A kormányrendelet értelmezéséből fakadóan nyújtott eltérő tájékoztatást a budapestiek vidékre utazásának szabályairól Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. Míg ugyanis a kormányszóvivő azt mondta, ez nem engedélyezett, addig a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ellenkezőjét állította csütörtökön. Erről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese beszélt az ATV Startban.

A kormányrendelet értelmezéséből adódik az az anomália, ami Szentkirályi Alexandra tájékoztatása között – miszerint a budapestiek nem mehetnek vidékre – és Gulyás Gergely tegnapi szavai – miszerint a vidéken ingatlannal rendelkező budapestiek mehetnek vidékre – között adódott

- ezt mondta az ATV Start című műsorában a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Orbán Balázs tájékoztatása szerint a kérdéssel a szerdai kormányülésen foglalkoztak, nyilvánvalóvá vált, hogy ebben nem létezik ilyen korlátozás,

az van érvényben, amit Gulyás Gergely mondott. ​

A műsorban szóba került a politikai államtitkárok 35 százalékos fizetésemelése is, amiről a miniszterhelyettes azt mondta, hogy egy tavalyi törvénymódosítás miatt kellett igazítani a közigazgatási államtitkárokéhoz, ezért kaptak ők 35%-os fizetésemelést.

A koronavírus idejéhez egy semmilyen módon nem kötődik – tette hozzá Orbán Balázs.

Bár a reálbérek csak 10% körül emelkednek éves szinten, de az államtitkárok bére már évek óta nem emelkedett, ezt korrigálták egy egyszeri emeléssel

- mondta az államtitkár.

Forrás: ATV, Index

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Ez a két ember nem áll szóba egymással? Hogy lehet a lakosságot vészhelyzetben ilyen eltérő módon tájékoztatni?! És akiket megbüntettek, visszakapják a pénzüket?
kereső
Akkor most mindenki akit megbüntettek Szentkirályi Alexandra miatt, -aki úgy látszik, hogy nem tudja értelmezni a kormány rendeletét szóvivőként -az vissza kapja a pénzpét a rendőrségtől? Vagy Szentkirályi állja a cehhet?
RonaGyuri
Értelmezés? Ne már! Abban elvben benne van az értelem! Ami esetetekben egy naiv fikció! =))
csipetke
Tessékmondani,ez nem rémhírterjesztés volt?Vagy a másik verzió,egyik hülyébb mint a másik...
CsipkeRózsa
Nem félreértelmezés, hanem félremagyarázás a kormány részéről, ill. a felháborodások miatti utólagos módosítás.
SystemError
Nehéz feladat ám teljes felhatalmazás mellett olyan központi tájékoztatást csinálni, mint ami mondjuk lölő médiában megy.

Biztos nehéz lenne a korona.gov.hu-ra csinálni egy "Aktuális rendeletek" és "Rendeletek értelmezése" 1 oldalnyi frissített szöveget. Pedig biztos lenne rá 10 milliárd támogatás is, de hát nem értenek ehhez. Sajnos ezért folyamatosan össze vissza beszélnek. biztos csak véletlen.. :)
tudode
Ideje lenne, ha azok az értelmes vezetők vennék át a parancsnokságot, akiknél még működik az értelem, mint pl. Orbán Balázsnál is, csak hát igazodnia kell neki is a szerTARTÁSHOZ!
SystemError
Amúgy ki ez a bohóc hal már megint..:)
justhpeter
10 éve olyanok hirdetik az igét akik ragozni sem tudják. Tehát semmi furcsa nincs abban, ha egy kormányszóvivő hülyeséget beszél. A lényeg, hogy a "mi kutyánk kölyke" legyen.
simmering73
Tíz éve így kommunikálnak. Nincs ebben semmi különös.
surdilloFUJT
@tudode: Te sem gondolod komolyan??értelem fideszéknél???
surdilloFUJT
@Mirabilis: Túlhazudozzák még a vezírt is!!!
Jozefina
Flreérthető nem egyenlő a hazugsággal, a megfélemlítéssel, a szándákos félevezetéssel!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.