A helyi Fidesz tiltakozott az ellen, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.

Csepel nem hajlandó hajléktalanokat befogadni, így Karácsony Gergely a Városházán helyezi el őket

A főváros vezetése tudomásul veszi, hogy Csepel vezetése hátat fordít az elesetteknek, így saját épületébe fogad be olyan otthontalan embereket, akik vállalják a karantént.

Mint ismert, az idősotthonok lakói mellett a hajléktalanok a legkitettebb társadalmi csoport a koronavírusjárvány terjedésének. A mélyszegénységben élő, otthontalan emberek aligha tudják betartani a járvány megfékezése érdekében hozott szabályokat. Ráadásul sok közöttük az idős, krónikus beteg. Budapest járvány előtti szociális intézményrendszere pedig nem volt alkalmas arra, hogy a fertőzés megfékezéséhez kellő távolságot biztosítson az ellátottak között, és bár a főváros már több mint 500 új férőhelyet alakított ki, de további befogadóhelyek létesítésére van szükség.

A csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy olyan hajléktalan embereknek biztosítsunk ideiglenes otthont, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét, a Fővárosi Önkormányzat az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni. Ám azok után, hogy a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és a kerületben egyéni képviselőnek sikertelenül indult Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa, akiknek az élete múlhat azon, hogy gondoskodunk-e róluk, a városvezetés új helyszínt talált elhelyezésükre.

Az elkövetkezendő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása, amely a tervek szerint később a Budapest Galériának ad majd helyet. A járványügyi veszélyhelyzet idejére azok az otthontalan budapestiek költözhetnek be, akikkel szemben Csepel elöljárói gyűlöletkeltő kampányba kezdtek a kerületben.

„Szomorú, hogy újabb politikusok bizonyították: hírből sem ismerik a szolidaritást, és inkább jószándékú polgárokat hergelnek az elesettekkel szemben. A bajban ellökni azokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak, számunkra nem elfogadható. És bár a főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket. Bízunk benne, hogy meg tudjuk óvni az egészségüket, az életüket”

– mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Forrás: Blikk

Kép: Karácsony/Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Úgy kikérted magadnak ezt a náci dolgot, pedig mintha általános lenne ez a közvélekedés rólad. Úgy örülök, hogy szóltál! Te is örülsz? :)
CsipkeRózsa
Egy igazi csepeli, aki besegített a hajléktalanok elutasításához:

"A jövőre 50 éves Németh Szilárd szegény csepeli munkásfamília sarja, édesapja a Csepel Műveknél dolgozott, szülei mindketten rokkantnyugdíjasként vonultak vissza. Egy 2003-as hosszú életútinterjújában meséli, hogy első tíz évét egy mindössze 9 négyzetméteres albérletben töltötte a szüleivel és - '69-től - a kishúgával együtt."
olivetti
@CsipkeRózsa: Amikor a büdös tapló Zsíros Pacal elfelejti, hogy honnan jött!
Ez a gyökér a Fideszben is a legalja!
SystemError
@Shikari: Unalmas a szöveged. Már nagyon lakosságiba nyomod, de azért nácis is nyugi!
vacsi
@CsipkeRózsa: Ezt ne gondold!Velük minden maradna a régiben, Csepelt viszont tönkretennék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.