Egy üllői üzletet rabolt ki fegyverrel egy férfi május 2-án, a rendőrök hamar a nyomára bukkantak. A megszerzett zsákmányból 2,7 millió forint lett meg. Kiderült, belső ember is volt a történetben.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint négy nap alatt fogták el azt a férfit a rendőrök, aki még május 2-án este egy üllői üzletbe csöngetett be zárás után, a rakodórámpa felől. A neki ajtót nyitó nőkre fegyvert fogott a fekete ruhát, kesztyűt, csősálat és napszemüveget viselő férfi, majd beterelte őket a harmadik alkalmazotthoz. Az üzletben a bevételt követelte, az aznapit meg is kapta, még az aprópénzt is elvitte. A rablás alatt lövés, sérülés nem történt.

Négy nap alatt elkapták az üllői fegyveres rablót – videó

Fotó: police.hu

"A Pest megyei rendőrök forró nyomon eredtek a tettes nyomába, minden rendelkezésükre álló lehetőséggel gyarapították az információkat. Néhány nap elegendő volt, hogy eredményt érjenek el. Először a rablásról előzetesen tudó és a támadót felismerő G. Norbert csuklóján kattant bilincs. A 34 éves gyáli férfi az üzlet alkalmazottja, ő nyújtotta át a bevételt a fegyveresnek, aki az öccse. Az alkalmi munkákból élő, 28 éves G. Dávidot 2020. május 6-án már célirányosan keresték, budapesti otthonában kutatást tartottak. A hírre, hogy a rendőrök a nyomában vannak feladta magát.

A nyomozók a rabolt pénz egy részét G. Dávid lakásában megtalálták. A falban lévő rejtekhelyre dugott sörös dobozokból több mint 2,7 millió forint került elő.

G. Dávid kihallgatásakor megtagadta a vallomástételt, az őrizetbe vétel ellen panasszal élt. A testvérpár ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a báty szabadlábon védekezhet, G. Dávid letartóztatását kezdeményezték a Pest megyei rendőrök"

- olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.