Egy fülgyulladás miatt is kötelező a drága vírusteszt, de a minisztérium késlekedik a világos utasítások kiadásával.

Újrakezdés: tanácstalanok az egészségügyi dolgozók

Felizzottak a telefonok tegnap reggel a rendelőkben: indulnának a betegek vizsgálatra, elmaradt kezelésekre, az orvosok, asszisztensek viszont zavarban vannak az egészségügyi ellátórendszer hétfői újranyitásának számtalan tisztázatlan részlete miatt. Így sok állami rendelőben és magánpraxisban is különböző kifogásokkal próbáltak időt nyerni, igyekeztek rábeszélni a pácienseket arra, hogy egyelőre érjék be a telefonos ellátással – írja a Népszava.

A legtöbb problémát az okozza, hogy a rendelők, orvosok tegnap sem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy ki fizeti a sok ellátás feltételeként szabott – a piacon 30-60 ezer forintba kerülő – vírustesztek elvégzését. Ráadásul van olyan megyei jogú város, ahol a közelben sincs olyan laboratórium, amely képes lenne ezt a vizsgálatot elvégezni. A szaktárca tegnap is adós maradt a világos útmutatással, igaz, Kásler Miklós humánminiszter már utalt arra, hogy

az állami ellátásban a biztosító fizeti, a magánellátásban pedig a magánellátó vagy a beteg.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Kásler már igazán elhúzhatna nyugdíjba,és nemcsak a kora miatt. Nincs egyetlen tiszta,átgondolt döntése.Az eddigi kártékony ügyködése csak káoszt okozott.
@Gyütt Mönt: 08:22 Meg Brüsszel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Kásler már igazán elhúzhatna nyugdíjba,és nemcsak a kora miatt. Nincs egyetlen tiszta,átgondolt döntése.Az eddigi kártékony ügyködése csak káoszt okozott.
@Gyütt Mönt: 08:22 Meg Brüsszel.
jesz
tegnap láttam a minisztert...még szabadlábon osztotta a humort.
(megnyugtató, hogy a dumájával ellentétben nagyon jól tudja magáról, hogy már elment a hajó, ő lemaradt..de emberül küzd)
Gyütt Mönt
@csipetke: igazad van kedves, Brüsszelt kifelejtettem.
Nessy
@jesz: Azért elhunytakról szóló "igaz történeteket" szórakoztatónak minősíteni, nem éppen normális viselkedésre vall! De a körülötte ülő hívek is osztották eme nézetét. Úgy látszik a józan észt, tisztességet, emberséget le kell adni a ruhatárba képviselőnknek!(Akinek még van.)
Jozefina
Ezeknek teljesen elment az eszük???
"A legtöbb problémát az okozza, hogy a rendelők, orvosok tegnap sem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy ki fizeti a sok ellátás feltételeként szabott – a piacon 30-60 ezer forintba kerülő – vírustesztek elvégzését. "
Ku tudja megfizetni a 30-60 ezr forintba kerül vírustesztet???
Ilyen aljasságra a családbarát keresztényi kormány képes!!??
kereső
De a kék plakátok már viritanak az utcán- a magyar munkavállalók, és munkahelyek kormány általi" megvédését"dicsőitve. Pr kormány- ezek csak szónokolnak, plakátolnak- de közben meg minden cselekvésük a dilettantizmusukról árulkodik. Nem értenek ezek semmi máshoz, csak a lopáshoz,az ellenfél/ellenzék mocskolásához, meg a pr-hoz/szómágiához. Minden cselekvésük csak árt az embereknek és az országnak.
kereső
@Giovanni Alba: Gyurcsány már 14 éve soros!
Giovanni Alba
.@Jozefina: "az állami ellátásban a biztosító fizeti, a magánellátásban pedig a magánellátó vagy a beteg" Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy a beteg fizet, így vagy úgy. A kormány a propaganda szerint családbarát (kiscsalád meg a holdudvar) és nyomokban keresztényi, van ott valahol valami magát választásokon meg nem mérető megélhetési mikropárt,na annak a nevében felfedezhető egy utalás
Giovanni Alba
@kereső: És még egyes értetlenkedők azon csodálkoznak, hogy egy bukott politikus miért nem vonul vissza! De hát könyörgöm, egyszerűen nem hagyják a fijjúg. Ő az alfájuk és omegájuk, hozzá képest határozzák meg önmagukat. Ha egyszer eltűnne ez az "útálatos kép", a maguk eszkábálta templom összedőlne, hiszen nincsen se alapja, se malter a téglák között. Ott csak a hallgatólagos egyetértés van. Mármint a téglák között :-)
-most némi eufemizmussal téglának aposztrofáltam a szárított marhatrágyát, nézd el nekem-
kereső
@Giovanni Alba: El van nézve:)))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.