Az ügyészség arra kérte a bíróságot, tárgyalás nélkül hozzon ítéletet a három ember ügyében.

Tárgyalás nélkül ítélnék el azokat, akik 2018-ban a rabszolgatörvény ellen tüntettek – akár börtönbe is kerülhetnek

Három ember ellen nyújtott be vádiratot a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A vádirat szerint a 2018 decemberi, Kossuth téri tüntetések résztvevőiként „a Parlament épületének védelmére felsorakozott rendőri sorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, amelyekkel eltalálták a rendőröket, illetve azért, hogy a sorfalat áttörjék, testükkel meglökték a rendőröket, akik ettől hátratántorodtak. A vádlottak ezen erőszakos magatartásukkal jogszerű eljárásukban akadályozták a rendőröket, akik a biztosítási intézkedés körében előírt feladataikat emiatt csak megnehezítve tudták ellátni”.

Az ügyészség a járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozva azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás nélkül hozzon düntést a tüntetők ügyében. A hivatalos személy elleni erőszak alapesete 1-5 év szabadságvesztéssel büntethető.

A közlemény szerint a bíróság eddig négy hasonló ügyben hozott ítéletet. Az előkészítő üléseken a vádlottak beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság két esetben egy év alatti börtön fokozatú, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg egy esetben pénzbüntetésre ítélte a vádlottakat. Az ügyészség mindhárom esetben súlyosbításért fellebbezett.

Egy vádlottat – az ügyészi indítványnak megfelelően – egy év börtön fokozatú, végrehajtásában kettő év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.

Forrás: 444

Kép: Pixabay

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az ügyészség malmai lassan őrölnek! Ma 2020-t írunk! Természetesen most a legideálisabb az idő, mert ettől múlik el a járványveszély!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
Példát kell statuálni! Törvényesen, szigorúan és következetesen!
Magyarország a magyaroké!
Emmersson71
@Shikari: "Ki indította el ezt a terrort és miért nincsen börtönben?"

Jó kérdés! Vajon Orbánék a májusban felvett őszödi beszédet miért szeptemberben (17.-én délután) szivárogtatták ki..pár héttel október 23. előtt?!
Ki volt Satu és a többi felbérelt provokátor - "húzzuk magunkra a rendőröket" (lehallgatott telefonbeszélgetések)?!

Megannyi kínzó kérdés, ugye?!
134.bátor
@Shikari: Vajon 2006- van mièrt nem itèltek el egyet sem,a csőcselèkből? Akkor nem " hátra tántorogtak" a rendőrök,hanem több tucatnyian súlyos sèrülèseket szenvedtek!! Akkor hol voltál???
Shikari
@134.bátor: Minden koncepciós ítéletet hatályon kívül helyeztek. A rendőrnek öltözött terroristák verték a magyarokat, meg az izraeli import pribékek. Gyurcsány parancsára, Gergényi és Demszky egyetértésével!
Már védekezni is bűn a liberálfasiszta patkányok szerint!
Yoda69
Igy csinalja E.Korea es Kina is. Kovetendo pelda a diktatorunk számára.
De teszunk rola, hogy jovore o keruljon oda ahova valo.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok