond: Olvasd el mégegyszer (kétszer, háromszor) és meg fogod érteni, hogy a két beírásoddal nem egyszer igen-egyszer nem értek egyet. a két szöveg között ellentmondás van, ezért tűnik az enyém ellentétesnek. Erről viszont nem én tehetek.
olivetti
A Tenyeres-Talpas Katalin megint hazudott!

Ha nem sikerül elmozdulni a mostani termékenységi szintről, és a jelenlegi reprodukciós deficit tartóssá válna, akkor a szülői és a gyermeknemzedékek egyensúlytalansága egy olyan negatív spirált indítana el, amelyben egyre csökkenő létszámú szülőképes korú nő egyre kevesebb gyermeket hozna világra, és ez a népesség lélekszámának gyorsuló ütemű csökkenésével járna együtt - állapítja meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss, demográfiai tanulmánya. Jelenleg 1,5-ös szinten áll a termékenység, és még a 2,1-es ráta elérése is azt eredményezné, hogy a jelenlegi halandósági viszonyok és várható élettartam mellett, a népességszám természetes fogyásának ütemét csak mérsékelni tudnánk, de megállítani nem lehetne.(portfólió)
Aki Én
@Csizmás Kond: mikor már a Shikari is hülyének tart, akkor nagy a baj.
Te miért nem érzed, hogy itt mennyire segg hülyének tart mindenki? Néha visszaolvasod amit leírsz?
Téged mi tart itt? A betegséged?
luiz
Annak se sok ízlése van aki belőled anyát csinált
Csizmás Kond
@namihami: Azt állítod, hogy egyszemélyes döntések vannak...akkor szerinted miért ját a parlamentbe az a többszáz ember naponta ?...és mit csinál az ellenzék ?...és mi az oka hogy többen szavaztak a fideszre ?...és ha már így van miért nem tudod megérteni, hogy a demokrácia véleményalapú ?
...te azt sajnálod hogy túl kevesen vagytok hogy túlerőben lehessetek, de ha te éreznéd magad túlerőben akkor mások lennének kisebbségben szóval ezt nem elsírni kell hanem választani és beletörődni, majd újból és újból...
namihami
@Csizmás Kond: Aztt, hogy egyszemélyes döntés van, az nem az én állításom. Csupán csatlakozom ahhot a tömeghez, amelyik ezt mondja és tapasztalja.
A Parlamentben pedig egy lefizetett klakk szimpla színjátékot ad elő a népnek. Ezt a legfényesebben a beordító igazolja. Igen-nem, ennyi és a gombnyomás. Ugye azt azért Te se hiszed, hogy annak a teljes kormánypártnak mindig és mindenben tökéletesen egyforma a hite és meggyőződése. Pusztán a zsebe, a pozícióhoz való ragaszkodása és a bekiabálója. Akkor pedig szimpla szinház az egész.
Én nem a túlerőt sajnálom, pusztán elrettent a jobboldali fölény használati MÓDJA és STÍLUSA. A mindent erőből átnyomok és lesz@rom a világot---mentalitás. A Füstös ezt csinálja az EU-ban is és ez a gittegylet (Néppárt) azért a néhány szavazatért és a vele járó pénzért mindezt tolerálja neki. Nem lőnek a magyarok, nem lázadoznak, akkor nekünk se érdekünk az orbáni önkény elzavarása vagy anyagi megfolytása. És a Gazda remekül felismerte a tehetetlenséget.
Él és visszaél vele...
Ronin2
"Kitért arra is, hogy a házasságkötések száma negyven éve nem volt olyan magas, mint most, míg a válások száma hatvanéves mélyponton van"
No ieg..
A CSOK-ot nem vehetik fel,csak házastársak.
Eddig.
Aztán majd meglátjuk a karantén "eredményét"!
A munkaerőtartalék megduplázódik.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Akire szavaztam, intézné a dolgát a parlamentben is, de az orbáni zsarnokság nem engedi őt sem.

Az még véletlenül sem fordult elő, hogy a fideszre szavaztam voln, és még véletlenül sem fog soha előfordulni, hogy én a fideszre szavazzak! Még a feltételezése is bántó.
CsipkeRózsa
@Shikari: Szabó Tímea nem magyargyűlölő, hiszen a magyar emberekért állt ki a parlamentben. Ő előbbre sorolja a magyarországi magyarokat, mint a kint élőket. Ez volna természetes, az ország miniszterelnökétől is!
CsipkeRózsa
@Shikari: Akiket magyarnak tartasz, ők először a kint élő magyarokat tartja magyarnak, vagy az itthon élőket?
CsipkeRózsa
@Shikari: Te nem tekinted magyarnak őt, attól ő még magyar.
kereső
"Szeretettel" küldöm az államtitkár asszonynak a kormány központi napilapjában megjelent véleménycikket- amely teljesen rimel a magyar országgyűlés elnökének néhány napja kifejtett álláspontjával a 2-es személyi számot illetően.

Annyit jegyeznék csak meg- ha egy nő és egy férfi családot alapit, gyermeket vállal, azt általában nem az aktuális hatalom "kivánságára" és öröméért teszi, hanem egészen más okból. Persze vannak kivételek- de akkor meg minek?(szegény gyerek!)
namihami
Bocs. A fenti A betű és a címzett csak tévedés. Véletlen hiba...
kokopelli
@CsipkeRózsa: ...halkan írom,mert az egész magyar,nem magyar dolog úgy tűnik nekem,hogy az csak arra
jó,hogy az üres politikát a vitatkozók felek mellékvágányra tereljék! Talán a vitatkozóknak meg kellene nézniök,hogy
nagyobb és jelentősebb országokban nem gyüjtőszó magyar,német,francia,angol stb,hanem az igazi az azon belü-
li,a hovatartozásra jellemző a fontos!Én a németeknél csak azt hallottam,hogy valaki bajor,vagy frank,vagy szász,vagy
sváb,vagy hanseát,és így tovább még tucatnyi más!Az élcelődés a humor szintjén zajllik le, és sokszor a nevetéstől-
gurulni lehet,ahogy egymást (frozeln) froclizzák!! Ők mind akceptálják a "deutsch" (német) besorolást,de egymás kö-
zött a régi "nemzetségi "nevüket használják! (;-))
Csizmás Kond
@namihami: A kormánynak az a dolga hogy az ország sorsát igazgassa, szóval az a hit, hogy az egyén a fő az csak a mesékben van, eddig is ugyanez volt csak elhitették, hogy érdünk van.Az országon belül az egyén szabadon választhat...dolgozik, nemdolgozik lop csal stb. persze ezeknek is vannak szabályai...
...jobboldali fölény...ez értelmetlenség. Ha most a baloldali kerülne fölénybe ugyanezt csinálná, ugyanis ma már nem oldalak szerint kormányoznak hanem egységes uniós szabályok szerint. Az oldalak csak szinjáték, mert a baloldal sem hozná vissza a kommunizmust a jobboldal pedig már ami azt se lehet tudni miféle nem tudna ennél másabb magánjogot biztosítani.
Eu és néppárt ...az is csak nosztalgikus divat. Ugyanazt csinálják mindegyik csak más a nevük
Tehát az egésznek az a lényege hogy az ember mit akar, mert most van lehetősége válogatni. Aki csak sír az sem ér el semmit mert nincs értelme.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Mi az hogy nem engedik, beragasztják a száját ? lekötik a kezét ?...
Bárkire szavaztál ha most az kerülne a polcra szerinted mit tenne ?
tudode
Miről beszél az államtitkár asszony, hiszen ő sem más, mint egy ketteske, mégpedig a kanok anyák napján alázták be az ország kettesKÁIT, majd az isztambuli egyezményt is azon a napon nyújtotta be a közjogilag érvénytelen nemzethy morgó!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Az mostani ellenzéki pártok, személyek mindegyike szóhoz engedné jutni a mostani kormánypárt tagjait is:
parlament, TV, rádió, újság, nem ilyen lekezelő hangot használna.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Mostis szólhat...és annyi akkor is úgy lenne. Gárki volt és bárki lesz is a kormányon az úgy fogja az országot igazgatni, hogy az elsősorban neki legyen jó, a saját embereit fogja kinevezni azokta fogja tömni és stb...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Hol szólalhatnak meg, hol nem csak a lejáratásuk céljából beszélnek az ellenzéki pártokról?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem mindig. Azt ki nézi, ki hallja, ami ott elhangzik?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Az nem színház hogy nézni kelljen, hanem ott tudja kifejteni azt amilrt megválasztottad. Ott tudja érvényesíteni az elképzeléseit.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Akit érdekel az ott elhangzott téma, biztosan szeretné nézni.

Persze, nem színház, de időnként cirkusz.
legott
Ha egyre több férfi szülne, az hír lenne, de ez...
Mivel Novák Katalin egy rövid időszak viszonyszámával próbálja igazolni az eredményességét, ezért ez a megállapítás Novák Katalin részéről irreleváns.
Az ingadozásból kiragadni a felfelé ívelő számot, az csúsztatás.

A viszonylagos nem állandó - vágod, te paraszt kurva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.