Úgy tűnik, a korlátlan veszélyhelyzeti kormányfelhatalmazás ellenére mindenről én tehetek – reagált Karácsony Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kijelentésére. Gulyás Gergely azt mondta, úgy látják, hogy megváltozott a főpolgármester álláspontja a főváros életének újraindítása ügyében.

Karácsony: úgy tűnik, a kormányfelhatalmazás ellenére mindenről én tehetek
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán tanulságosnak nevezte Gulyás Gergely sajtótájékoztatóját, és emlékeztetett:

szerdán levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "a kormány ne kommunikáljon a jogszabályokkal ellentétes állításokat a budapestiekre vonatkozó korlátozó intézkedésekről".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön elismerte, hogy – a kormányszóvivő korábbi állításaival ellentétben – például a budapestiek igenis utazhatnak vidékre, majd hozzátette, hogy "én változtattam meg az álláspontom" – írta a főpolgármester. Hozzátette:

úgy tűnik, a korlátlan veszélyhelyzeti kormányfelhatalmazás ellenére "mindenről én tehetek. Sőt, mindenről is."

Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta: meglepve olvasták Karácsony Gergely levelében az együttműködéssel kapcsolatos kritikát.

Úgy látják – folytatta a miniszter –, megváltozott a főpolgármester álláspontja, és úgy gondolja, Budapesten is szükséges lenne az élet újraindítása. A miniszter erről azt mondta: a kormány azt várja Karácsony Gergelytől, tegye egyértelművé az álláspontját, és ha a kabinet jól érzékeli a főpolgármester véleményének megváltozását, akkor kész tárgyalni arról, hogy milyen formában, milyen határidővel indítható újra – szigorú menetrend szerint, védelmi intézkedések mellett – az élet Budapesten.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Nem bírják megemészteni, hogy a főváros kicsúszott a kezükből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Nem bírják megemészteni, hogy a főváros kicsúszott a kezükből.
Nessy
@Gyütt Mönt: Most van lehetőség a pitiáner bosszúállásokra! Minő csekély e kéj! József Attila után szabadon!
Zsopiale
Természetesen, hiszen az immár levitézlett agybajtások szarlap főpatkány trollja kurvincs, is azt röfögte vér- és foshabos retkes bűzös pofával, hogy Covid Geri... XD
Qqberci
@Gyütt Mönt: Gyúrják már az újabb narancsbuktát...
tudode
Olyanok ezek a fityisz alapítók selejtje, mintha vér-, és daccszövetséget kötöttek volna, hogy karaktergyilkolásban remekelnek, hasonlóan Sargentini asszonyhoz, aki megbizatást kapott, hogy dolgozza fel a cseneVÉSZEK "hadicseleit", megosztva pofakaratéval az ország lakosságán túl az EU-t
.
www.youtube.com/watch?v=Hedv3vGpvNQ&t=2592s
.
Előfordulhat, hogy delejes a pasi!
.
csak úgy....
@Shikari: miért vállalna,mikor a fidesznél a teljhatalom? te ennyire gyogyós?
tudode
Remélhetőleg eljön az ideje annak, talán a járványkezelés embertelensége után, amikor hadgyakorlattal kiürítették a betegágyakat, a tisztesség is belopózik a politikába
..
----- Márki-Zay: A szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét
.
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/02/25/amikor_mindenki_hodmezovasarhelyre_figyel/marki-zay_a_szeretet_hatalma_legyozte_a_hatalom_szeretetet/
.
Egy ideig Márky Zaj volt a karaktergyilkos mesterek célszemélye, de nem találtak rajta fogást!
.
Most a főpolgármester van az étlapjukon addig, amíg nem térnek vissza a tiszteletre méltó, állandó Sorosozásba, migráncsozásba!
csak úgy....
@Shikari: baxod tibim, marhára óvodás tudsz lenni...,hogy is mondtad? te,egy 44 éves mindenre vallalkozó?
ágimami
"A kormány álláspontja világos Gulyás szerint:

BUDAPESTET ÉS PEST MEGYÉT IS ELHAGYHATJÁK A LAKOSOK, ELMEHETNEK VIDÉKI INGATLANJAIKBA,
ilyen értelemben nincs lezárás a főváros/Pest megye és a vidék között, de a biztonsági szabályokat tartsák be. Ezzel lényegében megcáfolta, amit Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő néhány nappal ezelőtt mondott, miszerint nem fér bele, hogy a budapesti vagy Pest megyei vidékre utazzon és ott aludjon."

Nem a főpolgármestert kéne csesztetni egyfolytában, hanem gondolkodni kellene azon, hogy egyik napról a másikra ne beszéljenek össze-vissza, mert ami itt megy, az már közröhej! Teljesen lejáratják magukat!!

Egyébként egyetértek @Gyütt Mönt: - mondásával!!!
Clavigo
@csak úgy...: shikari 44 éves ??? :) Ez a gyagyás ?? Az agya után ítélve,,én egy huszonéves fidelitaszos tahónak tippeltem.:)
Clavigo
@Shikari: Hogy lettél te ilyen ostoba ,Bugsy?
kokopelli
@Clavigo: ..az "olyan" Bugsy-k magukat nem kímélve,fárasztó munkával ledolgozzák a Fidesz nívójára!A szeren-
csésebb lustája,már úgy is született! (;-))
csak úgy....
@Clavigo: kuksizd meg az adatlapját, 4 éve még 40 éves vállalkozó volt,oszt telt múlt az idö...és gyüttek a tejfogak. csak nem azt akarod állítani ezzel,hogy 44 fölött nincs már gyagyás!? soroljam a neveket? ott a világmegváltó egyedik viki von feltschut és környéke.
Yeromos
@Shikari: Az a szerencsétlen legyőzte a FIDESZ jelőltjét, az emberek többsége rászavazott, az emberek öt akarták.ha ti nyertek akkor mindíg ilyesmit hangozattok.
bencemacska
@Gyütt Mönt: ma, 17:36
Azt meg még megérteni sem tudják, hogy van olyan ember, aki a fejében levő agyat HUMANITÁRIUS gondolkodásra használja, és nem azon gondolkodik egyfolytában hogyan lehetne a világ ura.

Gyengébbek kedvéért : - hátha a trollok is megértik - Karácsony a társadalom javát akarja szolgálni, orbán meg a vagyonát akarja magáévá tenni!!!
tudode
Komolyan elképesztő az, hogy a főpolgármester nyakába varrják azt, hogy Budapest, és Pest megye azt várja el a főpolgármestertől, hogy döntse el, hogy lazítson a kijárási tilalmon, csupán karaktergyilkolás, lejáratás céljából akkor, amikor nem fogadja őfőméltósága a közös nevező megtárgyalása céljából.
.
Elképesztő az, hogy a kormány szóvivő cica azt mondta, hogy nem aludhatnak a Pestiek vidéken.
.
Olyan zavaros ez a járványkezelés is, mint a tíz éve tartó kormányzás, olyan senki nem tud semmit, vagy visszatartják az információt, és a főpolgármester döntsön, aki nem tud többet, mint amit a nemzet Cili nénije a laikusoknak elmond!
.
------ Senki nem tud semmit - 1947 (Nikdo nic nevi)
.
www.youtube.com/watch?v=5oiDZOOgkhM
.
Azért ez már a játék már nem babra, életre, halálra megy!
Cicamama55
Én azt érzem ezen az egész kialakult helyzeten, hogy Budapest büntiben van. Ha Tarlós I maradt volna a főpolgármester, a kommunikáció teljesen más irányt vett volna.
peterkelemen
Karácsony üljön át a fidesz padsoraiba éppen oda való. Ja és mindegyik, akik támogatták az irdalá mozgalmat. Meg amúgy is, mert olyan intézkedéseket csinál ami eszementek. Semmi különbség nincs közte és egy agyament fideszes között.
tudode
@Pegero: .
Na jó!
.
Maradjunk abban, hogy úgy a főpolgámester, mint az un. kormányfő nem rendelkezik virolúgus képzettséggel!
.
Ebből következően mégis hunyó a regnáló kormány, mert a 250 éves Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatalt szétrámolta, mint mindent, csupán forrás megtakarítás céljából
.
---- Nemzetiként támad fel a tisztiorvosi szolgálat
.
nepszava.hu/3008250_nemzetikent-tamad-fel-a-tisztiorvosi-szolgalat
.
Őfélesége dobása nem babra, életre, halálra megy!
.
Őfélesége csak mutogatja magát, a főpolgármester pedig felelősségteljesen tenné a dolgát, ha legalább a járvány idején normális lenne az együttműködés!
.
Tessék tájékozódni, lehetőleg tárgyilagosan!
Designer
@peterkelemen: Akkor lesz itt nagy gond, mikor a sztárügyvéd is nekimegy, hisz az idősek otthonában elhunyt betegek hozzátartozói lehet, hogy kártérítési pert indítanak majd... Ott ahol az hazai elhunytak száma 10% egy épületben!
peterkelemen
@Designer: Minden évben sokkal több idős hal meg idősotthonokban nem csak Magyarországon, de az egész világon. Nincs ebben semmi rendkívüli csak felfújják és bele keverik a politikát.
tudode
@Pegero: .
Elnézését!
.
Nem az újjamból szedem az információkat!
.
Ezek szerint nem olvasta el a válaszomhoz csatolt címet, és linket.
.
Nem vagyok hajlandó karaktergyilkossá válni. Maradok a realitás talaján!
.
Bár őfélesége megembereli magát nem itt tartana az ország, már ami a karaktergyilkolást illeti.
.
Mit szórakoznak a főpolgármesterrel, aki "csak" fél éve látja el a vállalt tisztségét, amit sajnálatos módon őfélesége harminc év alatt sem volt hajlandó legalább a megértés szintjére eljutni!
csak úgy....
@Pegero: "Te fújod a magadét én az enyémet, közben szívunk! "
Designer
@peterkelemen: A kérdés csak az, hogy melyik sztárügyvéd... Talán a legnagyobb magyar?!
csak úgy....
@Pegero: "Te fújod a magadét én az enyémet, közben szívunk! "
human
Ebből is látszik, hogy Orbán eléggé felhúzta magát azon, hogy Budapestet elvesztették. Pedig Tarlós vitázott volna, de a pártközpont eltiltott ettől. Saját magát lőtte tökön a hangszóról mutatványával is. Szánalmas volt. De ha egyszer erre utasította a pártközpont, akkor ezt kell tenni. A szavazók számára meg egyre nyilvánvalóbb lett, hogy Tarlós Orbán pincsije. Azt teszi amit a vezér mond. Nem csoda, hogy váltani akartak.
csak úgy....
@Pegero: "Te fújod a magadét én az enyémet, közben szívunk! "
JAJMÁR
Izléstelen amit Karácsonnyal művelnek! Kilóg a lóláb, a sértődött ego. Már én röstellem, ha meghallom ua. a hírt, mint valami újdonságot, úgy mondják be naponta százszor... 2 hete! Iszonyatos! És vannak olyan emberek, akik ezt nem látják, hogy agymosás? Simán hre vannak véve! Vagy már annyira kimosták őket, hogy tényleg nincs önálló gondolatuk?
Nem a Karácsony védelmében, hanem a mi, mindannyiunk védelmében, ez nagyon alatta van minden kultúrának!
JAJMÁR
@Pegero: Örülnél, ha nem? Mert úgy kell, ugye? elvárják tőled, hogy mikor örülj, ugye?
Yoda69
@Pegero: Ez csak neked kerdes. A Budapestieknek NEM. Budapest szabadsagra es demokraciara vagyik, amit O1G elvtarstol vagy sarlos elvtarstol SOSEM kap meg.
Pálinkás Pál
No...azért legyünk tárgyilagosak...a maszkőrület,ami semmit nem ér, karácsonytól származik...talán nem ő volt az aki javasolta a kormánynak hogy Budapesten ne lazítsanak??? sőt...üdvözölte hogy megfogadták a javaslatát,és most már vidéken is kötelező ez a maszkos marhaság!!! /talán beszélgessetek el vidékiekkel/...és a számok fényesen mutatják ,a járvány alakulásának semmi köze ahhoz hogy eltakart arccal bohóckodsz,vagy sem!!! miért is nem volt jó neki ,amit minden normális ember mond...aki fél az hordja a maszkot,de ne kötelezzenek rá...amikor bizonyítottan egészséges emberre káros,mert visszatartja a kilélegzett széndioxidot,ami visszakerül a tüdődbe!!! másik...a maradj otthon mánia...hiába "maradtunk otthon" az emberek ugyanúgy fertőződtek,meghaltak az idősotthonokban,kórházakban...ami sajnálatos,de ez mindig így van!!! és erre bónuszként karácsony eltiltotta a pestieket a zöld területektől...mi ez ha nem kőkemény dilettantizmus... nyugodtan átülhetne orbán mellé,ugyanolyan megalomán nyomoronc,mint az...egyszemélyben eldöntötte,legyen még nagyobb dugó a kőrúton...meg akarja bénítani a várost a marha sebességkorlátozásával...lehet tökéletesen elvezetne egy kisfalut a zöld mániájával, de egy metropolisz vezetésére tökéletesen alkalmatlan!!!
ómió
Pedig egy fenntartó, az aztán semmiről!
Jozefina
Karácsony teljesen a budapestiek érdekében dolgozik és ez meg is látszik!!! Az intézkedései révén nem szabadult el a vírus még annak ellenére sem, hogy nem kap kellő segítséget a törzstől sem!!!?? Más nyugati városok ban is kötelező a maszk viselése, tömegközlekedő járműveken, üzletekben, stb. és a távolságtartás is.!!! Ezért jár jóval előttön Bécs, mert ott már jóval korábban ismerték fel és alkalmazták a védőeszközöket és a teszteléseket!!! Karácsonynak mindezért könyörögni kell??!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: A maszk nem azert kell hogy teged vedjen, hanem ha latens fertozott vagy, akkor ne add tovabb.
Ha vedeni akarod magad, akkor hordj gazalarcot.
A sebesseg hatar 30-ra levitelevel en se ertek egyet. Van ahol indokolt, van ahol nem. De egysegesen 30-ra levinni az marhasag. En Budapest olyan helyen lakom ahol most 70 a megengedett sebesseg. Idiota dolog lenne ott 30-ra korlatozni csak azert mert Budapest resze.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Nos...ha a veszélyeztetetteket rakták volna igazi karanténba, akkor a többieket nem kéne védeni egymástól...ugyebár 80% tünetmentes10 % enyhe tünetek...no a maradék 10 %-ra kellett volna vigyázni...és akkor nem lenne ez a felfordulás!!!...az egész világon az áldozatok 60-70 %-a idősotthonokból került ki... most mondok egy hülye példát sarkítva ...ha 10 emberből 1 cukorbeteg,aki meghalhat a cukortól...akkor ne az az egy vigyázzon magára,hanem a másik kilenc is kerülje a cukrot...,így gondolod???
Yoda69
@Pálinkás Pál: Nem.
En ugy gondolom, hogy a virus tunetmentesen lappanghat mindenkiben 3 hetig.
Peldanak okaert teszemazt orbanviktor megfertozodik az egyik kinai haverjatol, majd vegigjarja az osszes idosotthont, es korhazat maszk es egyeb vedofelszereles nelkul. Nos orbanviktor tuntetmentes marad vegig, igy senki sem gondolja hogy fertozott, mert tesztet nem csinalnak rajta. Azonban az osszes idosotthon megfertozodik miatta. Ha orbanviktor maszkot es egyeb vedofelszerelst viselt volna, akkor joesellyel eletek tucatjait menthette volna meg.
Yoda69
@Pegero: Probald meg az O1G nevet a kozmedianak csufolt magyar televizioban hasznalni.
Borsodi
@Yoda69: Elég valóságosnak tűnő példa!Én egy filmben úgy láttam ezt a vírust a védő oltás elő állításával megbízott professzor terjesztette,megfertőzte magát és repülővel utazgatott.De diplomatáknak a legegyszerűbb megoldani.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Tehát...akkor csak az lett volna a megoldás..hogy az idősotthonokban ,kórházakban valóságos KARANTÉNT elrendelni..mert ugye abban megegyezhetünk hogy amilyen intézkedések itthon voltak az nem az!!! Itt inkább az emberek mozgását korlátozták,ahelyett hogy a veszélyeztetetteket védték volna igazán!!! egy fia maszkra sem lett volna szükség az utcákon,ha nem engeded ki azokat,akikre halálos lehet!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Azert nem lehet egyertelmuen kijelenteni hogy csak idosek haltak meg. Van gyermek es fiatalkoru is jocskan az aldozatok kozott.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Még ezrelékekben sem tudod kifejezni a számukat...és ők is jobbára akut betegek voltak!!!
Yoda69
@Pegero: Gondolom amig simicska es O1G elvtars jo haverok voltak, addig szoptad simicska farkat is.
Aki Én
@Shikari: @Pegero: @ómió: nektek is csak a valós többségi támogatottsággal van bajotok, mi?
A mondva csinált kétharmad meg ok.
Három balfasz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.