Kedden Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját – áll a főpolgármesteri hivatal közleményében.

Karácsony Gergely kedden felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, írja a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Közlésük szerint a főpolgármester megköszönte dr. Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett.

A közlemény szerint Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.

A főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

Az Index hozzáteszi,

a koronavírus-járvány új helyzetet hozott a BKK számára, és Varga Ivett nem kezelte a legjobban az új szituációt. 

A csökkenő utasszám miatti járatcsökkentési tervét a főpolgármester utasítására vissza kellett vonnia, Karácsony Gergely még bocsánatot is kért az utasoktól. Ezután előkerült egy régebbi zaklatási ügy, amelyben

élettársát, Nagy Zsoltot, a BKK elektronikus jegyrendszer projektvezetőjét gyanúsították meg, és ő, mint vezető nem könnyítette meg az ügy kivizsgálását.

A lap szerint az i-re az tette fel a pontot, amikor az ügyben a főpolgármesteri hivatal hétvégén egy közös közleményt adott ki, amit előzetesen írásban jóváhagyott Varga Ivett és Draskovics Tibor, az igazgatóság elnöke is, majd néhány óra múlva a közleményt Varga Ivett visszavonta.

Forrás: Index, 24.hu

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
" Evetke " így járt. Én nagyon csippantom Karácsonyt,,,,pedig nem B.pesten élek..." Evetkén " meg látszik messziről,,hogy tudása alapján szinte mindenre alkalmas...Mondjuk ,,300,-ik államtitkárnak,,,izének,,,,,,,,bárminek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
No most...akkor ez a zöld vérű mennyivel jobb a ducénál???Mintha a járatritkításokat,meg minden változást ő rendelt el!!! Ugyanolyan mint orbán,csak a másik oldalról!!! Ennem a tahónak köszönhetjuk a fővárosiak szivatását is...szerintem előbb-utóbb jó fidesz káder lesz belőle!!!
KisGenyo2
Akkor a "barátja" azért elég sokat lophatott onnan, ha megérte feladni ezt a zsíros állást miatta... ;-)
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: "A lap szerint az i-re az tette fel a pontot, amikor az ügyben a főpolgármesteri hivatal hétvégén egy közös közleményt adott ki, amit előzetesen írásban jóváhagyott Varga Ivett és Draskovics Tibor, az igazgatóság elnöke is, majd néhány óra múlva a közleményt Varga Ivett visszavonta."
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: "Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel. "
Ez van feketén-fehéren...most abba ne menjünk bele hogy én mit gondolok a "járvány veszélyről".. Megmondom őszintén ,karácsony legfeljebb egy biofarm igazgatására lenne alkalmas...nem egy metropoliszéra...arról nem is beszélve hogy eddigi rendeletei nim vitték előre az ellenzék tetszési indexét...vagy te tudsz valami olyanról ami segítette a fővárosiakat??
vacsi
@Pálinkás Pál: Nono, a biofarm vezetése komoly dolog!
Pálinkás Pál
@vacsi: látod...ebben most kivételesen egyetértünk,lehet arra sem lenne alkalmas...de legalább ott biciklizhetne kedvére!!! nem szivatná az autósokat a kőruton a mániájával
Rockxy
kirúgva mentette fel, először mentett, utána rúgott, vagy fordítva, de biztos hogy ferdítve, rézs útosan.
Clavigo
" Evetke " így járt. Én nagyon csippantom Karácsonyt,,,,pedig nem B.pesten élek..." Evetkén " meg látszik messziről,,hogy tudása alapján szinte mindenre alkalmas...Mondjuk ,,300,-ik államtitkárnak,,,izének,,,,,,,,bárminek.
jesz
@Horizont: ez a kirúgta szó évtizedek óta töretlenül éli érthetetlen életét.

Mert ha egy nő kirúgja a pasiját, azt még értem, de munkásokat, igazgatókat, művészeket illetni "kirúgta" szóval...hát nem tudom..

Állítom, hogy erről csak a sajtó tehet, mert ennek munkatársai(néhány kivétellel) imádják ...sajnos a képernyőn vihorászó politikusok, műsorvezetők is asszisztálnak ehhez.

Szerintem.
division
@Clavigo: Azért csippantod Karácsonyt, mert erős Orbán fóbiában szenvedsz. Neked teljesen mindegy, okkal rúgták e ki vagy sem.
Yoda69
Ideje volt. Dilettans fideSS fanoknak nincs helye a varosvezetesben. Szakemberek kellenek, nem malemukok.
Jozefina
Karácsonynak igaza van. Türhetetlen és szakmailag nem megalapozott vezetése volt a bkk-nak!!!?? A többi főváros tulajdonú cégeket is ár kellene majd világítani és a politikai alapon kinevezett első számú vezetőket elküldeni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.