Ötnapos üléssel folytatódik a munka az országházban.

Ezek lesznek a legfontosabb dolgok, amikről dönt a parlament

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor a tűzoltóság napjára történő emlékezéssel kezdődik, amit napirend előtti felszólalások követnek.

Az azonnali kérdésekre és interpellációkra ezúttal is két-két óra állhat rendelkezésre.

Kedden szavazások követhetik a napirend előtti felszólalásokat: dönthetnek egyebek mellett a területfejlesztési törvény módosításáról és a Közép-Duna menti kiemelt térség létrehozásáról.

A határozathozatalok után nyolc javaslat általános vitáját tarthatják meg. Ekkor kerülhet terítékre az a kormánypárti javaslat, amely lehetővé tenné a parlamenti frakcióknak pártjuk anyagi támogatását tekintettel arra, hogy a pártok idei állami támogatásának felét átcsoportosítják a koronavírus-járvány elleni védekezési alapba.

Szó lehet még a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról, valamint a belügyminiszter polgárok biztonságát erősítő javaslatairól is.

Szerdán a magyar sport napjára, valamint a Jászkun önmegváltás emléknapjára emlékezéssel kezdik munkájukat a képviselők, majd a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség 2018-as beszámolóit tárgyalhatják.

Csütörtökön négy javaslatról tarthatnak általános vitát. A képviselők elsőként a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklését célzó adóváltoztatási javaslatokról, majd a kiskereskedelmi adóról szóló előterjesztésről mondhatják el a véleményüket.

Az ülésnap második felében a felnőttképzés ösztönzéséről és a nemzetiségek jogairól szóló előterjesztések kerülhetnek napirendre.

A parlament ülése május 11-én, hétfőn érhet véget, amikor újra azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el két órában.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Máthé

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Esetleg be lehetne iktatni még egy extra béremelést is...
Nessy
Ezek jó részéhez tényleg szükség van a teljhatalomra, mert zömükben valóban a járvány megfékezését szolgálják!
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak!
kereső
" A parlament működik". Lám-lám. Ezzel igazolja magát orbán és a fideSS. De , hogy az egész csak cirkusz a világ felé, az nem jut el az ellenzék képviselőinek agyáig. Szégyenteljes az egész, ha hozzávesszük a házelnök "mérsékelt" - by gulyás gergely kancellária miniszter- kirohanását az ellenzéki képviselőkkel és szavazókkal szemben. Gerincet elő hölgyek, urak- és tényleg képviseljetek bennünket ott ahol lehet. Ez a hely ma Magyarországon nem a parlamentnek csúfolt fideSS játszóház.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.