Szijjártó Péter szerint a munkaerő-közvetítők sokat segíthetnek abban, hogy a gazdaság talpra álljon.

A kormány elárulta, kiknek fog a legnagyobb szerep jutni az ország újraindításában

A munkaerő-kölcsönző és munkaerő-közvetítő cégek jelentős szerepet vállalhatnak a gazdasági újrakezdésben, ezért a kormány számít a közreműködésükre és a tapasztalataikra – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Prohumán Kft.-vel.

A vállalat több száz céggel működik együtt, és a 10 legnagyobb foglalkoztató egyike Magyarországon – indokolta a stratégiai szintű kapcsolatot Szijjártó Péter. A járványveszély felértékeli a munkaerő-gazdálkodásban szerzett tapasztalatokat, a kormány ezért a döntéshozatalban is számít Prohumán észrevételeire – tette hozzá.

Magyarországon 2002 óta lehet közvetítő cégektől alkalmazottakat bérelni. A munkaerő-kölcsönzés azóta évi több százmilliárd forint forgalmat termelő iparággá fejlődött. A kormány a hétfői megállapodást megelőzően 84 céggel létesített stratégiai együttműködést, és ezzel is magyarázható, hogy az érintett cégek 25 ezerrel több munkavállalót foglalkoztatnak, és 5 százalékkal növelték a magyar cégek arányát a beszállítóik között – méltatta a magas szintű vállalati kapcsolatokat a tárcavezető. Összegzése szerint csak a belföldi beszállítók bővülő részesedése több százmillió eurónyi megrendeléstöbbletet hozhatott az érintetteknek.

Szijjártó Péter úgy véli, hogy Magyarország kedvező helyzetben állhat a gazdasági újrakezdés elé, és nem kell lemondania arról sem, hogy a térség legvonzóbb befektetési célpontja maradjon. Ennek ugyanakkor a szakképzett munkaerő is feltétele amellett, hogy a vállalkozásokat adócsökkentés, bértámogatás, 2 ezermilliárd forint hitel- és 500 milliárd forint garanciakeret segíti a rendkívüli helyzetben – hangsúlyozta.

A Prohumán ügyvezető igazgatója közreműködést ígért a kormánynak abban, hogy a lehető legkevesebb munkahely szűnjön meg, továbbá minél több munkaadó, és befektetés érkezzen külföldről. 25 éves tapasztalataira építve a cég összekötő szerepet vállalhat a munkaadók és a munkavállalók között az átalakuló gazdasági viszonyok között – tette hozzá Zakor Sándor.

A budapesti székhelyű Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. a térségben meghatározó, Magyarországon pedig piacvezető vállalkozás munkaerő-közvetítésben és munkaerő-kölcsönzésben. A cégvezető közlése szerint 8 országban naponta 17 ezer munkavállalónak biztosítanak álláslehetőséget.

A Prohumán nettó árbevétele 2017-ben megközelítette a 29 milliárd forintot, 2018-ban meghaladta a 34 milliárd forintot. Adózott eredménye eközben 941,5 millió forintról 1,2 milliárd forintra nőtt – derül ki a nyilvános cégadatokból.

Forrás: MTI/Blikk

Kép: MTI/Illyés Tibor

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
Különösen akkor amennyiben sem gazdaság sem munkaadó nem lesz. Akkor lehet valamit inditani vagy indulni???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Orbán Viktor, te magyarok, emberek tízezreit ölted meg.
Ezért felelni fogsz.
Embergyilkos vagy, Orbán.
Ezért felelni fogsz.

Még nem döntöttem el, hogy robbantom az égig a fideszeseket, de majd kitalálom.
Várhatnék Istenre, de nem tudok tovább várni.
legott
szijjrtónak egy mesterfodrász sem tud jó frizurát csinálni - annyira hülye feje van
szijjártó úgy el van baszva, fejben, hogy nagyon!

Ha véletlenül összefutunk, leöllek, mint a disznót, Szijjártó.
legott
Szijártó vízfeje, vállalhatatlan!
Úgy gáz a csávó, ahogy van.

Ne dölj hátra! Megkereslek és megöllek.

Isten, majd megbocsát - vagy, nem.
Leszarom !!!
legott
A kurva anyád!
Ha úgy alakul, leöllek, mint a disznót, magyar fideszes politikus.
Polgárháború, rulez !!!
Bezony, a rendőröknek is annyi, ha ellenállnak - a kurva anyátok!

Rendőrállam?
Darabokra szedlek, ha úgy alakul - geci vidéki büdös paraszt !!!
legott
katonaság, meg csak a fidesz?

A KURVA ANYÁD !!!
SystemError
Látom a csirkeszar tekintetén, hogy már felfogta a jövőjét...:)
Igen igen, már benne vagytok nyakig, már megtörtént. Innentől hazugságspirál van és csak több lesz a bizonyíték, ha belenyúlkáltok...Csirkeszar nem hülye, csak nyomi. Kövér is ezért topog, mert érzi, hogy a hajó el fog süllyedni és előre támad a sokat megélt hatalomátmentős savazós bácsika. A hangja is olyan, mint egy beszédhibás, motyogós buckalakónak, mert feszeng magától.

index.hu/video/2020/05/06/fake_news_alhir_tomeges_teszteles_csodafegyver/
balramagyar.hu/2020/05/06/oriasi-botrany-robbant-ez-tenyleg-kasler-szekebe-kerulhet/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.