Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordulnak az Országgyűlés ellenzéki pártjai, kérve: minősítse alaptörvény-ellenesnek a gépjárműadó megvonását az önkormányzatoktól.

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki pártok az önkormányzatokat ért elvonás miatt
Fotó: MTI/Soós Lajos

Másodsorban azt várják a testülettől: teremtsen olyan precedenst, amely üzeni a kormánynak, hogy még veszélyhelyzetben sem tehet meg mindent – olvasható a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők közleményében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Ebben azt írják: a kormány

a koronavírus-járvány kezelése érdekében számtalan forrást vont el a helyi önkormányzatoktól, a gépjárműadó törvény szerint járó részét, a parkolási díjakat, és van olyan település, ahol a cégek által fizetett helyi adókat is.

Ezekkel a döntéseivel szerintük a kormány veszélybe sodorta a települési feladatok ellátását, olyankor, amikor az önkormányzatok feladatai egyébként is nagyban bővültek.

A karanténba került betegek ellátását a helyi önkormányzatok feladatává tette a kormány, de sok helyen olyan feladatokat is nekik kell elvégezniük, amelyeket egyébként a kormánynak kellene – olvasható a közleményben.

"A kormány pénzelvonása tehát akadályozza a koronavírus elleni hatékony védekezést, akadályozza a magyar emberek önkormányzati védelmét úgy, hogy a kormány sok esetben nem gondoskodik az emberek védelméről, pedig kötelessége volna"

- írták.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Én nem csak hiszem, hogy álságos, tudom is, mert 2012 óta közjogilag érvénytelenül rongálja, ki a bársonyfotelt, ki őfélesége jutalmául a bársonyhokedlit!
.
Nem kis feladat lehet azoknak, akik visszhangozzák őfélesége mantráját, átprogramozni az agyukat, dicsőitve azt, aki megmérettetett, és könnyűnek találtatott:
.
---- Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
.
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg
.
Miközben milliók kénytelenek ebben a pocsolyában tengetni az életüket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Zsopiale: Strasbourg előtt ki kell meríteni minden hazai jogorvoslati lehetőséget...
Zsopiale
@Qqberci: Az is hiába, már számtalanszor kiderült. Hiszen hiába hoz meg Strasbourg vagy bármi más nemzetközi bíróság akármilyen súlyos ítéletet a magyar maffia kormány ellen, az fütyül rá, nem tartja be, magyarul telibeszarja-sótartó... ÉS-SENKI-NEM-TESZ-SEMMIT... a továbbiakban... minden marad a régiben, sőt dafke, azértis, még húznak az adott dolgon és terrorizálják a népet, megszegnek szinte minden törvényt és szabályt... minden létező jogorvoslati lehetőség impotens és tehetetlen jelenleg. Senki nem meri meglépni, amit ilyenkor kellene, amikor egy maffia megszáll, kirabol egy országot és terrorizál egy népet, akkor igenis, főleg ha az ország több nemzetközi béke- és szabadság elvű szövetség aktív tagja, hogy IDEVEZÉNYELNEK EGY NEMZETKÖZI KONTINGENST, MELY FELADATA ELFOGNI AZ ÖSSZES ORSZÁG NYOMORÍTÓ NEMZETELLENES BŰNÖZŐT...
ómió
Bizony! Azoktól "elvonni", akár ezermilliárdot is csak a'la Böszme szabad! Feladatot nekik rogyásig, pénz nélkül! Sőt! Alkotmánybíróság nélkül! Aztán majd jön a "Zorbán" és elengedi nekik! Így "demokratikus"! Sőt! "Népi"!
kereső
Nem egyéb ez, mint a xar gereblyézése. Úgy tesznek/viselkednek, mintha Magyarország még jogállam lenne. Ezzel IS segitetek orbánt "életben" tartani.
Sámannus
Azért vannak ott hogy nehogy működjön az állam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.