Megdöbbentő adatokhoz jutott hozzás a Vezess.hu autós portál.

Durván növekedett a drogozó autósok száma – négyszer többen vezetnek bekábítószerezve

Több mint négyszeresére nőtt a kábítószeres autósok száma hat év alatt. Piásból még mindig sokkal több közlekedik az utakon, de a drogosok között terjed egy olcsó szer, ami tovább növelheti a fogyasztók táborát.

Mennyi drogos és ittas sofőrt csípnek nyakon a rendőrök?

Kezdjük azzal, hogy mindkettőből egyre többet, a számokban és az irányokban azonban óriási különbségeket látunk. A Vezess.hu által az ORFK-tól kikért adatokból két megállapítás kézenfekvőnek tűnik:

- a kábítószert fogyasztó autós az évtized elején még viszonylag ritka jelenség volt Magyarország útjain, napi szinten nem találkoztak velük a rendőrök,

- a 2014-ben tapasztalt alacsony szintről évről évre drasztikusan – és úgy tűnik – megállíthatatlanul emelkedik a számuk.

Az ORFK legfrissebb statisztikájából kiderül, hogy az elmúlt hat évben 430 százalékkal növekedett „a rendőri eljárásban regisztrált, bódult állapotban járművet vezetők” száma. A bódult állapot kategóriába nem csak a különféle klasszikus drogokat (speed, fű, kokain stb.) használókat sorolják a hatóságok, ide tartoznak a „kábító hatású gyógyszert” fogyasztók is.

Forrás: Vezess.hu

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Akkor tán itt lenne az ideje a büntetési tételek drasztikus emelésének is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.