Négy megyében 22 helyszínen 65 szolgálati autóval 200 rendőr és hat TEK-es műveleti egység csapott le egy drogbandára. 23 embert állítottak elő, 6,5 kiló kábszert, fegyvereket, 50 millió forintot foglaltak le.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint összesen 200 rendőr és hat TEK-es bevetési egység vett részt abban a május 5-ei hajnali rajtaütésben, amelyen négy megyében 22 helyszínen csaptak le egy ú pszichoaktív anyaggal kereskedő bandára.

200 rendőr és hat TEK-es műveleti egység csapott le egy drogbandára az ország több pontján – videó

Fotó, címlapi kép: részlet a TEK videójából

A rajtaütésben a hat TEK-es műveleti egység mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye főkapitányságain kívül a Kazincbarcikai, a Mezőkövesdi, a Hevesi, a Gyöngyösi, a Gödöllői, a Nagykátai, a Dunakeszi és a Váci Rendőrkapitányság egységei, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala munkatársai, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a KR NNI Bűnügyi Technikai Főosztály kutyás szolgálata vett részt. Az akciót a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták.

A közlemény szerint 23 embert állítottak elő a rendőrök, két embert tanúként hallgattak ki, 21 embert bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítottak meg. 

Közülük 14 főt, D. László 31 éves sajókazai, D. Csaba 48 éves mezőkövesdi, B. Lajos 41 éves és M. Aranka 38 éves hevesi, R. Alexandra 28 éves, K. Szabina 32 éves és K. Gyuláné 58 éves turai, K. Csaba 36 éves és Sz. Aladár 37 éves isaszegi, F. Róbert 28 éves és L. Roland 31 éves dányi, K. Máriusz 31 éves és K. Róbert 40 éves újszászi, valamint Cs. Róbert 30 éves tápiószentmártoni lakost őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat.

200 rendőr és hat TEK-es műveleti egység csapott le egy drogbandára az ország több pontján – videó

A rajtaütés egyik helyszíne – volt mit a tejbe aprítani

Fotó: police.hu – további fényképek a rendőrségi közleményben

A közlemény szerint a gyanúsítottak

"egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek.

A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt. Miután 2020. február végén letartóztatását enyhítették, ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A szer megvásárlásába (7-800 forint/gramm) fektetett több tízmillió forintját jelentős többlettel hozta vissza az anyag grammonként 900-1600 forintos eladásával.

Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le, a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal két ingatlant vett zár alá.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le"

- áll a közleményben.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Kiváncsi Fáncsi érdeklődik,mikor lesz az utcán a cucc?Nem tud várni,míg a tompika haza-terít!
nezelodo
@balos: Remélem a cellájuk nem ilyen "finom ízléssel" lesz berendezve az adófizetők pénzéből!?
Ronin2
Ezeknek sem lesz gond egy Magyar,vagy Szikinger kaliberű "kirendelt "ügyvéddel felmentetni magukat!
Addig is világos cellát kapjanak,mert jönnek a TASZakodók,meg a Helsinki Bizottság.
Ui:- csak én érzem úgy,hogy nagyon rossz irányba halad az "igazságtalanságszolgáltatás"?
SystemError
@Shikari: El tudod majd viselni magadat drogok nélkül is?:)
peterkelemen
Nevetséges 50 milliót foglaltak le meg ékszereket miközben Orbán és bűnbandája dollármilliárdokat lop.
KisGenyo2
Amíg lószar van, veréb is lesz. Egy banda lecsukva, de már a másik 3 már terít a területükön. A fogyasztók nem fognak leszokni, csak azért, mert az egyik dílerüket lekapcsolták. ;-)
Azt nem értem, hogy költekezés oldalról a NAV hogyan nem jön meg?
Számla nélkül készpénzért nem lehet többtízmillás kocsikat, meg ingatlanokat venni. Ha meg van vevő, akkor annak a véteárral arányosan adózni kellett volna, ahogy megkereste. Vagy nem jó a logikám, vagy felsőbb parancsra sz@rik ezekre a NAV?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.