Néhány hete magabiztosan jelentette ki Orbán Viktor, hogy a koronavírus-járvány hazánkban május 3-án fog tetőzni. Ezt később az operatív törzs is megerősítette.

Pont akkor kezdtek tömegesen gyógyulni a betegek, amikorra Orbán Viktor megjósolta a járvány tetőzését

Az Index vetette össze a miniszterelnök jóslatait a jelenlegi adatokkal, és a gyógyulási görbe esetében igen látványos egyezésre mutatott rá.

Az jött ki, hogy 

május 5-e óta átlagosan 58 ember gyógyul meg naponta, a szám egyszer sem ment 42 alá.

Mindezt úgy, hogy előtte 10 napon át átlagosan 23 volt a gyógyulások száma. Figyelemreméltóak a megjósolt tetőzés előtti alacsony számok.

A portál rákérdezett az operatív törzsnél, hogy van-e valami magyarázat arra, hogy miért indult meredeken emelkedésnek a gyógyulások száma május 4-ével, amely tendencia azóta is kitart.

Müller Cecília országos tisztifőorvos azt válaszolta, hogy ez a tendencia a "járvány dinamikájából következik:

Amikor indultak a megbetegedések, akkor napról napra arról számoltunk be, hogy hogyan növekedett a fertőzöttek száma és az ő állapotukat követtük. Most, hogy a járványnak a tetőzését úgy tűnik, hogy elértük, és talán már reményt keltő, hogy negyedik napja csökken a megbetegedések száma, értelemszerűen az arányok változnak. Tehát akik két héttel ezelőtt pozitívvá váltak, azok nagy valószínűséggel már gyógyulnak. Ez abból következik, hogy a fertőzöttek száma már nem szaporodik, viszont a gyógyulók száma értelemszerűen növekedni fog, hiszen az új koronavírus fertőzésből az emberek túlnyomó többsége meggyógyul.

Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus pedig úgy látja, a napi gyógyultak számának különösebb járványügyi jelentősége nincs. Fontosabb adat a napi esetszám és a halálozások száma. (E két adat vizsgálata nem mutatott akkora egyezést Orbán jóslatával, mint a gyógyultak száma.)

Egyrészt azért, mert eleve az is protokollfüggő, hogy kit mikor tekintenek gyógyultnak, másrészt az is jelentősen befolyásolja hogy a gyógyultnak minősítéshez szükségest tesze(ke)t mikor végzik el. Ráadásul a gyógyultak számolását még az is befolyásolja, hogy kit mikor jelentenek le az elektronikus rendszerben.

(Index)

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ilyen mágus a világon nincs több, még büszkék is lehetnénk rá, de tudjuk, h itt minden csalással működik, még a járvány is. Félő, h a valós adatokat soha sem fogjuk megtudni, mert azt is titkosíttatni fogja sok évre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Ilyen mágus a világon nincs több, még büszkék is lehetnénk rá, de tudjuk, h itt minden csalással működik, még a járvány is. Félő, h a valós adatokat soha sem fogjuk megtudni, mert azt is titkosíttatni fogja sok évre.
Ronin2
Mióta kétágú vagyok,nem olvastam ennyire gusztustalan alányalást.
Már nem is Rákosi szinten megy a gerinctelenség,hanem esetleg Sztálinin.
Most tényleg!
Ennyire be vagytok sz@rva médiapatkánykáim?
Pfhhhhh
Gauntlet
- Mennyi legyen a terv elvársak?
- 14.
- Ezt megmondták neki is, csak azért mert egy szinten vannak.
(Hofi: a disznó mennyit fog fialni)
human
Ha visszatartják a valós adatokat nem nehéz eljátszani a jós szerepét. Ez is része lehet Orbán bálványépítésének. Amúgy ügyes húzás. Kell hozzá pofátlanság, meg geciség, de ügyes.
Oposit
Aki ettől az embertől még remél valamit az vagy hülye, vagy seggnyaló!
simmering73
Vitát nem nyitok. Ez egy parafenomén, minden magyarok atyja, a magyar Nostradamus, a Kárpát-medence fényességes csillaga.
peterkelemen
Orbánnak nem csak lopás, csalás, hazaárulás sorozatos elkövetéséért kell felelnie, de népirtásért is!
Kórházkiürítés miatt küldték haza félig lebénulva, hamarosan meghalt index.hu/belfold/2020/04/23/oroshaza_hazakuldtek_a_felig_lebenult_beteget_fel_nap_mulva_meghalt/
Qqberci
Uri Geller sehol nincs a csutkányhoz képest...
Nessy
@Qqberci: Mágikus ereje van a számok felett! Ha azt mondja, hogy nem volt március elején több fertőzés, az adatok megsemmisítik magukat! Ha megmondja, hogy mennyi betegnek kell meggyógyulni, akkor annyi meg is meg gyógyul. Ha nem halhat meg x betegnél több fertőzésben, akkor a többiek szív elégtelenségben vagy egyéb prózai betegségben hunynak el, mert rendes állampolgárok.
surdilloFUJT
@Pegero: Buzigyuri,a barnabedve legyen az ágyasod,,te idióta fidesscsicska!!!
Pálinkás Pál
ehhez aztán semmiféle jóstehetség nem kellett...bármennyire is tiltakoznak ellene,a korona egyfajta mutálódott influenzavírus,ami évtizedek óta az emberiséggel van...úgy sem nehéz jósolni,ha én irányítom az adatokat,igaz??? és végezetül...a nem seggnyaló tudósok világszerte "megjósolták " hogy kb 2 hónap a járvány életképessége...,ennyi
Bagaméri Jácint
@Pegero: Hát bammeg te hihetetlen nagy Fidesz marha vagy. Nálunk nincs eutanázia. Ha bármilyen beteg is valaki, kezelni kell amíg beteg, a gránit szilárdságú hatszor módosított alapkatyvasz szerint is. A Fidesz süketelése szerint azokat küldték haza akik kevésbé szorultak már kórházi kezelésre. Te meg itt arról süketelsz, hogy egy nagyon beteg beteget hazaküldtek és az milyen jó. Ráadásul ott sem voltál a beteg mellett orvosként, hogy milyen kritérium szerint kellett hazaküldeni. A Fidesz Kásler kritérium az volt, hogy kell 36 ezer üres ágy és kész. Az orvosok, bár nem erre esküdtek, hazaküldtek olyanokat is kénytelenségből a Fidesz parancsára, akik még bőven kórházi ellátásra szorultak, akik nem azért voltak bent, nem mert nem volt más dolguk. Egy járványkórházzá minősített megyei kórház mellett megyek el mindennap ahol már 3 hete töksötét van, mert hazavágták belőle az összes beteget aki nem a sürgősségin volt bent. Tudod, hogy csinálták ezt más országokban? Szállodákból és sportcsarnokokból csináltak járványkórházakat, nem kórházakból vágták haza a még ottani kezelésre szoruló betegeket, és amik most nálunk üresen konganak és fognak is, mert most sincs benne senki, és lehet nem is lesz, mert már oldják fel a korlátozásokat. Legalább szinkronban süketelj a Fidesszel, mint nagy észosztó.
RonaGyuri
igen egyszerű magyarázata van a dolognak; a hazai statisztikákban nem csak az értelmezésben csalnak, már a számokkal is! =))
Gyütt Mönt
@Oposit: a két tényezőt ne állítsd egymással szembe.
lampa laz
@Bagaméri Jácint: Tovább gondolva amit írtál, most kézenfekvő lesz orbán régi álma, h kórházakat zárasson be, mondván üresen állnak, nincsenek kihasználva. Egy rohadt rafinált dög ez.
lampa laz
@Horizont: Lantos Gabriella egészségügyi menedzser kifejtette az igazságot.
Orbán lehet, h több embert küldött a halálba azzal, h kipateroltatta őket a kórházakból, mint amennyien a vírus miatt meghaltak.
"Legyen tehát világos: a 8000 lélegeztetőgép és a 36 ezer kórházi ágy víziója nem a koronavírus elleni küzdelemről szól. Hanem Orbán Viktor hatalmáról, amelyben a mértéktelenül eltúlzott számú egészségügyi eszközök éppen azt a szerepet kapják, mint a kerítés a határon. Ez a fedősztori."
Pálinkás Pál
"Néhány hete magabiztosan jelentette ki Orbán Viktor, hogy a koronavírus-járvány hazánkban május 3-án fog tetőzni. Ezt később az operatív törzs is megerősítette"
Vazze próbáltak volna mást mondani a kesztyűsbábok...akkor már új operett törzsünk lenne,bár ilyen kontár hordát nehéz lenne ismét összetoborozni!!!
lampa laz
@Horizont: Igen, én is annak tartom. Emiatt nincsenek ilyen szakemberek orbán mellett, mert ők nem bólintanának rá és nem támogatnák ennek az idiótának az elképzeléseit. Persze ahhoz olyan kórház igazgatók is kellenének mint Cserháti Péter volt.
Nyírfa
Látnok-é az Orbán vagy nem látnok. Ez itt a kérdés.
Van másik: Világelső az Orbán vagy nem világelső? Mondjuk neki, hogy az, mindegy miben, majd kitalálunk neki valamit, csak nyughasson.
ómió
Akkor eltalálták a tanácsadói? Aszta!
jesz
@lampa laz: amikor az érsebészeten feküdtem, több szobában levágott lábú(kinek hol) betegek feküdtek, hallottam az üvöltözésüket, annyira fájt a seb környéke(is). Nos ezt is megemlítette Lantos, hogy az összes levágott lábú embert (is)hazaküldték a kórházkiürítésre hivatkozva...

Ez is beletartozik a gaztettek sorába...
Bagaméri Jácint
@lampa laz: Persze, lehetséges, de az úgyis ki fog derülni ha majd valamennyire rendeződik ez a vírushelyzet, hogy mennyi ágyat töltenek fel a megszüntetett 36 ezerből.
tudode
Valószínűsíthető, hogy az operatív törzs megbeszélésen a hallottakból azt szűrte le, felemás csukában, hogy május 3-án tetőzik a járvány, hiszen kiadta az ember miniszternek, hogy hadgyakorlat formájában üríttesse ki a kórház ágyak 60%-át, amelyről azt regélték, hogy nem is annyi, a mennyi, csak 15%, aztán csak 2%!
.
Egy járvány levezényléséhez egyenesebb gerinc kellene, hiszen
.
""" Hazánkban 2020. március 4-én diagnosztizálták hivatalosan az első két fertőzött személyt, két iráni diák személyében. A nyilvánosan elérhető hivatalos adatok azonban azt mutatják, hogy hazánk kórházait már március első felében jelentős terhelés érte. Március 3-től ezres nagyságrendben jelentkeztek betegek Influenza-szerű tünetekkel a magyarországi kórházakban. Az orvosok nem értették az okát, ezért diagnosztikai vizsgálat céljából 2020. február 10-ie és március 29 között 7358 influenza-gyanús betegtől küldtek be mintát a Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba. A minták 8 százalékánál izoláltak valamilyen influenzavírust, a többiről nem tudható semmi.""" (...)
.
Ja persze! A számháború folyik a járvánnyal is, átpolitizálva, mint minden, annak érdekében hogy ne látszódjon az, amiért minden becsületes ember elásná magát!
.
tudode
A linkkel tartozom, amely cikk hihetetlenről ír:
.
--- Már március első heteiben több ezer covid-19 beteg lehetett Magyarországon
.
www.zonaporkolt.com/belpolitika/mar-marcius-elso-heteiben-tobb-ezer-covid-19-beteg-lehetett-magyarorszagon/
cikicakk55
@Nyírfa: ma 08:13
Mondjuk legyen Orbán az első Miniszterelnök a világban,aki bebizonyította,hogy Ő az agyhalál után is tud létezni és még parancsolni is.
SystemError
@lampa laz: 21:05 Ilyen adatokat szerintem nem lehet titkosítani...Persze meg fogják próbálni!
Nyírfa
@cikicakk55: Ó, ne kívánjunk tőle lehetetlent! :DDD
csak úgy....
@Pegero: "Te fújod a magadét én az enyémet, közben szívunk! "
lampa laz
@jesz: Folyton Karácsonyt csesztetik az idősotthoni fertőzések miatt, de az h orbán hány embert küldött a halálba azzal, h kidobatta őket a kórházakból arról kussolónak.
lampa laz
@SystemError: (17:58)... valahogy így..
"Közel négyezer vizsgálati minta tűnt el szerdán a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról. Az adat egy cikk szerint azt bizonyította volna, hogy már március közepén tömeges lehetett Magyarországon a koronavírus jelenléte – írja a válaszonline."
Bagaméri Jácint
@Pegero: Ne gratulálj te csak semmihez tökkelütött, hátsórész nyalogató barom, mert sajnos minden úgy történt ahogy oda van írva.
cikicakk55
@Nyírfa: tegnap 19:54

Kívánja a fene,hogy így legyen,de úgy néz ki az utóbbi évek tevékenységei alapján,hogy Ő már évek óta az agyhalál utáni élet jeleit mutatja. Egyetlen egy pont van az agyában ami dolgozik még,az a HATALOMVÁGY. Én is sokkal jobban örülnék,ha egy normális miniszterelnökünk lenne,aki úgy is tesz,ahogy mondja.Igazat mond,igazat kommunikál úgy a nép,mint Európa felé. Sajnos annyira nem lehet már neki hinni,hogy szinte kizártnak tartom,hogy valaki ép ésszel ennyire gátlástalan legyen. Egy egész országot tett koncentrációs táborrá,ahol a holdudvar a fegyőrök és a nép a zsidók,cigányok,lengyelek és egyéb a diktátoroknak nem tetsző emberfajták. Az biztos,hogy engem már a fényképe isirritál,így se nem hallgatom,se nem nézem. Még a róla írt cikkeket sem olvasom el,csak a hozzászólásokat. Annak örülök,hogy (kivéve a nyalonc weboldalakat) sokkal több ember van ellene,mint vele és ez a szám napról napra nő. 2022-re már ha megéri,még a határon túliak sem tudják kihúzni a sz--ból amibe beásta magát.
Nyírfa
@cikicakk55: Pláne nem tudják kihúzni, ha visszaesik a gazdaság, és megpróbálja közmunkás társadalommá tenni az országot. Képzeld, ha a romló gazdasági eredmények és a növekvő munkanélküliség , az eső életszínvonal mellett még pumpálná a pénzt a határon túliaknak. Talán már nekik sem lenne képük elfogadni, de, hogy itthon lesz így is , úgy is hadd el hadd, az valószínűsíthető.
kissé felnőttem
fentartásokkal meg ugye a saját sajt -ó ? abszurd vagy az ördöggel cimborál?
jó hogy ez már a XXI . század.
szegfue
@lampa laz: tegnap 7:36 Pár napja még a 4000-t sem érte el a lélegeztető gépek száma, mostanra meg hogy a fenében lett 8 ezer?!
lampa laz
@szegfue: mert ezek is úgy számolnak mint a 4 éves unokám, 10 után 100 jön. Mert a csuti dagadt egyszer azt mondta, h 8ezer kell, akkor annyi van. Nem más ez mint néphülyítés, az viszont már keveseket érdekel, h hasznavehetetlen szemétre költötték a pénzünket. Viszont a saját zsebüket megint sikerült jól telerakni, mert ez az üzlet is erről szólt.
vacsi
@lampa laz: A valós adatokat nyilván nem tudjuk meg, de nem a titkosítás miatt, hanem azért, mert csak azokról van adat, akik orvoshoz kerülnek.
A betegek meg gyógyulhattak akkortól tömegesen, amikor Orbán a járvány tetőzéséről beszél, hisz az adatok kiértékelésekor mindenki elfelejtkezik a lappangási időről - ami legalább 2 hét. A számolásnál ezt is figyelembe kell venni.
szegfue
@vacsi: Ugy általában akkor biztos valami, ha már utána vagyunk, tehát a járvány után esetleg megtudjuk a pontos számokat... Bár, ha Kásler utasitása szerint jártak el a halál okának rögzitésekor (ha a betegnek volt egyéb szervi betegsége, akkor a halál oka ez, nem pedig a koronavirus), akkor a végleges megbetegedések adatait majd u.csak erős kétségekkel fogadom. Azt meg tényleg nem értem, hogy pl. a lélegeztető gépek számánál miért kell hazudni?! Kásler utasitására pár nap alatt minden e.ü. intézmény köteles volt bejelenteni a lélegeztetők számát, akkor valami 2.800 körüliről volt szó. Aztán Kinából egy szerdai napon hatalmas "csinnadrattával" jött 140 db, tehát, ha 1 hónapig minden nap jött volna 140 db, akkor tartanánk a 4.200 db uj gépnél ill. össz. 7000 gépnél tartanánk ma... akkor sem 8 ezernél...
vacsi
@szegfue: Engem legjobban az sokkol, amikor a halálos áldozatoknál odateszik, hogy "idős, krónikus beteg".
csak úgy....
@Pegero: "Te fújod a magadét én az enyémet, közben szívunk! " (pegero)
csak úgy....
@Pegero: szólj ha zavar,hogy hülyegyerekeket idézek..
Eriksson
Világtendencia. Valaki azt mondta, valahol, hogy no most márt elég a hisztiből. Aki akart meghalt, mostantól a vírus parkolópályára került. Ha mégis elkapja valaki, az az ő baja.
Aki Én
Nálunk szabályozottan mennek a dolgok. Napi 9-12 halott, az esetszám is kiszámítható, időre beáll, időre leáll...
Borsodi
Talán mert egy Isten? Esetleg mágus vagy jós.Jobb lenne ha csak a Magyarok minisztere lenne azoké akik még itt szenvednek ebben az országban.és bíznak a nagy semmiben.
Bagaméri Jácint
@Pegero: Mivel nem írtál most sem semmilyen értékelhető bármit is, csak a szokásos semmit, ezért tényleg úgy van.
csak úgy....
@Pegero: "Te fújod a magadét én az enyémet, közben szívunk! " (pegero)
csak úgy....
@Mirabilis: szerintem a 8. után marxista leninistát végzett,mert már akkor számíthatott rá a párt.
legott
A tévedhetetlen Orbánnak mindig győznie kell !!! Orbán sosem veszthet !!!
Ez... ez már mítosz kategória.
Pont ezért vált végérvényesen szektává a Fidesz. Teljesen mindegy merre fordul a mondvacsinált istenük, ők vakon követik.
Fiktív, de jól árnyal: Ha ma kijelenti Orbán, hogy holnaptól kommunisták leszünk, akkor az egész fideszes tábor kommunista lesz holnaptól. Persze egyből jól megmagyarázzák, hogy miért, mert a magyarázatokhoz kurvára értenek! (meg bírnak magyarázni mindent jól, és az ELLENKEZŐJÉT IS JÓL). És a sok fideszes gyökér s(z)avazó tényleg nem érti, érzékeli, hogy Orbán évtizedek óta beleszar a szájukba !!!

A legeklatánsabb példa: Orbán szerint, Orbán hajtotta el az országból az oroszokat (természetesen ez nem igaz!).
De az van, hogy ez gyökér vissza is hozta a nyakunkra ezt geci agresszív Europa vesztére törő politikai hatalmat - ezzel is Európa szégyenévé téve Magyarországot (természetesen ez, igaz!)

Minden emberben van valami jó, de ezekben SEMMI jó nincs !!!
Ezektől csak undorodni lehet!
Zsopiale
Haha... még jó hogy tudja előre milyen utasítást fog adni majd a csicskáinak, hogy mit hazudjanak...
Edmond Dantes
Úgy emlékszem,hogy Ciceró mondta:"Mindig csodálkozom a madárbél jósokon,hogy nem nevetik el magukat akkor,amikor nem látják őket".Orbán ezt már meghaladta,cinikusan az arcunkba nevet.Aztán minél inkább távolodunk május 3-tól,az adatok elkezdenek majd furcsán viselkedni.
namihami
Na, ilyen egy igazi ÁLLAMFÉRFI. aki azt is előre tudja, hogy egy világjárványnak mikor lesz vége.
Ha ez lezajlik, akkor a teljes energiáját arra fordíthatja, hogy a közlekedési baleseteket is előre meg fogja mondani. Külön figyelmet fordítva a halálosakra és súlyosakra.
cikicakk55
@szegfue: Tegnap 08:54
Szerintem a pontos adatokat soha nem fogjuk megtudni.Mondjuk az igaziakat Ők sem tudják,de amit tudnak az is jóval több,mint amit kommunikálnak kifelé Ugye eddig csak a közvetlen korona vírusos halált hozták valamennyire nyilvánossá.Most már azt a 36.000 embert,akiket kidobtak a kórházakból,a korona vírusra való hivatkozással,azoknál is a korona vírus okozza a halált. Csak eddig arról az egy kórházról tudok,amelyikben érintett vagyok,csak az első héten a 180 betegből akiket elvittek 5 nap alatt 28 ember halt meg. A többi kórház adatait nem ismerem,de tudva,hogy mennyire súlyos betegeket vágtak ki a biztos kórházi ellátásból,szerintem a 36.000 betegnek a fele biztos rá megy. Ez már népirtás.Semmi nem indokolta a 36.000 ágy felszabadítását. A korona vírusosok legnagyobb része nem is kerül kórházba,csak azok,akiknél már a fulladás veszély fenn áll. Ameddig csak köhög,tüsszög,lázas,nem kap rendesen levegőt,de azért még nem haldoklik,azokat nem viszik be,mert rontják a statisztikát. Az is bebizonyosodott már nem egy fiatalabb betegnél,hogy Kásler szavai ellenére semmi alapbetegségük nem volt az elhunytaknak.
szegfue
@cikicakk55: 18:10 Tudod, az eddigi tapasztalataim alapján -- és nemcsak a virussal kapcsolatban -- sok hazugságot meg lehetett cáfolni egy pillanat alatt... igy ezeket is bizony fenntartások nélkül sem tudom elfogadni!!
Bagaméri Jácint
@Pegero: Na bammeg, írtam egy mondatot oszt az neked regény? Bár nem meglepő, hogy megint semmi konkrétum csak fröcsögés. Az ilyen kaliberű választókat szereti a Fidesz.
Mrfingusz
@Pegero: akkor dögölj meg otthon ,minél előbb ,csuti szopó

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.