Magyarország célja, hogy - hasonlóan a legtöbb területhez - önellátó legyen az oltóanyaggyártásban is - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere, miután a hazai oltóanyaggyártás létrehozásának elősegítésében való együttműködésről írt alá megállapodást a Debreceni Egyetem (DE) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) képviselője pénteken Budapesten. Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, a védőoltásoknak kiemelt szerepe van az elsődleges megelőzésben. Kívánatosnak nevezte, hogy Magyarország függetlenedni tudjon a világpiactól, és a hazai vakcinaelőállítással folyamatos legyen az ellátás. Müller Cecília szerint büszkének kell lenni arra, hogy járványügyi szempontból Magyarország Európa legfelkészültebb országa, naprakész adatokkal európai szintű járványügyi figyelőrendszert működtet. Felidézte, hogy a magyar oltóanyaggyártás és -fejlesztés több évtizedes múltra tekint vissza, és óriási eredménynek nevezte a magyar kötelező védőoltási rendszert, ami a jelenlegi...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Öndicséretnek tűnik az a -leg, amikor egy leamortizált egészségügy fogadta a járványt!
.
Arra jó volt, hogy a rezsim megmutatta azt, hogy képes volt varázsolni az egészségügybe forrást, mert égett/ég a lába alatt a talaj.
.
Az majd akkor derül ki amikor lecseng a járvány, hogy hány áldozata volt pl. a ágy hadgyakorlatnak, és annak, hogy kórházi ápolásra dobáltak ki a betegágyakból, mint a macskákat!
colibri
Magyarország nem a legfelkészültebb ország, viszont talán szerencsésnek mondható a vírusjárvány lefolyását illetően. Vezetői a leghazugabbak és legdörzsöltebbek közül valók, a tájékoztatásukból sajnos szinte semmi nem hihető. Járványügyi felszerelésekből most próbálják pótólni a hiányokat, de az sem biztos, hogy amit közreadnak, az úgy is van. ...és ne hogy már az jelentse a nagy felkészültséget, hogy 36 ezer ágyat kiürítettek a minimális koronás betegeknek, a hazaküldött betegek meghaltak, a vidéki kórházi osztályok, kórházak konganak az ürességtől. Megérdemelnék, hogy jókora kártérítési pereket kapjanak a nyakukba a hazaküldött betegek hozzátartozóitól, különösen úgy, hogy a felelősöket megtalálva, ne a közös kasszából lenne kifizetve!
cikicakk55
Azért ez nagyon érdekes! Minden vakcina és minden gyógyszer legalizálásához évek kellenek.Ugye először is állatokon végzett kísérletek,majd embereken( önkénteseken). Itt egy hónap alatt sikerült megtalálni a korona vírus elleni vakcinát? Ráadásul úgy,hogy ez a vírus az egész világ számára ismeretlen. Múlt héten még azt sem tudták megmondani,hogy aki átesett a víruson,az védetté vált-e és ha igen,akkor mennyi időre? Orbán nem rég még azt mondta,hogy október-novemberben jön a következő hullám. Addigra már lesz épp elég vakcina,hogy ne keljen az országnak félnie,már ha igaz amit a nagycsöcsű asszony mond. A másik,hogy úgy könnyű az alacsony számokkal dicsekedni,hogy nem készültek tesztek,sem az emberekről,sem azokról akik elhunytak. Honnan lehet tudni,hogy hány ember halt meg korona vírusban,mikor nem rég vágtak ki szűrés nélkül 36.000 embert a kórházakból? Cilike! Őszintének kéne lenni. Mindenben az utolsók vagyunk,max az utolsó előttiek. Amennyiben itthon ismert lenne a vakcina, a kormány már rég házalna vele és söpörné befelé a dollár és Euró milliárdokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.