Minden fennakadás és botrány nélkül sikerült a vizsgákat megrendezni – jelentette ki az államtitkár.

Minden fennakadás, probléma, vagy botrány nélkül tudták sikeresen megszervezni az érettségi vizsgákat a koronavírus-járvány jelentette rendkívüli helyzetben

- jelentette ki a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán elmondta:

a héten megtartották a legtöbb tanulót "megmozgató" tantárgyakból a vizsgákat.

Felhívta a figyelmet arra: nem könnyítette meg a munkájukat az a nyomás sem, amelyet az ellenzék és a média gyakorolt rájuk, esetenként "hisztérizálva" a várható körülményeket. Utólag megállapítható – tette hozzá –, hogy a számításaik helyesek voltak, és semmi nem úgy történt, ahogy az érettségi mostani megtartását ellenzők mondták.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: a járvány tetőzésétől való félelem alaptalannak bizonyult, a pedagógusok nem bojkottálták a vizsgákat, a diákok nem mondták vissza tömegesen a részvételt, és a kormány teljeskörűen biztosította és biztosítja a védekezéshez szükséges felszereléseket.

Maruzsa Zoltán köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult az érettségi sikeréhez. Közölte, hogy minden félelem alaptalannak bizonyult, a diákok 97 százaléka elment vizsgázni.

Örülök, hogy nem engedtünk a szirénhangoknak

- mondta az államtitkár. Maruzsa Zoltán köszönetet mondott a diákoknak, hogy betartották a szabályokat. Köszönetet mondott az intézményvezetőknek és tanároknak. Köszönetet mondott az Oktatási Hivatalnak, a tankerületeknek és az Emminek, hogy biztosították a lebonyolítás feltételeit.

Forrás: MTI, OrigoHírTV

Címlapkép: MTI/kormany.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

atekko
ostoba ez az ember? még nincs is vége az érettségiknek, és még nem telt el 2-3 hét az uccsó írásbeli vizsga óta. Honnan veszi ez a hólyegfejű, hogy szirénhangok voltak? Ő látó? Előrelát 1- 1,5 hónapra? Hát, ilyet...
SystemError
Ezt a szardatabot takaritsuk el gyermekeink közelêből!
nezelodo
Jó lenne, ha ennyi lenne a tanulság, azért okosabb lenne kivárni a lappangási időt, és ráér majd akkor fényezni magát.
ómió
Pedig igazán "kivívhatnánk" egy évvesztést a felsőoktatásban! Úgy, "haladóilag"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.