A Magyarország ellen zajló példátlan támadásról és dezinformációs kampányról, valamint az ezek alaptalanságát kimondó európai bizottsági állásfoglalásokról írt levelet Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó valamennyi párt elnökének – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hétfő délután.

Orbán: példátlan támadás érte Magyarországot, kérjenek bocsánatot!
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor értékelése szerint az elmúlt hetekben

egy Magyarország ellen zajló "példátlan támadás és dezinformációs kampány tanúi lehettünk. Akkor, amikor világszerte a koronavírus-járvány elleni eredményes fellépésért küzdünk, amikor emberéletek forognak kockán, egy valós alap nélküli, koordinált támadást indítottak ellenünk. Engem és országomat már korábban is támadtak igazságtalanul, részrehajló ideológiai propaganda alapján, de a mostani volt a legaljasabb és legcinikusabb, amit tapasztaltam. Szándékosan figyelmen kívül hagyták, hogy egy olyan kormányt vettek célkeresztbe, amely épp emberéletek mentésén fáradozik"

- szögezte le a Fidesz elnöke.

Levelében megállapította: az összehangolt politikai támadás résztvevői hamis információt és hazugságokat terjesztettek.

"Azt híresztelték, hogy az Országgyűlés bezárt, holott rendszeresen ülésezik, és heves vitáknak biztosít helyszínt. Azt is állították, hogy korlátlan hatalmat szereztem magamnak. Pedig éppen ellenkezőleg: az Országgyűlés hatásköre a kormány kárára bővült. Az Országgyűlés hatásköre lett, hogy véget vessen a veszélyhelyzetnek, sőt bármely rendkívüli intézkedést visszavonhat"

- írta, hozzátéve: "az álhírek terjesztésébe sajnálatos módon nemcsak formális politikai ellenfeleink, hanem egyes EPP-s politikusok is aktívan bekapcsolódtak".

Orbán Viktor emlékeztetett: az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk "odáig merészkedett, hogy párhuzamot állított a magyarországi intézkedések és Carl Schmitt, a náci német rezsim támogatója és ideológusa között".

A miniszterelnök az EPP-tagszervezetek elnökeinek írt levelében felhívja a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság időközben megvizsgálta a magyarországi intézkedéseket, és félreérthetetlen módon kimondta, hogy ezek a támadások alaptalanok. "Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, aki nem vádolható azzal, hogy Magyarország iránt elfogult lenne, ráadásul másik pártcsaládot képvisel, már több alkalommal kijelentette, hogy a magyar törvény, amely szabályozza a kormány különleges hatásköreit a veszélyhelyzet alatt, nem ütközik európai uniós jogszabályokba" – írta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke felidézte:

az Európai Parlament április 17-én határozatban ítélte el Magyarországot.

"Azzal, hogy egyes hazugságokat a határozat szövegébe foglaltak, az európai parlamenti képviselők nevetség tárgyává tették magukat és intézményüket is. Az Európai Parlament archívumai örökké őrizni fogják ezeket" – jegyezte meg Orbán Viktor, leszögezve: a bizottság nyilatkozata helyre tette a politikai hisztériát.

Hozzátette: "az okozott kárt azonban nem lehet helyrehozni. Köszönöm valódi szövetségeseinknek, hogy a rájuk nehezedő nyomás ellenére hűségesek maradtak az igazsághoz, és kiálltak mellettünk.

Azoktól pedig, akik tájékozatlanságból vagy rosszindulatból az álhírterjesztőkhöz csatlakoztak, elvárom, hogy bocsánatot kérjenek a magyar emberektől, és levonják a megfelelő következtetéseket"

- írta levelében a magyar miniszterelnök.

A Fidesz elnöke végezetül kifejtette: "nem engedhetjük, hogy politikai ellenfeleink kisajátítsák a jogállamiság elvét, és ezt a közös értéket pártpolitikai eszközzé silányítsák. Hamarosan döntenünk kellene: engedjük, hogy megosszanak, és tovább gyengítsenek bennünket, vagy összefogunk, és továbbra is az európai politika vezető, konzervatív ereje maradunk. Az előttünk álló, kihívásokkal teli időszakhoz sok erőt és bölcsességet kívánok!"

Havasi Bertalan az MTI-nek elmondta: a levelet angol nyelven Európa-szerte 53 néppárti pártelnöknek, magyar nyelven 4 pártelnöknek valamint a Most/Híd szlovák-magyar vegyes párt elnökségének küldték el.

(MTI)

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"...egy olyan kormányt vettek célkeresztbe, amely épp emberéletek mentésén fáradozik"

Úgy, hogy a haldokló betegeket kilökik a kórházakból azért, hogy ott a mai napig üres ágyak legyenek.

"...példátlan támadás és dezinformációs kampány tanúi lehettünk..."
Példátlan dolog, hogy szóvá teszik a diktatúra előszobáját, a határidő nélküli korlátlan hatalomgyakorlás tényét!

Felesleges Orbán beszédét, gondolatait elemezgetni. Egy beteg ember zagyva gondolatai, ami köszönő viszonyban sincs a magyar valósággal!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Nem alaptalan a vád! Így kezded. "Engem, és országomat". Baszki mi ez ha nem beismerés fatökűkém.
Pálinkás Pál
No...tisztázzunk valamit malacka...az országot semmiféle támadás nem érte, de a te harácsoló parazita kormányodat ,veled az élén,annál több,és jogosan!!! Remélem már te is tudod,hogy Európában nem lesz maradásod!!
namihami
És az orbáni levél olvasás nélkül megy a tönni mellé, szemétkosárba. Használnák ők egyéb célra, talán a tartalma alapján arra még alkalmasabb is lenne, de a 80 gr/m2-es írógéppapír jelzett célra alkalmatlanná teszi. Esetleg a kávéscsészét teszik rá, hogy ne maradjon nyom az asztallapján.
simmering73
Benneteket minősítettek more, nem a magyar népet. Benneteket és a nyájatokat.
justhpeter
Orbán szerzett egy jó napot a pártelnököknek. Legalább három napig rázni fogja őket a röhögés
Béla333
"...egy olyan kormányt vettek célkeresztbe, amely épp emberéletek mentésén fáradozik"

Úgy, hogy a haldokló betegeket kilökik a kórházakból azért, hogy ott a mai napig üres ágyak legyenek.

"...példátlan támadás és dezinformációs kampány tanúi lehettünk..."
Példátlan dolog, hogy szóvá teszik a diktatúra előszobáját, a határidő nélküli korlátlan hatalomgyakorlás tényét!

Felesleges Orbán beszédét, gondolatait elemezgetni. Egy beteg ember zagyva gondolatai, ami köszönő viszonyban sincs a magyar valósággal!
kokopelli
Má megest báncsák őtet! Megint a saját százada menetel fordítva! A Néppárt nem az ő "galeri"-ja?(;-))
RonaGyuri
Te ócska retardált dagadt törpe te fogsz remélhetőleg mihamarabb bocsánatot kérni, azért amit műveltél!!! =))
Béla333
A részleteket 10 évre titkosítva, a vírusjárvány leple alatt, a rendeleti kormányzást kihasználva felvesznek vagy 700 milliárdnyi hitelt a Kínaiaktól, amit egy soha meg nem térülő vasút fejlesztésre költenek el ellenőrizetlenül, Orbán strómanjának a fővállalkozásában??!!
Ezt még csak szóvá sem tették a feledékeny Uniós diplomaták.
Mocskos Fidesz!!
tudode
Má mé!
.
Vezetéknevet változtatott Magyarország Viktor Mihályra -- alias az EU bacilusa!
.
Nézzük csak: Csoda hogy még nem vágták ki! Csak amiatt, mert Magyarországnak ennyire tellett:
.
------ Orbán Viktor válasza az Európai Parlamentben
.
www.youtube.com/watch?v=RKnyvex6EnE&t=133s
.
Ilyen SOROS ELNÖKE sem volt még ez EP-ben, aki a szőnyeg alatt csúszka, mászkált!
Clavigo
Szarjál sünt,,Orbán.!! Lehetőleg mindjart kettőt.
Clavigo
@Shikari: " Parádésan " hülye vagy ,bozgor.
peterkelemen
Fábry: Három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van: M1, Echo TV, Hír TV www.youtube.com/watch?v=0V6MqgQpUN8
peterkelemen
Az elmebeteg diktátor minél tovább marad annál több áldozata lesz: idősek, családok, gyermekek. Mire vártok még magyarok???
libellle
@Shikari: Csupán azert, hogy ne halj meg teljesen bután. Mindenkit akinek firkált, annyira erdekli a hülyesege mint amikor egy zsák rizsa kinában eldöl. NULLA senki nem áll vele szoba. Csupán egy info.
kereső
"Azt híresztelték, hogy az Országgyűlés bezárt, holott rendszeresen ülésezik, és heves vitáknak biztosít helyszínt” – folytatta a miniszterelnök."Hej ellenzék- kell ez, hogy orbán és a fideSS ezzel takarózzon?, és ti/mi legyünk a rágalmazók, akiket ki kell tagadni a nemzetből? Nincs gerinc, nincs tartás ennyi megalázás, megaláztatás után sem?
Madácsi Pali
A miniszterálnok egy pofátlan, csaló, hazudozó. Szokása szerint azzal vádol másokat amit ő tesz. Nagyon kel már ide a magyar nyelvű Szabad Európa Rádió magyar adásának ujra indulása! Ha a meghülyitet népének 10%-a eszhez tér a NER-nek vége, és O1G megjaphatja méltó jutalmát.
SystemError
@Clavigo: Ügye hogy egy parádézó ideges kis majom. Szerintem kis sámlija is van, amire felállva gyakorol a tükörben, amikor anyu nem látja!
tudode
Cö, Cö!
.
Ilyen pedigrével falra hányt borsó:
.
---- MAGYARORSZÁG FASISZTA DIKTATÚRA, NEM DEMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG
.
nepszava.us/magyarorszag-fasiszta-diktatura-nem-demokratikus-koztarsasag/
.
Az Isten nem ver bottal!
Aki Én
Beteg idióta. Csoda, hogy csak az ilyen Shikari, Bela Sandor Lakatos, ómidióta meg István Gyula Németh féle félkegyelműek imádják?
kereső
"Szándékosan figyelmen kívül hagyták, hogy egy olyan kormányt vettek célkeresztbe, amely épp emberéletek mentésén fáradozik"- akármit irsz, akárhogy mosod a mundért, mindazok haláláért, a kinokért, az ellátatlanságért, a kórházi dolgozók megfertőzéséért, és mindazok haláláért akik most a virusra hivatkozva nem kapnak/kaphatnak orvosi ellátást egyetlen embert terhel a felelősség. Téged- orbán viktor, magyarország teljhatalmú urát és parancsolóját. És te még azt sem mondhatod, "parancsra cselekedtem".
Clavigo
" ..engem és az országomat "... Az ország nem tiéd ,te szarházi !! Az meg a te bajod,Gyagyás,,hogy mááá meg megint mindenki szembe jön veled az autópályán..
Gauntlet
Egy népírtó, egy fasiszta meg se szólaljon! Az Únió szégyene hogy semmise történik!
vitriol
@RonaGyuri: 18.30 - azt hiszem nagyon sokan leszünk, akik nem fogadják el a bocsánatkérést! - /ha lesz egyáltalán/
RonaGyuri
@vitriol: igazad van! =)) Isten talán megbocsát, de én/mi nem!
kereső
És igen .Példátlan támadás érte Magyarországot. orbán viktor és a fideSS részéről! Help! S.O.S !!!
Yeromos
@Shikari: Azok a rohadt fasiszták már megint titeket ártatlam kommunistákat támadnak.
Nessy
@kereső: Ember életek mentése! Drága O.V. ilyen pimaszul tudatosan valótlan állítani nem illik ám! persze, az is az "ember életek mentése" kategóriába tartozik, mint pl. a közbeszerzés nélküli milliárdok a haveroknak, a sportra, milliók az egyházaknak, az önkormányzatok kifosztása, miközben minden feladatot rájuk terhel! Államosítás, emberek munka és jövedelem nélkül hagyása, értelmetlen feltételekhez kötött minimális bértámogatás a vállalatoknak, majd bérmunka, közmunka!
És miután úgy gondolja, hogy "enyém az ország, enyém a hatalom", akkor a felelősség is a magáé, és a jogos észrevétel is magát illeti!
kereső
@Nessy: Köszönöm , hogy kiegészitetted.
Gyütt Mönt
Nekem úgy látszik nehéz a felfogásom. Azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi olyat tett a Kedves Vezető, amit a 2/3 birtokában nem tudott volna megtenni. Mondjuk Shikari elmagyarázhatná, vevő vagyok rá.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 18:24
Hajrá félnótás csikari.
Úgy állsz majd,hogy csak úgy lógsz.
Hiába nyalod a vezéred farát sosem lesz belőled kegyelmes,max.félkegyelmes.
Zsopiale
Bomlott náci hazaáruló elmebeteg idióta patkány agyában kavargó alternatív valóságban, kurva fontos ország egy 450 millió lakosú kontinentális szövetségben a csirkeszaros 9 milliós Magyarország, mely lakói legalább 60% gyűlöli szarbángecit, és örül ha "támadják", mert egyetért vele... tehát szutykos bugris szektás 3 millió nagyrészt agyhalott birka akik nevében hörög, 450 millió emberrel szemben... egy vezető hivatalban ahol 750 képviselő van és abból kb egy tucat NER-SSsevik bandita az ő patkány frakciója, azt képzeli hogy bárkinek is fontos, bárkit is érdekel a nagyvilágban olyannyira hogy példátlan támadást intéznek... világ röheje.. ennyire idióta sem Sztálin, sem Hitler, sem Napóleon nem volt... Talán Pol Pot és a Kim klán akikhez mérhető, ez a világtörténelem egyik legőrültebb, legszánalmasabb, legpitiánerebb hazaáruló rablógyilkos diktátora...
Nessy
@kereső: Nálam ma Kásler szövege volt az, ami után elszakadt a hajókötél!
Még van képük ember életek megmentéséről, járvány elleni harcról, tisztességről beszélni, és bocsánat kérést elvárni! Ehhez már pofa kell, de rendelkeznek vele!
Gyütt Mönt
Érdekelne, hogy a Kedves Vezető a levelében megemlékezett-e Sorosról, Gyurcsányról, a nyócévről, Brüsszelről, valamint a migránsokról. Ezek összefogtak ellenünk, mind liberális, komcsi és fasiszta. Hirtelen több nem jut eszembe.
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: Orbán nem tud bocsánatot kérni, az még nem fordult elő nála.
kereső
Egy kis "szines" a cirkusz mai napjából:"Az azonnali kérdések órájában a szocialista Bangóné Borbély Ildikó arról érdeklődött, mikor mond le Kásler Miklós. A miniszter távozását két beteg halála miatt is indokoltnak tartaná. Az egyik az a 41 éves tatabányai egészségügyi dolgozó, akinek felesége az kormány verziójával szemben azt állítja, férjének nem volt más alapbetegsége. A másik eset pedig egy 32 éves családanyáé, akit az egészségügy leállása miatt nem tudtak megfelelően ellátni, s ezért hunyt el. A miniszter nem cáfolta az elhangzottakat, csupán annyi megjegyzést fűzött hozzá: “A kéthavonta ismétlődő »mondjon le, mondjon le« ismételten elhangzott”, a szocialista képviselő pedig szerinte “igaz történetekkel szórakoztatta a parlamentet.” - Ez az írás az Újpest Média oldaláról lett kimásolva. Minden jogot fenntartunk!

Emberéletek megmentése?
nezelodo
Milyen isteni szerencse a bajban, hogy a kereszténység védelmében olyan barátokra tettünk szert, mint Kína, Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán, Moldávia, stb, és még elítélt politikust is szöktetünk, hogy naaagy legyen a keresztényvédelmezők klubja. Ezért még nem kellett volna a lengyel testvérünk felmenőit lenácizni, hiszen ő sem emlegette fel a vezér apukájának "antikommunista" múltját, se a Kövér felmenőinek "harcát a kommunizmus, meg a szochazás kitüntetések" ellen.. Nem szólt szegény a vezér, sem a kormánya színeváltozásáról sem.
olivetti
Orbán!
Anyád kérjen a magyaroktól bocsánatot, hogy nem a kutyakölyköket hagyta meg helyetted!
solidedge
Hála Istennek Magyarországot nem érte támadás. Ezt csak Orbán érzi aki Magyarországnak képzeli magát. Teljesen elvesztette realitás érzékét,beteges hatalomvágya megzakkantotta az eszét. Egy mentálisan beteg emberre bízták a nyaloncok az ország vezetését.
peterkelemen
Orbán úgy végzi, mitn a román diktátor, de akkor még örülhet, mert ha nem fogja tudni kimenekíteni a tök, akkor péppé verik.
SystemError
No para Viktor! Szerintem évtizedekről beszélünk csak.. Ehhez nem fog asszisztálni sem a rendvédelem, sem a bíróság, sem az EU ilyen méretekben és főleg nem ilyen jellegű ügyekben. Most nem a szaros kis csúszókat kell elkotorni a mindennapokban gondtalanul.. Mivel alapvető bizalmatlanság volt. Az ügyek nagy része független szerkesztőségekbe ment először, csakhogy később ebből se legyen baj..:) Azt gondolom, hogy transzparens esetben sok minden megérthető lett volna, talán még így lesznek dolgok, melyekre van magyarázat, de tudjuk jól, hogy sokra nem lesz. Ok-okozati összefüggés van. Ezekben az ügyekben pedig egyenlőre csak bizonyítás oldalról láttunk dokumentumokat. A "rendeleti-kormány" részéről nem nagyon láttunk hivatkozott védekezést. Ez bizony igen sok kérdést vet fel és Igen sok kérdést vet fel, hogy bizonyos évközi KSH adatok miért tűnnek el egy demokráciában. Orbán ezzel a rendeleti bulival magára terelte a figyelmet és most tényleg minden ország ezt figyeli, hogy berepeszti-e az üveget. Látják jól, hogy itt két vírus van! Emiatt már a saját demokráciájukat is féltik, ezért most nem tudja eljátszani a kis kétszínű kifelé/befelé játékait sem.
RonaGyuri
Európa anyja

de sajnos nem igazán vicc!

Dagadt türpe
Viktorka
Levelét megirta;
Krokodil
Könnyével
Azt is telesirta.
Párt-elnök tsainak
A levél,
mindnek saját városába
Örömhírt
Viszen a
Szomorú valóságba:

Pupákok, ha szépen kellő tisztelettel elébe járultok és sűrű bocsánatáért esedezés közben megkövetitek Őfeneségét, akkor megfontolja hogy nem haragszik rátok!
csipetke
Óriási baj van orbán szövegértelmezésével. Valószínűleg a mostani érettségin elhúznák.De ha nem érti elsőre,mé' nem olvassa el többször,és akkor rájönne,hogy nem Magyarországot támadják,hanem az elmebeteg kormányt,a fideszt,ami egyszemélyben ő maga.A többiek körülötte csak olyan bólogató kutyák,amik a trabant,vagy skoda-ablakban voltak anno.Pont annyit is érnek.
libellle
@Shikari: az a te feladatod. azert fizetnek.
libellle
@libellle: nallad a problema nem áthidalható. Gondolom mint minden olyan személy mint te, evvel sajnos nem vagy tisztában.De nem problem, legalább van itt min nevetni.
kokopelli
@csipetke: 99,9 %-a az itt tiltakozó Orbán-talpasoknak egy szót sem értett a német bejátszásból. A hetente
megjelenő szatíraműsort sem ismerik! Az A.Merkeltől a Trumpig a Bundestag-tól az ENSz-ig minden politikus ill.
szervezet szerepel benne! Maga a "szőrösßar" sem ismeri,de biztos ami nem bizonytalan tiltakozunk,mert megér-
tetni van még időnk!! Valaki majd csak elmagyarázza! Ezek az überokosok újra adtak egy magas labdát a sajtók-
nak!Meg lesznek "sertésedve",ha azt is lecsapják odaát! (;-))
ómió
Ugyan már! Az efftársak "csak tartják a szintet"!
Jozefina
orbán már megint hazudik, hiszen támadásról szó sincs!!!?? Kritikát fogalmaznak meg az EU-ban és ez egyre rősebb, de nem Magyarország ellen, hanem orbán ellen!!!?? Egy kicsi különbség!!!??
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Légy büszke bolsi, orbán személyesen hozzád beszél. Pontosan tudja, hogy csak ti, szellemi mélyszegények fogadtok be mindent gondolkodás nélkül. Ki is használja.
kolnidre
Orbánt minden normális ember gyűlőli.Ennél rohadtabb vezetője nem lehetne ennek az országnak.Nem véletlen,hogy a saját családja is undorodik tőle.
kokopelli
kolnidre
A saját "Néppártja" lökte ki őt magából,amire azt hazudta,hogy ők "függesztették" fel magukat! A "Néppárt" a leg-
nagyobb az EU-parlamentben,amelyik lassan ki szeretné okádni magából a FIDESZ-t! Az a poen,hogy nem csak a
hazai ellenzéknek,hanem az európai testvérpátoknak is tele van az "acskójuk" vele!Az általa nemrég beiktatott tör-
vény emlékezteti a néppárt sok tagját a názi németek "Felhatamazási" törvényére (Bemächtigungsgesetz) az Adolf-
bá' kezéből! ...és az neki nem kínos?
Pálinkás Pál
"Engem és országomat"...nem is tudtam köcsögduda ,hogy ez a te országod!!!
Yoda69
orbannak pedig a magyar emberektol kell bocsanatot kerni, az ellenuk elkovetett bunok miatt, legfokebb pedig azert mert mar kozel 400-an hunytak el a felresikerult jarvany-vedekezes kovetkezteben.
csak úgy....
@Shikari: igazad van tibi! mint azt a rákosi pajtásotok csinálta az ellenzékkel!
nem vagy te normális..
balos
@csak úgy...: Azért akkor az ilyen shikarik voltak akik szétbaszták az országot!A Rákori pedig a romokból az Anyáink Apáink segítségével építette újjá!Amit,most a nyilas fideSS próbál újra átjátszani idegen kezekbe!Szóval gondolkodom tehát vagyok!Ami most folyik az rombolás!
Zsopiale
10 éve, de sajnos nem példátlan, náci hazaáruló támadás alatt áll az ország, a támadó belső ellenség, a rablógyilkos, csaló tolvaj, országromboló, hatalombitorló szarbángeci maffia...
csak úgy....
@balos: akkor 56 miért volt,ha elégedettek voltak az emberek? rákosi-szálasi egy kaptafa.
Nyírfa
@csak úgy...: Rákosi, Szálasi egy kaptafa??? Jaj, Istenem!
Nyírfa
@kereső: május 4. 19.16

Nagyon tetszik, amit írtál.
kokopelli
Magyarok százezrei élnek Európa országaiban szétszórtan!Mivel azoknak kapcsolatuk van,(lehet) az országgal úgy
azok nagyon jól tudják,hogy a szidott adás nem egy provokáció,hanem a Fidesz-uralom karikírozása! A NET világá-
gában csak bohócot csinálnak magukból,hogy ők a fideszcsicskák támadnak! (;-))...nem zörög a haraszt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.